UTM pamahaman

Loba jalma anu wondering unggal moment sakumaha ngarobah geografis koordinat UTM. Hayu urang mangpaatkeun dina katiisan ti hotél ieu sareng ngajelaskeun naon urang kudu di leungeun sakumaha gawéna proyéksi UTM ka LN sababaraha patarosan dasar.

Kuring nyarankeun lamun geus mastered subjek, moal runtah menit aburriéndote anjeun ... tapi bisa numbu ka blog anjeun :). Teu kaperluan pos ieu ngobrol ngeunaan projections, pikeun anu aya seueur item nu sejen utamana resep dijelaskeun dina penanganan of koordinat, urang bakal make Google Earth pikeun nembongkeun conto.

koordinat geografis

koordinat geografis anu ti ti dunya dina bagéan anjeun bakal kalawan apel, sangkan motong nangtung meridians (disebut tebih) jeung motong horizontal nyieun paralel (disebut lintang).

Pikeun daptar lintang nyaéta bagian tina Ékuador, kalér atawa kidul ti enol nepi ka 90 derajat di kutub jeung dua halves ieu disebut hemispheres.

Dina kasus tebih, ieu ngawitan didaptarkeun ti méridian Greenwich disebut enol méridian wétan, dibéréndélkeun nepi ka 180 derajat, mana méridian sarua meulah taneuh (disebut antemeridiano), satengah ieu disebut " ieu. " Mangka séjén satengah disebutna West, umumna digambarkeun ku W (kulon), sakumaha meridians Greenwich mimiti dina arah nu lalawanan ti enol nepi ka 180 derajat.

1 geografis utm

Sarta koordinat di Spanyol tiasa Latitude sarta bujur 39 3 N W, hiji koordinat di Peru bakal lintang jeung bujur 10 74 S W.

Cara ieu nangtukeun koordinat nu geus ngalakonan kalawan luhurna dpl, éta mangrupakeun véktor anu dimimitian ti puseur bumi ka permukaan, ieu téh proyéksi maké Google Earth, sarta ieu mangrupa jalan koordinat ngagunakeun KMLs, anjeunna salajengna nambahan buleud rujukan nyaéta kumaha sasarua-saruana jeung beungeut bumi keur kaperluan ukur. Google migunakeun WGS84 salaku rujukan buleud (sanajan aya parabot nuliskeun UTM koordinat Google Earth). Kauntungan pangbadagna tina proyéksi ieu yén koordinat téh ukur dina beungeut bumi, sanajan menata operasi pikeun ngitung jarak atawa jalur henteu praktis pikeun "non-geographers '.

koordinat UTM

UTM koordinat dumasar kana pamanggih tempo hiji rujukan perkiraan buleud pikeun tingkat laut ti proyéksi cylindrical Traverso Mercator. bumi sok dibagi meridians, genep derajat bagéan ngabentuk jumlahna 60, ieu disebut zona. The panomeran wewengkon kasebut geus mimitian ti antemeridiano, ti enol nepi ka 60 ti kulon ka wetan.

Bagéan nu ngahasilkeun paralel mimitian ti 84 S mun 80 N, sarta dibéréndélkeun kalawan hurup mimitian ti C X ( "Kuring" téh kaasup jeung "O"), unggal ruas boga 8 derajat Lintang iwal X nu boga 12 derajat.

The A, B, Y, Z nu dipake husus keur kutub ends; Google henteu kaasup bagean ieu merlukeun kalkulus dina aréa dipikaresep ukur keur biruang kutub :).

1 geografis utm

1 geografis utmHiji wewengkon total 60 6 derajat unggal, jadi

  • Méksiko nyaéta diantara wewengkon 11 na 16
  • Honduras di 16 na 17 bagian di
  • Peru antara 17 na 19
  • Spanyol antara 29 na 31.

Pendekatan ti buleud rujukan di tingkat laut, ngabalukarkeun arc dibentuk ku garis ieu ukuran rada sarupa jeung realitas ukuran lokal. buleud rujukan ieu, luhur (ngapopulérkeun di Amerika Latin) éta NAD27, ayeuna loba dipaké NAD83 nu, dipikawanoh ku saloba WGS84. Ku ngabogaan grids rujukan horizontal béda duanana spheroids anu béda.

