Vénézuéla kaluar tina blackouts waktos

Jigana sababaraha nyaho kaayaan Vénézuéla, sababaraha nyebutkeun kusabab kuring terang yen banten teu puseur jagat, sarta ku kituna aya jalma nu malah teu terang dimana manehna nyaeta. Loba anu maca kuring, ngarasa jeung sangsara kaayaan ti luar, sababaraha pikir maranéhna terang naon kajadian, sangkan judgments nalika aranjeunna geus pernah diasupkeun banten, sarta kuring yakin maranéhna henteu sanggup salamet dina kaayaan nu éta, Batur urang geus kungsi hirup eta di unggal jalan, psikologi, politik, ekonomi, emosi.

Ku kituna kuring nebak Anjeun heran naha aya judulna, ogé kusabab kuring kungsi ninggalkeun banten, yén kuring mutuskeun bareng jeung salaki kuring nalika blackout kahiji lumangsung kami lumangsung sahenteuna 42 jam tanpa listrik, tanpa cai, tanpa keur sanggup meuli nanaon keur dahareun, salamet dina naon di fridge ngarah teu jadi ruksak.

Kuring assure yén hirup aya kaulinan psikologi, mangrupa usaha pikeun stabilitas emosi, aya teu kitu basajan - nyebutkeun aya lantaran salah henteu hirup aya, éta survives- di hiji tempat dimana paranoia geus ilahar. Paranoia on ninggalkeun dinten atanapi wengi, paranoia mun anjeun buka dianggo na teu terang lamun anjog atawa lamun bisa balik, paranoia lamun anjeun boga 12 mouths pikeun kadaharan sarta sumber tunggal panghasilan (milik) - alhamdulillah kuring kungsi loba teu have- kasempetan tur mantuan kuring tetep sirah kuring ngambang sanajan awak ieu sunk.

Saatos keur profésional tina geografi, nu statusna nu loba teu gaduh, abdi pernah imagined bakal mungkas nepi outliving freelancer pulsa murni. Ulang exploiting kaahlian pangajar abdi, panulis sarta leuwih ti kantos poetiza.

Ngabayangkeun, 12 mouths pikeun kadaharan, mana waé merlukeun jasa internét konstanta sarta listrik pikeun ngahasilkeun sarta booming - Apagón standar nasional, kuring nanya naon lamun nyawa loba jalma gumantung kana anjeun, sarta gagalna sapertos lumangsung, éta Anjeun teu bisa ngalakukeun nanaon, anjeun narajang sieun, kateupastian jeung anjeun ngawitan heran naha maranéhna bakal dispense kalawan jasa anjeun, kusabab hal perlu jadi jelas, mun saha mangrupa pagawe dina jarak minggu nu tetep dina kurungan solitér, sarta nu teu bisa ngahasilkeun.

Aranjeunna incommensurable kasusah nu nangtung dina kaayaan sapertos ieu, janten sadar lamun maranehna kabeh boga cai pikeun nginum jeung mandi, lamun geus didahar sahenteuna dua kali sapoé, lugging botol 30 liter tangga nepi ka lantai 14, atanapi 12 (di imah kolot kuring) pikir nu bisa dahar teu ruksak dina jam 48, manggihan hiji ubar darurat ieu diperlukeun jeung anjeun teu tiasa dibeuli sanajan lamun kudu kawas, jeung anjeun neneda ka Allah nu nganggur kajadian tur meunang ditahan dugi lampu na bisa meuli, teu boga pamanggih, abdi assure naon hirup di kaayaan éta.

Kaulinan anu maké, Jigana eta mangrupakeun udar, neruskeun nyoplokkeun kawajibanana sarta mimiti cai minum di mimiti gagal hiji poe, lajeng dua, teras tilu, anu geus 5 taun nu ngan ngarasakeun layanan dina cai potable saminggu sakali. Kuring jeung eta ulah neangan victimizarme, tapi ngan saukur masihan eta outline ringkes kumaha hirup di banten, mun anjeun kakurangan paling dasar, acan nu bangun unggal poe, anjeun ngurus beredar pikeun batur sarta diri - masak, cuci, meresihan, ngan kusabab Kami ogé homemaker a, karya 14 mun 16 jam - kadang leuwih, sarta deliveries karya dipigawé ogé sarta kualitas.

Pikeun coba tetep panghasilan teu leungit kasempetan maranéhna geus dibéré kuring na masih salamet. salaki kuring sarta kuring mutuskeun ieu waktuna ninggalkeun, kalawan sababaraha tabungan jeung ku pitulung hébat nu kiwari nyadiakeun bagian tina kulawarga, nyokot kantong langsung urang ka Tangtu hadé. Lamun kaputusan éta gampang, anu bagian teuas sumping engké nalika pamaréntah ngumumkeun yén sistem listrik nasional, neraskeun gagal sarta restorasi sahiji layanan listrik bakal parsial.

