obliquity séjén tina krisis pulitik di Honduras

2009 taun éta yén krisis pulitik di Honduras exploded dina formulir anyar coups, jeung niup parsial ciri, kalawan justifications dina hiji tangle tina hukum anu ngajaga anjeunna; sanajan nu ngarecah prinsip purest démokrasi. Egeomates kiwari ngaleuwihan 100,000 datang bulanan, tapi ide awal lahir di Honduras, jadi éta hésé decouple rarasaan manusa ngeunaan masalah ieu, najan kedah maksakeun kategori a dina situs ieu tempat pulitik pamikiran fit. Ngan jadi pembaca satia sadar yén masalah nagara urang téh ampir sarua, Kuring geus dikaitkeun ieu sababaraha kali; Dinten I ngan hayang nyalametkeun pikiran ringkes kana naon anu geus lumangsung, abdi gaduh pisan sababaraha anyar saprak hal panungtungan I wrote nalika kajadian Paraguay.

Sarta alatan éta jadi subjektif, abdi resep rék dipegatkeun eta kitu, teu struktur, mung thread naon asalna kaluar pamikiran ulubiung yén kuring diperlukeun pikeun balik ti keur leumpang jeung barudak kuring; Ayeuna yén gadis nu hurung panon kuring wani ngajalankeun on jalan muka.

... lamun aya sababaraha kauntungan dina ieu ...

Ngarecah The gancangan of bipartisanship pasti sarerea sadar téh manfaat tina krisis ieu, hiji prosés nu nagara tatangga kawas Él Salvador ngarugikeun 75,000 maot. Ayeuna, gerakan Zelaya katelah Liberty na Refoundation (Free) brings hiji persentase metot ngeunaan kaulinan aslina, tambah sektor salawasna dibagikeun gagasan leftist jeung / atawa reformist.

Urang ngarti yén éta téh persentase pasti tina partisipasi, nu bakal dipikawanoh wungkul sanggeus pamilu primér Nopémber 2013 (lamun aranjeunna lumangsung - naha éta di tangtung tungtung dunya tina Maya, jelas-). Tapi primaries, dimana calon kanggo primaries nu diartikeun geus ditémbongkeun yén konstruksi dasar nyaéta kuat, sarta kamungkinan ngahontal sababaraha walikota na deputies dibuktikeun; naon hiji pihak munculna pernah bisa ngahontal. Ieu penting lantaran unggal gerak, ampir sagala nagara mimiti ogé, sanajan teu kabeh cageur kana waktu. aman -jeung bukti pangalaman séjén nu sarupa- moal ngahontal kapersidenan waktu ieu, tapi mungkin ngalakukeun kitu sanggeus sedekan nu disiplin.

Urang ogé ngarti yén éta téh mangrupa taun nangtang, tempo proposal, pikeun neuleuman tina naon sosialisme demokratis di nagara maju di Eropa, sarta ngabersihan deui tina kabiasaan ngabahayakeun tina populism di Amérika Kidul. Ngartos yen kasempetan anu jadi luar biasa saperti nyieun hiji gol Piala Dunya, atawa leungit eta salawasna.

honduras5

Abdi bogoh gambar ieu, éta Anyar demarkasi. Salasahiji kacamatan mana, kalawan pangaweruh cause- tingali walikota dimeunangkeun ku pihak leftist, dumasar kapamimpinan lokal.

... Kuring ngalaman tur saeutik Irakus ...

Nagara ieu neophytes dina aspék ngembangkeun sarta timer kelestarian; nu pangalusna anu bisa urang pigawé nyaéta mikawanoh kalawan harkat. Démokrasi téh jadi rapuh kaluar kalawan amalan anu nagara séjén kasampak kawas cavemen, tapi teuing of continent ieu masih pilihan pikeun nyegah karuksakan salajengna jeung ampir sok menerkeun goréng.

Ku kituna, anu ruksakna ékonomi sarta individu anu bisa dilawan. Loba nu boga pilihan nu sadia, ninggalkeun nagara ulah hirup di kahariwang, sarta jalma anu tetep aya dikonci jeung krisis kerawanan geus jadi kompléks di koridor anu nyambungkeun Kolombia jeung Amérika Serikat.

Éta ogé susah tapi nyata nampi yen kami sadayana yakin yén politikus urang ayeuna teu bisa nyandak urang ka hareup. Sangkan mindahkeun lantai ka bipartisanship mangrupa hambalan penting, sahenteuna dina democracies munculna.

honduras3

Nalika kuring dijieun gambar ieu, Kuring pernah imagined eta bakal jadi saperti wawakil skenario politik subliminal nagara urang.

... kumaha upami sésana ...

Aya kasaimbangan nu teu satuju jeung pamanggih ti kénca sarta diteundeun dina ruas paling konservatif. Sarta grup sejen understands yén naon urang boga ayeuna teu cukup, tapi diperlukeun bukti keur teuleum ka gelombang nu anyar. Kalemahan greatest sahiji group dimungkinkeun pikeun malire kelas politik jeung ngantep dirina balik kana jurang, keur sabagian indifference, kacapean sarta ogé jadi aktipitas kahirupan Kadé bisa wasted ku sirkus pulitik hal peuteuy.

