Bentley Cadastre, Schema Wizzard

Kuring spoke saméméhna Logika jeung asal Bentley Cadastre, nu aplikasi sorangan Bentley Peta parcelario berorientasi xfm manajemén nyokot kauntungan tina infrastruktur jeung kontrol topological.

Dina pamadegan mah (pribadi), palaksanaan Bentley Cadastre ngawengku hiji haseup alien kudu ngamimitian leumpang ti scratch, nya meureun leuwih gampang pikeun maranéhanana anu geus nyaho Bentley Peta atawa sahenteuna dipaké Geographics Microstation. Salaku Cenah mah sateuacan, Anjeun kudu loba masihan (leuwih ti anjeun bisa nyangka) tapi ka pamaké umum brings pertanyaan dasar mimiti:

Kumaha sih nerapkeun ieu?

Salaku paménta pamaké, Bentley geus dilaksanakeun naon nu disebut Schema Wizard, nu nungtun anjeun lengkah ku ciptaan hambalan fitur topological anu customizations bakal tetep disimpen dina file XML disebut schema. Ieu naon anu dipigawé ti Geospatial Administrator, Diantarana I spoke saméméhna jeung kumaha bae bisa mertimbangkeun yén wizard ieu mangrupa pamutahiran dina pendekatan ka pamaké tapi lajeng ku aplikasi nu bisa ngaropéa salajengna.

logika sarua AutoCAD 3D Sipil di rutin tina nyieun plot, Kuring spoke tina Nalika urang némbongkeun kreasi arah kotak sarta jarak tapi teu kitu basajan. Hayu urang tingali lajeng salaku karya Schema Wizard

Kumaha ngaktipkeun

Pikeun ngamimitian anjeun kudu buka "Start / Program / Bentley / Bentley Cadastre / Bentley Cadastre Schema Wizard"

Bentley cadaster

Mangka wilujeng sumping panel kedah munculBentley cadaster anu méré kami pilihan neruskeun, ngabolaykeun atawa konsultasi pitulung teh.

Dina sual lengkah saterusna nu ngarupakeun file cikal jeung nu éta bakal jalan. Bentley nyaéta panggero "file cikal" ka ciri tina file mimitian ti unit ukuran, format sudut, ngabentuk tingkat (lapisan) ka proyéksi na file nu bakal di 2D atanapi 3D fitur. Bentley brings sababaraha file ku siki standar siap "file / Bentley / workspace / sistem / program cikal".

Kiwari éta file cikal anjeun nanyakeun dieu mangrupa XML, atawa cikal file pikeun xfm.

Keur kitu aya ogé sababaraha koropak cikal dina "C: Dokumén sareng Setélan Sadaya Pamaké Data Program Bentley WorkSpace Projects Conto Conto ingkar BentosCadastre geospatial schemas seed" sareng aranjeunna kagungan conto:

  • EuroSchema.xml
  • DefaultSchema.xml
  • NASchema.xml

Dina hal ieu kuring gé nganggo Deafault.

Bentley cadastermun ngaropea

Ti dinya, konfigurasi panel anu bakal nyimpen lapisan plot topological nu aya mucunghul mun dihartikeun:

  • Ngaran sahiji lapisan topological, standar téh "darat" dina hal ieu kuring gé nelepon "kebon"
  • Ogé miwarang nami proyék, abdi gé nelepon "Catastro_local2"
  • Lajeng miwarang nami kategori, abdi gé nelepon "Cadastral"
  • Sarta pamustunganana nami workspace (workspace), I gé nelepon "ms_geo"

Bentley cadaster Panel satuluyna nya éta nangtukeun karakteristik unsur tipe inohong ditutup (Polygon):

  • Fitur ngaran kelas, abdi gé nelepon "Poligono_de_predio" ieu teu nampa karakter husus
  • Diitung ngaran aréa, abdi gé nelepon "area_calculada"
  • Hijian ukuran, abdi gé nganggo méter pasagi sarta bakal nelepon "m2"
  • Lajeng ngidinan Anjeun nambahkeun konfigurasi labél séjén pikeun parcels