Muhun, abdi panginten ieu bakal jadi hal basajan resep pak up jeung ninggalkeun, tapi nalika nyieun daptar ka-do, abdi sadar yén poé méméh lalampahan diperlukeun pikeun maju jadi sababaraha karya, pikeun nganteurkeun hal méré ngartos boss abdi, éta sanajan dina situasi pisan mawa musibah ieu tetep teguh sarta ditangtukeun teu leungit hambalan pakasaban. Urang tadi rojongan hébat ti misan salaki kuring urang, anu ditawarkeun pikeun manggihan nu tiket na mayar kalayan kartu kiridit anjeun, sarta sanggeus datangna bakal reimburse mayar éta.

nu passages anu kahontal dina maskapai saeutik-dipikawanoh, on Salasa Maret 19 ngan hiji minggu sarta satengah tina blackout utama munggaran. Pikeun heran urang nu maskapai ulang diprogram faults listrik jeung hiber pikeun dinten 2 April kaliwat. Salila minggu tina 17 Maret handap lepat intermittent dimana manehna cicing, kumaha oge, indung mah saeutik leuwih stabil, janten di jantung kota, ku kituna kuring dibéjakeun yén urang bakal méakkeun minggu di imah urang keur nyekel nepi kana karya.

Simkuring ari ti Senén 18, sagalana indit lancar, kuring digawé harder ti kantos ka nyusul sagalana, ngan ngarah éta rinci minutest, sarta ngan dinten I rengse nepi salah sahiji file panungtungan, anu kakuatan ngaruksakna kadua lumangsung ti 26 Maret dinten anu kami pilari sabab urang dianggo tim, nepi ka imah kuring, sarta ngangkat penerbangan 14 tina tangga kuring peupeus, abdi angkat ka panik a, leungeun abdi anu oyag, kapaksa stress low, abdi ngarasa dahsyat. 50 jam kaliwat, dugi tungtungna ngahurungkeun layanan listrik poe kuring mutuskeun pikeun ngamimitian nyieun suitcases, ngawartoskeun sorangan pikeun ngamangpaatkeun sakabéh jam terangan sabisa, lantaran waktos teu nyaho dugi anjeunna bisa ngarasakeun.

Salah sahiji hal nu paling hese mun geus meunang 30 taun 23 kilo, 30 taun kenangan jeung utamana baju last-, abdi ditarik kaluar pacilingan kuring sahanteuna 8 tas baju méré jauh, abdi terang aya loba jelema anu Abdi hoyong na nu bisa janten pitulung ti pisan kedah. Dina dua jam pikeun ngamimitian nyieun tas 4 PM, lampu indit kaluar, sarta datang ka 1 AM, salaki kuring bangun sakumaha zombie, sarta ka kuring bari hiji bakal tetep jagjag - menikmati light- kuring henteu ngarasa kawas nanaon sarta dituluykeun saré.

Jieun suitcases éta hiji kalakuan nyali. Kadangkala némpél jadi tiis.

Saterusna kuring melong kumaha fit dina koper kuring jeung pacilingan kosong, MayaAnjing kuring melong kuring ti tukangeun konci raray nya. Abdi teu bisa ngabantu jeung kuring mimiti milu sedih.

Jeung pertengahan isuk, urang indit ka imah nini kuring ', méré eta sababaraha hal sarta ngomong wilujeung, quietly I BUBUKA fridge, sarta aranjeunna ngan kungsi sapotong kéju heubeul, genep endog jeung és, gambar anu hal nu peupeus haté abdi, aya ditanya anu kungsi didahar poé ieu, sarta ceuk maranehna - putri sepi, tatanggana nu pending, urang nyieun pot kacang, Mana kami ate ku roti jagung, sarta poé séjén hiji endog dua kéju rallado-.

Di handap ieu mangrupakeun hal anu hayang anjeun nu pernah ngadangu, tapi méakkeun, sanajan anu pending, Anjeun kudu salawasna disiapkeun pikeun hal sejenna. Ieu kaayaan dimana anjeun ngarasa kawas maén jelema nu salametAnjeun kudu disiapkeun lamun dahar atawa teu dahar atawa meureun anjeun boga untung na meunang kekebalan - Anjeun buka dinten lempeng tanpa complications-, tapi jelema anu salah dina juta.

Poe handap éta di bank, meuli obat, cai, ngeusian tas na peti cai soda ku uyah, jadi nu tetep langkung tiis lamun balik lampu deui sarta kudu jadi kadaharan refrigerated. Tilu dinten sateuacan urang ditinggalkeun, urang tumaros sababaraha tés darah, mom mah, dad abdi, salaki kuring, adi kuring jeung kuring, tur ka rupa-rupa heran sejen - adi kuring, rajana didiagnosis kalawan parah anemik, nanaon lain di mun dipikir. Ayeuna kuring kudu méakkeun leuwih duit ngarah bisa meuli deui protéin, lantaran naon kuring ngalebetkeun geus euweuh cukup, urang ngawitan nyandak peta na meuli eta tamarillo na guavas - sahanteuna boga dimana ngawitan.

