Ninggalkeun banten mun Kolombia - odyssey abdi

Dupi anjeun kantos datangna ngarasa awak tanpa jiwa a? Atuh naon kuring ngarasa lately. awak jadi hiji badan mulya nu ngarasa ngan tinggal sabab breathes. Kuring nyaho eta kudu jadi hésé ngarti, komo deui lamun saacanna biasana boast hiji jalma positif, pinuh ku katengtreman spiritual jeung emosional. Tapi lamun sagala fitur ieu diudar, anjeun ngamimitian perasaan kawas nanaon anjeun atanapi menyakiti Anjeun cared.

Kaluar isu ideologi, politik atawa kontekstual, kakara ngajawab paménta Golgi ngabejaan Anjeun ieu. Sadaya jelema bisa naksir naon média ngabejaan Anjeun, utamana sacara internasional. Di dieu, ngan sakumaha kuring ninggalkeun odyssey mah éta ninggalkeun banten mun Kolombia.

Salaku éta sagalana pikeun kuring di banten saméméh krisis ieu.

karapihan kuring réngsé nalika sagalana mimiti ngarobah dina banten, sanajan teu bisa nangtukeun mun eta sumping ka ambruk, jeung invasi ieu masalah anu kuring pernah imagined bakal kajadian. Atawa sakumaha eta ngalobaan dina pikiran kuring salaku hiji epiphany, putusan pikeun ninggalkeun nagara kuring sarta kulawarga kuring; naon boga, dugi panonpoé kiwari, éta hal hardest Kuring geus cicing.
Kuring bakal nyaritakeun kumaha lalampahan kuring ninggalkeun Vénézuér, tapi mimiti, kuring bakal ngamimitian ku ngajelaskeun kumaha kuring cicing di nagara kuring. Nya éta sapertos nagara normal; Anjeun tiasa ngaraos bébas ngalakukeun nanaon, milarian roti kerja keras, hirup darat sareng rohangan anjeun. Kuring digedekeun dina dasar kulawarga anu ngahijikeun, dimana babaturan anjeun ogé dulurna sareng anjeun terang yén beungkeutan silaturahmi sacara praktis janten dasi getih.
nini kuring maréntah roost, nya éta dina rukun kulawarga, éta nu urang sadayana janten lalaki produktif, sakumaha maranéhna ngomong di darat kuring hareup echaos pa '. Abdi opat uncles mangrupakeun sumber mah reueus, tur cousins ​​kuring -aranjeunna langkung kawas baraya ti cousins- sareng indung, alesan kuring pikeun hirup. Kuring bangun nganuhunkeun unggal dinten pikeun kagungan kulawarga anu. Kaputusan badé atos, dugi ka pikiran kuring, sanés ngan ukur pikeun kamajuan, tapi pikeun masa depan putra lalaki. Di Venezuela, sanaos tonggong kuring sibuk pisan unggal dinten sareng kuring lakukeun sarébu hal pikeun langkung saé, sadayana parah tibatan sateuacanna, kuring ngaraos yén kuring aya dina kompetisi Survivor, dimana ngan ukur anu cicing, anu abuser sareng bachaquero mangrupikeun anu meunangna.

Putusan ninggalkeun Vénézuéla

Kuring mah kaharti yén di Venezuela, kasempetan henteu aya, bahkan anu paling dasarna gaduh cacat: kurangna palayanan listrik, cai nginum, transportasi sareng tuangeun. Krisis ngahontal leungitna ajén jalma, anjeun tiasa ningali jalma anu ngan ukur hirupna kumaha ngarugikeun batur. Sakapeung, kuring calik ka pamikiran lamun sagala anu parantos kajantenan nyaéta sabab Allah ngantunkeun urang.
Kuring ngalaman sababaraha bulan ngarencanakeun dina sirah kuring, sakedik kuring tiasa ngumpulkeun sakitar 200 rebu. Teu aya anu terang, atanapi ogé aranjeunna ngarepkeun masihan eta reuwas. Dua dinten sateuacan kuring indit, kuring nyauran indung kuring sareng nyarios yén kuring badé angkat ka Peru kalayan sababaraha babaturan (babaturan), sareng anu kuring bakal di terminal sadinten mésér tikét beus anu bakal sumping di tempat mimiti, Kolombia.
Di dieu panyiksaan mimiti, janten seueur anu bakal terang, teu aya anu damel sapertos di nagara-nagara sanés, mustahil mésér tikét atanapi tiket perjalanan iraha waé anu dipikahoyong. Kuring nyéépkeun dua dinten bobo di terminal, ngantosan salah sahiji beus dugi, kumargi armada ngan dua mobil kumargi kakurangan barang cadang. Pamilik jalur ngaluletkeun daptar unggal jam 4 pikeun jalma-jalma ngamankeun jabatan ieu, kalayan frasa masing-masing:

"Anjeunna nu teu didieu lamun roll panggero, leungiteun korsi"

Kaluaran Vénézuéla

Ieu Heboh janten dina laut jalma nu éta nyandak jalur anu sarua kuring, lalaki, awéwé sarta barudak di terminal éta; nu saliwatan kudu nunjuk kaluar, ieu pikareueuseun, smelly jeung naksir jalma dijieun aran claustrophobic.

