Ngarobah UTM koordinat kana geografi Excel

Di pos saméméhna kami kungsi ditingalikeun hiji Excel pikeun ngarobah koordinat Geographic mun UTM ti lambaran nu kungsi ngawanohkeun Jibril Ortiz.

Mertimbangkeun ayeuna alat nu carana prosés sarua dina arah sabalikna, ie gaduh koordinat UTM (Universal Traverso Mercator) format na nyaho wewengkon, sarta lintang geografis transformasi tebih.

Hayu urang mimitian familiarizing Sunan Gunung Djati ku ieu: sakumaha Google Earth, koordinat tina Palacio de los Deportes di Mexico bakal jadi X = 489513.59, Y = 2,145,667.38 tempo yén Google Earth migunakeun sakumaha datum WGS84. (Kanggo nu teu nyaho, ningali koordinat UTM anjeun ukur parabot / pilihan / vista3D / némbongkeun iwung / panjang)

gambaran

Dina koordinat geografis, ieu bakal janten Long = -8 ° -5 '-59 "iwung = 19 24 °' 18" (pikeun mintonkeun grid dina Google Earth janten "view / Grid»)

gambaran

Kuring nyarankeun Anjeun jadi akrab jeung formulir ieu dipariksa sarta ngarti Pamahaman koordinat UTM mun meunang leuwih kaluar ti alat di Excel.

Kuring geus rengse lambar kieu nu bakal jadi pohara kapaké ka sobat nu ieu pilari sababaraha waktu pikeun ngirim data Google Earth yén éta di UTM.

iwung lila google bumi

1. Kumaha carana ngalebetkeun data

Widang konéng ngumpulkeun koordinat XY, sarta ogé aréa éta, ieu kedah cukup miara sabagé conto Mexico, wewengkon mimitian ti 16 21 koordinat sarua kitu bisa jadi di wewengkon béda.

iwung lila google bumi

Sami kajadian kalawan hémisfér, sakumaha anu kasus Kolombia, Ékuador sarta Brazil nu gaduh di wewengkon duanana Kalér jeung hemispheres Kidul.

Ogé di luhur teh buleud rujukan ku nu koordinat UTM anu dihasilkeun, ieu sanes pikeun koordinat kaluaran tapi rada pikeun input.

2. Hasilna output

gambaran

The kolom héjo anu koordinat geografis, koordinat di wétaneun Greenwich bakal positif, anu mangrupakeun kulon wétan bakal négatip.

3. Salaku Google Earth kirimkeun ka

Malah méméh kami geus katempo sababaraha cara pikeun ngirim hiji Excel berkas mun Google Earth géografis tur UTM, jadi butuh katingal, lamun rék ngirim koordinat UTM nu AutoCAD, template Excel ieu ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun.

geoutm Undeuran

Anjeun tiasa ngundeur template pikeun ngarobah geografis koordinat UTM.

Anjeun tiasa dibeuli kalawan kartu kiridit.

Éta simbolis tempo nilai eta nyadiakeun jeung betah kalawan nu bisa acquire.

107 balesan pikeun "Convert geografis koordinat UTM mun Excel"

  1. Hai Javier.
    Kami parantos ngintunkeun ka email anjeun. Pasti anjeunna parantos angkat ka sababaraha folder spam.

    Salam.

  2. Alus soré,

    Kuring ngan meuli model tapi teu gotten kuring nanaon. Bisa anjeun kersa pariksa ngirim of Excel misalna.?

    hatur nuhun
    Javier

  3. Ku jalan kitu, kuring nembé mendakan website ieu sareng kuring kagét. Kuring masih kedah sono bari di dinya, tapi sigana hébat.

  4. Abdi henteu tiasa mendakan tempatna didownload ... 🙁 Dimana méja anu saé ieu ??

  5. Kuring teu ningali tempat eta handap !!

  6. Abdi hoyong terang naha cordenada panghasilan-hukum sami sora geografica kuring hasil bor sapertos béda

  7. program q keur Windows Vista atanapi Excel tiasa make tur ngundeur pikeun ngarobah koordinat datar nu geografis atanapi viseversa, abdi hatur nuhun sateuacanna kanggo perhatian anjeun ka ieu.

    cordially,

    Efrain Peña Borda

  8. dinten alus;

    Teu heran lamun méja anjeun abdi tiasa ngahurungkeun (UTM geografis) koordinat loba sakaligus. Loba nu kawas 1000.

    Kuring await reply ajakan anjeun, hatur nuhun.

