Google Earth; mappers rojongan visual

Google Earth saluareun keur hiji alat hiburan keur mayoritas, ogé jadi rojongan visual pikeun pemetaan, duanana keur némbongkeun hasil jeung ka marios karya bisa dipigawé nyaéta konsisten; nu henteu hartosna salaku alat atikan pikeun kelas géografi atanapi geodesy.

cartografia ngawangun grid

Dina hal ieu Kaula bade asisten Manifold GIS ngawangun quadrants sarta Google Earth rék mariksa hasil, nyokot kauntungan tina hiji latihan anu urang dikembangkeun bareng jeung Cristian Mejia, hiji juru ukur tina Sucre kalayan bantuan pangalaman dina ieu dipigawé. Sacara prinsip, urang kudu nangtukeun hiji wewengkon di mana urang dianggo, dina kasus Bolivia, éta diantara wewengkon 19, 20 na 21; 8 na 24 lintang gelar na di belahan kidul. Sadaya ieu bisa dicokot tina Google Earth kalawan pamariksaan basajan, ngarobah pilihan ningali eta di UTM pikeun nembongkeun wewengkon géografis jeung ningali dina lintang na bujur.

1. Kuadran tina tilu wewengkon dipikaresep.

cartografia ngawangun grid

Dina Manifold eta geus rengse kalayan Témbongkeun> Grid

Teras we dituduhkeun yén kami ngaharepkeun kuadran ranging ti panjangna -54 mun -72 téh négatip for kabawa di Hémisfér Kulon. Sarta kami milih antara lintang -8 na -24, sakumaha anu négatip for kabawa sahandapeun Ékuador.

Simkuring oge nunjukkeun kumaha urang hoyong ngabagi dinya; dimension pinuh téh 18 (3 6 spindles derajat) Long na 16 (2 kali 8 derajat) dina lintang. Urang dituduhkeun yen urang yakin Kotak tinimbang garis basajan. Tur aya urang boga tilu zona, sakumaha anu kasebut nepi on Google Earth. Ngabuktikeun eta, urang klik katuhu dina lapisan sarta ékspor ka kml, jadi aspék visual jadi logis, dina laboratorium of Geodesy 20 sababaraha taun ka pengker kagungan kasulitan dina pamahaman.

cartografia ngawangun grid

2. 1: 250,000 nu peta

Contona, hayu urang dianggo wewengkon 20 dina cara nu sami. Dina hal ieu, lambaranana 1: 250,000 boga dimensi x gelar 1.5 1 sarua jeung ngabagi sakabéh aréa kana matrix x 16 4 Kotak.

cartografia ngawangun grid

Urang nunjukkeun yén kiwari ukur hayang grid antara 60 na 66 tebih, sarta cartografia ngawangun grid8 24 ka lintang; implying yén 6 derajat bakal dibagi kana bagéan 1.5 na 1 lintang bagéan gelar.

Siap: mariksa, klik katuhu sarta ékspor ka kml. Dina iwung glance / lila anjeun tiasa ningali lamun garis cocog grid Google Earth.

Nambahkeun centroid sadayana Kotak dipilih, sarta fungsi geopreocesamiento diterapkeun, sakumaha katingal dina bagan di handap ieu. Teu perlu nyieun lapisan sejen, sakumaha Manifold ngarojong tipena béda obyék dina eta, upami anjeun hoyong kirimkeun ka sejen, sanajan bisa dipilih salaku Pilihan dijieun kalawan diaktipkeun sahingga ngan dipigawé Cut / Témpél.

3. 1: 100,000 nu peta

Dina hal ieu, euweuh parobahan leuwih ti dipasing, nu derajat 1.5 dibagi kana tilu bagéan, anu tina 0.50 x 0.50.

cartografia ngawangun grid

4. 1: 50,000 nu peta

Gunana pikeun ngomong, lapisan salajengna dibagi kana bagéan 0.25 x 0.166667 sabab urang bengkahna kana matrix x 2 3, sakumaha katingal dina hasil ahir. Ka katuhu anu ditémbongkeun dina lapisan dina polder tur handap sami dina peta, sapertos salaku urang dipedar someday.

cartografia ngawangun grid

Sareng ieu anu kumaha bakal di Google Earth, urang bisa ogé ngalakukeun hal eta sadayana sakaligus, sakabéh wewengkon, kumaha ogé teu merenah kusabab urang bakal perlu transformasi UTM na ieu dipigawé ku lapisan dipisahkeun ku wilayah.

cartografia ngawangun grid

Éta panasaran yén .map file Manifold ngandung sakabéh lapisan KB ukuran wungkul 85 na 59 kb tina Google Earth.

Di dieu anjeun bisa ngundeur file di format .map pikeun GIS Manifold na kmz pikeun Google Earth.