Ku kituna wewengkon boga x koordinat, sarta dimimitian dina kasus Amérika Tengah, wates antara zona 15 16 sarta boga hiji perkiraan koordinat 178,000 sarta ngahontal leuwih atawa kirang 820,000. Ieu rentang koordinat nyaeta sami pikeun tiap zone, di lintang sarua tapi ngijinkeun, teu hiji grid ortogonal tapi pikeun tujuan ukur lokal, nyaeta rada sarupa. Wates antara wewengkon anu nutup, tapi kabeh bagian tina hiji sumbu sentral, dimana aya hiji méridian pinuh nangtung anu panjangna ieu 300,000 katelah "ieu palsu" keur kaperluan duanana kénca jeung katuhu méridian ieu aya moal unit négatip.
Lintang (northing), mangrupa bagian ti 0.00 di Ékuador tur nepi ka Kutub Kalér kalawan koordinat deukeut 9,300,000.

aréa utm 16

The peta kami nyaho keur kaperluan cadastral, timbangan 1: 10,000 1 atawa: 1,000 timbul partisi wewengkon ieu dina pos hareup ngajelaskeun kumaha carana partisi ieu.

1 geografis utm

koordinat geografis, kayaning 16N 35W nyaéta unik, kumaha oge, UTM a koordinat salaku mahluk X = 664,235 Y = 1,234,432 sarua salah titik-terusan di wewengkon 60 nu lintang sarua, duanana di Sumatera jeung dina Selatan; Merlukeun hiji wewengkon sarta keur ngartikeun hémisfér dimana eta milik.

Lajeng duanana koordinat nempatan buleud rujukan. Mun UTM koordinat, upami di NAD27 moal sarua WGS84 sabab meshes ngabentuk grid nu teu coincident. Pikeun transformasi UTM koordinat kana geografi atawa sabalikna aya aplikasi nu mempermudah ieu, kayaning egeomates témplat.

Kadé ngartos yen sistem CAD tradisional henteu ngarojong hiji proyéksi, kayaning AutoCAD atanapi Microstation, AutoCAD ukur tuh Map3D atanapi Microstation Geographics (Ti AutoCAD na Microstation 2009 8.9 XM do). Ku ngagunakeun AutoCAD peta georeferenced kalawan koordinat UTM, naon urang kudu mangrupa peta dina hiji pesawat Cartesian, tapi urang kedah ngartos yen jalma koordinat sarua 60 aya di wewengkon séjén dina lintang nu sami boh dina Kalér jeung hemispheres Southern; ku kituna jadi karya kompléks di UTM kalawan kebon Aranjeunna kapanggih diantara dua wewengkon.

Pikeun berinteraksi sareng UTM, Google Earth jeung Excel koordinat, Tumbu ieu tiasa pisan mangpaat:

UTM koordinat dina Google Earth

Transformasi Geographic koordinat UTM kalawan Excel

UTM koordinat geografis transformasi jeung Excel

58 balesan pikeun "Ngarti kana proyéksi UTM"

  1. Ieu gumantung software naon kudu nembongkeun eta.
    Yén koordinat nu ogé butuh wewengkon sabab diulang dina saban wewengkon 60, boh di Kalér jeung hemispheres Kidul.

  2. Kuring peryogi kauninga koordinat ieu jeung lokasi, abdi kedah ngalakukeun
    N1300113 E 1040271. Hatur nuhun

  3. Abdi henteu tiasa ningalikeun gambar naon anu anjeun parantos posing. Tapi anjeun kedah ngartos yén koordinat utm henteu unik, aranjeunna diulang dina unggal zona dina garis anu sami.

  4. Kumaha cara kuring damel kana georeference? Kuring di zona wates antara 13 sareng 14 ,,,. tina file ti kota di zona 13 sareng file sanésna ti kota anu aya di zona 14 sareng kuring nempelkeun kana hiji file kanggo ningali kumaha éta, patarosan kuring naha kunaon aranjeunna jauh? Kuring parantos pariksa dina Google Earth sareng sadayana sampurna, ngan ukur aranjeunna jauh sareng katingalina saolah-olah sami tibalik ka kota zona 13 payuneun 14 nalika kanyataanana henteu kitu

  5. halo aranjeunna tiasa ngabantosan kuring di handap ieu: di lapangan kuring biasana nyandak titik sareng GPS, di UTM teras dina kaayaan data pikeun damel planimetry di AutoCAD, tapi nalika hoyong ngékspor ka cadastral pemetaan, ngan hiji titik anu bijil tapi henteu gambar lengkep. Naha ieu ... Ékuador