  9. Kami museurkeun personallmente exel template pikeun ngarobah koordinat UTM GTM A sarta bentuk
    Mangga kirimkeun atuh hiji valorde angka akun témplat

  10. Hello, abdi boga spreadsheet di Excel pindah tina angka désimal kana derajat, menit, detik.
    ngahubungan kuring

  11. Hatur nuhun dear, I gé ningali naon formulir pembayaran langkung affordable nu bisa ngalakukeun hal eta.

  12. Hai José Luis.
    Taya masalah, template ngandung kolom nu ngarojong éta asupkeun dina format decimal.
    Sakali anjeun dibeuli, anjeun ngahubungan kami sarta kami bakal ngabejaan ka maneh kumaha.

  13. Kalayan Hormat anu kuring hoyong nyaéta tiasa nyetak koordinat MikroStation V8i, tapi HandHeld abdi ngarebut aranjeunna dina derajat perpuluhan LAT W89.14298 N13.71391, sareng kuring kedah ngarobih aranjeunna ka XY, template excel naroskeun aranjeunna di Gelar, menit sareng Segara.
    Abdi tiasa nulungan jeung ieu. hatur nuhun

  14. Patarosan bisa Excel lambar diasupkeun derajat langsung decimal jeung tangtu biaya.

  15. Anjeun tiasa make Excel pikeun ngarobah koordinat geografis
    Koordinat UTM sareng

  16. Salaku I do pikeun ngarobah UTM koordinat mun koordinat geografis

  17. Minangka hasil citakan jalan mulus

    Lamun ninggalkeun urang conto, urang bisa marios.
    Naon koordinat anu anjeun lebetkeun, kawasan naon, naon hasilna anjeun ngahasilkeun, nagara naon anjeun sareng cek kami ningali naon anu kajantenan. Ulah janten masalah pisah panawaran rébuan atanapi decimals.

  18. Hello, meuli formulir ka, abdi nyimpen koordinat pikeun ngarobah éta tapi dikirim kuring luar buana. Ieu bisa jadi di wewengkon, lembaran ieu zone pone 15 mun Chili aréa anu sakuduna kuring nyimpen?

  19. Baraya, Kuring kudu ngarobah koordinat dina angka désimal koordinat dina derajat, menit jeung detik.

  20. Pasti anjeun koordinat Sareng anu goréng, sabab latitudo dimimitian di Ékuador sareng nalika dugi ka Él Salvador mangrupikeun jumlah anu langkung tina sajuta. Parios éta kusabab katingalina aya masalah.

  21. Hal ieu di nagara ieu variasi tina bujur dina derajat béda-béda antara 87 ° sareng 89 ° sareng garis lintang antara 13 ° sareng 14 ° mangrupikeun nagara Amérika Tengah

  22. X = Y = 439188.2040 316859.3910 na

  23. Leres tapi urang henteu bakal terang naon anu dicarioskeun. Kumaha anjeun terang yén kedah masihan?
    Datum Naon anjeun make?

    Catetan dieu koordinat dina méter, sarta nguji converter urang ningali lamun teu paduli.

  24. tingali, pake konvértilisasi koordinat ti méter ka derajat sareng hasil anu kedah saya candak nyaéta 89 ° bujur sareng 13 ° latitude, tapi masihan kuring 89 ° sareng 2 ° lintang nganggona zona 16 sareng belahan kalér kulon mah kuring kudu terang naon éta

  25. aya versi google jantung anu nampi kana ngetik mata kalayan koordinat UTM nyaéta 6.2.1.6014 (beta)

  26. Anjeun klik link nu nyebutkeun:

    Anjeun bisa ngundeur

    Atawa tombol nu nyebutkeun "meuli ayeuna"

  27. Abdi teu bisa manggihan cara ngirim dollar 2 na kedah urgent pikeun nurunkeun sidik koordinat converter.

  28. Ok sareng aya kamungkinan pikeun nyandak peta bélarus anu nétélakeun tina naon titik anu aya atanapi spindles zona?

  29. Baraya, Kuring boga sababaraha mamang. koordinat UTM anu REGVEN sarua? nyaeta abdi peryogi kauninga wewengkon nu Vénézuéla dibagi, abdi tiasa nulungan jeung nu mangga ??

  30. Dina sababaraha kasus, moal aya kajadian anu undeuran eureun, atanapi anu Proxi ti mana anjeun nyambungkeun blok undeuran. Nanging, upami ieu kajantenan, anjeun tiasa ngabéjaan nganggo surat.

    Kami geus dikirim template mail Anjeun.

    Ucapan.

