Anu pangalusna tina 4tas. Konférénsi GvSIG ...

poé gvsig

Loba loba satuju yen diantara anu pangalusna diala dina poé panganyarna nya éta allusive majalah kana acara, anu ngagambarkeun pakasaban hébat mah ukur aya di eusi tapi rasa grafis. Pikeun maranéhanana anu narima eta di citak meureun eta ngagambarkeun hiji sapotong invaluable tina kempelan salaku jalma anu tetep Obelix komik dina batang heubeul tapi rupa jeung ngingetkeun urang yen kado hébat ti ramana urang.

Reviewing eusina, anu saliwatan ieu diterbitkeun dina Kreatif Commons, urang bisa ningali rupa isu kacida alusna diatur ngeunaan ngembangkeun gvSIG sarta wawancara jeung urang aub dina kampanye na palaksanaan duanana ti akademisi jeung pamaréntah agénsi. Di dieu nyaeta kasimpulan tina pangalusna:

Poé kaopat

Anjeunna geus disebut opat taun kamajuan, opat taun ilusi; teu keur galau naon salah bisa mikir poé gvsigJejer Kecap ilusi nu ngajelaskeun carita bentang hasil, kumaha keur dipigawé na dimana proyék nu dipingpin. tahap ieu dokumen nu kabagi kana wewengkon di handap:

  • kolaborasi manajemén
  • pangimeutan pabrik
  • "Arquitecturando" gvSIG
  • internationalization
  • nguji kolaborasi
  • dokuméntasi
  • wisata 2008

ngawawancara

Ieu anu dilumangsungkeun taliti pisan, jadi kuring ningali éta rencanana pikeun mawa anjeun nu pisibilitas nu pantes proyék jeung yén taun ka tukang dibuktikeun aranjeunna geus nunda loba usaha, éta patut eta pikeun mikawanoh karya Strategist komunikasi Na.

Di dieu kuring nyimpulkeun sababaraha ngawawancara ukur keur biting aranjeunna dipikaresep.

poé gvsig Juan Ernesto Ricket

IDES spesialis, kiwari Kapala Téhnologi militér Kecap Institute di Argentina jeung koordinator proyék PROSIGA. Dina wawancara jeung Carlos Figueira Vénézuéla nyarita ngeunaan pentingna nyokot pamakéan software bébas di lembaga kaayaan utamana kotamadya tingkat ékonomi kawates. Éta ngartos naha éta Days September 2009 jadi di Argentina.

poé gvsigwawancara pisan metot, nu téks Pencet deui reminds urang yen ngan bil Microsoft 800 juta dollar sataun di Amérika Latin, supaya software bébas henteu ngan hiji bagian penting dina ékonomi tina pamaréntah tapi alternatif ngempur nepi piracy sarta poé geus nyebutkeun urang sigana Africans.

Alessandro Sgambati

poé gvsig barengan Chris Puttick Aranjeunna nyarita ti pendekatan Éropa jeung palaksanaan software bébas dina spasi kaayaan jeung siaran bisa dicoo jalma aub. Maksudna disebutkeun yen Alessandro geus dimaénkeun peran penting (lamun teu sadayana) dina tarjamah Italia of manual gvSIG.

Antoni Pérez

poé gvsig Antoni tina UOC ceramah ngeunaan kumaha software bébas bersaing ngalawan séjén komérsial sarta Intergraph na ESRI gaduh program kolaborasi kalayan universitas. Ogé museurkeun kana etika, sakola politik jeung ékonomi masalah premium ngamajukeun solusi kolaborasi kayaning software bébas jeung dimana poé gvsigmahasiswa boga hiji poténsi metot.

wawancara nya éksténsif, sarta kalawan Lluís staf pangajaran tina Master UNIGIS reflections pohara alus sarta kontribusi anu smoked ti point of view universitas.

Extras

Deukeut tungtungna wawancara mucunghul Juan Antonio Bermejo Anjeun sadar naha maranéhna sumping ka seleksi gvSIG salaku alat digawé di proyék patali Geographic Émbaran Island Déwan La Palma, maranéhna ogé bakal konsultasi kalayan sababaraha saran pikeun datangna pikeun kapentingan éta poé datang.

_____________________

Naha, majalah téh pohara alus. Di tungtung omongan tren anu bisa ditempo dina ramat ngeunaan gvSIG, kaasup aplikasi Google disebut "wawasan" anu dipintonkeun dumasar kana kecap konci tumuwuhna nu geus dicokot ka gvSIG istilah jeung nagara asalna.

Lajeng Google Tren ogé némbongkeun kumaha tumuwuhna geus behaved ngeunaan istilah kompetisi jadi Geomedia, ArcView, MapInfo tur reuwas ningali naon nu grafik ngeunteung. Pikeun ayeuna mah kuring ninggalkeun Pike dinya, butuh katingal di kaca gvSIG sabab kuring teu pikir teuing nyandak waktos ngatur nu pdf Vérsi pikeun ngundeur lamun aranjeunna nyandak sakumaha commons kreatif.

