Contours AutoCAD - Ti Data Jumlah Stasion

Kumaha carana ngahasilkeun garis kontur urang geus rengse kalawan program séjén. Dina hal ieu, abdi hoyong ngalakukeun program dina latihan némbongkeun kuring salah sahiji technicians pangalusna kuring; mana anjeunna ngalaman dipikawanoh tapi saeutik interest anu kungsi nempatkeun anjeunna di kali panganyarna. Kuring bakal nyimpulkeun bagian awal sabab sababaraha waktu ka tukang kuring dipedar kumaha ngabongkar momotanana a data stasiun total, Jeung diliwatan ka format DXF. Dina hal ieu, abdi hoyong ngadamel varian hiji, ngalirkeun daptar titik dina format txt na importing tina CivilCAD, jadi kuring gé ngajelaskeun dina cara basajan sahingga latihan jalan sagemblengna pikeun maranéhanana anu hoyong undeur data ti stasiun ka model digital; handap konsultan hiji maca Colombian anu kuring bakal ninggalkeun ngantosan pos Profil salajengna.

1. .Sdr ngarobah daptar format .txt titik

Kuring baris avail sorangan tina naon anu urang némbongkeun dina Surveying tangtu panganyarna, supaya euweuh kanyaho kapala anu ngan keur leumpang atawa lamun entelarañe goreng ti jalma anu dihadiran ku kapentingan hébat sarta profesionalisme poho resep teu babagi kalawan batur.

Dina artikel eta kuring dipedar, sarta ayeuna kuring moal ngulang, salaku setting pikeun ngirim data tina total stasiun. Dina hal ieu, Kuring ngan bade difokuskeun naon anu dipigawé ti Prolink.

  • Urang buka hiji proyék anyar, ngagunakeun File> Project Anyar ProLink sokkia. Teras we milih File> Impor mun mawa file .sdr dihasilkeun ku total stasiun.

Sakali proses ieu, mangka urang bakal ngekspor ka format txt.

  • Ti menu nu, milih File> Ékspor, Sarta dina jandela nu urang milih pilihan nu Koordinat ngurangan, Nyetel format nu PENZ ngurangan ngagabung (* .txt). Ku kituna, naon anu bakal ngekspor koma dipisahkeun dina urutan Point, Easting (Easting), Y koordinat (Northing) jeung élévasi (Z koordinat) data.
  • file ieu disimpen dina hiji arah dina kapentingan proyék urang.

2. ngeunaan CivilCAD

Pikeun loba teu jadi dipikawanoh program ieu, kumaha ogé aya bari; Vérsi nu geus ngajalankeun on 6.5 14 AutoCAD (dina 1994 !!!) tuh loba ieu kalawan jandéla floating nalika SoftDesk 8 dijieun jalan pisan intuitif tina paréntah téks, jeung disebutkeun SoftDesk sabab éta nu miheulaan ti dua aplikasi kiwari Cai mibanda AutoDesk (Tanah na 3D Sipil).

CivilCAD kaunggulan nyaeta pikeun harga pisan affordable ngajadikeun naon anu diperyogikeun ti pendekatan Hispanik urang, sakumaha teu Samoja Point keur konteks Anglo-Saxon; Mun urang tambahkeun anu bisa dijalankeun dina Bricscad kami dicindekkeun yén masalah ékonomi nyaéta salah sahiji prospek pangalusna anjeun. Ngan ulah lumangsung AutoCAD sabab merlukeun versi pinuh pikeun AutoCAD lt teu ngarojong kamajuan dina runtime, Sumuhun, AutoCAD ngarojong tina 2012 kana sababaraha versi balik.

CivilCAD mangrupa aplikasi anu dimekarkeun ku parusahaan Méksiko ArqCOM, Nyieun praktis pikeun kalautan sarta rutinitas topografi parceling tumpak, model digital, propil, desain geometri jalan sarta jaringan hidorosanitarias. Teu naon eta bakal nganyahokeun kana ngalakukeun kalawan Civil3D tapi praktis (henteu ngalakukeun sagalana, tapi kumaha urang kudu), malah teu sawatara hal tambahan nu hiji teu bisa ngan saukur salaku generasi kisi duanana UTM jeung koordinat geografis, percetakan Wizzard perenah dumasar, otomatis panomeran kavling sarta rupa-rupa laporan ti konteks-diomongkeun Spanyol urang.