  6. Hebat kasabaran anjeun sarta generosity dina babagi pangaweruh anjeun, egeomates !!

  7. Kumaha carana abdi ngagaduhan titik abdi grids pertambangan 2 dirumuskeun dina konsési pertambangan di Bolivia lamun hurup abdi anu di 56 psad jeung koordinat abdi téh WGS 84 punten lamun mantuan kuring lantaran ponsel abdi GPS I buka desplasado panjang

  8. Fernando Ojeda Pébruari 2017 nu
    Kuring hayang ngarobah koordinat UTM Gunung Papandayan Popocatepetl téh:
    Lintang 19 ° 13'20.00 "
    Panjangna 98 ° 37¨40.00 "

    Jeung program Excel henteu nampi kuring 98 ° bujur.
    Kumaha carana abdi kedah lumangsungna lamun kuring ngomong yén Abdi teu kedah ngalih ti 80 na 90 nalika data kasebut 9

    UTM Z14 WGS84
    2125458.053 539124.2666 14

  9. Kuring hayang ngarobah koordinat UTM Gunung Papandayan Popocatepetl téh:
    Lintang 19 ° 13'20.00 "
    Panjangna 98 ° 37¨40.00 "

    Jeung program Excel henteu nampi kuring 98 ° bujur.
    Kumaha carana abdi kedah lumangsungna lamun kuring ngomong yén Abdi teu kedah ngalih ti 80 na 90, 98 nalika data téh?

  10. Batur bisa ngabantu atuh ngabasmi dina peta ukuran sawah ??? Kuring boga 4 nunjuk lintang na tebih. Lamun batur nawarkeun maneh ngadalikeun data yen kuring gaduh na abdi ngahargaan eta pisan. hatur nuhun

  11. Hello Bruno.
    Simkuring henteu jadi jelas naon nu nuju nanyakeun:
    Panginten upami langkung rinci kaayaan deui: Naha pasagi anu bakal anjeun lakukeun? Dupi inohong éta henteu teratur?
    Teu peta partisi do?

  12. Kami anyar pikeun nanganan GPS jeung peta, ménta kuring contona nyandak sababaraha titik dina x, y (4 titik) jeung plot dina pasir, lamun wewengkon kasebut 4 hektar jeung kedah lilipetan of 100 unggal x, na. Mangga orientemen. Hatur nuhun (bruficarrasco123-4qoutlook.com)

  13. Abdi henteu acan terang kumaha carana ngartos, gumantung kana konverter anu anjeun anggo. Émut yén konvérsi éta kaasup palsu, éta moal pernah cocog sareng UTM biasa, anu dipidangkeun ku Google.

  14. Hello. Kuring miharep bisa nulungan kuring, sabab Kuring geus diusahakeun sagalana na ceunah:
    Kuring nyobian pikeun ngarobah koordinat geografis ditangtukeun dina UTM, ngagunakeun sababaraha converters sadia on Internet. Awalna Teu sangka ieu salah, tapi kuring geus checado tur sagala ceunah sami.
    Kuring milarian koordinat sababaraha gunung api di Mexico; Kuring ngamangpaatkeun ieu kanggo Google Earth sareng masihan éta koordinat geografis. Masalahna nyaéta nalika ngarobih aranjeunna ka UTM, kuring ngalangkungan kuring ti zona 13 ka 14 sareng ieu ngarobih koordinat lengkep, dina «x», ka gelar anu sapertos snowfall of Colima (paling caket ka Samudra Pasifik) nunjukkeun kuring koordinat kalayan 600,000, sedengkeun di Nevado de Toluca (anu aya di tengah nagara) nyirian nilai-nilai 400,000. Kuring henteu ngartos naha.
    Hatur nuhun sateuacanna

  15. Abdi badé masihan anjeun conto anu henteu langkung ngagambarkeun pikeun anjeun ngartos. Bayangkeun hiji spheroid anu lulus di tingkat laut, anu sanés ngaliwat 200 meter di luhur, anu sanés ngaliwat 1000 meter di luhur. Sadaya mangrupikeun spheroid rujukan, sareng titik anu sami dina masing-masing tapi grid henteu, maka titik UTM tiasa gaduh koordinat anu béda dina datum anu béda

  16. sakumaha anu kasebut dina proyéksi UTM ngagunakeun datum tinangtu

  17. Tingali titik di daérah dipikaresep anjeun dina Goolgle Earth. Upami ieu kaléreun garis khatulistiwa, éta Daérah 17 kalér. Upami éta dihandap, éta Zona 17 kidul.

