Kumaha carana abdi nyandak putra abdi ti banten

Saatos witnessing nu konsér keur bantuan kamanusaan jeung banten, kuring megatkeun pikeun disimpulkeun ku aksara anu anjeunna teu bisa rengse. Lamun maca publikasi on odyssey kuring ninggalkeun Vénézuéla, Yakin éta panasaran uninga kumaha éta tungtung lalampahan kuring. The cobaan perjalanan terus, kungsi bébéja aranjeunna yen kuring bisa meuli tikét beus kuring di Cucuta sarta sempet tungtungna disegel asupna paspor. Muhun, poé saterusna kami boarded beus ka Rumichaca - wates jeung Ékuador lalampahan éta ngeunaan 12 jam, urang anjog di 2 isuk. Geus di terminal Ecuadorian, kuring kungsi antosan dua dinten langkung dina antrian a; Kuring éta lapar salaku I dibayar $ 2 tadi keur dahar beurang: hayam broaster béas, salad, sosis, kacang beureum, Perancis fries, coke a sarta dessert jajan

-nu tepung keur kuring éta paruk nu lalampahan pangalusna-.

Saatos gaduh dahar beurang, urang dibayar taksi Rumichaca Tulcan, ti dinya urang kapaksa buka Guayaquil na Quito, mun heran urang aya euweuh beus eksekutif boh maksud, jadi mun teu tetep ngantosan nyandak beus nu teu ngagaduhan kanyamanan. Dina ieu loba otoritas tanaga, pulisi jeung penjaga ucul nanyakeun lamun aya Colombians on beus -Kuring pernah terang naha -. Neruskeun perjalanan, urang ngahontal terminal Quitumbe sarta nyandak beus séjén pikeun Tumbes, anjog méakkeun lain beurang ngantosan beus ka Cianjur, tapi teu aguatábamos langkung ngantosan, urang mutuskeun pikeun mayar taksi sejen. Aranjeunna spent 24 jam jauh, dugi tungtungna, abdi nyandak beus ka bagian kidul dayeuh Cianjur, dimana kuring ayeuna cicing.

Aranjeunna geus bulan gawé teuas, karya beurat bakal nyebutkeun, tapi ngan kanyataan ngabogaan kakuatan purchasing mayar jasa, pamondokan, kadaharan sarta kadangkala distracting, ngajadikeun kuring ngarasa yén sagala usaha geus worthwhile. Dina waktu ieu, kuring kungsi loba gawean, sabab nyebutkeun di nagara kuring killing macan wae; ti ngajual permen dina béngsin dispensing, asisten masak di restoran, nepi ka acara kaamanan, handap Santa Claus nulungan di mall a, loba hal atuh nyimpen ongkos na expenses sahiji putra abdi.

Kuring informed indungna yén, alesan atra tina krisis ékonomi jeung sosial, teu bisa neruskeun ngidinan anak kami tumuwuh sarta ngamekarkeun di lingkungan éta. Sanajan indungna mah éta saeutik eta, manehna sapuk sareng abdi anu katuhu pikeun anjeunna jeung engke na.

langkung barudak tiap dinten téh, wandering di jalan ti banten, sababaraha ninggalkeun imah pikeun mantuan, batur bade ninggalkeun bagian maranéhanana dahareun pikeun duduluran ngora, batur kusabab kaayaan geus ngabalukarkeun depresi sarta kaséhatan méntal masalah di imah aranjeunna resep janten jauh ti home- tur leuwih ayeuna kalibet dina kajahatan. Loba barudak recruiting perkara jahat keur dipake dina maling, di tukeran keur hidangan sarta saré.

Salaku paling nyaho, krisis di banten teu ukur ékonomi, ieu pulitik, sosial, geus ngahontal instansi paling endah, contona, sakumaha anak kuring geus teu diropéa paspor na; diolah ngaliwatan saluran biasa menta nu anyar, lamun teu mungkin, hijina pilihan éta hiji extension panggero, anu ngamungkinkeun manjangkeun validitas paspor nu salila dua taun. Muhun, urang kalah ka nyieun hiji prosés basajan sapertos, kuring kungsi mayar dina waktu anu jumlahna aya U $ D 600 manajer a, assured kuring yén isu extension nu.

Barudak na rumaja anu leuwih anu geus ngalaman paling ti situasi ieu, paling geus dipikawanoh dina kahirupan pondok-Na, lapar, kurangna SDM sarta jasa dasar episien. Loba oge geus kungsi balik kaluar gawe, ninggalkeun unggal taun ongkos kacida luhur dropouts sakola, cukup ku lantaran kudu neangan cara pikeun mantuan di imah.

Jeung paling importantly sanggeus dimimitian paperwork nu -the paspor-ie, idin perjalanan, saperti dina loba nagara sejen; Minors teu bisa ninggalkeun nagara tanpa idin alatan disaluyuan ku kadua kolotna sarta disahkeun ku awak kompeten. Urang tadi mayar mail express, jadi kuring asup ka tulak relevan jeung mawa éta.

indungna mutuskeun datang kalayan anjeunna, abdi ngécéskeun yén ngan rojongan kana datangna, sabab ieu dugi ka nutupan expenses sahiji putra abdi. Satuju ka kondisi, sarta tiasa nyimpen saloba I bisa, -dugi I dieureunkeun dahar poé- Kuring nanya ka manéhna mésér tikét, manéhna nyokot ngurus anjeunna.