Kuring waited kuring dua poé aya, lakukeun antrian abdi mésér tikét hiji. Anjeunna ngalaman teu dimimitian tur yén rasa pesimis anu dipingpin urang keur krisis dibawa ka pikiran mah wanting nyerah, tapi henteu. Ieu mantuan anu manéhna babaturan hareup panto na réréongan simkuring sadaya relied sangkan kami ngarasa leuwih alus; antara guyonan jeung nelepon ti kulawarga kuring. Nagara Tachira - lajeng tungtungna waktu ka dewan beus ka San Cristobal dijieun. harga tiket nya 1.000.000 bolívares fuertes, Ampir 70% tina upah minimum dina waktu éta.

Aranjeunna spent jam linggih dina beus, anu warta alus éta sahanteuna miboga wifi nyambung, anjeunna katingali kawas dina sababaraha bagian miboga alcabalas tina hansip Nasional, sarta supir ka eureun pisan pondok, dimana mikeun duit neruskeun. Nalika kuring anjog di San Cristobal dinya éta geus 8 isuk-isuk, kapaksa néangan angkot séjén pikeun Cucuta. Urang waited na waited, aya euweuh angkutan, urang nempo jalma leumpang kalayan suitcases lulus, kumaha oge, henteu nyandak kasempetan jeung mutuskeun pikeun cicing di dinya. Didagoan nyandak dua dinten, sadaya saré di alun hiji, dugi urang bisa nyandak taksi dibagikeun, unggal dibayar 100.000 Bolivars Fuertes.

Urang mimitian 8 isuk di bagian ieu Cucuta éta paling bahaya, panungtungan nu hansip Nasional tadi ngaliwat 3 alcabalas a CICPC, lian ti Polda Nasional Bolivarian. Dina unggal papariksaan, kami raided sakumaha lamun kami penjahat; Kami pilari naon bisa maranéhna butuh, abdi mung kagungan sababaraha possessions, teu nilai na $ 200; Kuring nunda dina tempat ampir inaccessible

Kana datangna, ieu geus 10 isuk-isuk, jeung anjeun bisa nempo jalma nelepon sorangan konsultan. ieu -nurut sangkaan- agilizaban kaluaran prosés sealing 30 na 50 ngecas antara $, tapi kuring henteu nengetan taya kami dieureunkeun dina sasak ka antrian sarta tungtungna asupkeun Cucuta. Ieu dugi dinten gigireun 9 wengi urang bisa ngégél ka paspor kaluaran.

Kami ngawartoskeun ka ngégél nu imigrasi paspor Kolombia kapaksa kudu petikan tujuan hareup, sarta salaku éta wengi 9, aya loker kabuka mésér tikét pikeun tujuan kuring salajengna. Jalma anu screaming.

moal nutup wates, anu boga tikét geus cicing di dieu, maneh moal bisa mindahkeun ka papariksaan salajengna.

kaayaan janten langkung intens tur disturbing, mamang urang diawaskeun tempat ngumpul informal, jeung ka urang:

Éta kudu mutuskeun gancang naon nu kudu, sanggeus 10 méakkeun wengi paracos guerrillas nanyakeun duit sarta nyokot jauh sagalana ka dulur.

Miraculously, dina asa kuring, moal nyaho naon anu kudu dipigawé, konsultan anu tétéla janten sobat mana kuring cicing di Caracas, ngajak kuring jeung babaturan kuring ka kantor nu boga salah sahiji garis beus, urang dijual unggal petikan mucunghul di 105 $ na urang ngumbar spasi ka bobo dugi dinten salajengna.

wengi eta abdi teu bisa beristirahat, Jigana jaman kuring spent sakabeh jalma dinten tadi kuring dina kaayaan saraf ngageter, datangna isuk, urang teu buntut mun ngégél nu imigrasi paspor Kolombia, sarta tungtungna bisa asupkeun.

Teu dulur boga kabagjaan ngalirkeun, kawas kuring. Jalma anu keur perencanaan pikeun pindah ka nagara lain sarta nyicing di ditu, kudu nyandak precautions; lalampahan ieu pondok, tapi teu gampang ngaliwat salah sahiji kaayaan kuring cicing jeung kuring ogé nempo. Aya hal Abdi rada ngan poho.

Hiji bakal Ngucapkeun best of nagara maranéhanana, kusabab patriotisme ngabawa jero sagala cinta keur tanah dimana kami dilahirkeun, ku bandéra nu ngajadikeun anjeun milu sedih mun anjeun ningali eta dina kaos tina batur nanyakeun keur koin dina sudut Bogota.

Ieu rarasaan teuas, wanting janten deukeut kulawarga Anjeun. Kuring sok optimis, sanajan dina kasusah; sarta sanajan atuh kudu iman sadayana ieu nyokot jauh harepan dina istilah pondok. Kabéh teu leungit, nya éta cinta kulawarga. Pikeun ayeuna mah, abdi ngan hoyong anak kuring nepi ka boga masa depan hadé.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.