Walanda konteks, reflections of a Amérika Latin

Walanda tetep patokan pikeun sagala rupa acara di séktor téhnologi, tapi saméméh diving dina sababaraha kasus ku pica kuring nulis, kawas kali panungtungan lalampahan kuring Kuring neundeun sababaraha prosa sadar jam lila ngantosan kuring dina hiber deui, éta waragad anu leuwih kusabab rotasi bumi betrays pesawat. Ogé up for teu bisa nulis ku sabab sare teu nyaho naha datang atawa buka lamun anjeun satengahna bari di Amsterdam nyaéta soré 5 di Houston anu 10 isuk-isuk; ditambahkeun ka ironi ngabogaan saeutik credibility ditinggalkeun di 10 am lamun tujuan ieu 3 isuk-isuk. Tremendous kabingungan data atah pikeun GPS dina.

Kuring baris muka artikel ieu kalawan leuwih ti ngan tujuan dual, sanajan kailaharan laporan sabab kuring nebak bakal aya jalma ti sisi ieu boro nyaho Holland: saha aya Den Haag dimana aranjeunna nangtoskeun gangguan internasional urang, budaya maranéhanana tetep ikon unmistakable kawas sapatu kai sarta windmills na. buffs sajarah batur bakal nyaho ngan nu Ruud Gullit dicoo dina Clockwork Oranyeu jeung leuwih ti hiji geus uninga watek-Na pikeun toleransi, kontan goréng pikeun siswa bursa anu mawa ngelingan sahanteuna tilu alesan naha maranéhna bakal balik aya kana ngalakukeun Masters maranéhna :

Amsterdam Pikeun museum exquisite, Kaasup Museum of Heineken bir, inuman dihakan kawas cai, kaasup gelas 8 rekomendasi médis poéan pikeun kaséhatan.
Amsterdam Ku tontonan tina illuminations, kaasup brothels beureum, jeung katresna dina jandéla, hiji aktivitas anu halal. Nunjukkeun kampanye ti kantor wisata lamun indit ka Holland teu utterly meakeun naon eta ngahasilkeun, hadé teu ngabejaan anjeun.
Amsterdam Alus rasa kopi hiji, Pisan umum sakuliah Amsterdam, tempat aranjeunna ngawula ka kopi sareng Pique ganja, nu ieu ogé lawfully dihakan.

Tapi ngabogaan hiji gagasan tina konteks Walanda ngawengku leuwih ti saukur wisata di cyber bersejarah, perkebunan kembangan tulip atanapi penanaman kiwari ogé spektakuler ti cyber angin anu madhab. Jadi simplistically Abdi teu dosa, ngingetkeun yen ieu téh ngan persépsi kuring ti titik nu tangtu of view; satengah tina Cafecito ... tiap jalma lamun maranéhna teu satuju balik aya na parios deui diri.

Koran nu katuhu aya, supaya kajadian nu nyandak katingal di headline; sarta sanajan éta nanaon kedah nyingsieunan aranjeunna, iterate dina skandal Berlusconi. Maranéhanana ngomong ka tilu x tina bendera resmi bisa hartosna kasabaran anjeun bentuk kahirupan, anu écés ngahiji sacara lengkep jeung konteks urang sanajan urang sadar yén parenting tanggung jawab, korupsi jeung kateusaruaan sosial anu laku lampah urang ampir ditarima salaku lingkungan halal; aranjeunna ogé dianggap basa aranjeunna tingal urang.

Najan kitu, najan ampir religiously touting non-racialism, aranjeunna teu merta latihan dina konteks kultural. Aranjeunna paduli orientasi seksual saeutik nyandak anak anjeun, tapi ulah balik bareng jeung Moroccans sanggeus sakola. Jadi Anjeun meureun ngadéngé frasa kawas:

'Kaula mah rasialis, tapi Abdi sieun kutub jeung Moroccans moal bisa nangtung ...
-children, urang henteu racists, tapi maranéhna teu nampa éta alatan maranéhna ngakibatkeun ngarugikeun ka masyarakat urang ...

