Bentley Peta eta Bisa jadi leuwih hese?

Petikan Microstation Geographics mun Bentley Peta mangrupa perbaikan fungsionalitas nu alat ieu tuh, sarta tangtu, coba maksa meunang pamaké tina solusi lianna kayaning MapInfo, ArcView, sarta kiwari sacara gembleng daptar program harga lemah sareng open source .

Ayeuna Kuring digawé ku munisipalitas ukuran biasa anu hayang nerapkeun leyuran GIS, maranéhna ménta kuring ngajukeun aranjeunna tanda a. I dipedar yén ieu teu dianggo ogé sipatna leuwih anu kedah mutuskeun, sangkan diuk handap ka ekspektasi ukuranana antara naon maranéhna rék ngalakukeun, duit aranjeunna kudu jeung alternatif tina kelestarian sadia pikeun rutin dilawan miboga ngarobah jalma unggal opat taun pikeun urusan pulitik.

Saatos ningali solusi béda, urang disimpulkeun yen aranjeunna teu hayang software open source atawa saeutik dipikawanoh. Keur pamaké datang ti ArcView 3x na Microstation J, maranéhanana éta kabetot dina knowing how gampang éta pikeun nerapkeun database spasial, némbongkeun éta cara dianggo dina ArcCatalog ESRI, dijieun patarosan dasar ti naha eta ieu perlu ArcSDE na anu beda antara ArcIMS na GIS Server. Nalika kuring dimimitian dijelaskeun dina Bentley Geospatial Administrator Peta I listened kaluar tina hormat, tapi tungtungna, aranjeunna traroscaron panon di satengah sakumaha Garfield sarta ceuk maranehna dina hate maranéhanana naon batur tadi bébéja atuh méméh:

Bisa eta jadi leuwih pajeulit?

Pikeun tanggal, pamaké kudu gangguan Geographics hijrah Bentley Peta, henteu ngan pikeun naon eta ngakibatkeun di robah data atawa rekonstruksi parabot ngaropéa, tapi ogé alatan éta readme Teu cukup sarta aya henteu tutorials dipandu nu ngajelaskeun urutan bisa dituturkeun. Contona:

Ngartos naon anu kudu Sadérék dina Administrator Geospatial, nu pamaké sakumaha ngabentuk domain, kayaning nyieun bentuk pikeun kadaharan XML DGN, henteu sakumaha intuitif. Ngan ngartos hubungan istilah Kriteria-Operasi-Métode-UI mangrupa jenis hésé 3 isuk-isuk.

Henteu nyebutkeun ngajalankeun ti sisi peta, jeung Komando Manajer na Peta Manager.

peta Bentley Naon kajadian éta yén pamaké ekspektasi pikeun manggihan tombol Geographics nya éta saméméh -aya teu loba ku jalan-.

The Peta Manajer éta naon nu Manajer Témbongkeun, analisis Topological ayeuna disebut Overlay, jeung tempat anu sarua ieu tampanan na tematik pemetaan kénca. Lamun anu teu katembong raket, saha bisa mikir yén Bentley Peta henteu mibanda fungsi misalna.

Mangka Feature Manajer éta dina panel sisi katuhu katelah Komando Manajer, ti mana anjeun moal bisa mareuman atanapi Ngahurungkeun fitur tapi ngan nyieun. Aya cara nerapkeun atawa cabut atribut jeung sia sejenna ... Dina kacindekan, hésé pikeun leuwih ngalaman.

Kuring kudu ngaku yen rasa ieu bewilderment teu robah di sababaraha taun, nalika kuring mimiti némbongkeun saméméh keur ngaranna.

Ieu di 2004 konferensi pamaké, nalika eta dirilis poténsial Xml Feature Markup (XFM), nu geus lumpat kana Geographics 8.5. Engké anjeunna disebut Bentley Peta, ti XM 8.9, sarta disebut warisan (warisan) ka luhur. Dina waktu ieu, kami museurkeun poténsi na, tapi gambaran anu masih alat atah, urang mutuskeun keur nyieun Kabiasaan nya éta dilakukeun dina Geographics.

The video ditémbongkeun di handap anu disiapkeun dina 2005, ti ngembangkeun .NET Visual Basic ti Microstation budak hiji raring tuh, bari Bentley terpadu fitur ieu dina XM, nu Kuring spoke tukang sababaraha dinten.

