Google Earth; rojongan visual pikeun cartographers

Google Earth saluareun keur hiji alat hiburan keur mayoritas, ogé jadi rojongan visual pikeun pemetaan, duanana keur némbongkeun hasil jeung ka marios karya bisa dipigawé nyaéta konsisten; nu henteu hartosna salaku alat atikan pikeun kelas géografi atanapi geodesy.

cartografia ngawangun grid

Dina hal ieu kuring badé ngabantosan Manifold GIS ngawangun kuadran sareng Google Earth pikeun mariksa hasilna, ngamangpaatkeun latihan anu kami kembangkeun sasarengan sareng Cristian Mejía, juru ukur ti Sucre kalayan anu ngabantosan pangalaman éta dilaksanakeun. Sacara prinsip, urang kedah ngabatesan zona dimana urang bakal dianggo, dina kasus Bolivia, éta antara zona 19, 20 sareng 21; sareng lintang 8 sareng 24 derajat, di beulahan bumi beulah kidul. Sadaya ieu tiasa ditarik ti Google Earth kalayan pamariksaan saderhana, ngarobah pilihan ningali eta di UTM pikeun nembongkeun wewengkon géografis jeung ningali dina lintang na bujur.

1. Kuadran tina tilu daérah anu dipikaresep.

cartografia ngawangun grid

Dina Manifold eta geus rengse kalayan Tingali> grid

Maka kami nunjukkeun yén kami ngarepkeun kuadran anu ti bujur -54 dugi ka -72, éta négatip sabab aya di beulahan bumi beulah kulon. Sareng lintang anu urang pilih antara -8 sareng -24, aranjeunna masih négatip pikeun aya handapeun garis katulistiwa.

Simkuring oge nunjukkeun kumaha urang hoyong ngabagi dinya; dimension pinuh téh 18 (3 6 spindles derajat) dina bujur sareng 16 (2 kali 8 derajat) dina garis lintang. Kami nunjukkeun yén anjeun percanten ka kami Kotak tibatan garis saderhana. Sareng di dinya urang ngagaduhan tilu zona, sapertos di luhur di Google Earth ,. Pikeun nguji éta, urang pencét katuhu dina lapisan sareng ékspor ka kml, ngajantenkeun aspék visual janten logis yén di laboratorium geodesi 20 taun ka pengker éta sesah dipikaharti.

cartografia ngawangun grid

2. Peta 1: 250,000

Salaku conto, urang badé damel zona 20 dina cara anu sami. Dina hal ieu, lambaran 1: 250,000 gaduh diménsi 1.5 x 1 derajat, sami sareng ngabagi sadaya zona kana matrix 16 x 4 Kotak.

cartografia ngawangun grid

Urang nunjukkeun yén kiwari ukur hayang grid antara 60 na 66 tebih, sarta cartografia ngawangun grid8 24 ka lintang; implying yén 6 derajat bakal dibagi kana bagéan 1.5 na 1 lintang bagéan gelar.

Rengse: mariksa, pencét katuhu sareng ékspor ka kml. Dina panempoan lat / panjang anjeun tiasa parios naha garisna cocog sareng grid Google Earth.

Pikeun nambihan centroids, sadaya ubin dipilih, sareng fungsi ngolah geo diterapkeun, sapertos anu ditingali dina grafik ieu. Henteu kedah ngadamel lapisan sanés, kumargi Manifold ngadukung sababaraha jinis objék di dinya, upami anjeun hoyong kirimkeun ka anu sanés, anjeun bahkan henteu kedah milih éta sabab diciptakeun ku pilihan diaktipkeun sahingga ngan ukur Cut / Témpél.

3. Peta 1: 100,000

Dina hal ieu, euweuh parobahan leuwih ti dipasing, nu derajat 1.5 dibagi kana tilu bagéan, anu tina 0.50 x 0.50.

cartografia ngawangun grid

4. 1: 50,000 nu peta

Éta henteu nyarios yén lapisan salajengna dibagi kana bagéan 0.25 x 0.166667, sabab urang ngabagi kana matrix 2 x 3, sapertos anu ditingali dina hasil akhir. Lapisanana ditingalikeun di belah katuhu, dina folder sareng di handapeunana di jero peta, sapertos salaku urang dipedar someday.

cartografia ngawangun grid

Sareng ieu anu kumaha bakal di Google Earth, urang bisa ogé ngalakukeun hal eta sadayana sakaligus, sakabéh wewengkon, kumaha ogé teu merenah kusabab urang bakal perlu transformasi UTM na ieu dipigawé ku lapisan dipisahkeun ku wilayah.

cartografia ngawangun grid

Éta panasaran yén .map file Manifold ngandung sakabéh lapisan KB ukuran wungkul 85 na 59 kb tina Google Earth.