Pondokna, ngalakukeun ieu tanpa Google Earth bakal diperlukeun leuwih waktos mariksa jeung sual abstrak hiji kasalahan probable. gambar Google Éta moal jadi jadi akuratTapi salaku alat pangajaran tiasa pisan mangpaat pikeun extent anu versatility na geus dipingpin spheres konvensional mun saeutik leuwih ti kantor ornamén.

19 balesan pikeun "Google Earth; rojongan mappers visual "

  1. Aranjeunna mibanda vacancies pikeun cartographer?

  2. Jigana naon buscasa do seuede kalawan PlexEarth, masihan katingal a, yakin anjeun damel kaluar jeung dijalankeun dina AutoCAD

  3. Abdi hoyong impor hiji gambar tina Google Earth mun AutoCAD sakumaha AutoCAD I boga contours taneuh tapi keukeuh delineate gambar tina G. bumi tapi Kolek naon extent kuring narima grid dina gambar ka skala dinya moal lamun tiasa nulungan kuring

  4. Hai Fernando.

    Versi panganyarna tina handap link ieu Google Marcapada:

    http://www.google.com/intl/es/earth/download/ge/agree.html
    Pilihan séjén nyaéta ti Google Earth, angkat ka "pitulung, pariksa pamutahiran", pariksa naha aya énggal dibandingkeun sareng anu parantos aya sareng unduh anu énggal upami anjeun mutuskeun.

    Kuring nyangka lamun Manifold ngalakukeun éta, ArcGIS kedah tiasa. Sanaos kuring henteu acan kantos dilakukeun ku parangkat lunak ESRI.

  5. agén g!, kudu geus intalada hiji versi google eart 6.5, nu kaca Podre ngundeur apdet ti?,

    Éta ogé peryogi pikeun ngan ukur manéka pikeun ngékspor unggal lapisan atanapi gambar sareng nganggo, tiasa anjeun damel kana parangkat lunak sapertos Arcgis?

  6. Taya, abdi teu mikir yén aya kursus dinya.

    Anjeun bakal kedah buka trial and error.

  7. Sampurna hatur nuhun, abdi bisa nyarankeun tutorial ngalakonan ieu anu mangrupakeun grid dina méter pasagi
    Gracias

  8. Pasti. Kanggo ieu anjeun kedah nganggo gambar nganggo proyéksi UTM, maka panel grid bakal muncul dina pilihan ngahasilkeun grid dina méter.

  9. Anjeun katuhu lepat mah kuring ngalakonan salah hatur nuhun pisan.
    Taya jalan tiasa atuh eta di ukuran pasti misalna contona 100 méter pasagi misalna grid atawa graticle of 100 méter pasagi.
    hatur nuhun

  10. Kuring diunggah file conto ambéh maranéhanana bisa leungit.

  11. Kuring @Pablo:

    Éta katuhu, Anjeun nyieun hiji gambar anyar jeung bentang ku ganda-klik dina eta.
    Lajeng lumangsungna grid nu.

    @Ariel:

    Test kitu nu katingali béda ngagunakeun:

    Témbongkeun / grid

    lajeng

    Témbongkeun / graticle

    Salah sahiji dua kedah ngajalankeun Anjeun ogé.

  12. Hello sapertos pohara alus, tapi bisi kuring teu leres kaluaran bisa ningali éta daptar dimana eta nyebutkeun gelar d sanggeus tightening grid henteu ninggalkeun kuring; nempatkeun kaluar sacara standar teu pilihan gelar nu bisa jadi? hatur nuhun

  13. Hatur nuhun pikeun respon ajakan anjeun, tapi patarosan sejenna sateuacan nyieun grid nu bakal kudu nyieun hiji gambar na dipake dina ieu? atanapi aya jalan sejen.
    hatur nuhun

  14. Di Google Earth Anjeun nembus pointer beurit nyilangan layar sareng di handap anjeun bakal dipindahkeun ka garis lintang sareng bujur. Upami anjeun henteu ningali, éta dinonaktipkeun, diaktipkeun ku ngalakukeun «view / status bar»

  15. Alus salaku bujur na lintang di bumi, dina conto ieu ninggalkeun kuring euweuh nilai lianna s lamun Kuring maké google bumi ogé.
    Hatur nuhun tur punten upami patarosan nyaeta average dasar recein cominzo kalawan ieu

  16. Alus nya naon atuh ieu pilari tapi dimana ngurangan atawa meunangkeun GIS Manifold
    hatur nuhun

  17. salam g! hatur nuhun pisan pikeun pitulung dina, ayeuna abdi tiasa boga sistem pemetaan ti google bumi pas, sareng langkung mamang.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.