lalajo video
Geographics mun xfm. Sanggeus schema a dijieun, anjeunna dijadwalkeun nyieun hiji lapisan mindahkeun tina proyék Geographics dipasang dina Oracle, fitur nu miharep sarta diwangun nyokot data di XML dina DGN sarua tangtu. niat éta yén munisipalitas miboga data dina DGN tanpa hirup ngahesekeun jeung database mana boro tadi konektipitas.
Témbongkeun Video
Lapisan ékspor cadastral. Saperti dina kasus samemehna, Anjeun bisa ngékspor peta di munisipalitas a, data dasar pikeun xfm kabetot éta salaku lapisan XML keur DGN, kaasup konci dumasar kana zoning cadastral. Kalayan ieu, ieu harepan aranjeunna bisa ngalakukeun diropéa, centrally lajeng ngadamel rekonsiliasi data jeung differed ti jadi transaksi pangropéa.
Témbongkeun Video
Ngagantelkeun hiji peta munisipalitas. Ieu pakakas atuh éta beban tina pager a, sadaya peta nu coincided geografi jeung géométri anu utamana ti dua lapisan dijieun dina hambalan saméméhna. Kawas naon ieu méméh Peta Manajer kalayan naon ieu didaptarkeun sakulibeng.
Témbongkeun Video
Kakuatan Ngabuburit lapisan. The Peta Manajer brings fungsionalitas ieu, tapi ku lajeng urang tadi euweuh sumber séjén ngalakukeun sakumaha Anjeunna ngalaksanakeunna kalawan Geographics Manajer Témbongkeun tapi dina hal ieu kalawan lapisan XFM.
Témbongkeun Video
Analisis Topological. Kalayan ieu, naon ieu dipigawé éta keur nyieun pungsionalitas nyieun topologies jeung analisis Kuring kungsi Geographics. Anjeun bisa nyieun lapisan titik, garis, polygons, lajeng ngadamel crosses antara aranjeunna gener
Abdi hiji laporan html. Anjeunna engké ngagabung ka Peta Manajer, tapi Jigana pernah mibanda fasilitas éta.
Témbongkeun Video
theming. Ieu ayeuna asalna dina Peta Manajer, lamun nyieun kelas fitur tapi saméméh Geographics dibawa aranjeunna leupas sarta sakumaha sapertos ieu dimekarkeun.
Témbongkeun Video
theming custom. Ieu ti atribut database Oracle, sanajan maranéhna teu study dina data XFM. Saperti dina Geographics ieu diijinkeun pikeun nyieun salaku DGN.
Témbongkeun Video
atribut Search. Kalawan ieu milarian sababaraha kriteria eta dijieun, sarta ngawarnaan lamun dipilih. Ogé diwenangkeun pikeun ngirim laporan ka HTML.
Témbongkeun Video
survéy sosio-ekonomi. Sajaba kajadian nu sababaraha kotamadya kapaksa cadastral survéy profil sosial ékonomi, naon urang teu éta yén basa Oracle, tombol a sangkan mindahkeun data kana lapisan xfm. Dumasar kriteria of theming bisa nempatkeun sél béda, nyokot kauntungan tina naon nu disebut di proyek "kriteria".
Témbongkeun Video
Mindahkeun ka centroid nu. Ogé, salaku munisipalitas dumasar kana kriteria tertentu, ieu nempatkeun hiji simbol centroid béda, ieu dijadwalkeun bisa dibikeun ieu bisa centrolide survéy data sosial ékonomi. Tangtu, saperti lambaran ngalambangkeun survey teuing badag, nya kudu ditinggalkeun kotak dialog adjustable dina duanana tungtung, sangkan video ieu gélo keur ukuran layar.
Témbongkeun Video
Geospatial Administrator dihindari. Ngartos operasi ieu pisan kompléks, abdi ngawartoskeun pamekar anu bakal nyokot off jadi horrendous, jadi ti sisi peta éta mungkin nyieun atribut anyar, napelkeun jinis, simbul sarta malah sipat kotak dialog. Simkuring oge masihan pilihan pikeun ngédit ciri geus dijieun na malah nerapkeun parobahan objék geus dijieun luhur.
Hébat smoked, Bentley ieu kudu nerapkeun eta sakumaha anu kasebut sacara harfiah a nyeri huntu ngalakukeun eta ti dinya.
Témbongkeun Video
Beban data ti Visual Fox. Aya sistem di munisipalitas disebut SIIM, nu miboga data cadastral catetan handapeun hiji metodologi pangajen massa jeung tata ngaran cadastral handapeun hiji konci dumasar quadrants. Jadi naon urang teu éta nyieun hiji formulir maca data dbf, tapi ti xfm peta di Microstation.
Témbongkeun Video
web penerbitan. Fungsionalitas ieu ditambahkeun ngagunakeun ieu publikasi pamedal Geoweb, raising lapisan data hiber sadia dina xfm.

Kabéh ieu dipigawé ku MicroStation VBA kalawan installer nu ditinggalkeun sagalana bisa dipake, kaasup proyek XFM na Geo Web pamedal.

Kusabab Kaula mah senang ieu:

Heula, sabab aya euweuh kasempetan pikeun systematize prosesna, ngan nyieun video. Urang bakal gladly nyokot jadi Awards of 2007, pasti urang meunang nominasi hiji sabab éta ngembangkeun munggaran dina XFM.

Lajeng abdi terang ngan sababaraha kotamadya sumping ka nerapkeun éta, lantaran proyék pamaréntah anu hanjelu sanggeus unggal 4 taun.

Tungtungna, sabab Bentley perlu -dina versi ieu tina 2008- ningkatkeun betah operasi of Bentley Peta, nu janten alat GIS -dina pamadegan mah- teu siap pikeun jalma anu meuli iket, nyandak manual, néangan pitulung dina panglawungan jeung nerapkeun sistem a.

Dina kacindekan, anu babaturan indit pikeun solusi sejen, sanajan biaya na.

2 balesan pikeun "Bentley Peta bisa dinya jadi leuwih hese?"

  1. ngembangkeun ieu dipigawé dina platform Visual Basic nu brings Microstation, kalayan versi 8.5 na 8.5 lumpat kana Geographics na bringing XFM na versi éta.

    pangkalan data éta Oracle, anu peta Manajemén Bentley Project Wise sarta publikasi Geoweb Bentley pamedal.

    Taya lamun aya wae rujukan dina web dimana anjeun tiasa manggihan bahan dina ngembangkeun ieu, tapi naon anu tiasa bisa kolaborasi.

    redaktur (di) geofumadas.com

  2. Abdi hoyong terang kumaha urang dijieun modul jeung qu diprogram eta kabeh jeung lamun kuring bisa ngabejaan dimana kuring tiasa di contrar pituduh dina naon did'm dina sarupa Hormat tapi kalawan geographics proyék MicroStation v8 jeung perlu hal Har kawas nu hatur nuhun pikeun rojongan Anjeun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.