Salaku Google Earth robah dunya urang?

Google Earth aya saméméh, sugan ngan pamaké sistem GIS atawa sababaraha ensiklopedi kungsi konsepsi sabenerna buleud tina dunya, ieu dirobah diametrically sanggeus datangna aplikasi ieu ngagunakeun ampir sagala pamaké Internet (Aya maya Bumi tapi teu keur escritiorio) mangrupakeun kaulinan badag hébat Google dijieun pikeun captivate jalma, éta meuli sataun Keyhole 2004 anu dipasarkan salaku anu sells tortillas; Google lajeng integrates kana aplikasi Anjeun séjén laun, sarta anu ayeuna ngalamar di Iklan kontekstual. Google Earth jalan ngaliwatan téhnologi disebut "stream" na link na ka Google Maps, anjeun tiasa ningali sadaya peta aya dina database ieu 2 na 3 dimensi, ogé jeung integrasi Sketchup bisa ningali objek tilu diménsi diwangun alat ieu.
Payil pangbasajanna digawekeun ku struktur dasar kml (Keyhole Aksara Basa), a XML basajan. Nalika anjeunna dibéré pilihan pikeun jadi Powered by pamaké, éta tumuwuh kawas wildfire, boga blog fans na masarakat pas rame nepi ka sistem anu dipikawanoh, paling-terusan leuwih sarta leuwih sarta leuwih deui lantaran taya sahijieun anu dedicated dihapus.
Éta panasaran nu aya versi pikeun Windows, Mac jeung Linux Ubuntu, paling pikaresepeun tina aplikasi ieu, kawas peta Google, éta API anjeun sadia pikeun maranéhanana anu rék ngawangun di dinya.
Aya loba alesan janten jadi populer, sababaraha make eta keur kanyataan basajan tina nyaho tempat, da keur produk Google, dinya oge hiji kaulinan menarik, hayu urang nyandak katingal di sababaraha atraksi na:

1. Metot panasaran
Kuring patepung Google Earth, ku sobat jalma anu méakkeun di kotamadya nganapigasi Tempo aranjeunna sapatemon, sarta éta hiji anu ngawartoskeun kuring nyobian "Google bumi" 🙂 ngajadikeun kuring seuri sabab lamun kuring méré laksana timbangan 7 MB, abdi nyandak ku Gentile.
Nalika kuring dipasangkeun deui sarta maénkeun bari I sadar naon bisa Anjeun pigawé kalayan kaulinan ieu; nalika anjeunna iinditan ka Guatemala, abdi bisa manggihan alamat husus dimana anjeun bakal datangna, réstoran jeung usaha caket dieu sarta tangtu versi 3D mana Gunung Papandayan nyaéta impressive.

Pikeun Tengah Amerika anu nyaho saeutik ngeunaan nagara maranéhanana, di dieu eta mana wewengkon sampel Lake Yojoa mana meteorite a murag rébuan taun ka tukang, kedah tingali ditingal dina dimensi 3.

2. metot hacker
Pikeun batur anu ngagunakeun ArcGIS o manifoldAnjeun terang yen iteuk ka Google Earth Éta basajan sareng yén kotak anu henteu kabuka ngahasilkeun gambar anu disimpen sacara lokal. Maksudna kumaha dina hiji dinten urang panginten, naon anu bakal kajantenan upami urang nyebarkeun kota San Pedro Sula, Honduras, sareng orthophoto dina piksel 40-sentimeter, ArcGIS tetep nongkrong saatos tilu menit sareng ngirim pesen anu langkung fitnah tibatan teknis, Manifold kénca beurit nunjukkeun kedip-kedip anéh, sapertos wengi, kami tinggalkeun anjeunna damel ... 3 jam ti harita «vualaaa», kotak 75 x 75 kilométer kalayan piksel dina 20 sentimeter. Tangtosna, sababaraha dinten saatosna henteu tiasa dilakukeun deui sabab sababaraha robot ngadeteksi urutan anu diundeur, tapi tiasa dilakukeun upami didamel ku unduhan sacara acak sareng anjeun ngarobih aliran ka gambar anu pakait sareng sessionID, janten upami anjeun munggaran ngalakukeun kuadran, anjeun ékspor aranjeunna ka kml anjeun sareng ngonpigurasikeun hiji dieksekusi anu acak ngalangkungan unggal kuadrat, sareng nyimpen gambarna, maka ukur motong tepi kalayan Gambar Gambar basajan sareng nyiptakeun file georeference asli kml ... ya pak, pikeun dunya éta cartograckers, Google pikaresepeun pisan.

3. Ieu gede pikeun kreatif
Tapi teu ukur bisa ngalakukeun hal gélo, Anjeun ogé bisa unggah foto, ngajadikeun Geographics Nasional, sarta lamun hayang ngalakukeun kalawan Panoramio, anjeun tiasa boga pangalusna poto nu dibere geotag Anjeun, sapertos éta banding ngeunaan ngembangkeun ieu nu Google nuju di 2007 Juni. Aya situs sejenna anu geus dipigawé hal sarupa, kawas landscapes Alkitabiah atanapi aplikasi real estate.

Morise nepi ka rengse, versi anyar tina Picasa na brings fungsionalitas ieu sareng kiwari jadi teu Youtube.

4. Eta oge bisnis kaulinan hébat.
Anteriorme ngomong yén muatan Keyhole pikeun aksés, Google dijieun kieu bébas, salaku search engine sarta ditambahkeun a dibayar boga sababaraha Toys tambahan kawas linking mun file GPS sarta sababaraha sweetmeats langkung versi, tapi keur wawasan babaturan urang di Google terang yen ulah ngaharepkeun nu amassing juta tambah Vérsi, iwal mun memang kudu balik jadi babak salaku dunya bisnis sorangan.

Dimana bisnis?

Disponsoran aya sawatara hal kawas data Nasional Geographics, anu Amérika Institute of Arquitetos jeung nu lianna, tapi eta sigana kontribusi rada altruistic ti Google; jadi mana anu bisnis téh?
Salah sahiji trik subliminal perdagangan nu ngarah ka pemetaan pamaké aslina nyaéta gambar satelit atawa gambar orthorectified: Dina kayaan ieu sawaktos Anjeun muterkeun lapisan "sinyalna Digital Globe» Google estu janten katalog tina propaider panggedéna gambar satelit, anu produk henteu patut dua puluh cents, jadi éta henteu saperti search engine, sakumaha nu katingali hiji aréa dipikaresep nyaeta jawaban kana patarosan kumaha carana meunang gambar nu, anjeun klik lajeng bisa ningali kualitas, titimangsa, persentase cloudiness sarta tangtu anu sells eta.

GoogleEarth kamungkinan robah loba cara pikeun nanganan data spasial, ampir sagala aplikasi GIS kiwari bisa nyebarkeun data maranéhanana sarta aya loba mashups y plugins dimekarkeun dina API anak, jadi loba sahingga ti sisi ti Microsoft atanapi Yahoo anu henteu inisiatif pikeun nyieun kompetisi.

Jeung anjeun, anjeun robah dunya GoogleEarth?

Balesan keur 5 "Salaku Google Earth robah dunya kami?"

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.