Di dieu anjeun bisa ngundeur file di format .map pikeun GIS Manifold na kmz pikeun Google Earth.

Pamustunganana, ngalakukeun ieu tanpa Google Earth bakal meryogikeun langkung seueur waktos pikeun pamariksaan abstrak sareng mamang tina kasalahan anu sigana. Gambar Google Éta moal jadi jadi akuratTapi salaku alat pangajaran tiasa pisan mangpaat pikeun extent anu versatility na geus dipingpin spheres konvensional mun saeutik leuwih ti kantor ornamén.

19 Ngawalon kana "Google Earth; dukungan visual pikeun kartografer "

  1. Aranjeunna mibanda vacancies pikeun cartographer?

  2. Jigana naon buscasa do seuede kalawan PlexEarth, masihan katingal a, yakin anjeun damel kaluar jeung dijalankeun dina AutoCAD

  3. Abdi hoyong impor hiji gambar tina Google Earth mun AutoCAD sakumaha AutoCAD I boga contours taneuh tapi keukeuh delineate gambar tina G. bumi tapi Kolek naon extent kuring narima grid dina gambar ka skala dinya moal lamun tiasa nulungan kuring

  4. Hai Fernando.

    Versi panganyarna tina handap link ieu Google Marcapada:

    http://www.google.com/intl/es/earth/download/ge/agree.html
    Pilihan séjén nyaéta ti Google Earth, angkat ka "pitulung, pariksa pamutahiran", pariksa naha aya énggal dibandingkeun sareng anu parantos aya sareng unduh anu énggal upami anjeun mutuskeun.

    Kuring nyangka lamun Manifold ngalakukeun éta, ArcGIS kedah tiasa. Sanaos kuring henteu acan kantos dilakukeun ku parangkat lunak ESRI.

  5. agén g!, kudu geus intalada hiji versi google eart 6.5, nu kaca Podre ngundeur apdet ti?,

    Éta ogé peryogi pikeun ngan ukur manéka pikeun ngékspor unggal lapisan atanapi gambar sareng nganggo, tiasa anjeun damel kana parangkat lunak sapertos Arcgis?

  6. Taya, abdi teu mikir yén aya kursus dinya.

    Anjeun bakal kedah buka trial and error.

  7. Sampurna hatur nuhun, abdi bisa nyarankeun tutorial ngalakonan ieu anu mangrupakeun grid dina méter pasagi
    Gracias

  8. Pasti. Kanggo ieu anjeun kedah nganggo gambar nganggo proyéksi UTM, maka panel grid bakal muncul dina pilihan ngahasilkeun grid dina méter.

  9. Anjeun katuhu lepat mah kuring ngalakonan salah hatur nuhun pisan.
    Taya jalan tiasa atuh eta di ukuran pasti misalna contona 100 méter pasagi misalna grid atawa graticle of 100 méter pasagi.
    hatur nuhun

  10. Kuring diunggah file conto ambéh maranéhanana bisa leungit.

  11. Kuring @Pablo:

    Éta katuhu, Anjeun nyieun hiji gambar anyar jeung bentang ku ganda-klik dina eta.
    Lajeng lumangsungna grid nu.

    @Ariel:

    Test kitu nu katingali béda ngagunakeun:

    Témbongkeun / grid

    lajeng

    Témbongkeun / graticle

    Salah sahiji dua kedah ngajalankeun Anjeun ogé.

  12. Hello sapertos pohara alus, tapi bisi kuring teu leres kaluaran bisa ningali éta daptar dimana eta nyebutkeun gelar d sanggeus tightening grid henteu ninggalkeun kuring; nempatkeun kaluar sacara standar teu pilihan gelar nu bisa jadi? hatur nuhun

  13. Hatur nuhun pikeun respon ajakan anjeun, tapi patarosan sejenna sateuacan nyieun grid nu bakal kudu nyieun hiji gambar na dipake dina ieu? atanapi aya jalan sejen.
    hatur nuhun

  14. Di Google Earth Anjeun nembus pointer beurit nyilangan layar sareng di handap anjeun bakal dipindahkeun ka garis lintang sareng bujur. Upami anjeun henteu ningali, éta dinonaktipkeun, diaktipkeun ku ngalakukeun «view / status bar»

  15. Alus salaku bujur na lintang di bumi, dina conto ieu ninggalkeun kuring euweuh nilai lianna s lamun Kuring maké google bumi ogé.
    Hatur nuhun tur punten upami patarosan nyaeta average dasar recein cominzo kalawan ieu

  16. Alus nya naon atuh ieu pilari tapi dimana ngurangan atawa meunangkeun GIS Manifold
    hatur nuhun

  17. salam g! hatur nuhun pisan pikeun pitulung dina, ayeuna abdi tiasa boga sistem pemetaan ti google bumi pas, sareng langkung mamang.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.