Na jadi aya manusa. Salaku béda saperti ngarobah zone UTM, purwa urang ngeunaan kumaha kulawarga kedah dianggo, hubungan sosial jeung sumanget kaunggulan anu rupa-rupa. Asuransi leuwih ti kantos kuring ningali sorangan alatan barudak kuring corny menikmati gaya Meso-Amérika, beuki ayeuna ti mimiti ayeuna kuring geus ditémbongkeun egeomate.com a non-Spanyol diomongkeun panongton.

Sugan mana paling beda aya dina demonstrating sayang kulawarga, hubungan kulawarga anu tiis, moal sabab anu goréng, tapi sabab geus lingkungan sejen. Sababaraha ieu kami tingali ogé di sababaraha nagara urang, tapi teu kailaharan dina. Master kadua urang atanapi kedah nyieun sawatara duit boga aranjeunna barudak disinterested dilahirkeun di dieu méré urang sanajan putri kami marries 26 taun, aya puguh balik anu gancang.

'Anjeun nyaho nasihat pangalusna putri abdi urang: make kondom, maranéhna teu paduli ngeunaan urusan maranéhanana, disadiakeun maranéhna teu mawa dieu monyet saméméh judulna.

AmsterdamSanajan sakumaha Cenah mah di awal, anjeun teu ningali kana lalampahan pondok opat poé mun anjeun ngan boga waktu pikeun buka for keur leumpang ka taman hiji (anu mangrupakeun hiji rasa tangtu), tapi mana anu ducks ngojay dina cai tiis ukur ningali coklat daun ragrag tina tangkal jeung heubeul leumpang anjing stylized, bosen di katiisan jeung mancén ...

Taya barudak, upami aranjeunna geus teu datang, ngayakeun maranehna lantaran urang resep pesen urang balik. Jadi Waspada sareng anjing, sabab geus aman dampal suku pewaris.

Tangtu aturan kasatiaan anu gaya anjeun, adil. Mun putra anjeun digawé di restoran na boss Anjeun teu mayar anjeun sabab anjeun boga masalah jeung bakal bangkrut ku 80 euro teu butuh ka pangadilan, tapi nu nuju bade tuang di réstoran jeung kulawarga anjeun sarta anjeun teu mayar lalaki nu ... arguing yén nagara éta bakal ngalakukeun dina sababaraha bulan mun anjeun mayar anak anjeun. Jeung barudak balik kasatiaan, tapi moal ampir sakumaha dipedar sarimbag; Konsep urang tina suaka anu ditinggalkeun di Hispanik kota sesepuh urang, nyoba ngajual karajinan ngaliwatan bolong anu nyanghareup jalan, ngan sakumaha aranjeunna, jeung bédana yén maranéhna boga hirup miara mawa duit anu kaayaan nu kudu balik aranjeunna ku dagang bari contributing ka masarakat ... questionable keur urang, tapi leuwih hadé lamun urang inget yen loba urang lila-cicing dikonsumsi dina kasakit pajeulit, nyalira, nyandak ngurus incu tanpa kaayaan yén kami moal bisa mere eta.

Kuring ngareureuhkeun netelakeun yen Kuring keur teu bias ku Walanda, atawa kalayan adat Hispanik urang. Ngan kuring nempatkeun conto beda dina kontéks.

Tapi silaturahim panas kopi alus nyaeta pikaresepeun, papanggih deui sababaraha countrymen Leidseplein diadaptasikan ka lingkungan nu sanggeus 18 taun téh metot. Sanajan anjeun nangkeup nu budaya nu maranéhna henteu bakal nampa nagara ieu #% @ # 9 ... (kajahatan), ku watek Éropa sarua ngan maca headline; sarta lamun pencét kami lacks atikan jeung nyawa tina warta sensationalist kajahatan diatur sarta palanggaran HAM bareng jeung sababaraha usaha tina politikus urang #% @ # 9 ... (teu kabeh tapi paling) sangkan hal sustainable atawa sahanteuna masihan gambar hadé lamun duta dinya.