Sakali dipasang CivilCAD, urang anu dijieun di menu potong kompas desktop atawa program nu muka AutoCAD kalawan menu tambahan disebut CivilCAD, dimana anjeun bisa ngakses sadaya fungsi dimekarkeun; najan unggal ogé boga téks paréntah pikeun maranéhanana anu resep buka Bélgia ku Belgian. Bagan di handap ieu nunjukeun kumaha menu kudu CivilCAD, najan dina layar maksimal mangrupakeun garis horizontal sarua.

ProLink sokkia

3. data impor Txt ti CivilCAD

Keur ngahasilkeun nu garis kontur, kahiji, nyieun hiji file anyar jeung simpen eta; Hal ieu dilakukeun ku Berkas> Simpen.

ProLink sokkia

Pikeun ngimpor ka titik dihasilkeun dina hambalan saméméhna, urang ngalakukeun CivilCAD> nunjuk> Ground> Impor.

Tingali henteu kirang sababaraha pilihan impor boga titik CivilCAD. Sababaraha tina ieu kaluar rutin sabaraha urang ngalakukeun Hispanics kalayan instrumen konvensional, teu saperti program dijieun pikeun Amerika nu ukur nyaho kumaha cara nyebutkeun COGO sarta ngumpulkeun.

Urang milih pilihan n xyz, Jeung ditandaan yen tempat sakumaha jumlah entri titik jeung pedaran.

Panon, saméméh ngalakukeun file txt ieu kedah parios ka pastikeun anjeun gaduh Struktur ieu. Tur éta sadayana, ayeuna ngan ngagedekeun extent ningali dimana maranéhna leungit titik atanapi setting ukuran teks.

Ngahasilkeun model digital

Hal ieu dilakukeun CivilCAD> altimetry> triangulation> Land. Anjeun kudu ningali pilihan di handap di garis paréntah gaya kolot ngeunaan AutoCAD:

Titik / Contours <P>:

Éta hartina, urang bisa ngalakukeunana tina ngagambarkeun kurva tingkat aya atanapi titik. Mun C ieu dipilih ti eyelets, P kedah ditempatkeun, teras asupkeun; lamun P anu geus dipilih ditémbongkeun saperti dina conto kuring, teras ukur éta geus dipigawé asupkeun.

Anjeunna lajeng miwarang kami ti mana titik, urang milih kabeh jeung urang asupkeun.

Teras we tanda tanya jarak maksimum antara titik; nyéta, teu ngahasilkeun titik triangulation antara tungtung jalur lintasan.

jarak maksimum <1000.000>:

Sacara standar asalna 1000, tapi nu bakal gumantung kana survéy kaayaan kami; Urang bisa narima lakukeun asupkeun atawa nempatkeun sejen. Mun hiji pemberontakan sapanjang jalur, teu kedah ngaleuwihan dua kali jarak perkiraan kami nganggo ngarobih tempoan.

sudut minimum <1>:

Ieu pilihan séjén, nu keur simplify prakték triangulation. Biasana teu tapi urang kudu tumut kana akun naha éta téh survey rarancang pikeun irigasi, dimana titik nu dicokot teuing padet.

ProLink sokkia

4. jieun Contours

Jang ngalampahkeun ieu, pilih CivilCAD> altimetry> Contours> Land. ProLink sokkiaDina panel nu nembongan ngonpigurasikeun kami unggal sababaraha méter kami ngagambarkeun kurva tingkat primér sarta sekundér; tingali eupan balik metot maranéhna kudu geus miboga guys ArqCOM, nalika urang ngusulkeun aranjeunna ngagambarkeun kurva kandel ipis jeung bends nelepon tingkat.

Didieu nami lapisan, warna na faktor smoothing tina kurva ieu ogé tangtu. Ngelingan yen kontur nu sanes hiji garis pinter, tapi hiji spline kalawan titik sarta radii of curvature, sangkan bisa nangtukeun manehna parameter kayaning jalma handap: Jumlah babagian atawa panjang minimum kurva, praktis pikeun sistem dibangkitkeun garis kontur nu némbongan polygons atawa gadis bulu Curazeña - teu ngan sirahna ???? -

Milih Ok, urang muncul dina pilihan garis sorana milih modél triangulated.

