UTM koordinat dina peta google

Google sugan alat jeung nu urang hirup ampir mingguan, teu mikir yén saban poé. Bari aplikasi dipaké pikeun nganapigasi tur ngagulung arah, teu jadi gampang mun visualize koordinat tina hiji titik husus, atawa format geografis, loba kirang koordinat UTM dina peta google.

artikel ieu, sajaba ti acara pikeun nembongkeun koordinat dina Google Maps, bakal ngajarkeun ka anjeun jadi hiji ahli dina visualizing koordinat ieu dina Excel, ngarobah kana UTM komo aranjeunna bisa teken di AutoCAD.

UTM koordinat peta google

Dina deployment saméméhna, Google Maps view nembongan, jeung pilihan perlu nomeran posisi hiji. Anjeun tiasa asupkeun di luhur alamat husus, atawa nami kota atawa néangan daptar lokasina di deployment katuhu luhur.

Sakali dipilih, peta ieu lokasina di arah nu dipilih.

Bisa klik mana dina peta, sarta kami deployed hiji indikator koordinat dina decimal na sexagesimal (derajat, menit jeung detik).

Salaku bisa ningali, koordinat 19.4326077 decimal, -99.133208. Eta hartina derajat 19 luhureun Ékuador na 99 derajat ti Greenwich méridian di kulon, kitu éta négatip. Nya kitu, anu geografis koordinat nyaéta sarimbag jeung lintang 19º 25 '57.39 "N, bujur 99º 7' 59.55" W. Di Puncak geus ditémbongkeun ka koordinat UTM X = Y = 486,016.49 2,148,701.07 14 sarua jeung wewengkon di belahan kalér.

Rengse. Kalawan ieu anjeun diajar nomeran hiji titik di Google Maps sarta nyaho koordinat UTM na.

Nyimpen sababaraha koordinat tina Google Maps.

Saméméhna dinya dipedar kumaha nembongkeun titik individual, duanana geografis koordinat salaku koordinat di Universal Traverso Mercator (UTM).

Lamun urang hoyong ngahemat sababaraha titik dina Google Maps na bade nampilkeunana dina file Excel, mangka anjeun kudu nuturkeun prosedur ieu.

  • Urang asupkeun Google Maps kalawan akun Gmail urang.
  • Dina menu kénca pilih "tempat anjeun" pilihan. Di dieu kami geus dilabélan titik, ruteu atawa peta nu urang disimpen baris némbongan.
  • Dina bagian ieu kami milih "Peta" pilihan jeung nyieun peta anyar.

Salaku bisa ningali, di dieu aya sababaraha fitur keur nyieun lapisan. Dina hal ieu, I nyieun titik 6 tina hucu na polygon. Sanajan fungsionalitas nu mangrupa basajan, bisa ngarobah warna, titik gaya, pedaran obyek na malah nambahan hiji gambar pikeun tiap vertex.

Sahingga ngalih ka wewengkon suku anjeun sarta tarik lapisan nu pikir perlu. Eta meureun hiji lapisan keur hucu, lapisan sejen keur polygons taneuh na lapisan sejen pikeun gedong, lamun nuju bade ngagambar.

Sakali réngsé, pikeun ngundeur tilu titik-titik nangtung dipilih tur disimpen salaku KML / KMZ, ditémbongkeun saperti dina gambar di handap ieu.

KML na KMZ file format anu Google Maps sarta Google Earth nu koordinat nu ruteu na polygons disimpen.

Rengse. Geus diajar kumaha carana ngahemat titik béda di Google Maps tur ngundeur éta salaku file KMZ. Di dieu nyaeta kumaha carana nempo koordinat ieu dina Excel.

Nempo Google Maps koordinat dina Excel

A kml KMZ nyaéta sakumpulan koropak dikomprés. Jadi, Cara panggampangna pikeun decompress éta kawas kami ngalakukeunana a .zip / .rar file.

Ditémbongkeun saperti dina grafik di handap, Anjeun bisa jadi teu ningali extension file. Jang ngalampahkeun ieu, urang kedah ngalakukeun di handap:

  • pilihan pikeun ningali extension file ti "Témbongkeun" file tab browser diaktipkeun.
  • nu penyuluhan .kmz mun .zip geus robah. Jang ngalampahkeun ieu, janten hiji klik lemes file, sarta data nu mangrupa sanggeus titik kasebut dirobah. Simkuring nampi pesen nu nembongan ka kami, sangkan kami nu urang ngarobih extension file na nu eta bisa balik unusable.
  • Koropak ieu disahkeun. Tombol mouse katuhu, sareng "Extract in ..." dipilih. Dina hal urang, file na disebut «Geofumadas Classroom Ground».

Salaku tiasa urang tingali, polder dijieun, sarta ngan di jero anjeun tiasa ningali file kml disebut "doc.kml" sarta folder disebut "file" anu ngandung data pakait dina gambar umum.

