Tungtung tina Dunya 2012 Kumaha lamun di Mayans éta katuhu?

Kuring gaduh réréncangan sareng saha waé anu pikaresepeun pikeun ngucapkeun konspirasi ngeunaan politikus urang anu tugas sareng khayalan khurafat umat urang.

Salah sahiji hal ieu kanyataan yén Maya diprediksi dina siklus akun anu panjang, yén saatos taun 5,125 dunya bakal berakhir, tanggal ka Désémber 21 tina 2012 sareng yén waktosna waktos Era Anyar sareng Gnostics parantos masihan Kontéks anu saé kanggo soré santai. Dina hal ieu, kuring resep dina lalampahan terakhir ka Guatemala panji kreatif di bandara anu nyarios:2012 sanés tanggal. Ieu hiji tempat", Kalayan wisata na ngagali panon pikeun kapentingan ékonomi lokal sareng budaya.

Maya

Janten, ieu aya posisi 4 kuring ngeunaan tungtung dunya Maya:

1 Anu mimiti, kuring hormat kana budaya ieu yén nalika kamajuan panalungtikan ilmiah anu pangalusna anu aya di Europeropah nyawalakeun naha bumina buleud, aranjeunna tiasa ngartikeun kalénderna anu ngaroko, anu solstice jadi khusus yén éta sarua jeung titik nalika sistim tatasurya nyusul sisi séjén sumbu susu Jalan.

Saperti kabayang kalénder taun 52 masih dianggo ayeuna di antara Mayans, anu panjang panjang linier, ampir siklik, sareng itungan waktos dina unit 20: dinten 20 ngadamel tikoro, 18 uinales (360 dinten) ngadamel tun, Tun 20 ngadamel k'atun, sareng 20 katunes (dinten 144 000) ngadamel kurangna sacara saksama. Ku cara kieu, tanggal XEJX Maya ngagambarkeun baktun 8.3.2.10.15, katunes 8, tunes 3, uinales 2 sareng dinten 10.

Abdi henteu tiasa ngémutan hiji ide kumaha aranjeunna dugi ka éta, kalayan observasi stellar, tanpa bukti teleskop atanapi alat anu ayeuna anu tiasa ngabantosan aranjeunna ngarékam posisi kalayan katepatan sapertos kitu. Sareng saatos ningali seueur prasasti subliminal sareng kuil anu batu sigana dipotong kalayan balok laser sareng disimpen kalayan kren precision anu luhur. Salaku katurunan kontekstual aranjeunna, kuring ngarasa bangga ka warisan na, sanaos waktuna parantos nunjukkeun yén upami aranjeunna ngalakukeun studi antropologis aranjeunna bakal mendakan yén kabiasaan ngawangun kota di saméméhna, para politisi urang ngalaksanakeun éta dina DNA sahingga ngaleungitkeun anu saé ideu unggal taun 4 pamaréntahan, ngagentosana ku batur anu langkung kualitas sareng rambut anu langkung ditarik.

Sareng eta sareng sadayana kapasitas ilmiah, prédhiksi jarak jauh; boh aranjeunna tinggalkeun dina ruang angkasa atanapi henteu tiasa ngaramalkeun yén ngancurkeun ékologi janten runtuh peradaban maranéhna. Naon anu disangka aranjeunna diprediksi sabab dina sababaraha taun éta tiasa lumangsung ka sadayana planét; hal anu teu aya anu bakal sono sareng naha teu aya anu ngalakukeun nanaon.

Upami aya hal anu narik di ieu, hal eta teh dijilbab tina misteri peradaban ieu sareng sanésna ngayakinkeun yén urang seueur jalma anu terang saméméhna sateuacan, sareng nu léngkah ayeuna urang bieu pisan diajar kéngingkeun deui atanapi nimukeun deui.

2 Kadua, sapalih hal ieu mangrupikeun hasil imajinasi.

Upami urang tiasa angkat 2,500 taun sateuacan Kristus ka Copán, urang tepang sareng datuk Marcel Pérez sareng naroskeun naon maksudna 21 / 12 / 2012, aranjeunna tiasa nyarios: "Tingali mijo, ayeuna Abdi rapet pisan pikeun nalungtik tanggal nu patali jeung hujan, sabab lamun kuring henteu ngalakukeun éta kami maot tina lapar"

Ieu sanés énggal, aya ogé ramalan ahir dunya. Kontéks apokaliptik parantos dihijikeun ka tanggal Mayan ieu, anu ogé muncul dina kontéks anu sanés kabeneran sakaligus. Saperti sateuacanna pikeun 1999, teu aya kajadian anu kajantenan; nalika Y2K hiji-hijina hal anu ngantepkeun kuring kuciwa kana yén SAICIC 3.1 pikeun DOS moal deui tiasa ngaéksekusi ledakan input. Tapi teu aya kajadian bencana.

Tapi kuring kedah ngaku yén éta lucu pisan, manusa resep kana peuteuy ieu. Kuring mikacinta film "Nyaho", kuring dihibur ku sabuk fotonim sareng terang yén hiji generasi anu ngaidentifikasi yén sistem tatasurya gaduh planét anu disebut Hercobulus, anu ngorbitna dina pesawat anu sanés tapi dina tanggal ieu éta kedah disalurkeun ... sareng sanaos urang kedahna katingal sareng teleskop super urang, éta bakal masihan pangeusina kanggo ibu anu kirang ti dinten 12. Seuri

3 Katilu, hayu urang nikmati kahirupan.

20 ieu, abdi ngagaduhan salah sahiji rapat anu terakhir nalika kuring bakal sareng sadaya tim lapangan kuring. Anu salajengna abdi moal tiasa gaduh aranjeunna sadayana sareng sakali deui kuring bakal nyarioskeun yén krisis Spanyol parantos urang dipotong. Tapi deui kuring bakal hatur nuhun pikeun ngarobih niat alus anjeun kana kaahlian téhnis sareng anjeun parantos nggawa pamekaran ka langkung ti kotamadya 50 ... janten nganggo ukuran pita, kalayan rékaman kadaster, kalkulator atanapi total stasion robotic.

Satuluyna kuring bakal resep kana liburan sareng anak, kuring bakal tempatna dina jukut sareng nalika aranjeunna ka abdi kimar Abdi émut yén:

... hirup-leres aya dina waktos anu ayeuna, moal aya waktos nganggap lamun Mayans nya éta leres ... sareng upami aranjeunna kagungan éta, tanpa internét, tanpa satelit, tanpa listrik, tanpa Twitter atanapi Geofumadas ... moal aya jalan pikeun komunikasi.

Ningali anjeun ka dieu 22, nalika kuring ngarepkeun ngalambangkeun perkiruan téknologi kuring kanggo 2012 sareng tujuan anu kuring tos pikeun barudak kuring dina sataun nu pasti bakal leuwih hadé.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.