Pangajen sipat

pangajen sipat

What is the Cadastral Appraisals

Salaku I disebutkeun di luhur, assessment nu bisa dianggap urus a objek tinimbang fakta, anu nyiar pikeun manggihan patokan pasar dipikawanoh salaku nilai rateable. Hiji sipat bisa mibanda sababaraha valuations, ngagunakeun metodologi béda jeung kaping. Ieu biasana handap nilai pasar (ngeunaan 80%), teu ukur sabab asalna ti ulikan masif tapi lantaran umumna teu dianggap sabagian faktor anu pangaruh nilai pasar ahir, sakumaha biaya tambahan pikeun jasa panarjamah, waragad iklan atanapi biaya administrasi sahiji parusahaan pangwangunan.

Dina kasus Uruguay, nyandak hiji conto: The nilai rateable bisa pernah ngaleuwihan 80% tina nilai pasar

usefulness na

pamakéan paling umum nyaéta keur dipake dina kumpulan pajeg ku real estate atawa pajeg harta. Tujuan pangajen nu geus nerapkeun hiji hukum kontribusi equity sosial, presuming yén pajeg téh mibanda extent nu nilai sipat (nu sejenna geus dibayar leuwih). Ogé boga applicability keur transaksi komérsial, nu beda-beda antara nagara nurutkeun hukum, tapi mindeng rékaman cadastral pikeun tujuan tina kecap injeuman bank, rojongan finansial dina ngalamar hiji visa AS, prosés expropriation na santunan, studi recovery goodwill, jsb

aplikasi

Hukum unggal robah nagara dina aplikasi tina pajeg ieu, kayaning Él Salvador, nu teu aya di handapeun ngaran éta, sarta dina kasus Kolombia dimana pajeg ieu ngawengku:

  • Pajak keur taman jeung penanaman tangkal
  • Pajak stratifikasi sosial ékonomi
  • survéy cadastral Surtax

Aya ogé wangun béda tina aplikasi, sababaraha dina otonom kota, sakumaha dina kasus Honduras jeung nu lianna dina hiji terpusat sarta Spanyol kontrol, dimana Departemen Keuangan ngajadikeun ulikan ngeunaan wewengkon nilai tapi kotamadya ngadamel presentasi pikeun concerted ongkos lokal. Biasana hak milik definisi di kode sipil, anu nyatakeun sakumaha harta nu teu bisa dikaluarkeun tina plot tanpa mangaruhan struktur dasarna na, ieu ngawengku gedung, perbaikan sejen tur malah pepelakan konsép dina medium anu jeung nambahanana permanén nilai jangka panjang na alesan produktivitas.

Ongkos biasana leumpang antara 1 na 15% unggal sarébu, eta hartina milik nu hargana di $ 200,000 lamun laju luar 4% bakal mayar $ 400 per taun. Henteu sigana kawas teuing, tapi biasana nu beurat kadua, lamun urang inget yen aya nanaon sejen pajeg langsung kayaning:

  • Industri jeung Trade
  • waragad tambahan béngsin
  • streetlights
  • tanda
  • waragad tambahan lingkungan
  • Delineation na urbanism
  • Toilét karéta, seuneu jeung jasa lianna

pangajen urban

pangajen sipatSacara umum, assessment urban make metoda (aya batur) Biaya ngagantian kirang akumulasi depreciation boga dua komponén:

Nilai taneuh. Ieu biasana bagian tina ulikan pasar dumasar urus-, éta lamun ngalakukeun representatively bisa hasil di wewengkon homogen mana anjeun bisa meunang nilai dumasar tanah.

Sajaba, aya faktor influencing pasipatan husus individual, boh négatip atanapi positif:

  • kaayaan sudut
  • Topografi, nalika eta mangaruhan résiko longsor, banjir atawa ngaronjatkeun waragad konstruksi
  • Rezim husus
  • Kerentanan ngageser atawa caah
  • Hubungan hareup - tukang
  • Nilai bentang
  • Utiliti aya

Kalawan ieu anjeun meunang nilai lahan

pangajen sipatDina kasus Medellin, maranéhna dianggap salaku nilai anu mangaruhan ajén topografi lahan, guna lahan, jalan na Utiliti. Sarta wewengkon ieu nelepon aranjeunna zona homogen geo-ékonomi jeung tabel regression di pos sejen némbongkeun sakabéh prosés Medellin.

pangajen sipat Nilai wangunanIeu lumaku ti studi typologies gedong, nu dumasar kana beurat wangunan has, anu dina gilirannana anu diitung ku waragad Unit chip. Mangka prosés newak ngagolongkeun komponén nu pangaruh nilai; sahingga mibanda: pamakéan pikeun nu konstruksi diwangun, anu kelas bahan jeung kualitas workmanship atawa jumlah beurat unsur wangunan, bisa diartikeun atomna typology konstruktif.

Sanggeus dicirikeun tipe konstruksi éta lumaku, dikalikeun ku total méter pasagi, upami langkung ti hiji lantai heula nu dibikeun faktor modifikasi sarta jumlah dina dihasilkeun nilai wangunan.

pangajen sipat Sajaba ti éta, urang nerapkeun faktor akumulasi depreciation, nu eta oge ngagunakeun tabel dumasar taun wangunan diwangun sarta restorasi narima. Pikeun gedong husus appraisals dijieun ngagunakeun métode séjénna, kayaning dina kasus resorts, zona industri berorientasi téhnologi, bandara jsb rinci tambahan anu diitung misah, sanajan maranehna oge dina pangajaran wangunan.

