Salaku Google Earth robah dunya urang?

Google Earth aya saméméh, sugan ngan pamaké sistem GIS atawa sababaraha ensiklopedi kungsi konsepsi sabenerna buleud tina dunya, ieu dirobah diametrically sanggeus datangna aplikasi ieu ngagunakeun ampir sagala pamaké Internet (Aya maya Bumi tapi teu keur escritiorio) mangrupakeun kaulinan badag hébat Google dijieun pikeun captivate jalma, éta meuli sataun Keyhole 2004 anu dipasarkan salaku anu sells tortillas; Google lajeng integrates kana aplikasi Anjeun séjén laun, sarta anu ayeuna ngalamar di Iklan kontekstual. Google Earth jalan ngaliwatan téhnologi disebut "stream" na link na ka Google Maps, anjeun tiasa ningali sadaya peta aya dina database ieu 2 na 3 dimensi, ogé jeung integrasi Sketchup bisa ningali objek tilu diménsi diwangun alat ieu.
Payil pangbasajanna digawekeun ku struktur dasar kml (Keyhole Aksara Basa), a XML basajan. Nalika anjeunna dibéré pilihan pikeun jadi Powered by pamaké, éta tumuwuh kawas wildfire, boga blog fans na masarakat pas rame nepi ka sistem anu dipikawanoh, paling-terusan leuwih sarta leuwih sarta leuwih deui lantaran taya sahijieun anu dedicated dihapus.
Éta panasaran nu aya versi pikeun Windows, Mac jeung Linux Ubuntu, paling pikaresepeun tina aplikasi ieu, kawas peta Google, éta API anjeun sadia pikeun maranéhanana anu rék ngawangun di dinya.
Aya loba alesan janten jadi populer, sababaraha make eta keur kanyataan basajan tina nyaho tempat, da keur produk Google, dinya oge hiji kaulinan menarik, hayu urang nyandak katingal di sababaraha atraksi na:

 

1. Metot panasaran
Kuring patepung Google Earth, ku sobat jalma anu méakkeun di kotamadya nganapigasi Tempo aranjeunna sapatemon, sarta éta hiji anu ngawartoskeun kuring nyobian "Google bumi" 🙂 ngajadikeun kuring seuri sabab lamun kuring méré laksana timbangan 7 MB, abdi nyandak ku Gentile.
Nalika kuring dipasangkeun deui sarta maénkeun bari I sadar naon bisa Anjeun pigawé kalayan kaulinan ieu; nalika anjeunna iinditan ka Guatemala, abdi bisa manggihan alamat husus dimana anjeun bakal datangna, réstoran jeung usaha caket dieu sarta tangtu versi 3D mana Gunung Papandayan nyaéta impressive.

Pikeun Tengah Amerika anu nyaho saeutik ngeunaan nagara maranéhanana, di dieu eta mana wewengkon sampel Lake Yojoa mana meteorite a murag rébuan taun ka tukang, kedah tingali ditingal dina dimensi 3.

 

2. metot hacker
Pikeun batur anu ngagunakeun ArcGIS o manifoldAnjeun terang yen iteuk ka Google Earth Éta basajan sareng kotak anu ditampilkeun ngahasilkeun gambar anu disimpen sacara lokal. Ieu kumaha panginten hiji dinten, naon anu bakal kajadian upami urang nyebarkeun kota San Pedro Sula, Honduras, kalayan orthophoto dina piksel 40-sentimeter, ArcGIS digantung saatos tilu menit sareng ngaluncurkeun pesen langkung fitnah dibandingkeun téknis, Manifold tinggalkeun beurit nunjukkeun kedip-kedip anu aneh, sapertos wengi, urang ngantepkeun damel ... 3 jam engké «vualaaa», pasagi 75 x 75 kilométer kalayan piksel dina 20 séntiméter. Pasti, sababaraha poé sanggeusna éta teu tiasa dilakukeun sabab sababaraha robot ngadeteksi undeuran anu berurutan, tapi éta tiasa dilakukeun upami dilakukeun ku unduhan acak sareng anjeun ngarobih aliran kana gambar anu aya hubunganana sareng sésiID, janten upami anjeun ngalakukeun kuadran heula, anjeun ngeksporna ka kml sareng anjeun ngonpigurasikeun éksékutip anu sacara acak ngalangkungan unggal kuadran, sareng nyimpen gambarna, maka anjeun ngan ukur motong ujungna sareng Gambar Manager anu saderhana sareng nyiptakeun file georeferensi tina kml aslina ... leres pak, pikeun dunya éta cartograckers, Google pikaresepeun pisan.

3. Ieu gede pikeun kreatif
Tapi henteu ngan ukur anjeun tiasa ngalakukeun hal-hal anu gélo, anjeun ogé tiasa unggah poto, National Geographics ngalakukeunana, sareng upami anjeun hoyong ngalakukeun éta, ku Panoramio, anjeun tiasa ngagaduhan anu pangsaéna poto georeferensian anjeun, sapertos anu pikaresepeun tina pamekaran ieu anu Google mésér éta Juni 2007. Aya situs sanés anu parantos ngalakukeun hal-hal anu sami, sapertos bentang Alkitab atanapi aplikasi perumahan.

Morise nepi ka rengse, versi anyar tina Picasa na brings fungsionalitas ieu sareng kiwari jadi teu Youtube.

4. Eta oge bisnis kaulinan hébat.
Anteriorme ngomong yén muatan Keyhole pikeun aksés, Google dijieun kieu bébas, salaku search engine sarta ditambahkeun a dibayar boga sababaraha Toys tambahan kawas linking mun file GPS sarta sababaraha sweetmeats langkung versi, tapi keur wawasan babaturan urang di Google terang yen ulah ngaharepkeun nu amassing juta tambah Vérsi, iwal mun memang kudu balik jadi babak salaku dunya bisnis sorangan.

Dimana bisnis?

Disponsoran aya sawatara hal kawas data Nasional Geographics, anu Amérika Institute of Arquitetos jeung nu lianna, tapi eta sigana kontribusi rada altruistic ti Google; jadi mana anu bisnis téh?
Salah sahiji trik subliminal bisnis anu ditujukeun pikeun pangguna kartografi aslina nyaéta gambar satelit atanapi gambar orthorectified: Dina hal ieu, ku ngahurungkeun lapisan "Digital Globe Coverage", Google leres-leres janten katalog panyadia panggedéna gambar satelit, anu produk na henteu patut dua puluh sén, janten henteu bénten pisan sareng mesin pencari, salami anjeun ningali daérah anu dipikaresep anjeun aya jawaban tina patarosan kumaha kéngingkeun gambar éta, anjeun pencét teras anjeun tiasa ningali kualitas, tanggal, perséntase tina mendung sareng tangtos saha anu ngajualna.

GoogleEarth kamungkinan robah loba cara pikeun nanganan data spasial, ampir sagala aplikasi GIS kiwari bisa nyebarkeun data maranéhanana sarta aya loba mashups y plugins dimekarkeun dina API anak, jadi loba sahingga ti sisi ti Microsoft atanapi Yahoo anu henteu inisiatif pikeun nyieun kompetisi.

Jeung anjeun, anjeun robah dunya GoogleEarth?

5 Balesan kana "Kumaha Google Earth ngarobah dunya urang?"

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.