Ngagaduhan balik ka imah, tur salaki kuring dimimitian nyieun koper nya, sagalana lancar, lancar, dugi I nampi télépon ti sobat anu ngawartoskeun kuring Kuring kungsi jadi di bandara dugi poé saméméh sabab cek dina manéhna keur dipigawé sacara manual, nyandak ngurus faults listrik - jadi salah sahiji bandara silvers listrik geus sampurna, sarta séjén satengah digawé pikeun ngalengkepan machine- dad kuring bakal ngomong.

Dina tungtungna urang mutuskeun pikeun balik ka handap ka bandara on Salasa di 2 AM, ulah aya nanaon nu mishap kami anjog di 4 AM, sarta tanaga maskapai anjog di 9 AM, kami munggaran di garis, urang lulus dina urang jeung ngahurungkeun katuhu sanggeus di cék inKuring ngingetan yén lampu di Caracas indit sarta éta pending.

Urang ngéléhkeun hiji keur kaayaan, handap éta harita, maranéhna dihapus sagalana ti leungeun bagasi di penjaga banten neangan naon musabab kana marios na mundur duit, kuring spent review kuring, sarta disegel migrasi kaluar. Urang diteundeun kaluar gerbang jeung dimimitian pilari dahar, urang anjog di situs arepas sarta méakkeun kartu debited ti akun abdi Jumlah, tapi titik henteu ngadaptar, jadi duit éta di limbo sarta kami uneaten.

Geus di 12: 45 PM ngahontal kana pesawat, leuwih lega, tapi mangrupa gerak penjaga mimiti deui - waktu ieu review- sejen keuna kuring kana rarangan, anu koper dialirkeun mesin jeung waktu ieu kuring nanya ka buka deui. Kami masih awaiting hiber ka boarded di 2: 40 PM, sarta kalawan 20 menit telat lantaran pesawat éta sakabéh saeutik tranquility. Urang anjog di stop heula sanggeus ngalayang jam 11 - Istanbul- salah sahiji bandar udara paling hese Kuring geus kantos dipikawanoh, nyaéta jalma kaleuwihan gélo, hate discriminative - sababaraha budaya macho - Tapi di jam tungtung 5 of ngantosan diliwatan rélatif gancang.

Boarded pesawat deui nyangsang, 20 menit, anjog di tujuan dina 4 PM, ahirna anjog di 5: 30 PM. Sarta hiji hawa tina tranquility dirasakeun, landed na pikiran kuring ngan thanked Alloh pikeun méré kuring kasempetan nu loba mibanda, thanked banten keur formarme, hatur kulawarga kuring keur asih kuring jeung boss abdi ngartos situasi a, nu sanajan teu masalah na, anjeunna beredar tur daék ngarojong kuring.

Kana anjog di imah anyar abdi, abdi robah sababaraha masalah keur batur, keur kakurangan listrik sumping ti ngabogaan digawekeun ku lampu pareum ulah biaya tinggi listrik, pikeun sistem angkutan ancur anjog hiji angkot efisien tapi ongkosna mahal - tiap tikét metro waragad euro 2, a tram tikét multi lalampahan anu euro 70 sarta numpak taksi bisa ngarugikeun antara euro 9 na 20 gumantung jarak.

Jieun kaluaran kawas ieu, Teu a méwah dulur tiasa masihan. Kuring kudu ngaku. Tapi buka hiji kontéks béda henteu robah hirup anjeun geuwat; utamana kusabab aya hiji trauma tina anu diperlukeun waktu nepi ka cageur.

Loba Venezuelans biasa hirup tanpa Mayar jasa, atanapi mayar jumlah leutik, ka extent nu ngagambarkeun ngajaga sistim angkutan umum, sistem éléktrik nasional, jeung loba hal lianna. Naon nyababkeun sadayana ieu?, Kusabab ayeuna cicing di rationing dumasar banten listrik jeung cai nginum, kurangna transportasi, kurangna obat, inflasi, layanan kaséhatan dina kondisi sub-manusa, kaasup loba hal nu bisa ningali, nempatkeun ukur "Vénézuéla" dina kotak search Internet sarta maca unggal sarta unggal salah sahiji golongan carita.

Di sisi séjén, jalma anu teu nyaho atawa hayang nyaho naon kajadian di banten ulah ngalepatkeun aranjeunna, ka jalma anu kakurangan tina Afar I manjangkeun a nangkeup sarta tip: humility jeung karya luhur kabeh, lamun urang ngarasa nyeri, sedih atanapi homesicknessUrang kudu pindah ka hareup, jalma anu masih aya kuring ngan bisa ngabejaan Anjeun yen iman geus sagala anu diperlukeun nuturkeun.

Hatur nuhun pikeun kasabaran anjeun, dina subyek anu kaluar tina egeomates spasi. Tutup salah surah sanggeus kecap 2,044 ngalambangkeun bagian laporan abdi loba boss kuring keur dua minggu tukang gawé.

Toél maju.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.