Salaku Mapserver jalan

Dina waktos sateuacanna urang dikaitkeun kana sababaraha kriteria naha MapServer jeung dasar tina instalasi. Ayeuna hayu urang operasi sababaraha sahiji operasi na dina peta kalayan peta Chiapaneco.

mapserver geoserver Dimana eta dipasang

Sakali Apache dipasang, diréktori ieu publikasi standar MapServer nyaéta polder OSGeo4W langsung di luhur C: /

Di jero, aya sababaraha polder sareng aplikasi tergantung kana naon anu dipasang, tapi polder kanggo publikasi kudu kalebet di Apache. Dina hal ieu polder disebut gis.

  • Teras di jero, polder data ngandung lapisan, orthophoto, jsb.
  • Dina polder jeung sajabana, aya anu leres leres fonts anu digunakeun pikeun labél, kalayan ngalegaan .ttf. Ogé di dieu téh file txt anu angkat aranjeunna sareng sanés anu nangtukeun simbolna.
  • Sarta pamustunganana dina folder httdocs buka kaca wéb anu angkat jasa éta.
  • mapserver geoserver

Halaman wéb

Dina conto éta, kuring baris ngagunakeun hal anu ditingalikeun di waktos anu sanés. Pokokna ngandung file indéks anu alihan ka salah sahiji extension phtml, ieu salajengna na digedékeun fungsi anu diwangun dina php sareng peta. Koropak ngandung gambar numbu ti kaca.

mapserver geoserver

Lamun urang perhatoskeun, phtml ngan ukur cangkang anu diwangun tina tabel, sareng nyebuti kana fungsi mapcript / php. Anjeun kedah gugah ngagunakeun:

http://localhost/gis/gispalenque.phtml

Hasilna dipidangkeun di handap:

  • ka pusat fungsina GMapDrawMap (),
  • on katuhu panggero ka Keymap GMapDrawKeyMap (),
  • bar skala handap GMapDrawScaleBar (),
  • jeung bisi fungsi deployment, kaayaan ngeunaan listbox anu lamun (! IsHtmlMode ()) bahana "<-!" jeung kaputusan: ZOOM_IN, ZOOM_OUT, panarima, QUERY_POINT.

Geus dijalankeun, tampilan anu sapertos kieu:

mapserver geoserver

Payil .map

Kombinasi publikasi Mapserver aya dina naon Apache ngangkat, anu ngirimkeun php through mapcript lajeng mana ngaliwatan cangkang éta. Tapi kalolobaan sains aya dina file .map, anu kedah henteu patalina sareng jalma anu dihasilkeun ku Mapinfo, Manifold atanapi Mobile Mapper Office kalayan lanjutan anu sami.

.Map Ieu file téks, anu ngandung peta dina bentuk naskah. Ieu tiasa nyiptakeun sareng program desktop, sapertos Quantum GIS, upami aranjeunna ngatur aya hiji peta utama, hiji kanggo Keymap sareng dua kanggo jasa OGC wms na wfs. Hayu urang ningali kumaha karya mapcript:

peta

NAME PALENQUE_DEMO
Status ON
Ukuran 600 450
Simbol ../etc/symbols.txt
EXTENT 604299 1933386 610503 1939300 #VIEW OF PetaSAL PALENQUE
#EXTENT 605786 1935102 608000 1938800 #SOLO 01 SECTOR
Hijian méter
SHAPEPATH "../data"
Angka ON
IMAGECOLOR 255 255 255
FONTSET ../etc/fonts.txt

  • Peta nunjukkeun yén naskah dimimitian
  • Status, nunjukkeun lamun peta standar dihurungkeun atanapi henteu
  • SIZE nyaeta ukuran tampilan anu
  • SYMBOLSET nembongkeun rute simbolna
  • EXENTTA nyaéta koordinat dina pintonan. Lambang # dipaké pikeun nyieun annotasi
  • Unit pikeun unit
  • SHAPEPATH, rute tempat anu lapisan
  • Sadaya di tungtung bakal ditungtungan ku paréntah END

Jero, kodena dimimitian ku garis paréntah, sareng ditungtungan make END, upamana pikeun skala minimum jeung maksimum; diréktori gambar samentara:

wéb
Minsk 2000000
MAXSCALE 50000000

IMAGEPATH "C: \ OSGeo4W / tmp / ms_tmp /"
IMAGEURL "/ ms_tmp /"
TUNGTUNG

mapserver geoserverBar skala:

Skala skala
IMAGECOLOR 255 255 255
LABEL
Kelir 0 0 0
Ukuran leutik
TUNGTUNG
Ukuran 300 5
Kelir 255 255 255
Tukang tukang 0 0 0
OUTLINECOLOR 0 0 0
Unit kilométer
Interval 3
Status ON
TUNGTUNG

mapserver geoserverLapisan na raster: anu dikaluarkeun tina dana, anu gaduh pedaranna dina daptar sapertos "Ortofoto", ti tiff anu perenahna dina polder data:

Lapisan
NAME orthophoto
Metadata
"DESCRIPTION" "OrtoFoto"
TUNGTUNG
Tipe RASTER
Status OFF
DATA "C: \ OSGeo4W / aktip / gis / data / ortofotoGral.tif"
#OFFSITE 0 0 0
TUNGTUNG

Lapisan anu shp tina poligon, didématkan dumasar kana kriteria, ngangkat sababaraha data dina citakan html, kalayan labél sans font, ukuran 6, warna hideung sareng white edges of 5 buffer ...

mapserver geoserver

Lapisan
NAME sector02Zone
Tipe POLYGON
Status OFF
Transparansi 50
EXTENT 607852 1935706 610804 1938807 METADATA
"Pedaran" "tematik ku Niley Séktor 02"
"RESULT_FIELDS" "MsLink Cve_Mz Cve_Pred prop Perimeter Area VALUE"
TUNGTUNG
DATA PALENQUE_SECTOR01
Citakan "ttt_query.html"
TOLERANCE 5
#TOLERANCEUNITS piksel
LABELITEM "VALOR"
Klassitma "VALOR"
LABELCACHE ON
kelas
Simbol 1
Kelir 128 128 128
OUTLINECOLOR 0 0 0
NAME "ZoneNULL"
EXPRESSION ([nilai] = 0)
LABEL
Otomatis sudut
Kelir 0 0 0
FONT sans
Jenis TRUETYPE
Posisi cc

PALAL parsial
Panyangga 5
SIZE 6
OUTLINECOLOR 200 200 200
TUNGTUNG
NAMAT #class nilai 0
kelas
Simbol 3
Kelir 255 128 128
#COLOR -1 -1 -1 #SIN FILLING

... jeung saterusna dugi nutup kalawan

TUNGTUNG
Niley #Class END
Tungtung # Lapisan

Pikeun disimpulkeun

Ti dieu, éta digawekeun ku mapserver, najan cukup basajan, janten rumit kompleks sedeng sareng pohara kawates pikeun ageung ageung lantaran sadayana aya dina .map. Kalemahan pangbadagna nyaéta yén sagalana dilakukeun sacara leumpang, sapertos nétélakeun warna dina teming, sareng ieu naha parabot sapertos CartoWeb, anu lumaku di Mapserver, éta readme munggaran:

  • Dianggo pigura anu misah, sareng AJAX kanggo ngarefresh nyalira
  • Parse kodeu, kagungan naskah nyeratana .map dumasar kana kriteria parameterizable
  • Dinamis mulang kapindahanna henteu nganggo refresh, saolah-olah éta lapisan lampu kilat
  • Édisi vektor online, tulisan saharita dina cache kana
  • Undeur lapisan dina bentuk véktor
  • Ékspor ka Google Earth
  • Ngahasilkeun PDF tina deployment

Dina salajengna urang bakal nampilkeun CartoWeb, didieu kuring tingal tautan kana conto utama.

3 Balesan pikeun "Kumaha Mapserver jalan"

  1. pantun,

    Abdi nyobian nyobian lapisan ti .map, saperti kieu:

    Lapisan
    NAME testhouses
    Jenis titik
    CONNECTIONTYPE OGR
    Konsep # »virtual.ovf»
    »

    xxxxx
    EXEC ......
    eess_id
    wkbPoint
    WGS84

    »

    Masalah abdi nyaéta layanan DSN masihan masalah: nalika nyuhunkeun GetCapabilitas Kuring balik uing sandi databés ... tiasa kuring nelepon ka hiji file pikeun nyegah "masihan jauh" sandi atanapi éta kasalahan DSN ???? Hatur nuhun!

  2. MapServer mangrupakeun proyék Open Source populér anu tujuanna pikeun ningalkeun peta spasial dinamis di Internét. A drive dipasang mangrupakeun drive anu dipetakeun kana hiji folder kosong dina volume anu ngagunakeun sistem file NTFS. Drive drive anu dipasang sakumaha anu sanésna drive anu sanés, tapi sanés ditugaskeun jalan sakaligus hurup drive.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.