Dupi abdi tiasa make gambar tina Google Earth pikeun lahan?

Hiji jurus humor alus ku sobat Walanda kiwari, rescued sababaraha kasaruaan antara prosés kanker dina psikologi klinis jeung roman tujuan salah Google Earth ngarah:

Lengkah 1: Susto.

A teknisi bakal sawah di respon ka Nyuhunkeun ukur hiji boga who wants to ngajual; pariksa yén aya wangunan anyar nu teu katingal dina peta cadastral. Lajeng anjeunna datang ka kantor jeung tingali nu orthophoto nembongkeun 40 sababaraha taun ka pengker kebon anggur di sub urban, jeung plot badag dina kondisi rustic.

Anjeunna nyaéta panggero anu teknisi anu geus aya 23 taun heubeul ku stereoskop sabudeureun beuheung nya jeung Leroy geus dipaké ukur ngajadikeun cursive; sanggeus pajoang pikeun superimposing lapisan dina sejen, dicirikeun dina pangaruh, dina peta aya naon euy di gambar.

Ngarah mutuskeun Resort ka novelty taun panungtungan; Google Earth geus datangna éta 2004 sataun tur nembongkeun orthophoto warni mana wangunan panganyarna némbongan.

Lajeng datang shock nu: The koordinat tina plot teu cocog peta, aranjeunna offset leuwih 20 méter.

-kudu ati-. Eta ngabejaan ka kuarternér. -koordinat ieu Tembok diwangun ku mahluk luar angkasa kuna, sarta ngan aranjeunna bisa ngarobah.

Sadar yen Google teu kaci kieu salah, ngalir sakabeh lapisan cadastral -na pikeun cocog gambar. Lajeng anjeunna nyaéta panggero punjul sarta impresses némbongkeun modél rupa bumi digital nu cocog dina lapisan cadastral geus diékspor ka Google Earth.

Bungah sareng novelty, kepala komisi ejido naroskeun anjeun ngaluarkeun rencana unggal harta, pikeun ngajual ka sadaya tatanggana kalawan harga anu langkung saé «sertifikasi plot-plot dina Google Earth» ... sareng ayeuna dina WGS84! ... SEO dioptimalkeun!

Lengkah 2: Negation

Dua warsih saterusna Google muncul kalawan hiji gambar nu nyebutkeun 2006; teknisi di nganggap yen gambar kasebut anyar, éta nyadar yén lokasi wangunan ampir 6 bergeser méter kidul wétaneun mana dipindahkeun ka polygon, ayeuna digambar dina héjo.
Sigana heran koordinat tina peta dicitak ayeuna alus atanapi henteu jeung peta aslina jeung katingal anyar Google. Mangka peta leungeun-digambar keur ditinggalkeun di mandi janten winery saprak dinten aranjeunna dipecat ti kuarternér.

sieun na janten panolakan, sabab anjeunna teu tiasa nampi nu Google anu salah; teu waktos ieu. Ku kituna éta daun harta sual sarta sakabéh kota dimana anjeunna dipindahkeun; di amoy nu masalah keur direngsekeun nyalira.
Masih eta megatkeun ngaluarkeun certifications anyar dumasar koordinat anyar sareng rounded 6 méter kapindahan.

Lengkah 3: ditampa

Google muncul tilu warsih saterusna ku gambar anyar 2009, sarta anjeun bisa ningali, jéntré loba jelas.
Ieu catetan anu wangunan éta moal jalan anjeunna ngalaman diputer.
Coincides jeung lokasi taun ka tukang, ku kituna ends up narima yén plot maranéhanana anu lunta 6 méter .. jadi megatkeun ngaluarkeun certifications lianna kalayan kapindahan, sanajan waktu ieu tanpa rounding.
Éta reuwas yen gambar boga gedong anyar diwangun di hareupeun plot, ku kituna cik nu aya tiasa informasi henteu langkung akurat; meh ngalir sadayana méter pemetaan 6.47 na di hiji sudut condong of -27 derajat.

Lalaki heubeul kuarternér mana liwat kantor pikeun meuli sarta prosés jualan bakal sieun ningali yén koordinat nu aneh. Coba nyieun saran atanapi manggihan sumberna tapi lajeng surrenders ngajar mangrupa wangun themed dumasar kana tipe konstruksi.

Lengkah 4: Pupusna

Megatkeun, 2010 diperkirakeun taun sejen tur bakal nyieun assessment widang tanah anu wangunan anyar aya dina gambar. Brand ngalirkeun sababaraha tim éndah anu iklan henteu dibayar nyebut ... akurasi 19 cm tanpa postprocessing.
Teundeun GPS Anjeun tur tingal yén koordinat bergeser kaluar, ngalakukeun test sejen tur 15 25 menit koordinat confirms yen eta ... rada dipindahkeun. Ninggalkeun GPS nu nyokot deui bari maca bari saluting nu boga anyar tina harta di hareup; Ieu Ujang anjeun boga kopi dina koridor nyanghareup ka GPS nu geus asak dina panonpoé lohor for nyak 40 menit.
tatangga jawab nu meuli harta tilu taun ka pengker, sarta geus Isro enroll nu pendaptaran Land, nu ayeuna butuh rencana kalawan koordinat tepat. UTM WGS84 ... SEO dioptimalkeun!
Kalawan hal sieun jeung kahayang pikeun jadi peeing, dipénta dina dokumen ti harta jeung waktu nu diperlukeun deui kaluar tina patarosan:
Manéhna indit ka ngadaptar pesawat jeung sertifikasi tegalan geus disadiakeun di komisi tina Ejidos di 2007; jeung manehna ngawartoskeun anjeunna yén appreciates anu dijieunna pamutahiran éta kusabab éta kiwari tangtu nu paménta dua tatanggana geus nempatkeun boga leresan sabab boga latar panganyarna bari theirs téh leuwih ti 30 taun.
Nyokot léngkah karana deui jeung deui. Meunangkeun alat anu leuwih akurat, sarta tungtungna ends up yakin tina kanyataanana:
Ukuran -¡Las hak milik Google anu lunta 23.87 méter!

Balesan keur 3 "Dupi abdi tiasa make gambar tina Google Earth pikeun lahan?"

  1. Kudu ati lamun maké sumber data géografis nu teu dirancang keur kaperluan éta, utamana pikeun ngarojong pendaptaran darat, hanjakalna Google Earth presents a klaster gambar satelit kalawan saeutik rigor dina ngolah pos, nu ngajadikeun Gambar nampilkeun sabagian kapindahan lamun dibandingkeun kalayan taun béda lianna.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.