Buka KML ti Excel

Kml mangrupakeun format ngapopulérkeun ku Google Earth / Maps, nu éta méméh parusahaan Keyhole, ku kituna nami (Keyhole Aksara Basa), ku kituna, mangrupakeun struktur file di XML (eXtensible Aksara Basa). Ku kituna, keur hiji file XML kedah viewable ti Excel:

1. .kml ngarobah extension -na pikeun .xml.

2. Buka berkas ti Excel. Bisi kuring, Kuring maké Excel 2015 kuring pesen lamun hayang ningali salaku hiji méja XML salaku buku baca-hijina atawa lamun abdi hoyong nganggo panel sumber XML. Pilih pilihan kahiji.

3. Urang néangan daptar koordinat geografis.

4. The disalin ka file anyar.

Sarta presto, urang ayeuna boga file tina koordinat tina Google Maps, dina méja Excel. Dina hal ieu, ti baris 12, kolom U hucu ngaran déskripsi jeung lintang / koordinat bujur muncul dina kolom V dina kolom X.

Ku kituna, éta nyalin X kolom na kolom AH, mibanda objek jeung koordinat titik anjeun tina Google Maps.


Museurkeun hal sejenna?


koordinat Google Maps ngarobah kana UTM.

Ayeuna, lamun rék ngarobah pamadegan koordinat geografis nu gaduh salaku angka désimal lintang jeung bujur koordinat ka format UTM projected, teras Anjeun bisa make citakan aya keur éta.

Naon koordinat UTM

UTM (Universal Traverso Mercator) mangrupakeun sistem anu meulah dunya di wewengkon 60 6 derajat unggal robah matematis jeung nyarupaan hiji ellipsoid projected on grid a; kayaning Eta dipedar dina artikel ieu. jeung dina video ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya salinan koordinat ditémbongkeun di luhur. Hasilna, anjeun boga X, koordinat Y jeung zone UTM ditandaan dina kolom héjo, nu dina conto ieu nembongan dina aréa 16.

Kirim surélék koordinat Google Maps mun AutoCAD.

Pikeun ngirim data ka AutoCAD, anjeun ukur kudu ngaktipkeun paréntah sababaraha titik. Ieu di tab "Draw" ditémbongkeun saperti dina gambar di katuhu.

Sakali anjeun parantos ngaktipkeun poin, salin data tina citakan Excel, kolom panungtungan, garis paréntah AutoCAD langkung ti paréntah.

Kalayan ieu, koordinat anjeun geus digambar. Pikeun nempo éta, anjeun tiasa ngagedekeun / Kabéh.

Anjeun bisa meuli citakan kalawan PayPal atanapi kartu kiridit. Acquire citakan entitles anjeun surélék rojongan, bisi anjeun ngagaduhan masalah hasil citakan.

11 balesan pikeun "koordinat UTM dina peta google"

  1. xfavor salaku jalan ngarobah alamat kana koordinat

  2. Hello Abdi peryogi arah koordinat COMVERTIR UTM, bujur na lintang, AS HAHO

  3. Perlu dilarapkeun ka telepon kuring kawas I do UTM koordinat lad nuhun

  4. Kuring ngarti tapi teu bisa ngajelaskeun eta di Espanyol:

    Google Maps merlukeun koordinat dina format decimal jadi Anjeun kudu ngarobah UTM Anjeun koordinat pikeun nembongkeun eta.

    Ngarobah koordinat UTM di ramatloka kuring - http://www.hamstermap.com tur anjeun tiasa buka peta google pikeun mintonkeunana.

    Alternatipna, lamun Anjeun gaduh sababaraha lokasi pikeun nembongkeun, anjeun tiasa nempatkeun eta on Google Maps ngagunakeun alat Peta rusuh dina situs sarua.

  5. Naon kajadian éta teu hiji aplikasi tina Google, tapi geus dimekarkeun pikeun Chrome.
    Sarta ngarasa Google ogé daun kaluar hal dasar for jeung sya séjén mangpaatkeun sarta ngamekarkeun ...

  6. Tremendous programita, Kuring gé install deui ayeuna. Naon atuh moal bisa ngarti nya kumaha teu nerapkeun standar pikeun sakabeh panyungsi, paduli Google Chrome ieu, mempermudah pamakéan peta google dina sagala platform.

  7. Sae pisan sae pisan ... ..thank keur kontribusi ka ... Kuring boga skenario AMPLIO..AHORA MORE

  8. Ieu rupa bakal ngundeur software bébas, ngawartosan cara dianggo ku sadayana referncias maranéhanana, anu pohara kapaké pikeun naék topographical dina laguna basisir pisan ditutup ku mangroves na atuh ah gawe samping na éh dipaké google haté na pisan béda ieu leuwih lengkep.

  9. Aranjeunna salawasna exelentes artikel diterbitkeun ku egeomates, pisan metot, tetep nepi.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.