#GIS - Kursus Proyék ArcGIS - ti mimiti

Diajar ArcGIS Pro Mudah - mangrupikeun kursus-kursus anu dirancang pikeun peminat sistem informasi geografis, anu sanggup diajar kumaha ngagunakeun software Esri ieu atanapi atanapi pamaké vérsi saencana anu badé ngamutahirkeun pangaweruh ku cara praktis. ArcGIS Pro mangrupakeun vérsi anu pang anyarna tina software GIS komersil pang populerna, anu réngsé kalayan ArcMap 10x.

Jumlah pastina dirancang ku Golgi Alvarez, dumasar kana métodologi AulaGEO na:

  • Sadayana di lingkungan kawasan sarua,
  • Tugas anu dilakukeun ku ahli, dipedar kaluar pisan,
  • Buka léngkah anu bacaan ku léngkah anjeun sorangan, sareng aksés kanggo kahirupan,
  • Pilihan pikeun nanyakeun nalika rék,
  • Bahan sareng data anu tiasa diundeur,
  • Aksés tina alat sélulér,
  • Dina basa Spanyol sareng basa Inggris.

Jumlah pastina diwangun ku genep bagian; dina mimiti lima urang digawekeun ku data dina tingkat nagara, diajar step by step cara ngalakukeun rutin dina data anu sarua. Dina bagian 6, modél kadua anu dikeureuyeuh, sareng latihan dilampahkeun kana pasipatan salami, ti impor data tina AutoCAD / Excel nyiptakeun ungkapan sareng thematizations rumit dumasar kana tabél anu dikaitkeun.

Aksés Kursus Spanyol

Aksés Kursus dina basa Inggris

Di handap ieu kasimpulan eusi tangtu.

1 bagian. Dasar tina ArcGIS Pro

Hayu urang mimitian ku ArcGIS Pro. Dina kelas ieu, panganteur anyar program ieu dipikanyaho, kalayan manajemén eusi dina panel kénca katut data katalog di panel katuhu. Hal ieu dilakukeun ku nuturkeun latihan nganggo data ti bandara di sakuliah dunya, konsultasi data ngeunaan aranjeunna sareng nyobian janten dalit jeung pita luhur sareng parabot.

Pamilihan Data Dina kelas ieu anjeun diajar cara anu beda-beda milih obyék, boh ku Pilihan dina kibor sareng dumasar atribut tabular sareng spasial. Ti ayeuna, sadaya pagawéan dipigawé di wewengkon tunggal dina tingkat nagara.

Nyirian Zona (Tetengger). Dieu kami nangtukeun kumaha ngadegkeun zona seléksi anu gancang, sangkan tiasa nganapigasi dina cara praktis. Latihan, dipigawe nganggo layanan gambar satelit (gambar dunya) sareng ngajar kumaha nyieun, pindah, ngagedekeun, ngedit atanapi mupus daerah anu dipikaresep (tetengger).

2 bagian. Nyiptakeun sareng édisi data spasial.

Tambahkeun data tina Excel. Ieu ngawengku step-step kumaha nyelapkeun data spasial tina méja koordinat Excel. Dina hal ieu, koordinat geografis digunakeun; dina latihan engké, koordinat Excel UTM sok diselapkeun. Tangtosna, dina ieu sareng latihan anu sanésna file anu dilebetkeun kana tiasa ngayakeun réplikasi kelas.

Symbology Data Kelas ieu ngawengku ngalétélakeun simbolik tematik dumasar kana kriteria-tabél. Wewengkon di tingkat nagara dianggo pikeun ieu, anu sapanjang taun sami (Madagaskar).

Ngédit atribut data. Di dieu, dina daérah anu sarua, aspék anu sapertos sapertos ngédit data alpanumérum, ngarubah sareng ngasupkeun kolom, ogé ngitung aréa sareng neundeun dina tabél anu berbasis sistem proyéksi anu dipedar.

Panyiri atribut. Ayeuna, éta ngécéskeun kumaha carana mawa data tabular hiji obyék sareng tiasa katingalikeun salaku atribut (labél). Ieu dipedar kumaha ngalakukeun hal eta pikeun poligon, jalur na titik; kitu ogé aspék patali jeung orientasi tanda éta.

Digitization inpormasi geografis. Parabot pikeun ngedit data spasial dijelaskeun.

Georeferencing gambar. Di dieu, ngagunakeun titik anu jelas dina gambar, georeferencing dipigawé dumasar kana lapisan spasial.

3 bagian. Analisis data

Analisis pangaruh - panyangga. Ieu dipedar kumaha milih data spasial katut geoprocessing aréa pangaruh ieu, milih jinis alignment, jinis tungtung.

4 bagian. Nyebarkeun eusi sareng ArcGIS Pro

Generasi of Maps. Di dieu urang nerangkeun kumaha ngawangun kotak pikeun panyitak, katerangan kumaha nambihkeun unsur kana peta sakumaha skala grafis, simbolik tematik, simbol kalér, jsb. Explainsta ogé ngécéskeun kumaha carana ngékspor peta ka format anu sanés (pdf, png, jpg, eps, jsb.) Kanggo nyitak atanapi nempo program anu biasana dipaké.

