2014 - konteks singket prediksi Geo

waktos nutup dieu geus datangna, sarta sakumaha dina custom jalma siklus taunan nutup, abdi ngantep sababaraha garis tina naon bisa kami nyangka di 2014. Lajeng urang gé ngobrol leuwih tapi ayeuna, éta taun ka tukang:

Teu kawas élmu séjén, dina tren urang nu didefinisikeun ku circle naon kajadian mun hardware jeung ngagunakeun Internet.

  • Di hiji sisi, tablet langkung mantap + + sistem operasi solusi leuwih sanggup nu laun digantikeun Hotspot = beuki jualan tablet ... Teu merta langkung mirah tapi hubungan pangabisa maranéhanana. Smartphone nyokot tempat dina komunikasi ku ngawatesan ukuranana teh.
  • Sarta di sisi web: Ampir sagalana ti awan nu, interacting jeung ampir sagala software nu survives on desktop nu, kagunaan leuwih produktif jaringan sosial, beuki hawa mawa dunya nyata jeung papanggihan wéb.
Buka geo jas

GIS software bébas

Ieu bakal hiji taun metot pikeun OpenSource. QGis, kalawan panén kasuksésan hébat; keur hiji software nu matured sanggeus masarakat, kudu pangsaeutikna tantangan pamadegan yén gvSIG, nu kiwari geus loba komunitas tapi sababaraha pamekar jeung total kumawula. Urang ngarti tur urang muji usaha dilakukeun ku Yayasan pikeun nempatkeun model, tapi urang ogé yakin yén éta bisa dimimitian tadi, lamun flowed leuwih duit ieu invested dina ngembangkeun ampir twofold, rada telat, nu akibatna brings waragad luhur kelestarian.

software bébas teu bersaing, éta moal ngeunaan saha hadé. Tapi penting pisan salamet kalayan solvency dina konteks pamaké pisan nuntut, trend arah awan, mobile dina sistem Android, multidiscipline yén fuses nu kesederhanaan of geomarketing jeung precision tina topografi, aplikasi sensor jauh jeung deukeutna kana geoengineering.

Model anu béda, tapi urang kedah diajar ti duanana. Tangtangan pikeun internationalization of gvSIG nyaeta ngajangjikeun tapi kudu ngahasilkeun usaha dewasa tur pesen saimbang. usaha teu reinvent nu QGis kabayang nya wijaksana, tapi kedah nyegah monopoli ku rojongan tingkat tinggi.

BoundlesSamemehna urang nempo hiji niat GIS Hotspot, tapi ayeuna sigana visi metot Boundles, Baheulana kawanoh salaku OpenGeo, nu kiwari ngarojong tur nilai ditambahkeun kana leyuran nu integrates bagian tina ekosistem teh:

  • Katahanan QGis sakumaha klien ipis,
  • Kabéh prop ngembangkeun OpenLayers,
  • The undisputed kamampuhan pikeun data GeoServer on web, tambah GeoWebCache pikeun streamline teseleado nu,
  • Sarta PostGIS / Postgres pikeun manajemén, analisis jeung teuing handap awan jeung nyokot jeung perpustakaan ditampa kacukupan.
Patarosan anu diperlukeun:
What is the ceurik séjén?
Dupi anjeun salamet di perpustakaan teu nyambung ka garis ieu?
Naon bakal Boundles gvSIG?
Naon nya éta gabungan sareng MapServer?
¿UDIG anjeun ngahontal popularitas lanceukna heubeul?
Anjeun salamet SEXTANTE lamun bapa baptis nya éta obsessed jeung jukut?
Sabaraha pamekar gaduh kiwari gvSIG?
Sabaraha pamakean ieu ESRI handap nu raray geulis?
Loba jawaban ieu teu minat pamaké rata, tapi mun makers kaputusan, atawa lantaran geus ngajak, atawa nu pangjurung pikeun ngalakukeunana.
Sarta sanajan kateupastian, urang kudu ngaku kalawan kapuasan hébat nu pernah saméméh kabuka software sumber GIS éta di misalna hiji waktos ngajangjikeun. Jadi 2014 nyaeta ngajangjikeun, nyarios yén moal for everyone. The populér ku nyieun ékosistem, séjén tumuwuh di masarakat, specializing dina naon.

software proprietary.

