Pangalaman pembelajaran sarta pangajaran konteks BIM biasa CAD

Kuring kungsi kasempetan pikeun berinteraksi sareng Gabriela sahanteuna tilu kali. Kahiji, dina pamadegan kelas kuliah dimana hampir satuju kana fakultas Téknik Sipil; lajeng latihan teknisi konstruksi kelas lajeng proyek bendungan Rio Frio dina Cuyamel, dina Honduras kalér jeung Tunnelboring parusahaan. Kuring tantangan abdi di ngalaksanakeun NeoData sarta pilari sakumaha surveyors ditinggalkeun pamadegan komputer heubeul jeung diajar nganggo ngabuburit anyar datang ti Munich geus dibawa tetep barcoded; Manehna pajoang pikeun administrasi tur teknis nya gélo ka ngamen of a boss Colombian sarta Jerman sejen.

Paguneman panganyarna kami éta jadi metot nu urang mutuskeun pikeun ngahurungkeun kana hiji artikel. Kiwari, sakumaha biasana urang nelepon!, Gab ngancik kana kamungkinan nu Master BIM Manajemén munggaran dina kontéks ieu, dimana ieu haté Honduran, tapi jeung Thorn leuwih ti ngajangjikeun venture internasional.

egeomates -In dina taun panganyarna Kuring dikaitkeun BIM, Sanajan beuki henteu langsung. Dupi urang gaduh contextualizarías saeutik ngeunaan pendekatan penting?

Muhun, najan loba geus ngadéngé BIM (Émbaran Gedong modeling), teu loba ngarti naon éta pikeun neuleuman metodologi BIM pikeun nerapkeun eta dina bisnis. Sugan salah sahiji cara pikeun nyandak tayangan bakal nitah murid kuring geus miboga Revit (Arsitéktur, MEP jeung Struktural) dina lingkungan BIM, konsep awalna watesan, lajeng sababaraha pangalaman pribadi kuring. Saur anjeun?.

Tapi pastina. Kaula kabeh Ceuli.

Kahiji, pikeun jalma anu masih hurung BIM akronim anyar, sepi, urang bisa ngomong téh istilah rélatif panganyarna. Émbaran wangunan Modél (BIM) dihartikeun salaku informasi model enriched, nu diwangun ku sababaraha basis data, jeung elemen nu bisa dibagikeun ku loba museurkeun sapanjang sakabéh lifecycle desain, konstruksi, operasi sarta malah ngadaur mulang wangunan. Leuwih atawa kirang transliterating ngartikeun NBS (Nasional Gedong spésifikasi).

Mangkana pentingna metodologi ieu, sarta jadi geus miboga ditampa hébat sapertos di nagara maju. Hal ieu ngamungkinkeun urang pikeun digawe gancang, dina kolaborasi jeung file pinuh digital kalawan visualisasi hadé jeung tata. Saterusna ngatur proyék kami konsistén dina panerapan nu aya, kalawan kadali hadé, beungeut konflik, tabungan ongkos, ngurangan runtah jeung sagalana di kirang waktos.

Sora alus.

Tangtu keur disada pohara alus! Sok sanaos teori teu dilarapkeun ka prakna, utamana di nagara urang ngembang dimana sumberdaya finansial urang anu kawates. Masih, abdi percanten yen BIM bakal lumaku sooner atanapi engké.

Muhun tapi moal balik kitu pesimis ti mimiti. Ngabejaan pamiarsa kuring, kumaha boga pangalaman Anjeun.

Ok. 🙂 Ti pangalaman pribadi kuring salaku konsultan jeung palatih BIM. Di nagara Amérika Tengah urang, CAD masih pohara penting sarta aya dina pamakéan nyebar. Saeutik pisan professional anu make Revit na Revit Arsitéktur tunggal paling; kapuloan nu gawe sorangan. Kuring geus uninga pausahaan dimana arsiték ngajadikeun modél arsitéktur di Revit, teras diliwatan mun AutoCAD ngarah bisa dianggo di kontraktor sejen tur désainer. Bener mangrupakeun runtah waktu.

Lantaran kitu sedekan yen lamun urang bakal bisa dipaké jeung BIM, urang kudu ngalatih teu ukur désainer anu dianggo di parusahaan, tapi ogé nepi ka konsultan jeung kontraktor, mun ngaranan pangpentingna. Kuring geus katempo loba professional di nagara kuring sasuai jeung judul sarta teu hayang diajar, teu hayang tetep ngaronjatkeun. Éta tetep mibanda AutoCAD tur maot aya hal. Ieu kawas nu hirup di jaman télévisi hideung bodas lamun aya sacara gembleng dunya ngantosan digital.

