#GIS - Kursus Proyék ArcGIS - ti mimiti

Diajar ArcGIS Pro Mudah - mangrupikeun kursus anu dirancang pikeun peminat GIS anu hoyong diajar kumaha ngagunakeun perangkat lunak Esri ieu, atanapi pangguna versi sateuacanna anu ngarepkeun ngapdet élmuna ku cara anu praktis. ArcGIS Pro mangrupikeun vérsi énggal tina parangkat lunak GIS komérsial anu paling populér, ditungtungan ku ArcMap 10x.

Jumlah pastina dirancang ku Golgi Alvarez, dumasar kana métodologi AulaGEO na:

  • Sadayana di lingkungan kawasan sarua,
  • Tugas anu dilakukeun ku ahli, dipedar kaluar pisan,
  • Buka léngkah anu bacaan ku léngkah anjeun sorangan, sareng aksés kanggo kahirupan,
  • Pilihan pikeun nanyakeun nalika rék,
  • Bahan sareng data anu tiasa diundeur,
  • Aksés tina alat sélulér,
  • Dina basa Spanyol sareng basa Inggris.

Kursus diwangun ku genep bagian; Dina lima anu munggaran, urang damel sareng data di tingkat nagara, diajar step by step kumaha ngalakukeun rutinitas dina data anu sami. Dina bagian 6 kami ngerjakeun modél kadua, sareng latihan dilaksanakeun dina sipat sacara bertahap, ti ngimpor data ti AutoCAD / Excel dugi ka ngadamel ungkapan rumit sareng téma dumasar kana tabel anu aya hubunganana sareng éksternal.

Aksés Kursus Spanyol

Aksés Kursus dina basa Inggris

Di handap ieu kasimpulan eusi tangtu.

1 bagian. Dasar tina ArcGIS Pro

Hayu urang mimitian ku ArcGIS Pro.  Dina kelas ieu, interface anyar program diwanohkeun, kalayan manajemén eusi dina panel kénca sareng katalog data dina panel katuhu. Hal éta dilakukeun ku nuturkeun latihan nganggo data ti bandara di seluruh dunya, konsultasi data ngeunaan éta sareng nyobian janten akrab sareng pita luhur sareng alatna.

Pamilihan Data  Dina kelas ieu anjeun diajar sababaraha cara pikeun milih objék, boh ku cara dipilih dina keyboard sareng dumasar kana atribut tabular sareng spatial. Ti ayeuna, sadaya padamelan dilakukeun dina hiji daérah di tingkat nagara.

Nyirian Zona (Tetengger). Di dieu éta ditetepkeun salaku netepkeun zona pamilihan gancang, pikeun tiasa napigasi ku cara anu praktis. Latihan ieu dilakukeun nganggo jasa citra satelit (citra dunya) sareng nunjukkeun kumaha nyieun, ngagulung, ngazum, ngédit atanapi ngahapus daérah anu dipikaresep (tetengger).

Bagéan 2. Nyiptakeun sareng ngédit data spasial.

Tambahkeun data tina Excel. Ieu kalebet léngkah-léngkah, kumaha ngalebetkeun data spasial tina tabel koordinat Excel. Koordinat geografis dianggo dina hal ieu; dina latihan engké anjeun bakal ngalebetkeun koordinat Excel UTM. Tangtosna, dina latihan ieu sareng anu sanés file-na disertakeun pikeun tiasa nyonto kelas.

Symbology Data Kelas ieu kalebet ngalarapkeun simbologi tematik dumasarkeun kana kriteria tabel. Wilayah di tingkat nagara dianggo pikeun ieu, anu sami dina latihan ieu (Madagascar).

Ngédit atribut data.  Di dieu, dina daérah anu sarua, aspék anu sapertos sapertos ngédit data alpanumérum, ngarubah sareng ngasupkeun kolom, ogé ngitung aréa sareng neundeun dina tabél anu berbasis sistem proyéksi anu dipedar.

Panyiri atribut.  Ayeuna, dipedar kumaha nyandak data tabular obyék sareng ngajantenkeun aranjeunna katingali salaku atribut (labél). Dipedar kumaha cara ngalakukeun éta pikeun poligon, garis sareng titik; ogé aspék anu aya hubunganana sareng orientasi labél.

Digitization inpormasi geografis.  Parabot pikeun ngedit data spasial dijelaskeun.

Georeferencing gambar.  Di dieu, ngagunakeun titik anu jelas dina gambar, georeferencing dipigawé dumasar kana lapisan spasial.

3 bagian. Analisis data

Pangaruh pangaruh - panyangga.  Ieu dipedar kumaha milih data spasial katut geoprocessing aréa pangaruh ieu, milih jinis alignment, jinis tungtung.

4 bagian. Nyebarkeun eusi sareng ArcGIS Pro

Generasi of Maps. Ieu cara ngawangun kotak pikeun nyetak, ngajelaskeun kumaha pikeun nambihan elemen kana peta sapertos skala grafis, simbologi tematik, simbol kalér, jst. Éta ogé ngajelaskeun kumaha carana ngekspor peta kana format anu sanés (pdf, png, jpg, eps, sareng sajabana) pikeun nyetak atanapi ningali sareng program anu biasa dianggo.