Samentara éta, kelas pulitik kiwari janten reformasi urgent dina Agenda Politik, tapi kami dipikaharti yén sadaya nagara ieu sering anggota DPRD reactionary. Peran pikeun maok amanat téh nya éta Coliseum a, leuwih ti hiji ieu diucapkan minangka lamun anjeunna ngalaman manggihan pesawat condong, sanajan sakabeh buku geus ditulis dina konteks ieu. Ku knowing how ieu tren global, urang terang yén reformasi saterusna Honduras ieu dumasar kana kakawasaan jalma; tapi ngarti "naon kakuatan" jeung "jalma anu" ngawengku hiji bacaan husus, kalayan mahasiswa ITB ka na kasabaran tinimbang istimewa.

Dina tungtungna, pulitik mangrupakeun elmu lamun diajar, tapi hiji seni lamun latihan.

kaayaanana hadé pikeun partisipasi warga, hiji kaayaan efisien, kabersihan of patronage pulitik, hiji prosés kontinyu dina rencana jangka panjang; aya sababaraha tantangan. Pikeun ayeuna mah kami geus entertained a morass tina krisis demokratis, nu urang bakal, sanajan waktu nu diperlukeun upheaval sosial nu pamustunganana aya perlu. Jalma teu ningali inisiatif nyangkut kana pulitik, proposing atanapi launching calon bebas, tanda alus. kontéks Amérika Latin ieu némbongkeun yén kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mindahkeun gancang sareng ieu merlukeun indifference pegatna.

Mun rencana anjeun nu datang ka Honduras, datangna. Kudu ati sakumaha sagala nagara Mesoamerican, tapi teu kasempetan apal kana nilai budaya wewengkon ieu, warisan ti peradaban Maya ngumpul dina episentrum disebut Copan geus leungit, anu terumbu karang anu hiji pelesir, gastronomy jeung alam darat . Yakin satengah tina naon nyebutkeun media, sarta ngarasakeun petualangan sakumaha lamun éta hiji olahraga ekstrim.

Ieu salah sahiji poto panganyarna abdi. Breathtaking view ti aula kota Gualcinse, lahan Salvadoran handap watekna. Dina foreground nu hiji gundukan batu anu stratifikasi sampurna pikeun rengse datar.

... Naon anu bisa kami nyangka ti 2013 ...

rapat panganyarna Aureliano Buendia mamang ninggalkeun sababaraha posisi kuring. Kuring téh jadi gampang pikeun ngaduga naon aplikasi bisa jadi pamikiran ESRI iPad, atawa naon warta téh AutoCAD 2014 sakumaha ka pantas hiji artikel. Tapi ieu ngan ieu asumsi kuring:

  • 2013 bakal taun krisis demokratis dahsyat. Ieu bakal nyieun laporan ti rujukan manual Komisi Kaleresan jeung ngadegna légal dina patches lambar jadi.
  • Aya résiko anu aya henteu pamilu sarta hiji kajadian ditunda dina kaayaan husus.
  • populasi moal ngarojong kudéta sejen, sarta bakal ka ngajengkeun pangalusna saluareun marches di jalan.

Pikeun jalma anu miboga optimism bakal sataun hébat. Tapi urang kudu ati-ati.

Pikeun jalma anu miboga masalah saraf, éta bakal taun dengekeun média bijaksana. Di katuhu isuk, sore kénca. Pamanggih teu ngadengekeun ... anjeun ngan manuk onta séhat.

Pikeun maranéhanana anu teu paduli, sakuduna bangun sarta nyandak ngadeg hiji. Euweuh urusan naon.

... lanceukna badag ...

Kapan ieu mah 7 taun, abdi apal sabaraha teuas ieu kuring spin tarian dina hawa jeung ngumpulkeun deui dina lontar leungeun Anjeun. Kuring diusahakeun salah, lian, nu sejen, jeung saran ti adi kuring heubeul éta gunana. Nalika kasabaran nya éta ngajalankeun kaluar anjeunna ka kuring:

Ngajarkeun, méré kuring spin éta.

Kuring menari 3 kali némbongkeun kuring yén ieu mungkin di pangabisa alam na. Lajeng abdi nyandak dipareuman pikeun sababaraha poé na ka kuring yén éta bakal tetep dina kaayaan tutelage-Na, pikeun nyegah kuring éta nyieun liang di dahi anu.

Ieu mangrupakeun cara metot ngeunaan sangkan kuring dipareuman ku mampuh.

Ngayakeun nyaeta lanceukna tebih heubeul dipiceun sababaraha spin pikeun urang henteu mampuh.

2 balesan pikeun "obliquity lianna tina krisis pulitik di Honduras"

  1. Adi kuring pinuh bagikeun kecap anjeun dina hubungan krisis pulitik di nagara urang, Nyaan pikir loba muter rusuh tur asa sahiji jalma. Kuring miharep kawas banten Honduras sooner atanapi engké nyandak jalur kamajuan dina iklim sabenerna domocratico.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.