Contours kalawan autocad Civilcad

Urang milih labél aranjeunna: CivilCAD> altimetry> Contours> Annotate. Ngonpigurasikeun standar atawa nampa naon asalna, ngeunaan skala ieu kami nganggo mun citak, unit jangkungna téks, decimals, sarta lamun ukur rék etiket cornering tingkat utama.ProLink sokkia

Nyitak Skala 1 kana <1000.00>:
jangkungna téks dina mm <2.5mm>:
M / ft <M>:
Jumlah Decimals <0>:
Annotate ngagambarkeun kurva tingkat ipis? S / N:

Lajeng klik dina dua tungtung titik nu motong kana kontur dimana urang rék panyiri.

kacindekan

Jelas 3D Sipil geus mekar mangrupa tingkat impressive ngalakonan ieu, utamana sabab exploits tempat ngumpulna XML study dina jandela kénca, dimana modél béda objék tiasa gaduh témplat, ogé lantaran modél aya dina hiji wadah na titik jeung kontur atawa peta lamping anu ngan Répréséntasi visual nu disimpen.

Teu kawas naon ngajadikeun CivilCAD, anu dibangkitkeun objék leungit loba dinamisme ieu. Tapi ari keur golongan nu nyaho Softdesk dipaké pikeun meunang ka hambalan ieu anjeunna nempatan sabagian intuisi, iman dina kawih sarta ciwit tina tuah. Aya kaunggulan gede maké CivilCAD, léngkah téh kirang, sanajan kuring geus ngalegaan prosa abdi redound rasa murni sarta résiko nyieun hileud abu anyar penerjemah amis anu towed ti Peru nyokot ieu kana egeomate.com.

11 balesan pikeun "Contours kalawan AutoCAD - Ti total data stasiun"

  1. Baraya, Abdi Rodrigo Hernandez L. de Chile
    jeung bener agradesco naon maranehna ngalakukeun, Aku topografi timer diajarkeun leuwih 20 sababaraha taun ka pengker.
    Tur éta hésé pisan pikeun batur kalayan studi dina subjek ngajar neophyte supados ieu bener diajar.
    enya-enya
    hatur nuhun

  2. Kuring kudu meunang nepi ti rupa bumi alam di unsur saluhur abdi tiasa ngalakukeun ... Kuring boga sarta topografi
    hatur nuhun ...

  3. Muhun abdi juru ukur sababaraha taun, nanganan theodolite pikeun ngeunaan 22 sababaraha taun ka pengker, tapi kalawan total stasiun gaduh teu pira pangalaman kalayan garis kontur mangrupa prosedur angkat kontur kalawan total stasiun

  4. Hai g! sarta Hai Alicia:
    «Aranjeunna masihan rencana pikeun tingkat citakan anu dicetak dina kertas. Kuring kedah meunteunkeun ka autocad pikeun ngerjakeun éta. Naha mungkin pikeun ngalakukeun ieu?
    Naha anjeun tiasa terang kumaha?
    solusi:
    1) Candak gambar tina pesawat
    2) Convert gambar kana JPG
    3) Jeung AutoCad Raster Desain candak eta
    4) nangtukeun tungtung unggal kurva tingkat primér (garis kandel) kalawan élévasi. program bakal nanya. Ogé tatan jumlah ngagambarkeun kurva tingkat sekundér (garis thinner) antara ngagambarkeun kurva tingkat primér kusabab program bakal nanya jumlah dina gambar.
    Simpen file lajeng buka eta kalawan AutoCad.
    Éta sadayana Abdi émut atuh sababaraha taun ka pengker
    Salam ti Méksiko

  5. Kuring entrgaron hiji pesawat kalawan tingkat kertas mahiwal melengkung dicitak Abdi peryogi maot ka autocad pikeun trabajarlo.Es mungkin mun ngalakukeun ieu?
    Bakal Kuring bisa nyebutkeun kawas?

  6. Hatur nuhun pisan penting sok batur ngajar Sabar Mangga, saprak loba urang pisan egois tur babagi pangaweruh anjeun berpungsi jiga.

  7. soré alus, abdi nanya ka CAD 2008 sipil lumaku di autocad sipil 3d 2011 ,,,,,,,,,,,, nuhun

  8. Kacida dianggo alus, informasi ngarupakeun Hatur nuhun

  9. Alus, ayeuna Kuring keur ngagunakeun for mah ngerjakeun Civilcad surveying tur abdi tiasa assure yén éta alat kacida pentingna yen shortens waktu gawé kantor sarta gampang ngagunakeun.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.