  31. heeeey mayar dollar 2 sareng henteu ngantepkeun kuring ngiringan template unggul

    I do ?????

  32. Maksad abdi kana zona 14 atanapi eta tiasa dianggo sareng sadaya zona

  33. Henteu kénging, Google Earth henteu nampi koordinat input dina format UTM. Hal paling praktis nyaéta yén anjeun ngalakukeun éta kalayan program GIS sapertos Mikrostasi, gvSIG atanapi QGis, teras ngékspor ka kml pikeun ningali éta dina Google Earth.

  34. Hei kasampak Kami museurkeun ieu koordinat hoyong terang kumaha UTM abdi koordinat panghasilan nepi google bumi pikeun mantuan gradesco sateuacanna.

  35. Hai Miguel. Ngeunaan patarosan anjeun:
    -Kordinat anu ditingalikeun ku Google Earth sareng jalma anu anjeun sebut salaku UTM. Sistem ieu ngabagi buana jadi zona 60 anu angkat ti kutub ka kutub, derajat 6 masing-masing. Di arah Wétan, unggal zona gaduh 500,000 salaku pusat meridian anu teras-terasan nambahan atanapi turun dugi ka wates zona, jadi koordinat Wétan diulang dina unggal zona, tapi éta henteu pernah negatip. Dina pengertian Kalér, éta dimimitian ku nol ti khatulistiwa, ka arah kutub kalér sareng di belahan kidul dimimitian ku kutub dugi ka katulistiwa.

    Sistem ieu nyababkeun kasusah di nagara-nagara anu aub dina langkung ti hiji zona, dina hal Kolombia éta antawisna zona 17, 18 sareng 19. Salaku tambahan, éta ngagaduhan keunikan tina gaduh séntri di belahan kalér sareng sanésna aya di belahan kidul.
    Ku kituna nagara mutuskeun milih asal palsu, pikeun ngurangan pajeulitna ieu, sahingga teu mungkin mun cocog koordinat némbongkeun Google Earth.
    Sangkan conversions, institutes geografis gaduh informasi kayaning ieu:

    http://www.unalmed.edu.co/~janaya/clase3/cambio_coord_datum.htm

    Anjeun ogé tiasa nyandak katingal di Tumbu ieu:

    http://www.unalmed.edu.co/~janaya/clase3/clase3.htm
    http://geofumadas.com/entendiendo-la-proyeccin-utm/

  36. good morning

    Kana ngasupkeun ramatloka, sabab kuring ieu pilari kanggo informasi tina koordinat, wincikan di handap:

    Dina peta Kolombia dihasilkeun IGAC (IGAC), peta koordinat disebutkeun teu cocog koordinat peta Google Earth:

    Contona, dina koordinat peta Kolombia, pikeun maluruh hiji titik pasti mun ngan kiduleun Puerto Wilches 1021223E, 1302614N koordinat ieu teu bisa maluruh peta Google Earth, bisa ngajelaskeun bédana ieu?
    Salaku tambahan, janten kasus panasaran, nyandak tina peta Google Earth, langkung khusus dina jabatan Nariño diperhatoskeun yén koordinat anu angkat ti Kulon ka Wétan, kami nyandak kasus Tumaco, ayana di 748650 E, upami urang teraskeun sareng koordinat anu sami ka arah Wétan, éta ngahalangan dina dugi ka 833969E sareng éta sakedap robih sakedik ka 166030E. Éta ogé kajadian yén di Google Earth ti katulistiwa nepi ka Kalér dimimitian di 0.0, ngan dina IGAC gaduh koordinat sorangan dina katulistiwa.
    Kacindekan, kumaha cara konvérsi tina koordinat IGAC ka Google Earth?
    Hatur nuhun sateuacanna kanggo kerjasama anjeun pikeun ngajelaskeun kaayaan ngabingungkeun ieu.

  37. adaptasi pohara alus ti karya Jibril Ortis, abdi dipake dina Win XP tapi pindah ka W7 na I bisa neruskeun migunakeun eta, éta pisan mangpaat méakkeun titik ka file kml anu berbunyi google bumi lamun masihan kuring hiji email abdi ngirim adaptasi.

    hatur nuhun

  38. lamun kuring geus ngarobah nu kadua éta kuring ogé bisa utm ???

  39. alat kakuatan sadia pikeun ngarobah geografis koordinat UTM sami

  40. Kuring parantos diuji kalayan koordinat poin National Cartography of Venezuela sareng éta masihan hasil anu sami. hatur nuhun

  41. pantun,

    hatur nuhun pisan kanggo kontribusi anjeun.

