Kumaha éta peta dunya di 1922

Ieu édisi panganyarna tina National Geographic mawa dua jejer anu istiméwa:

Di hiji sisi, aya laporan éksténsif dina proses modeling warisan ngagunakeun sistem laser candak.

laser

Ieu barang kolektor, anu ngécéskeun pajeulitna anu ngajak karya kana rupa-rupa Gunung Rushmore di Selatan Dakota sareng goreng ti dewa Hindu sareng para sahabatna di Rani Ki Vav, sumur na abad ke-11 dina kuloneuneun India

Objék kolektor lianna tina édisi ieu peta ulang tina taun 125, diwangun ti salinan séntiméter 50 x 75 tina Peta Rujukan Umum Kahiji National Geographic Society, diterbitkeun dina bulan Désémber tina 1922 sareng ngagambarkeun parobahan dramatis dina awal abad ka sanggeus Perang Dunya Kahiji.

Interestingta menarik sareng pendidikan dina subjék nu urang boro ningal di luhur di Kelas of Studi Sosial anu Gelar kasalapan di Institut Zelaya Alfonso Guillén. Peta ieu ngalebetkeun wates politik Europeropa sareng Wétan Tengah saatos Perjangjian 1919. Dina mangsa éta nalika Jérman kaleungitan parobatan derision, sareng téritori di Afrika sareng Pasifik dipulut kana panangan rebut. Penjelajah geus ngahontal kutub kidul sareng kalér, najan ékspansa anu gedé tina laut Arktik jeung Antartika tetep leuweung.

Nat geo peta dunya

Éta pasti aya kartografi anu langkung, tapi pikeun National Geographic mangrupikeun prestasi anu luar biasa pikeun nyebarkeun peta "resmi" kumaha akibat tina perang dunya munggaran, anu salami opat taun rata-rata maotna masarakat 6,046 per poé maot. Dina peta anjeun tiasa ningali kaseueuran anu ngan ukur tiasa katingali ku cara kieu, sapertos:

  • Iran masih disebut Persia. Geus di dieu angka naon anu bakal disababkeun saatos Uni Soviét sanggeus ngarujuk Kakaisaran Tsar. Turki ogé muncul sanggeus disolusi Kakaisaran Utsmaniyah. Sareng disolusi ti Kakaisaran Austro-Hungaria muncul Nagara Austria jeung Républik Hungaria, Cékoslowakia sareng Yugoslavia.
  • Anjeun tiasa ningali amanat Jepang dina sabagian ageung Kapuloan Pasipik; yén posisi anu eweh hawa tina anu ngabébaskeun teras ngadamel anjeunna mairan pikeun Perang Dunya Kadua. Kuring masih tiasa apal versi leftist guruna abdi, nalika anjeunna ngécéskeun ka urang yén Jepang nyerang dina hawa ngosongkeun téritori dijajah ku kakawasaan Inggris sareng Perancis nu agung, teras anjeunna hilap sareng ngarengsekeun janten pangajén sejen anu meunang kasaritan ku anu gedé.
  • Peta mintonkeun rute hawa saheulaanan, anu mana anu teras dipendak némbongan dina peta. Baris hawa di operasi katempona, anu ngan ukur pondok dina buana. Dina garis dotted ruteu anu otorisasi tapi teu aya operasi, tokoh didieu Buenos Aires - Rio de Janeiro, sareng bagian ti tungtung Brazil ka Sénégal di Afrika. Ruteu antar benua anu sanésna wungkul anu dipidamel sacara komérsial.
  • Peta boga incrustations leutik arus laut, angin sareng kapadetan populasi. Pangluhurna di saluhureunna 400, nyérélék mil mil pasagi, di mana henteu aya angka wétaneun Cina, Jepang kidul, kidul India, sareng Perancis kalér. Antara perumahan 100 sareng 400 per mil pasagi aya Centralropa Tengah, India, Cina, Amérika Serikat ngan hiji titik di New York. Ku lajeng ka Amérika Serikat henteu aya deui, kajaba hiji-hijina di industri industri di Amérika tapi partisipasi na dibuka jalan kanggo posisi dirina di dunya salaku creditor sareng colonizer anyar.
Narikna, éta ngingetan urang kumaha konflik éta réngsé sareng kumaha kaayaan éta siap pikeun kadua, anu ngalundurkeun hungkul 17 warsih saterusna.
Pikeun meuli versi digital:
Abdi henteu ngartos lamun peta asalna dina hiji ieu atanapi ukur dina versi anu dicitak.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.