8 balesan pikeun "nu pangalusna tina 4tas. Konférénsi GvSIG ... "

  1. Isu data géografis dasar masalah utama di Argentina. Disebutkeun yen sagalana geus dibayar kumaha bae bisa dosa ka alamat masalah dina cara pisan simplistic.
    Hanjakal di Argentina, data produksi ieu underfunded. Lamun urang perhatikan di metadata tina 1 data: 250.000, data portal PROSIGA nu IGM, loba data ieu balik deui ka taun 30, 40, 50. Komo 250.000 yén ieu digitized kalawan loba usaha dina mangsa 96-98 teu boga korelasi ayeuna. Aya nanaon sejenna sadia saprak waktu éta alatan kurangna waragad. Éta loba jalma geus nempatkeun usaha, waktu jeung duit pribadi tetep data ieu pikeun dekade teu dijaga. Di sisi séjén, FDI ngagambarkeun kualitas sarta akuntabilitas, ieu ngandung harti yén awak ngajadikeun sadia data kudu bet kitu kalawan kadali kualitas ditangtoskeun, ngahasilkeun dokuméntasi luyu, nangtukeun parameter tina usability, jsb, jsb, jsb Jeung sanajan yakin, sagalana nu asalna kaluar loba duit, duit nu kaayaan henteu investasi tetep informasi yén, sumawona keur ngahasilkeun data nu loba diperlukeun.

  2. @gerardo

    Leres, yén kuring sareng anjeun dina ieu topik anu langkung lami tibatan KTP, naon anu aya kajadianna (sahenteuna dina kasus anu kuring terang) sababaraha kali administrasi henteu nungtun lembaga cartographic salaku pusat panalungtikan sareng produksi cartographic pikeun masarakat tapi sapertos anu ngan ukur "toko" anu masing-masing jalma kedah meser.

    Kuring masih inget absurdity of Mayar (kuring henteu apal sabaraha) a photocopy of a review ngeunaan geodesic di délégasi ti nandatangan, nalika loba sababaraha taun ka pengker nu bisa geus dipasang dina wéb.

    Atoh, lamun museurkeun jejer ngeunaan geodata bébas, Anjeun bisa ngeureunkeun ku daptar OSGeo-es [1], aya sakumpulan jalma ngumpul data susunan kalawan bébas sadia jeung umumna gawe dina aréa anu [2].

    Wasalam
    [1] http://wiki.osgeo.org/wiki/Cap%c3%adtulo_Local_de_la_comunidad_hispano-hablante
    [2] http://wiki.osgeo.org/wiki/Geodatos_en_OSGeo-es

  3. Dina konperénsi éta, pasti topik anu kedah disarankeun dina salah sahiji presentasi. Dina majalah éta, henteu langsung, ngan ukur Chris Puttick nyarios sakedap ngeunaan hal anu aya hubunganana, nalika ditaroskeun ngeunaan peran perangkat lunak gratis dina administrasi umum (Page 20)

  4. Hello, hiji hal: curhat sababaraha aplikasi GvSIG pikeun geomarketing? Éta mun nyebarkeun hal ngeunaan blog abdi nalika pdf edisi perdana konferensi kasebut.

    hatur nuhun

  5. Jorge, karya-karya ieu parantos dibayar ku Nagara ngaliwatan anggaran anu disayogikeun ka Institut. Nalika kuring nyebatkeun Nagara, éta sami sareng urang Argentina. Babarengan mayar kamajuan ieu, janten, ku urang nyuhunkeun, urang kedah tiasa ngaluarkeun aranjeunna sacara bébas, kumargi parantos dibayar. Atanapi meureun nalika anjeun mésér hal anu anjeun henteu hoyong candak éta bumi sareng anjeun? Nya, urang parantos "ngagaleuh" aranjeunna tapi henteu masihan ka kami ..
    Cikan anu kajantenan di tempat sanés ... ogé, tanpa nyinggung, émut paribasa "Jahat seueur, panglipur ka jelema bodo! .. Ieu mangrupikeun hal anu urang kedahkeun. Urang ngawadulkeun pajeg tapi urang henteu ngabutuhkeun pikeun méré éta anu urang mayar sareng éta henteu logis.

    Wasalam

  6. Gerardo,

    Juan Ernesto Talks About software, teu nyaho eta geus ngalakonan jeung sosialisasi bébas data.

    masalah nu aya maneh mairan umum ampir nagara sagala di dunya iwal Amerika Serikat jeung Kanada, sarta sababaraha hal menak lianna.

    Dina Spanyol sahanteuna urang geus ngahontal anu mindahkeun data pikeun pamakéan non-komérsial ku sababaraha instansi produser pemetaan (nandatangan, Katalonia, Murcia, ...) tapi cara panjang pikeun buka meunang boga data real gratis. Kabeneran sahenteuna urang kudu software nu. 🙂

  7. Catetan saé. Goréng teuing ningali Juan Ernesto Ricket ti Institut Geografi Militer Argentina ngeunaan "pentingna ngamangpaatkeun perangkat lunak gratis di lembaga nagara, utamina kotamadya tingkat ékonomi terbatas," nalika, saleresna, éta IMPOSSIBLE ngéngingkeun data GIS sacara éléktronik ka ngagunakeun bébas Institute.
    Kalayan kecap séjén, jalma ieu, anu karyawan kaayaan, ngagunakeun sumberdaya Argentina Propinsi mun ngalakukeun jobs, sarta yén sigana ngahemat ogé maranéhanana sumberdaya ngagunakeun software bébas, ingkar ka umum kalawan bébas ngundeur data. Kuring teu ngarti nu peta dicitak boga ongkos a. Tapi produksi data digital geus Mayar kalawan persis anggaran disadiakeun ku Nagara Institute Argentino.
    Ningali conto Kanada, nu teu sanajan teu merlukeun batur janten data Kanada pikeun nagara ....

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.