Nalika kuring ninggalkeun banten, ditimbang jumlahna 95 kg, dinten beurat abdi kg 75, kaayaan stres sarta watesan, dipangaruhan beurat abdi lengkep.

Alhamdulillah, petikan teu meuli di terminal sarua yén kuring lumpat jeung nasib anu bisa mayar manehna hiji beus eksekutif nu diperlukeun keur indit San Cristobal, sarta ti dinya nyandak taksi mun San Antonio del Tachira; Aya aranjeunna spent wengi dina asrama, Anjeun kudu ngarti kumaha hésé bisa pikeun Chamo -rumaja- ngaliwatan prosés lalampahan. Pisan benten sareng naon hiji sawawa bisa endure, poé jeung peuting di buka, tapi kuring teu bisa ngantep anak kuring ngaliwat kaayaan anu sarua, utamana lamun urang teu nyaho aranjeunna bakal nyanghareupan dina waktu akang Cucuta.

Poé saterusna, aranjeunna nyandak saméméhna hired nyandak aranjeunna kana taksi wates, tempat, sabab kuring kungsi antosan dua dinten, waktos teu ku garis jalma nu hayang ninggalkeun banten, waktos ieu ku hiji kagagalan listrik teu diwenangkeun pikeun nyambungkeun otoritas informasi SAIME sangkan prosés sealing.

Nalika disegel petikan, maranéhanana ngahubungi baé anu mantuan abdi, masihan aranjeunna dahareun jeung bobo dugi dinten salajengna. Aranjeunna nuju tikét nepi Rumichaca, aya mimiti geger otak a, tadi loba Venezuelans anu miboga sahenteuna 4 poé ka buka Ékuador, masalah éta yén pamaréntah Ecuadorian dikaluarkeun dinten ieu pernyataan nangtukeun yén ngan ngalakukeunana wates jelema Venezuelans anu kagungan paspor.

Pikeun hal Allah, sarta kuring dibayar loba pembaharuan usaha paspor, abdi moal bakal geus imagined, éta bakal kajadian lamun aranjeunna kapaksa mung kartu identitas minangka sarana panghasilan. Dina Rumichaca aranjeunna nuju tikét pikeun Guayaquil, anjog spent peuting di asrama sejen rada hina, ngan ku spasi saré. wengi eta, sadaya manehna nanya indungna éta hal dahar jeung meunang karanjang ngajual empanadas héjo, nya éta adonan tipung boneka jeung daging jeung kéju héjo cau, éta naon urang tadi dinner.

Poé saterusna mah disebut, abdi kalintang capé, ngan recuero Cenah mah - papi sepi, tur maranéhna bakal sumping, leungit kirang -, nyobian betah weariness na encouragingly. Leungit ngan leuwih jam 4 jauh, boarded beus ka Tumbes, ieu numpak sepi sanggeus kabeh, dina beus angon saeutik-dina cara nu mangrupakeun saeutik leuwih ti 20 hours- inadvertently na éta di tempat ku meuli tikét pikeun Cianjur.

putra abdi geus pernah geus saurang anak anu complains, anjeunna teu ngabantah nanaon, teu indungna atawa abdi, pisan taat tur hormat, dina kaayaan ieu bakal nyebutkeun ieu lalaki gagah. Kalayan ukur 14 taun Nyanghareupan kaayaan nu mukim akina abdi, hiji Italia anu indit ka banten kabur perang, sarta pernah ninggalkeun -Anjeunna pupus aya- situasi anu ogé spent loba Latinos sarta Éropa.

Ayeuna indungna jalan salaku jasa babu -beberesih- sanggeus pagawean dinten ngajual manisan dina béngsin dispensing -manehna oge lakukeun bagian na keur karaharjaan anak- lajeng ... Kuring ngabejaan aranjeunna yen dina sakedik kirang ti 6 bulan di sakola eweh sawatara poe ka tukang pangakuan pikeun mahluk "anak dikirimkeun ka studi dirina, hiji sobat alus tur jalma gede." Anjeunna réngsé taun sakola na salaku mimiti jenis, sarta reueus geus nyumbang ka ngembangkeun hadé, teu cicing poean kalawan marabahaya, kahariwang atawa sieun. Kuring masih kénéh digawé teuas, -echando pa 'lante- pikeun anjeunna, keur indung kuring, pikeun masa depan urang.

Tungtungna, berkat egeomates redaktur, anu maca dina jangka waktu kuring lamun kuring digawé pikeun pamaréntah exercising profési kuring na anu graciously masihan abdi kasempetan pikeun nyebarkeun tulisan ieu anu daun isu geomatics; Tapi anjeunna teu meunang tulisan-Na sabot commented on krisis di Honduras.

Hiji Balesan to "Kumaha carana abdi nyandak putra abdi ti banten"

  1. Dileungitkeun mun Kolombia, aya kasangsaraan anu sarua! Naon kurangna judgment!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.