Kumaha carana nyieun koordinat grid

saencan kami ningal Cadastral sakumaha bolong keur quadrants dihasilkeun, ayeuna hayu urang tingali kumaha ngalakukeun koordinat grid sareng aplikasi CAD ... enya, eta ArcView na Manifold do ogé gampang. AutoCAD ogé tiasa dipigawé maké CivilCAD.

Dina hal ieu urang bakal ningali kumaha ngalakukeun kalawan Microstation Geographics, nu loba pamaké teu terang sistem manten; Dinyana, ieu henteu normal Microstation.

1. Anjeun kudu boga sistem proyéksi ditugaskeun.

Ningali kumaha napelkeun atawa ngarobah proyéksi anu bisa ningali posting saméméhna.

2. watesan kuadran

Bisi kuring Kuring geus peta ieu, Kuring geus geus dijieun kuadran, sakumaha urang nganalisis di posting dedicated ka eta.

bolong utm

3. The tombol konfigurasi utama

Pikeun ngaktifkeun bolong panel set, pilih parabot / koordinat sistem / Utiliti. lajeng urang ngaktipkeun ikon munggaran (parameter generasi grid).

Di dieu fitur rék aya nyetél, ningali tombol utama, aranjeunna bisa dirobah iraha wae salila prosés:

kerangka. Hal ieu dilakukeun ku ikon luhur "Line Rapih" garis Rapih fungsi pikeun pigura

Ref = iwung / Long. Ieu alatan dina rujukan koordinat Sistim I habilité

Ref = Master. Di handap ieu mangrupakeun koordinat anu sakumaha primér, ogé ngonpigurasi salaku urang dipedar di pos éta.

Ngabangkitkeun. Tombol Ieu keur ngahasilkeun grid, Kuring nyarankeun Anjeun nganggo eta dugi ka geus nyetel fitur.

Dina bagian disebut 'komponen' anjeun tiasa ngaktipkeun atawa nganonaktipkeun tag bisa ngonpigurasi atanapi nganon-aktifkeun

pilihan nu 'Deltas' nyaéta pikeun nangtukeun naha grid nu bakal dumasar kana jarak tangtu (misalna bolong UTM tina 1000 x 1000 MTs.) atawa bolong unggal 30 detik.

Pilihan increments ieu dipake keur ngartikeun ukuran bolong will ti lilipetan of grid atawa ti belah kénca juru handap kuadran nu (asal)

Dina Panémbong anjeun bisa nangtukeun naha elemen dihasilkeun ku Iran atawa tingkat symbology atribut (fitur) anu draf Geographics.UTM grid

4. The konfigurasi séjén anu praktis ... euweuh trial and error tapi rasa naon guiere ngahasilkeun dina tungtungna. on kieu ArcView y manifold ngéléhkeun sagala alat CAD, tapi henteu cara anu damel naon Microstation Geographics V8.

Motong Line. Ieu dipake pikeun ngeset kerangka nu potongan

geogaphics MicroStation

grid kotakna. Pikeun ngonpigurasikeun nu bolong

MicroStation grid

labél. Pikeun nangtukeun teks, upami koordinat ieu dipikahoyong dina juru (NL Corner), di edges of grid (Grid Line) dina crosshairs tina intersections tina grid (keletik Marck), ukuran teks, gaya, decimals , format derajat ... bla, bla, bla

labél MicroStation

garis rapih. Pikeun nunjukkeun kerangka watesan grid tur ngandung wewengkon quadrangular: éta sasaena milih pilihan nu 4 titik salaku teu sagi opat anu alami creases.

garis motong utm

grid nu. Ieu nu nangtukeun jeung témplat handap; garis grid ka ngartikeun symbology tina crosspieces grid Palang ticks pikeun simpang, keletik Marks pikeun garis tina edges.

gambaran

Lamun anjeun geus geus sagala diartikeun "ngahasilkeun" lumaku, sadaya elemen anu vektor jeung disimpen dina tingkat (lapisan) ngonpigurasi, upami dihasilkeun deui diganti.

Tungtungna peta kitu, sanajan kuring ngaku, aya cara séjén ipresionar kalayan peta. Ujung luar teu kabentuk dina prosés ieu, nu bisa jadi dihasilkeun salaku sél atawa sakumaha perenah a (model)

peta ir232g

12 balesan pikeun "Nyieun koordinat grid"

  1. MELENGKEUN BLANK ADA NU TUNGGULAN LEGS ANTARA TANPA ING AKU UNTUK NANJUNGKAN LISP, PROGRAM DENGAN HENTEU UNTUK NGALAMATKAN GRILLAS OK? AKU DIPIKKEUN ... SUKA KANGGO

  2. Kuring kabetot nyaho ngeunaan manajemen CivilCAD ... Salam !!!

  3. Hei, abdi bisa ngajelaskeun kumaha ayeuna teh rengse? Kuring diusahakeun loading na nu mibanda APPLOAD tapi ulah ninggalkeun abdi, batur q abdi tiasa ngajelaskeun eta? Abdi ngahargaan éta, Nyaan diperlukeun pikeun ngalakukeun pakasaban abdi.
    Hatur nuhun tur Wasalam

  4. AutoCAD grid dina beam sareng rutin cadel, abdi nganggo eta leuwih ti 10 sababaraha taun ka pengker

    Di dieu éta:

    (Defun strpto (aa / panjang)
    (Lila setq (strlen aa))
    (Cond ((= x minX))
    (Setq l (l append (daptar x)))
    )
    (Daptar Setq (daptar cdr))
    )
    (Daptar (min (mobil l) (cadr l)) (max (mobil l) (cadr l)))
    )

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;
    ;; NANGTANG dibere X cordenada
    ;;
    (Defun CalculaY (ABCX)
    (upami (= 0.0 b); teu aya simpang
    nihil
    (/ (- c (* kampak)) b)
    )
    )

    (Defun IntersecY (/ daptar L)
    (Setq l ()
    daftar (daftar (CalculaY a1 b1 c1 startX) (CalculaY a2 b2 c2 startX)
    (CalculaY a3 b3 c3 startX) (CalculaY a4 b4 c4 startX)
    )
    )
    (Bari (/ = daptar nihil)
    (Setq na (daptar mobil))
    (Mun (jeung (/ = y nihil) (= y miny))
    (Setq l (l append (daptar y)))
    )
    (Daptar Setq (daptar cdr))
    )
    (Daptar (min (mobil l) (cadr l)) (max (mobil l) (cadr l)))
    )

    ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    ;;
    ;; program utama
    ;;
    (Defun c: quadri (/ p1 p2 p3 p4 paux incx incy maldato dadasar lhn
    alfa startX startY minX miny maxX maxY)
    (Setvar «CMDECHO» 0)
    (paréntah «LAYER» «M» «dipasangkeun» «C» «8» «» »»)
    (setq p1 (sudut pandang «\ nEnter wilayah bucu«)
    p2 (sudut pandang p1 «\ nEnter sanésna sanésna ogé)
    )
    (paréntah «LINE» p1 p2 «»)
    (upami (> (cadr p1) (cadr p2)); sok p1 ieu di handap
    (Setq paux p1 p1 p2 p2 Paux)
    )
    (setq p3 (sudut pandang p1 «\ nEnter point for Width of the region)
    l (jarak p1 p3); itungan titik p3 sareng p4, sajajar
    alfa (sudut p1 p2); pikeun p1 sareng p2 jarak jauh l
    alfa (+ (/ pi 2) alfa)
    )
    (Mun (> (mobil p3) (mobil p1))
    (Setq alfa (alfa + pi))
    )
    (Mun (= (mobil p1) (mobil p3))
    (Mun ((- maxY startY) (* tinggi 2))
    (paréntah «TEXT» (daptar (+ x1 dl) (+ startY dh)) koordinasi 0 anu luhur)
    (paréntah «TEXT» «R» (daptar (- x2 dl) (+ startY dh)) koordinasi 0 anu luhur)
    )
    )
    (Setq startY (+ startY incy))
    )
    (Bari ((- startX Minx) (* tinggi 2))
    (paréntah «TEXT» (daptar (- startX dh) (+ y1 dl)) koordX 100 anu luhur)
    (paréntah «TEXT» «R» (daptar (- startX dh) (- y2 dl)) tinggi 100 coordX)
    )
    )
    (Setq startX (+ startX incx))
    )
    (Mun (> (jarak p1 p3) (p1 jarak p2))
    (Setq angP1P3 alfa)
    (Setq angP1P2 alfa)
    )
    (Mun (atawa (/ = alfa pi) (/ = alfa 0.0))
    (Setq alfarad (* -1 alfa)
    alfa (* -1 (/ (* 180 alfa) pi))
    p4 (daftar (- (* (mobil p4) (cos alfarad)) (* (cadr p4) (henteu alfarad)))
    (+ (* (Car p4) (henteu alfarad)) (* (cadr p4) (cos alfarad)))
    )
    p1 (daftar (- (* (mobil p1) (cos alfarad)) (* (cadr p1) (henteu alfarad)))
    (+ (* (Car p1) (henteu alfarad)) (* (cadr p1) (cos alfarad)))
    )
    dasar (daptar 0.0 0.0); anu asalna
    )
    )
    )

  5. halo

    Hei, anu grid dina modél lajeng ngahasilkeun rohangan kertas sesar?.

    Kuring nyarioskeun ka anjeun sabab kuring nganggo "préparasi nyitak" sareng Abdi badé nempatkeun garis anu standar dina template anu anjeun lebetkeun, sareng yén kuring ngan ukur kedah masihan tombol ngahasilkeun.

    Masalah anu timbul, kumaha kuring ngajantenkeun koordinat "rohangan kertas" janten masalah modél kitu?

    hatur nuhun

  6. hehe I geus ngagaduhan masalah.
    Kuring nganggap yén Microstation Geographics mangrupa sarua AutoCAD Peta nebak Anjeun tiasa.

    Kuring gé ngundeur versi trial and ngabejaan Anjeun lamun tiasa atanapi henteu.

  7. kaleresan ieu mah geus intrigued abdi, sami bisa dipigawé ku Peta?

  8. AutoCAD Sipil 3D 2008 ngawengku AutoCAD Peta, bisa anjeun ngajelaskeun kumaha?

  9. Kalayan henteu AutoCAD Sipil 3D, sabab pikeun ieu ngurus program éta ngayakeun sistem proyéksi. Tapi hal anu sami tiasa dilakukeun sareng AutoCAD Map 3D.

    Bisa dijieun kalawan AutoCAD Sipil 3D of 2009, abdi nebak sabab inklusif ieu bisa nyambung ka Google Earth, ku kituna geus sakuduna dituju ngarojong projections.

  10. Aya kamungkinan sarupa di autocad sipil?

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.