Bagian 6. Hayu urang laksanakeun - léngkah demi latihan

Dina bagian ieu, dina daérah padamelan anu kadua langkung alit, latihan anu dilarapkeun kana padamelan umum ngeunaan masalah pasipatan dilaksanakeun. Aranjeunna émut daérah éta urang muterkeun model digital tina gambar, nganggo About3D, AutoDesk Recap sareng awan anu titikna kami kirimkeun ka Civil3D. Nya, latihan ieu dilakukeun di daérah anu sami ieu nganggo ArcGIS Pro, kalayan pidéo anu langkung jelas. Data input, file anu diperyogikeun pikeun ngalakukeun latihan sareng hasil kaluaran pikeun mariksa kalebet kanggo sadaya latihan.

Implikasi tina Ngarobah ArcMap mun ArcGIS Pro. Di kelas ieu, tur tina ArcGIS Pro, antarbeungeutna, dilakukeun, ngajelaskeun parobahan utama, kaunggulan, sareng implikasi tina vérsi ieu dibandingkeun sareng ArcMap. Tiap bagian tina headband luhur dijelaskeun, dimana fungsionalitas utama sareng poténsi na handapeun desain ulang anu kagungan ArcGIS Pro.

E1 jercicio. Impor pasipatan tina peta AutoCAD kana GIS. Candak file dwg tina AutoCAD / Microstation, sareng cobian impor tina ArcGIS Pro; ngajelaskeun naon anu kedah dilakukeun nalika vérsi henteu didukung. Aspék sapertos misahkeun objék ku lapisan dipedar, ngaleungitkeun objék anu henteu diperyogikeun sapertos sumbu jalan anu seueur teuing, konvérsi pikeun nampilkeun kelas sareng konversi objék anu kedah janten poligon tapi anu janten garis sapertos kasus poligon gedong, pengelompokan garis anu kedah janten hiji dina sumbu utami walungan, bumi sareng laguna. Luhureun sadaya, kumaha objék CAD ieu janten lapisan GIS.

Latihan 2. Ngaleupaskeun situs ti titik GPS di format UTM. Dina padamelan anu diimpor ti AutoCAD, sakumpulan koordinat anu diala ku GPS anu dina format UTM dibawa pikeun ngalakukeun pemecatan sipat. Latihan kalebet tugas impor koordinat anu diproyeksikeun dina bentuk XY, ​​masihan proyéksi WGS84, zona teras robih janten simpul dina peta. Dina ieu, pilihan pikeun nyiptakeun sub-plot, snap control pikeun ngadigitalkeun pemisahan, ngitung perimeter sareng daérah duanana dina méter pasagi ogé konvérsi sareng panyimpenan dina kolom sanés sapertos héktar diterapkeun.

Latihan 3. Komposisi komplek widang diitung. Latihan ieu unik. Éta ngubaran, teraskeun sareng pamekaran properti, dipedar kumaha ngadamel hubungan anu langkung rumit, sapertos konci cadastral dumasar kana centroid dina bentuk P-coordinateX, coordinateY, dash teras sababaraha angka.

Latihan 4. Analisis panyangga. Dina walungan anu nyebrang pasipatan, itungan zona pangaruh dilaksanakeun, ngagunakeun panyangga 15 méter ti sumbu di walungan utama sareng 7.5 méter dina anak sungai. Salaku tambahan, éta nunjukkeun kumaha ngalakukeun pembubaran pikeun ngagaduhan poligon tunggal daérah pangaruh.

Latihan 5. Panyiri atribut. Ayeuna, salaku terusan tina karya sareng pasipatan, dipedar kumaha nyieun ungkapan pikeun ranté sababaraha data tina kolom anu béda dina tabel dina bentuk labél. Dina hal ieu, konci cadastral anu urang bentuk sateuacanna, sareng daérah nambihan A = sateuacan nilaina. Salaku tambahan, éta ngajelaskeun kumaha carana muterkeun labélna, upami nami kampak walungan, sareng ogé cara nerapkeun épék khusus sareng ngarobih gaya téksna.

Latihan 6. Thematization ku atribut. Bagéan ieu tangtu ngajarkeun kumaha, dumasar kana data tabél, sipat-sipatna tiasa ditemaatikeun, ngagunakeun kriteria sareng fungsionalitas ArcGIS Pro. Tabel Excel dikaitkeun dimana anu ngagaduhan sipat, sareng milarian tina sipat anu Aranjeunna ngagaduhan kaayaan anu khusus, contona dimana anu bogana ngagaduhan nami "Juan", dimana teu aya kartu idéntitas teras ditema dumasar kana kriteria.

Latihan 7. Trik digitalisasi  Kelas ieu fokus kana aspek nyiptakeun sareng ngédit data ruang. Trik digitalisasi dipedar kumaha cara ngadamel liang dina harta tina laguna, kumaha ngeusian saluran polygon nganggo parantosan otomatis atanapi cara ngagambar sapanjang walungan nganggo alat tilas.

Latihan 8. Georeferencing gambar. Di dieu, ngagaduhan gambar anu koordinat UTM dipikaterang, georeferencing parantos dilakukeun. Beda sareng latihan dina bagian saencanna, tuning dilakukeun dumasar kana koordinat ieu salaku vertex X, Y. Mungkin aya kursus-kursus ArcGIS Pro anu séjén. Sugan teu aya anu sapertos kieu.

Sakali deui panglaku Kursus, anjeun tiasa ngaksés waktos kanggo hirup sareng nyandak waktos anu énggal ku sababaraha kali saloba dipikahoyong.

en Español

Dina basa Inggris

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.