Bentley salawasna terus smoked boh ngadamel wangun, sakumaha anu panel hareup atawa "titik - wates" nu pamanggih hiji centroid dina hiji wewengkon topologically ditutup tapi tiasa objék linier tanpa ngabentuk wangun a. Jelas, duanana lapisan moal bisa hirup babarengan di topology sarua, jadi panel salajengna nyaeta pikeun ngeset topology linier (Lini):Bentley cadaster

  • Di LineStrings tina plot maranéhna nelepon "wates"
  • Jarak diitung tina wates bakal nelepon "longitud_calculada"
  • Lajeng abdi tingali lamun abdi hoyong pamadegan labél dipintonkeun dina geometries linier

Panel salajengna nyaeta pikeun ngadegkeun sipat topological objék tina tipe titik (Nunjuk)Ieu bisa narajang sakaligus dina lapisan tunggal sareng topology tina wates jeung wangun.

  • Salaku luhur, éta miwarang upami anjeun hoyong pilihan dilabélan jeung ngaran lapangan dina struktur XML

Tungtungna nembongkeun hasil konfigurasi panel dipigawé pikeun ngajaga schema file. Ngelingan yen keur ayeuna kami geus dijieun lapisan celling, tapi batur bisa ditambahkeun kana tombol "lapisan aditional" salaku mahluk lapisan celling, perimeters urban, lingkungan, kacamatan, zone, wilayah, peta sector jsb

Bentley cadaster

Kuring nelepon kana schema "Catastro_local2" na mencet tombol "rengse"; layar hideung anu nyimpen sagalana, tur réngsé nepi ditembongkeun.

Kumaha carana make

Lamun urang perhatikan, ayeuna anjeunna geus dijieun tumbu ka proyék ngonpigurasi ditémbongkeun saperti dina grafik. Ieu naon ieu saméméhna dipigawé dina suku jeung kreasi tina file "UCF" na disimpen dina folder pamaké dina workspace, sakumaha ditémbongkeun dina grafik kadua,

Bentley cadaster

Bentley cadaster

Memang kana ngasupkeun, sarta proyek ngabuka dina folder dijieun, sanajan brings file sample. Tempo yen lamun pamaké ieu geus ditetepkeun panganteur na lamun nu kungsi tangtu.

Bentley cadaster

Tur aya nu gaduh eta, anu topologies minimum siap dianggo jandela katuhu, Bentley Cadastre jeung parabot. panel hiji ogé deployed pikeun nyambungkeun kana databés anu kahiji waktos.

Bentley cadaster

Ieu jelas yén ieu téh saukur kreasi dasar tina file schema digawekeun ku proyék cadastral, éta atra yén Geospatial Administrator tiasa ngalakukeun ieu ku nyeri leuwih saeutik tur ngaropea eta ka luhur. Ieu gé ningali dinten sejen.

Co
NCLUSION

Pondokna, a pamutahiran kasohor dina pendekatan ka pamaké Bentley Peta atanapi MicroStation, sahenteuna pikeun kreasi struktur topological tanpa xfm ti scratch jeung Administrator Geospatial tur kreasi cfu sakali.

Masih sual tetep pamaké: Muhun, ayeuna anjeun ngan boga ngagambar plot? lantaran di jalan ieu aranjeunna dijieun dina manual, jandéla berorientasi prosés teu ngan tumiba pondok.

Anjeun diajar sagalana geus rengse ti sisi pamaké ngeunaan aturan topological sarta fitur dasar séjénna Bentley Peta kayaning analisis spasial atanapi theming.

4 balesan pikeun "Bentley Cadastre, Schema Wizzard"

  1. Tapi hal masih méré diropéa ti lembaga anu diwanohkeun tur taya sahijieun understands masalah .. Kuring ngaropéa sorangan lamun rada rudimentary ...

  2. Aha dikawinkeun, waktos tanpa nguping ti anjeun. Masih nganggo proyék anu dilakukeun dina xfm?

  3. Hai G! ... Kuring hayang nyaho kumaha kali peta xfm anu ngalakukeun ... unggulan tutotial nu ieu ...

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.