  18. Baraya, bisa Anjeun mantuan kuring jeung pertanyaan:
    Ngundeur DEM nu aya dina WGS84, abdi kedah proyek ka UTM aréa ulikan abdi kidul barat Kolombia (Nariño), pertanyaan anu, anu legana kuring make nyieun proyéksi UTM, Wayah 17s 17n kapilah.
    Hatur nuhun pikeun katerangan anjeun sarta maafkan jahiliah kuring dina subjek.

  19. Muhun, abdi teu ngartos.
    Kirim surélék urang UTM koordinat ningali, sabab kuring teu bisa visualize masalah ogé.

  20. Nalika kuring nuliskeun anu lami, lat murag ka laut, di Teluk Mexico. Nganggo WGS84
    Keur handap, nu mangrupakeun UTM, anjeun ngeusian nangtukeun naon aréa nyaéta.

    Pasti anjeun ngabogaan loba projections jeung koordinat sistem nu peryogi nangtukeun aranjeunna anu nyandak poto eta.

  21. Kuring ngahargaan nu nyandak éta gangguan kana ngajelaskeun sakabeh ieu, kuring pribadi manggihan pisan kapuji sarta berharga, clarifier, acan aya definisi nu make eta kuring teu ngarti inexperience abdi. Kuring boga sual ngeunaan si tabel di handap ngawanohkeun kuring. Bisa nyaritakeun kuring ngan maranéhanana data dibere handap, mun pertencen sistem na datum (lamun sagala) dipaké koordinat. Hatur nuhun sateuacanna, abdi tetep keur ditangguhkeun.

    Bagian Latitude Timur (X) Kalér (Y)
    -92.170660948 19.294503558 587135.5 2133622.5
    -92.170643520 19.294488976 587137.4 2133620.9
    -92.170620402 19.294469407 587139.8 2133618.8
    -92.170618372 19.294467695 587140.0 2133618.6
    -92.170614312 19.294464279 587140.5 2133618.2
    -92.170610252 19.294460862 587140.9 2133617.8
    -92.170597249 19.294449921 587142.3 2133616.6

  22. Dimana abdi tiasa ngundeur bentukna reticle kalawan wewengkon utm?

  23. Hayu urang tingali hayu langkung
    Parabot Parobah Naon anjeun make?

    Anjeun hartosna yén lakukeun konversi sabalikna méré Anjeun lintang béda?

  24. Tingali, pake utm pikeun derajat anu ngarobih sareng di El Salvador koordinat nyaéta garis bujur 89 ° sareng 13 ° Latitude kuring nganggo zona 16 sareng hemisfér kalér tapi nalika parobihan meter masihan kuring 89 ° sareng 2 ° Latitude kuring henteu tiasa ngalakukeun.

  25. Sampurasun, CONAGUA naroskeun kuring «Rencanana sareng pangukuran sareng wates harta dina koordinat UTM» naha aya anu terang anu tiasa ngalakukeun palayanan ieu ka kuring?

  26. pos alus teuing, neruskeun kalawan cara inovatif ieu ngajarkeun maranéhanana anu rék diajar atawa poho ngeunaan isu ieu.

  27. Hatur nuhun Kaca ieu loba 10 mantuan kuring
    Hatur nuhun

  28. nilai nu dibéré nu unit téh ?? Kuring beroperasi algebraically uninga jarak antara dua titik jeung hasil anu di méter?

  29. Kuring pikir yén langsung dina AutoCAD anjeun teu tiasa. Panginten Civil3D ngagaduhan hiji hal, tapi biasana anjeun kedah ngarobih.

  30. sakumaha abdi tiasa ngarobah autocad sarua koordinat iwung / lon ka UTM harepan anu bakal nulungan kuring di hatur nuhun ieu

  31. mangrupa informasi pisan uena

  32. pikaresepeun pisan sadayana anu parantos hilap sadayana ayeuna pikeun putri kuring nuju lebu otak kuring.

  33. Leres éta mangrupikeun masalah anu umum sareng kalemahan sistem UTM. Aya pilihan, tapi gumantung kana tujuan naon anu diperyogikeun.