Di dieu trend mah béda, sabab kapentingan ékonomi anu sapertos nu urang tingali kabiasaan sarupa di badag:
  • ESRI, betah.
  • AutoDesk mitra gedé approaching nu fragility tina krisis pasar saham. Sadar yen GIS teh teu anjeun bisnis, meunang leuwih di manufaktur, animasi jeung budayana.
  • Intergraph beuki bagian tina solusi super nu ngajadikeun Geomedia + Erdas.
  • konsumén Bentley meuli deui usaha ngajalankeun di Ecological anjeun: infrastruktur sarta Plant Téknik. aréa GIS, mung trend arah tablet jeung kamampuhna berinteraksi sareng alat sawah.
  • MapInfo ... aya kénéh di prioritas PB?

Teu badag on na sorangan.

  • SuperGIS, dina daring sajajalan ku cara nyieun ESRI, sarta néangan pasar Kulon.
  • GlobalMapper, stabil, nalangsara ngalawan piracy unforgiving alat nu teu sagalana tapi kumaha manehna teu ... hormat urang. Hancana ogé.
  • Manifold GIS ... No ramalan sanggeus jadi loba taun halodo dibandingkeun aggressiveness awal na.
  • Sejenna ... Teangan Rumus magic.

Nalika LibreCAD?

Ieu endah kamajuan anu kami geus kungsi mibanda hal nu kungsi abysmally balik. Sanajan usaha, neangan cara pikeun ngawangun komunitas ... nu di pendapat abdi, moal lumangsung lamun konsentrasi dina hiji disiplin nyalira nyaeta leungit. 2D CAD gambar pikeun konstruksi teu dirancang di BIM, anjeunna doomed mun oblivion.

trend bisnis 2014

Sahenteuna dina konteks urang, eta bakal nyandak saeutik kana naon urang nyaho bakal kajadian hiji poe modeling real-dunya (BIM), dimana konvergen kana disiplin: newak data, geospatial, desain CAD sarta operasi infrastruktur.
Dina 2014 nu modeling CAD BIM keukeuh, tapi jalur ieu bakal laun ngaliwatan standar rumaja. OpenSource slow deui CAD nyaeta lepat, eta teh mencet tur materializes standar. Diantara jurusan, rarancang hiji hambalan ngadeukeutan ka operasi, sababaraha BIM tapi bisa laksana pikeun dipaké dina konteks husus. Hasil pangalusna bakal revolve sabudeureun standar pikeun kota pinter, nu progresses, ayeuna keur pabrik jeung pamekar pikir ngeunaan mahluk siap, tapi teuing tetep ngadagoan.
Ieu bakal sataun gede pikeun Cadastre, inget naon taun ieu, sarta pasti smoked Gbr nuluykeun analisis sengit tina naon anu lumangsung kana pernyataan ti Cadastral 2014. Modeling kamajuan smoked dijieun arah standar sarta conto nyata LADM, maot rada konvensional pemetaan, akademisi jeung perusahaan swasta geus diposisikan sorangan cukup ogé, tapi teu kabeh lembaga publik diteundeun Pace, tah eta anu questionable recovery ongkos na hukum publik lamun bener muncul salaku émbaran on workflows nu nyieun kahirupan gampang pikeun pamaké.
Jadi bisnis GIS komprehensif bakal neruskeun revolve sabudeureun geolocation, nu mangrupakeun kahormatan. Tapi kami sadar yen GIS boga leuwih nawarkeun di loba disiplin tetep ngalakukeun tanpa harta. Taun ieu kami nyangka leuwih tim newak na modeling, sanajan urang teu bisa nyebutkeun trend anu bakal ngumpulkeun usaha nu non-spesialis nempatkeun panon.
Amérika kudu sataun hébat, sareng panon-Na dina Piala Dunya di Brazil, bakal narik sababaraha acara internasional. Sarta kami moal ngalakonan percobaan di Latinoameicano Geospatial Forum Méksiko.

sabalikna

Urang kudu positif. Senang geus datangna pikeun nempo rekening jejaring sosial dirobah jadi usaha, blog acquiring otoritas, a NosoloSIG balik kalawan sukses hébat, anak SMA hasil lengkep, hiji indung manula masihan urang sataun sejen pausahaan ...
... ngalamun lighten panon urang kawas nu kahiji kalina, di pojok poek, dina kabin tina mobil, dina kelas, dina jandéla tina kahirupan ...
Senang jeung makmur Taun Anyar.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.