Kuring ngarti, réaksi nu ngarobih na stagnation téh mindeng umum di konteks ieu. Tapi geus katempo palaksanaan salah sahiji BIM di Honduras?

Kuring geus teu sakabeh bebeneran, tapi pribadi kuring geus teu katempo implementations BIM di pausahaan masih didieu -ngawangkong ngeunaan metodologi, teu ngan modeling sarta ngajadikeun 3D - sok lah bit frustrating sarta ngarasa sarébu kali mun pindah ka nagara lain sarta nyicing di ditu tur balik di ngeunaan 10 taun sugan ieu geus booming dina waktu éta. Ieu endah sagala suplai kuli BIM aya dina nagara sejen, tangtu teu gampang nyieun putusan yen keur loba alesan -for jaman ayeuna keur-.

'Kumaha saur anjeun pangaruh keur BIM moal leumpang di Pace kami nyangka?

Aya sababaraha faktor duanana sosial jeung ékonomi aub mah bisaeun anjeun ieu publikasi sejen nu BIM teu mungkas settling di nagara Amérika Tengah urang. Dina sisi positif, lamun kuring kungsi kasempetan ngalatih professional konstruksi di lengkep Revit na I dipaké pikeun balik BIM ngawanohkeun aranjeunna. A bit ... Lolobana geus pernah ngadéngé, tapi presenting aranjeunna museurkeun; nyieun proyék kompléks, renders bagian visual. Kuring coba ngantebkeun kana bagian teoritis, dina cara mawa proyék-proyék maranéhanana, abdi némbongkeun sababaraha program BIM nu aya di pasar saperti AutoDesk Revit, Bentley AECOsim, ArchiCAD, manual jeung peraturan BIM aya, kumaha ieu impacting di sakuliah dunya. Kuring ngajarkeun yén BIM sanes a software atawa modél 3D, sabalikna naon sababaraha mikir, éta metodologi a.

Kuring ngarti saeutik. Ku margi instruktur AutoCAD wanoh manéhna nyieun analogies antara dewan gambar, kompas, pangawasa paralel, pamupus tangkorak, jeung bunderan Paréntah, offset, motong ...

Ieu gambar teh langlangan nyoko BIM, bener amazes siswa jeung professional ka saha kuring masihan ceramah. BIM di nagara berkembang anu gaduh jauh-ngahontal; di sababaraha nagara ieu geus mangrupa Perda pamaréntah. Lamun urang ngamimitian di kelas, maranehna kaget kumaha gampang éta model di Revit. Kuring nganggap bener pajeulit dibandingkeun AutoCAD Revit sabab geus jadi gampang mun modeling tur tingal kumaha sagalana geus ngalakukeun bentuk. Aranjeunna meunang bungah nalika maranéhna ngalakukeun tur sareng video, nalika aranjeunna nyandak pandangan jeung kaméra jeung nalika maranéhna bisa nempo hasil ahir.

Kuring consulted salah sapoé murid robah Insinyur Sipil naon anjeunna panginten AutoCAD mun Revit, sarta ka kuring manehna geus slow sangkan kabisat anu. Ku kituna sakali anjeun terang eta, ieu lain hal, urang bisa méakkeun jam na pisan museurkeun; waktos flies. Kuring geus kungsi siswa anu henteu profésional konstruksi sarta insinyur sistem na diajar ogé, kusabab maranehna nyebutkeun aranjeunna bungah sarta maranéhanana baris ngarancang imah anjeun. Jadi kawas naon loba jalma pikir, anu program BIM henteu hésé diajar, tapi lamun maranehna menta kumawula sarta praktek. Mun salah speaks Inggris téh leuwih gampang salaku loba pitulung online dina basa anu, tapi salawasna kapanggih pitulung di Spanyol.

Kuring éta dina kursus BIM di CentroCAD Nikaragua. Karunya krisis ditinggalkeun kuring satengahna liwat sarta kapaksa ngalengkepan tangtu ku Skype. Tapi inget praktis tur muka laun ngembang pendekatan proyék éta seru.

Sumuhun, ngembangkeun praktis dina prosés bertahap téh pangalusna. Tingali dina bagan, ngarobah jero imah. Sanggeus minggu kahiji, atawa sanggeus 17 jam pangajaran, abdi ninggalkeun proyek kahiji maranéhanana. Hiji imah dua-carita model eta dina dua poé. Ieu endah kumaha program ieu modeling BIM sangkan kahirupan urang gampang, sarta bisa dianggo jadi gancang. Di dieu kuring némbongkeun model dikirimkeun ku salah sahiji mahasiswa kuring: Nicolle Valladares.