Di tukang aranjeunna kawas urang manusa. Hebat dina urutan dipibanda dina lampiran kana aturan nu geus dicokot aranjeunna taun pikeun ngawangun, salaku sistem jalan tina Amsterdam jeung jaringan kompléks mobil bawah tanah swasta, jalur sapédah, rail jeung waterways. menggah disebut sarua ours, tapi mibanda bukti béda: salah euweuh presumes aya salaku didieu tina treuk raksasa, nu di sababaraha ekstrim katelah téstis katilu. Taya, aranjeunna ngagunakeun mobil kompak, kapal sawawa (dina turunna) jeung Scooter booming: najan sapédah nu penting. hargana henteu masalah, sanajan, jeung sapotong konci éta nyaéta patut eta, upami anjeun teu hoyong mungkas nepi dipaling sarta dialungkeun kana terusan.

Amsterdam

Masarakat nyaéta fairer ku sababaraha cara, tapi acan aranjeunna kawas kami, ulah leungit bathil: Anjeun hate kutub sabab pakait sareng kajahatan, tapi satuju yén ganteng anjeun bakal meunang ku earphones 15 euro pikeun iPhone sia 60 di toko. Malah maranéhna keprok licik sarta teu sabar sumber ngaku salaku bagian tina privasi maranéhanana.

Taya maling outright, tapi nyaeta jadi ipis nu tiasa nyandak dompet dina rencanana acuk sharply. Keluhan sabab teu rugi teu kahaja, ekstrim ka urang yen trafficking ubar na kajahatan dikelompokeun kami boga hue jeung ceurik. Aya nu bisa leumpang jam kalayan iPad anjeun dina leungeun jeung dina jalma umum moal bakal ngarugikeun anjeun, sabab waktu jeung hukum geus dilakukeun ku maranehna dewasa. Chicanery aya di tingkat séjén; Aranjeunna sieun hukum sabab nyaho yen baseuh jalan bisa ngarugikeun aranjeunna 200 euro, tapi sakali maranéhna turun mangsa bisa nyieun lukisan kahirupan ka pulisi dina hiji wengi. Menta cai ka hansip unggal 5 menit, lamun kufur eta anjeunna bisa buka jail sabulan; nalika capé hansip nyebutkeun rék Pee, upami jaga henteu puguh nu urinate jero tur kiwari anjeunna moal ukur kudu membela muatan tina lalawora tapi ogé ngabersihan runtah nu. Jeung nalika anjeun di pangadilan, nu dinten hareup ...

Sir Hakim, Kami hiji warga jujur, kuring teu menyakiti saha, abdi kuciwa sanggeus komitmen kurangna kieu kumaha oge ngaku urang daék mayar nu 200 euro, sabab Jigana bakal jadi jam 32 leuwih mangpaat tina waktos abdi porsi urang merlukeun di rumah sakit a .

Jadi enya, taun, fines jeung disiplin institusional sangkan jalma hormat hukum. Sanajan ngan nu katingali batur nyetir sapedah hiji dgn hiji leungeun sarta ngawangkong dina telepon jeung lianna, atawa gadis sareng dog dirina dina karinjang hareup nu bakal ngan nyieun move goréng jeung buntut entangled dina spokes tina kabayang hareup pikeun jadi giling ngaliwatan rusuh lalulintas.

Sangkan manusa béda. Éta gambaran kuring gaduh sahijina, di jalan sagala puguh asa, karéta, subway, taksi, taun, sagalana.

Amsterdam

Iwal dina cafe, dimana waktu eureun mysteriously. salah No boga urgency pikeun ngeureunkeun obrolan. No Pikeun extent nu ieu bisa boga kopi, a sandwich endog aneh, nulis artikel jeung sagampil I éta palayan saw ID abdi, sanggeus nyieun sababaraha usaha dipaksa bisa ngucapkeun eta jeung napsirkeun eta.

-Gofuma, Geofoma, egeomates!

Sarta anjeunna diondang kuring cup sejen tina kopi, budi imah.

Balesan keur 2 "The konteks Belanda, reflections of a Amérika Latin"

  1. Éta jadi gampang éta.
    Nganjang ka konsulat Walanda di nagara Anjeun.

  2. Upami anjeun tiasa ngabantosan kuring, kuring Kolombia, akina urang Walanda, kuring hoyong pendak sareng kulawarga kuring di nagara éta
    kumaha kuring tiasa nyandak pangropéa non-dutch
    Abdi hoyong anjeun bantosan
    weeber_aiilwim@hotmail.com

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.