  42. Vitos, sangkan konversi di sabalikna, atawa Geographic mun UTM tiasa parios link ieu egeomates

  43. Abdi peryogi pikeun ngarobah data ieu W 14 51 ° '16.59 »YS 90 51 °' 50.1" pikeun UTM

  44. kontribusi hébat nu gawéna sampurna ampir unggal hal, tapi ku keterbatasan éta métode déskriptif. Hatur nuhun pisan pikeun babagi on web.
    A pantun badag !!

  45. Hatur nuhun pikeun babagi tabel ieu kalayan jalma.
    Aranjeunna tina cojonuda utiliti

  46. 1 Giga Hatur nuhun kanggo kontribusi dina blog ieu, leuwih ti alus teuing, clickcidades (Invent ucapan salamet informatic !!) bisa ngundeur spreadsheet Excel geografi pikeun UTM, tapi link dibikeun didieu teu bisa, nyaéta UTM geografis, sababaraha diréktif husus?. Hatur nuhun.

  47. Ieu mangrupa harramienta unggulan ...
    qa vaces sababaraha urang pisan mesquinas na teu resep babagi pangaweruh maranéhna tapi tingali q anjeun berehan .. hatur nuhun pikeun alat Anjeun ...
    balik payun ..

  48. Kuring kudu georeference hiji gambar tina bs. Salaku., Argentina jeung titik nu dicokot tina google bumi batur weruh naon anu buleud jeung datum maké Google Earth sarta Argentina aréa nyaéta? ERDAS sangkan georreferenciacion kuring nanya data ieu.
    Hatur nuhun

  49. Hello. kontribusi pohara alus. Najan kitu, anjeun masihan kuring rumus ngalakukeun hal eta nyalira kalayan kalkulator?
    hatur nuhun

  50. alat Excalente.
    Hatur nuhun! jeung salam ti Spanyol!

  51. Kuring nebak Anjeun UTM, nyalin koordinat dina tabel Excel, nunjukkeun anu aréa nu na jadi geografis sakumaha well'll boga aranjeunna di wewengkon séjén, upami teras lumangsung UTM di wewengkon sejen, nyokot koordinat geografis jeung kismis dirobah jadi UTM, milih zona lianna.

  52. Hai abdi gaduh set data dicokot dina UTM di wewengkon 16 tapi kudu robah nepi zone 15 kumaha atuh

    hatur nuhun

  53. sae pisan téhnik anjeun, tapi kudu nyaho kumaha carana sangkan robah, tapi teu digital Kuring keur ngarékayasa stoy produksi murid sato diajar konservasi taneuh jeung cai, dina urusan ieu kuring nanya pikeun nuduhkeun itungan jeung nangtukeun kasalahan antara dua koordinat ieu, moal anjeun sangkan aranjeunna. Kuring bisa nulungan kuring? nu pang pentingna nyaeta keur ngitung kasalahan antara dua koordinat !!
    hatur nuhun sateuacanna !!

  54. Nu katingali wewengkon pakait dina Google Earth, sabab di Kolombia coincide wewengkon 17,18 19 na

  55. Hello. Lebetkeun databés of koordinat geografis maranehna janten datar tapi hasil ceunah teu dipiharep. Kuring merlukeun yén transformasi kana koordinat di Kolombia. Kuring ngaganti atuh?

  56. hellos! saha nyaho kumaha abdi tiasa balik ti UTM mun Geograficas (derajat) tapi decimal, moal di menit atawa detik.

    aya alat di Excel anu ngamungkinkeun keur maneh ieu?

    Hatur nuhun waktos Anjeun, tur egeomates sakali badag ..!

  57. egeomates badag tur Jibril Ortiz, hatur nuhun keur kapentingan anjeun dina nulungan batur! salam ti Peru ..!
    chevere!

  58. Dianggo alus jeung make sababaraha taun gaduh leuwih seueur inpo jeung eta sae pisan Truthfully geulis alus, abdi boga masalah jeung transformasi koordinat UTM atawa geografis A pesawat, bilih peryogi plot dina widang jeung aksi OR pesawat hirup dumasar basa titik data dina widang AND fisik UTM koordinat atanapi tangtu geografis jeung deukeut ka pariksa karek ERROR koordinat UTM, OJALA bisa nulungan kuring

  59. UTM Flayer kadaluwarsa, paling program Zonums anu dirancang jalan éta.

    Anjeun tiasa ngalakukeun conversions kalawan template Excel

  60. Éta bisa oblige kuring keur meunang atuh di ESET unggeuk antipirus 32, abdi hatur nuhun.