Jadi pangajen urban nyaeta jumlah:

  • Nilai taneuh
  • Nilai wangunan
  • Nilai rinci tambahan

pangajen désa

nilai désa atawa rustic téh sarupa jeung urban, ngabogaan komponén di handap:

pangajen sipatNilai taneuh, keur nalungtik ngeunaan nilai darat aya metode husus dumasar kana rasio nilai pasar sarta produktivitas dina wewengkon ékonomi jeung cuaca dibikeun. Klasifikasi ieu ngawengku faktor fisik, topographic, cuaca, aksés geografis jeung dasar pikeun laju produksi.

Ku kituna éta hiji klasifikasi taneuh dumasar kana kapasitas agrological na, nu ogé janten aréa homogen. Nilai ditangtukeun ku nilai per méter pasagi sahiji wewengkon, wewengkon plot; kawas kota ieu mibanda faktor modifikasi influencing nilaina salaku:

  • Jarak ka titik komérsial
  • jalan aksés
  • Jarak ka sumber cai atawa sistem irigasi
  • topografi

Sakali dilarapkeun, anjeun bakal dicandak nilai darat désa

Oge nilai taneuh désa ngawengku nilai wangunan, Studi jenis konstruksi bisa ngawengku constructions has padesaan salaku gudang, kebon, jsb galleys Aya ogé bakal rinci tambahan anu bakal diitung misah sakumaha di perkotaan, kayaning pools, porches, tembok, coverings témbok, flooring, tangga, jrrd

pangajen sipat Nilai pepelakan permanénKeur kitu, waragad input biasana dumasar, kuli jeung pangajaran machining cik dina hiji rata keur pepelakan béda (kopi, kakao, minyak palm jsb),
atawa dina kasus jukut per méter pasagi. Sarta ieu bakal faktor patali ka frékuénsi ékspéktasi produktivitas modifying masih nungguan pamotongan ieu, nu maranéhna kaasup:

  • kaséhatan pepelakan
  • Umur tutuwuhan

Saterusna, produk sadaya tatangkalan, biaya budidaya na dikalikeun ku faktor modifikasi maranéhna bakal nilai pepelakan permanén.

Mangka pangajen désa baris diwangun ku jumlah:

  • Nilai taneuh
  • Nilai bangunan atanapi ronjatan
  • Nilai rinci tambahan
  • Nilai pepelakan permanén

Éta worthwhile?

Ieu mungkin nu ditambahan anjeun, satengahna ngaliwatan pos ngarasa kawas maranéhanana nyanyi kaulinan capon saméméh Melquiades sumping ka cageur insomnia gering di Macondo.

Tapi éta patut, sahanteuna lamun éta pikeun tujuan pajeg harta. Dina kasus Kolombia, sakumaha hasilna, putting kana efek tilu fase tina Cadastral Update dina Medellin, anu investasi total amounted mun ngeunaan 8,840 juta, koleksi tambahan nu bisa boga muatan ka proyék pikeun konsép Pajak Harta hasil ngahijikeun Tatar dina periode taun 3 heula, sarua jeung ngeunaan lima belas kali jumlah invested. Dina kasus Honduras, konsep pajak tina real estate dianggap minangka salah sahiji poténsi kelestarian diri kota, tapi waktu geus ditémbongkeun yén palaksanaan prosés ieu téh gampang ti kelestarian discontinuity.

Pikeun extent yén lembaga ngarah tina implements aréa fiskal atanapi rateable, systematized sarta terus metodologi a, pangajen tiasa janten latihan pohara efektif; mangpaat henteu ukur keur urusan pajeg. Biaya inisiatif individu atawa metodologi hibrid bisa jadi leuwih luhur ti revenues harepan.

Éta ogé mangaruhan kawijakan ngaganjel dina kompetisi pagawean kota lamun patronage pulitik ngajadikeun eta perlu jadi jalma latihan iraha aya parobahan pamaréntah.

Dina artikel ieu aya hiji aplikasi manual metoda pangajen urban

Balesan keur 6 "The sipat pangajen"

  1. Abdi hoyong terang langkung seueur ngeunaan masalah taneuh

  2. Henteu pikeun kuring hurung pajeg bad di darat di padesaan teu disada kitu ngan kusabab urang anu hirup di desa teu meunang pitulung naon baé tina pamaréntah, loba kirang kami tumut kana akun pangabutuh urang sangkan ulah kudu mayar pajeg on pangajen ieu tanah. Kami rahayat Coban jeung munisipalitas di wewengkon urang teu ngadengekeun urang nalika urang butuh.

  3. Pisan sintésis menarik, searchers pas kudu nu langkung lengkep ihwal poko anu, kuring yakin

  4. Inpo unggulan dina ramatloka maranéhanana, kuring murag kawas sarung hiji sabab ulubiung I diperlukeun uninga langkung seueur ngeunaan désa, pangajen salaku pakotaan jeung kumaha eta mangaruhan pangajen taneuh dina ieu ....
    hatur nuhun kanggo inpormasi nu. Kuring miharep neruskeun ngajalankeun pisan langkung isu ieu.

  5. Dupi jejer metot appraisals cadastral, masihan hiji pendekatan akademik kalayan basa ogé kaharti. Gening dina portal teh.

  6. Hatur nuhun pikeun émbaran anjeun, pisan metot tapi Kaula pilari hal leuwih husus na naha aya naon link mana anjeun bisa manggihkeun nilai per méter pasagi taneuh di barrancabermeja husus di lingkungan Délta.

    Hatur nuhun pitulung anjeun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.