6 bagian. Hayu urang - latihan by step by step

Dina bagian ieu, dina daérah gawé anu leuwih leutik kadua, latihan dilarapkeun anu diterapkeun kana tugas umum anu aya hubunganana. Inget wewengkon anu urang muterkeun model digital tina gambar, nganggo Regard3D, AutoDesk Recap na anu titikna awan urang kirimkeun ka Civil3D. Pikeun dina aréa anu sarua ieu latihan di handap ieu migunakeun nganggo ArcGIS Pro, kalayan pidio beuki spésifik. Sakabeh latihan kaasup data input, payil anu diperlukeun pikeun ngalaksanakeun latihan sareng hasil kaluaran pariksa.

Implikasi tina Ngarobah ArcMap mun ArcGIS Pro. Dina kelas ieu, wisata tina ArcGIS Pro, panganteurna jieunan, ngécéskeun perobahan utama, kaunggulan sareng implikasi tina versi ieu dibandingkeun ArcMap. Tiap bagian pita luhur dipedar, di mana nyaéta fungsi utama sareng poténsialna dina kaayaan desain anu ulang anu dicekel ArcGIS Pro.

E1 jercicio. Impor pasipatan tina peta AutoCAD kana GIS. Koropak dwg ti AutoCAD / Microstation dicokot, sareng éta ngeunaan impor ti ArcGIS Pro; ngécéskeun naon anu kudu dipigawé lamun versi henteu cocog. Ngécéskeun aspék sapertos, misahna objék kalayan lapisan, ngaleungitkeun barang-barang anu teu perlu sapertos sumbu anu jalan anu parah, konversi ka kelas fitur sareng konversi objék anu kedah janten poligon tapi anu sumping salaku garis kawas anu kawas conto poligon wangunan, digolongkeun jalur-garis anu sakuduna janten hiji dina kasus sumbu utama walungan, imah sareng laguna. Di luhur, kumaha objék CAD ieu janten lapisan GIS.

Latihan 2. Ngaleupaskeun situs ti titik GPS di format UTM. Ngeunaan karya anu diimpor ti AutoCAD, sakumpulan koordinat anu digantikeun ku GPS anu aya dina format UTM digunakeun pikeun ngadamel kacamatan harta. Latihan ngawengku tugas ngimpor koordinat anu dipayangkeun dina bentuk XY, ​​napelkeun WGS84 proyéksi, zone lajeng ngajanggélék jadi hucu dina peta. Dina ieu, pilihan nyieun sub-plot, snap control digitize the dismemberment, calculate the perimeter and area in both metri square and convert and storage in columnar hectares diterapkeun.

Latihan 3. Komposisi komplek widang diitung. Latihan ieu unik. Ngaruwat, nuluykeun perkembangan pengembangan harta, ngécéskeun kumaha cara nyieun tumbu anu pajeulitna, sapertos tombol cadastral dumasar kana centroid anu bentukna P-coordinateX, koordinat Y, hyphen, lajeng sajumlah.

Latihan 4. Analisis panyangga. Dina walungan anu meuntas kebon, itungan daérah pangaruh anu dilakukeun, ngagunakeun panyangga méter 15 tina sumbu dina walungan utama sareng méter 7.5 dina citarum. Sajaba, éta nunjukeun kumaha carana disolusi pikeun mibanda polygon tunggal anu aréa pangaruh.

Latihan 5. Panyiri atribut. Ayeuna, salaku tuluy gawé ku sipatna, kami ngajelaskeun cara nyieun ungkapan numbu sababaraha data tina kolom anu béda ti méja dina bentuk labél. Dina hal ieu, kode cadastral anu samemehna urang kabentuk, sarta aréa nambahkeun A = méméh nilai. Sajaba ti, éta ngécéskeun kumaha muterkeun labél éta, dina hal ngaran sumbu tina walungan sareng cara kumaha nerapkeun épék spésial sarta ngaropéa gaya teks.

Latihan 6. Thematization ku atribut. Ieu bagian tina kursus ngajar, dumasar kana data tabular, sipat-sipatna tiasa dipéformasi, nganggo kriteria sareng fungsionalitas ArcGIS Pro. Tabel Excel dihubungkeun dimana pamilik sipat anu aya, sareng sipatna dipilarian aranjeunna gaduh kaayaan anu khusus, sapertos anu gaduhna gaduh nami «Juan», dimana teu aya kartu idéntitas teras dipersonalisasi dumasar kana kriteria.

Latihan 7. Trik digitalisasi Kelas ieu difokuskeun kana aspék panyiptaan sareng ngédit data spasial. Explainsta ngécéskeun trik digitalisasi sapertos ngurunkeun hiji liang dina plot anu dimimitian dina laguna, kumaha cara ngeusian poligonna saluran ku cara otomatis parantosan atanapi cara ngagambar sapanjang walungan ngagunakeun alat renik.

Latihan 8. Georeferencing gambar. Di dieu, ngabogaan gambar anu koordinat UTM dipikanyaho, georeferencing rengse. Saperti latihan tina bagian saencanna, tuning dilakukeun dumasar kana koordinat ieu dicokot tina vertex X, Y. Bisa jadi kursus-kursus ArcGIS Pro anu sanés. Meureun ogé anu sapertos kieu.

Sakali deui panglaku Kursus, anjeun tiasa ngaksés waktos kanggo hirup sareng nyandak waktos anu énggal ku sababaraha kali saloba dipikahoyong.

en Español

Dina basa Inggris

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.