  61. Aya program UTM Flyer, nedunan conversions ieu dina google kuring masihan eta jauh, tapi sempet kadaluwarsa, tiasa ngabantu kuring jeung brindarmelo, ngarah teu kadaluarsa.

  62. Dina Nikaragua gawe dina 16 na 17 Parabot, batur bisa ngabantu kuring.

  63. Kuring kudu meunang program UTM Flyer mun koordinat mindahkeun UTM NAD 27 Geografica Tengah Google Maps

  64. Kuring nebak hartosna: Zona 18, x = 338552 y = 9065052 di belahan kidul. Coba éta dina témplat. Anjeun bakal ngeusian datum

  65. PUNTAS WIS NGAYANGKE KANGGURU UNTUK KOLEKSI UTM KANGGURU UNTUK GEOGRAPHIKAL DATA AYA AS FOLLOW:
    West Bujur 18L0338552
    Kidul lintang UTM 9065052

  66. Hatur nuhun pikeun nulungan nyieun karya kuring
    kulon 18L0338552 bujur
    lintang kidul UTM 9065052

  67. Kuring geus narima hiji e-Juhari Sanchez Kami ngabejaan yen mun expedite karya maranéhanana (anu ngulik paripolah domba grazing ku GPS-GPRS necklaces) tambah runtuyan tabel pikeun balik ti angka désimal mun sexagesimal otomatis tur ieu hasilna diselapkeun langsung kana egeomates template ditémbongkeun di pos ieu.

    Anjeunna geus ditambahkeun sababaraha rumus pikeun ngitung jarak antara dua koordinat, sarta lamun geus waktuna koordinat nyieun speed perjalanan ieu dicandak.

    Anjeunna ngira yén meureun bisa mangpaat pikeun batur sangkan anjeunna dikirim jeung didieu file kalawan setélan.

  68. Revises nu ngaran kalkulator miwarang Jibril Ortiz

    bentuk valid ekspresi:
    434156.35 4804758.33 102.44 (unggal posisi dina garis, mimiti nu X lajeng dina Y-Z nya pilihan.)
    433785.44 4803721.57
    Paké kosong atawa tab pikeun misahkeun X jeung koordinat Y, sarta dimana lumaku Z.

    Lamun nuju putting koma, nu urang bothering anjeun.

  69. Kuring merlukeun jalan ngarobah koordinat X, Y koordinat mun UTM

    Kuring geus diasupkeun data kana COORD Parabot Parobah bagan ngeunaan "Jibril Ortiz". tapi teu buang hal kalayan nu Kuring ngabandingkeun.

    Bisa saha nulungan kuring?

    Data nyaéta kieu: X = 622,552.17 / 2,062,181.26 Y =

    The datum bisa héd nyaéta: N 64 ° 24 '46.02 "E

    tapi teu meunang kieu lamun diwanohkeun.

    Waktu éta kuring ngenalkeun anjeunna nyaeta: 15 pakait jeung Campeche, Mex.

    Naon keur kuring lakukeun salah?

    Hatur nuhun ka pitulung sateuacanna.

  70. converter alus teuing jeung metoda ngajar pangalusna euweuh deui janten ngahatur nuhun pikeun pakasaban hébat ieu. hatur nuhun pisan

  71. exclente metoda ngajar ieu. Mangga ngirim email ieu. hatur nuhun pisan

  72. anu alus teuing pikeun hiji magang kawas kuring. ud. Aranjeunna bakal boga kahadean pikeun ngirim ka kuring email ieu? hatur nuhun pisan tur pangalusna wishes maranéhanana enseñazna wijaksana.

  73. anahí,
    lamun nyimpen dina Menu nu / zona Témbongkeun / Grid némbongan, disadiakeun anjeun parantos ngaktipkeun nu UTM Pakakas / Pilihan / Témbongkeun 3d.

  74. Karya alus nu mantuan pisan, pertanyaan pikeun Bolivia sakumaha némbongkeun variasi coordenadad UTM di 19, 20 na 21 apel.
    Kuring mikahayang pikeun mantuan kuring manggihan chart pikeun némbongkeun mahasiswa koordinat dina unggal zone.

  75. Gening, éta bener mangrupa alat alus teuing jeung pakasaban alus.

  76. mimitina congratulate nedunan jobs béda Quen kadua ku alpabét nyadiakeun pangaweruh anjeun 'pikeun batur sakumaha urang kakurangan teuing informasi leuwih ti alesan cukup pikeun anjeun buka payun tuah

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.