    Pikeun tujuan damel, alternatif nyaéta nyaéta mindahkeun timur palsu, éta hartosna, yén meridian tengah daérah ngalir. Ieu diidinan ku program, nganggo pilihan ngarobih sistem proyéksi.

    Pilihan séjén nyaéta pikeun ngagawekeun lintang sareng bujur di daérah ieu, atanapi plot anu kapangaruhan di ujung daérah. Lajeng, kanggo tujuan percetakan, gampang pikeun masihan data ku cara ieu supados henteu ngahasilkeun kabingungan.

  34. Pisan metot sarta dasar grounds dina subjek tapi sual abdi: lamun kuring boga tempat pikeun ngukur na encentra ieu kana dua wewengkon géografis, sakumaha Abdi ngawakilan dina peta koordinat UTM kana, Lamun kuring nganggap ngan hiji wewengkon atawa duanana??
    atanapi nempatkeun cara sejen I ngagambarkeun tempat anu geus measurand dina tumpang tindihna aréa?

  35. Muhun, abdi teu ngartos sakabeh hal, tapi Anjeun kudu ningali wewengkon, saperti Zacatecas aya dina wewengkon 13 na 14.

    Mun taya loyog jeung tempat anjeun kukituna nyangka, hiji-hijina jalan pikeun nalungtik nyaeta anu ngawasa data, éta bisa geus dipaké hiji misconfigured palsu ieu ngakibatkeun yen méridian sentral x = 500,000 boga kapindahan a.

  36. hal anu alus aya spasi ieu nyandak patarosan, abdi geus nyokot coorrdenadas derajat utm na ieu salah sahiji conto.

    panghasilan koordinat tina hiji pesawat ti sertipikat parsél
    data ieu
    x = 636,130.00 y = 2,656,898.00
    sareng kuring kéngingkeun 24.01828298 -103.6614938

    saacan urang geus aya, pertanyaan anu:

    lamun koordinat nu x = y = 507258 2658745
    lamun kami di zacatecas jeung koordinat di luhur dikirim atuh ka kaayaan sejen tur rungkun.
    eta dianggap yén koordinat nu panghasilan plot, ku kituna masalah teu yén jenis GPS atanapi UTM format nyandak, kumaha bisa nalungtik tipena béda UTM sarta fitur.

    Hatur nuhun pikeun perhatian Anjeun.

  37. Abdi hoyong gaduh per paresio metot ningali Bumi nya hadé

  38. kirimkeun atuh program ieu éta ulang graxias interesntee

  39. hatur nuhun galvarezhn, ku kasempetan anjeun terang program naon baé, rutin atawa ngalakukeun naon anjeun resep ngeunaan Rugbi dina dituduhkeun dua wewengkon? Abdi peryogi eta pikeun aplikasi dina AutoCAD.

    Wasalam

  40. Hai Ismael
    Ngagambar nganggo UTM koordinat di wewengkon nu aya wewengkon tumpang tindihna perlu ngarobah ieu palsu nu di puseur di wewengkon éta, ieu téh lantaran UTM koordinat Sistim dijieun pikeun wewengkon lokal ... na nu mangrupakeun kelemahan sahanteuna dina kaayaan maranéhanana.

    aplikasi Ieu mah kanggo nu

  41. program ieu téh gunana pikeun teken di AutoCAD antara dua wewengkon? UTM koordinat sakumaha nilai ulangan autocad hal teu ngarti. Kuring nebak mun anjeun asupkeun koordinat geografis sarta nandaan zone nu, program ngajadikeun rugbi ti dua wewengkon? UTM koordinat tangtu

  42. impeccable, sangkan bisa ngarti mana ngamimitian.
    Sistem rujukan hiji hal sarta tipe proyéksi sejen.
    A rencana peta kudu nyebut duanana, salawasna.

  43. Hampura Yorel, hese akur jeung dulur, tapi lamun kami ngajelaskeun nu tina dua anu nyoba fool bisa nujul ka blog séjén anu ngajelaskeun cara kirang konyol ... meureun tingkat blog ieu teu Hormat jeung urang ngarti

    ... nu salah ... eunteung atawa lianna ...

    sarta ulah salempang, cavalierly langsung ngarti maksud nu ngakuna Kecap

  44. ieu koordinat sigana kuring penting pisan kusabab urang terang dimana kami ayana

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.