Teras we indit ka Struktur Revit na MEP na ieu téh mana nya meunang hal metot, lantaran ieu téh anyar, lolobana kursus di nagara kuring ukur masihan Revit arsitéktur. Ku kituna éta pisan metot ningali model ieu sabab interaksi saling, sarta kumaha carana BIM kolaborasi. Salaku tiasa ningali subprojects disiplin. The grafik di handap bisa ningali model struktural, plumbing na workset na modeling lamun urang digawé babarengan.

Kuring ngarti pikagumbiraeun anjeun kalawan Revit. Tapi ceuk anjeun kuring ogé ngajarkeun aranjeunna alternatif lianna.

Tangtu, saperti geus kami dibahas, Revit BIM téh leuwih ti malah dina élmu optik of Bentley Systems, skéma I-model mibanda nyoko BIM kaasup manajemen proyek, manajemén asset metot. Tapi make Revit ku popularitas anu boga AutoCAD dina konteks ieu, pilari leuwih ti Revit, BIM ngajarkeun prinsip. Simkuring oge tingali presentasi Presto (BIM 5D dilarapkeun ka budgets), Bentley Synchro (BIM 4D dilarapkeun ka tata), dinamo (modeling canggih jeung programming na Revit), antara séjén ninggalkeun Thorn nu nuluykeun ngajajah program sejen tetep ngaronjatkeun salaku professional.

Ngawartosan kumaha agenda Anjeun dina sababaraha poé ka hareup.

Ayeuna kami baris boga kasempetan pikeun ngamimitian kursus Navisworks jeung aku bungah pindah ka hareup kalawan BIM 4D (Planning), albeit ku grup leutik. Teuing ngajar BIM, sarta jalma teu nyaho ieu. Saloba aya informasi dina Internet, aya salawasna budaya panalungtikan, bisa laksana pikeun naon maranéhna terang. Éta kasalahan badag yén sooner atanapi engké tagihanana pas, saprak éta teu diropéa mati.

Sarta naon persepsi anjeun tina sudut pandang siswa sanggeus kursus?

Abdi tiasa disebutkeun yen mahasiswa kuring sakali maranéhna nampa kursus, masihan parobahan radikal, éta bakal muka imajinasi anjeun ka sagala kemungkinan nu bisa ngahontal BIM di dunya ieu sarta revolusi digital. Ieu sakumaha lamun maranéhna terang alus tur teu bisa balik deui. AutoCAD teu cukup ayeuna.

Kuring satuju sareng anjeun. Maluruh kursus AutoCAD ngadominasi Google. Kumaha anjeun ningali tantangan mahasiswa ieu nyanghareupan sanggeus kursus?

masalah teh nya eta urang tiasa ngalatih staf, sangkan pikir béda, tapi pausahaan kudu boga software supados aranjeunna bisa neruskeun mangtaun pangalaman. Kuring patepung hiji arsiték nu bisa model dina dimensi 3, tapi kapaksa dianggo di AutoCAD sabab éta kabéh manéhna di parusahaan-Na. Ieu frustrating.

Jadi robah tina mindset arah BIM henteu mung désainer tapi geus ngahontal huluna, manajer, nu boga, klien, manajer proyék jeung tukang. Kituna urang nyarita ngeunaan hiji siklus kahirupan proyék, henteu ngan dina watesan desain. Sakuduna janten robah komprehensif nu tabrakan sakabéh perusahaan sabab ngan lajeng bisa urang tingali hiji robah penting di kumaha urang ngamekarkeun proyék kami kalawan BIM. Dina pondok, anu robah metodologis nyokot komitmen jeung kumawula.


paguneman ngagaduhan kuring mikir. Pisan wijaksana, utamana lamun urang ngobrol ngeunaan tantangan nyanghareup konteks ieu kana kawijakan publik norme BIM lembut pikeun proyék-proyék. Ku kituna, dina hiji pendekatan optimistis, urang rencanana kopi hiji di iklim Désémber aya ku Christmas.


Dina wawancara kasual, Gabriela Rodriguez, Insinyur Sipil, Master dina Manajemén Bim ku Raja Juan Carlos of Spanyol Universitas. Kalayan patarosan anu dilakukeun ku redaktur Geofumadas.com.

Hiji Balesan to "The pangalaman pembelajaran sarta pangajaran konteks BIM biasa CAD"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.