Buka Planét, kaca 77 ngarobih pikiran anjeun

Eta geus sataun pisan aktif di gvSIG poé, urang tadi di Italia, Britania Raya, Perancis -dina kerangka nagara Perancis-diomongkeun-, Uruguay, Argentina jeung Brazil-ti lapangan America- Latin sarta sakumaha anu tradisi, nya didieu Buka édisi Planét ngalengkepan Konferensi Internasional nu panganyarna dina gvSIG. Tapi tradisi henteu eusinaDiwangun dina artikel maké sababaraha tanda petik nu seemed insurmountable, éta retiñen slogan kampanye jeung gvSIG Yayasan Anjeunna geus dilaksanakeun dina bulan panganyarna:

«Nalukkeun rohangan»

Tapi urang yakin yén teu cukup, perlu indit salajengna. Jeung kitu, salaku urang proyek jeung karya nalukkeun spasi anyar, spasi henteu acan earned ku geomatics bébas tur dedicated ka jalma anu speculate jeung monopoli pangaweruh. Eta geus datang
waktos teu nepi ka settle, neruskeun gawé jeung pangatur Sunan Gunung Djati pikeun pangaweruh, teknologi, geomatics mangrupakeun hiji alus universal, bisa diasupan ka sadaya. tanpa kompromi

majalah nBuka gvsig PlanétAnjeun pikir mangrupa systematization berharga tina prinsip yén Association ieu tohan, tempo anu kedah ngaganti disk kahiji nyaéta pamaké, nu dina Lolobana teu boga kasempetan hadir konferensi kalawan méwah eusi nya éta Freshly kaliwat. Urang ogé sigana konsisten kalayan lengkah saterusna dina kontinuitas prinsip yén ngingetan urang sahiji ngaran ti poé saméméhna:

  1. pangaweruh dibagikeun
  2. realities wangunan
  3. Urang terus tumuwuh
  4. Ngumpulkeun sarta maju
  5. pindah ka hareup babarengan
  6. Pangaweruh pikeun robah

Leres, bet mangrupikeun tantangan anu kuat, bahkan seueur anu nganggap éta ilusi. Tapi kaayaan ayeuna ngingetkeun yén sababaraha taun ka pengker gvSIG urang ayeuna gaduh ogé impian dina sirah sababaraha; sareng kuring henteu hartosna software tapi hiji proyék kalayan visi ngeunaan kelestarian dumasar kana internasionalisasi sareng nerapkeun modél kolaborasi énggal. Salaku Jibril Carrión nyarios, «7 sababaraha taun ka pengker dipercaya yén kami bade ngadat will urang sorangan ... tapi kiwari kami geus ngahontal hiji titik nu ieu katempona unfeasible. Salaku slogan tina konferensi nu cenah kadua nyaéta "wangunan realities".

Kuring geus pisan kritis pikeun sawatara waktu naon dina pamadegan mah Eta geus kalemahan proyék OpenSource: kelestarian. Tapi kudu ngaku, moal ukur fakta tapi ku persepsi pesimis kuring waktu, mun ngadéngé kahaneutan ku nu pamaké ngobrol ngeunaan kumaha interpenetrated kalawan gvSIG di Italia, Rusia manten, Kosta Rika, Mexico, Uruguay, Argentina, Peru, Brazil, Chili, Kolombia sarta Bolivia mangrupakeun incentive berharga tina kematangan yén masarakat geus kahontal. komunitas nu yén kami sakabeh, ti konteks urang béda:

... geografis, linguistik, pamaké, pamekar, universitas; technicians sarta manajer ... jumlah nu nyusun grup nu ngadorong teuas dina unggal plot maranéhanana di kapentingan umum.

Anu pangsaéna anu édisi ku édisi ieu nyaéta pangalaman pangguna, kuring resep ka inisiatif Méksiko dimana pasti anjeun kedah ngetik kalayan kakuatan anu hébat, terang yén panto parantos dibuka ku Universidad Veracruzana de Xalapa ... urang bakal ningali naon anu kajadian sabab seueur naon anu kajadian di Mexico réplika di Amérika Tengah ampir ku inersia. Kuring ogé mendakan proyék "La Pala y el Melón" pikaresepeun, anu dina inisiatif gadis umur 10 bakal masihan pelajaran penting henteu ngan ka Costa Rica tapi ka sadayana buana.

Nyarankeun nurunkeun majalah, maca éta, ngarasakeun eta na sanajan dulur tinggal di lingkungan béda, aya loba hal pikeun neuleuman dinya.

Naon nyegah software bébas jadi pilihan nyata dina sagala widang profesi?

Dianggo sareng software bébas bari ngajaga schemes software proprietary teu amalan hade ...

Manggihan yén UKM anu bet dina software bébas euweuh katempo solely sakumaha kompetisi antara aranjeunna ...

Bakal Association gvSIG hiji asosiasi nu responds kana model anyar?

Kabeneran aya nu tingkat teknis atanapi téhnologis, masarakat geus ditémbongkeun naek. Ayeuna anjeunna gawé dina lengkah saterusna ka arah organisasi bisnis; dina ieu pasti tantangan nu mangrupa komplek tapi kabeh satuju jeung pamikiran Yayasan leuwih hade balik bareng, atawa hadé naon ceuk Aesop 2,600 years ago: "Talagasari nyaéta kakuatan".

Ayeuna janten pikaresepeun, konsolidasi sareng nampi modél. Kecap «Kolaborasi» dibantah, anu urang jelas terang dina panyadia jasa, anu kuring yakin kasatiaan sareng kauntungan anu luhur bakal dihontal dina dua cara saatos kerja keras sareng pemahaman divergences -jeung ngamankeun sababaraha kasabaran-. Tapi lamun aya bahan pikeun motong, sakumaha dina kasus urang nu urang maénkeun tarompét supados batur nyaho, sarta kami ngabales komunitas anu tanda tanya teu ukur solusi bébas tapi -sarta lolobana- ku solusi proprietary; di dieu anjeun kudu mendakan pakumpulan sareng kasaimbangan anu pikaresepeun, saprak anjeun henteu hoyong maéhan saha waé tapi bersaing dina istilah anu sami; tanpa lirén janten "kolaborator".

Pikeun kolaborasi téh jauh ti software proprietary?

Kami sadar yen paling pamaké anu didatangan egeomates, digawekeun ku AutoCAD, ArcGIS, MicroStation atanapi Google Earth, Aku ogé sadar yén loba aranjeunna pamakéan dibeunangkeun tina lisensina. Tapi Kami oge yakin yén gaduh panongton lega teh tempat pangalusna pikeun ngembarkeun kahadean sarua nu boga duanana software proprietary tur kabuka; sabab (kanggo ayeuna) kahiji perlu pikeun kelestarian tina séktor jeung kadua mangrupa modél anu bakal ngarobah cara urang ngalakukeun bisnis di 15 taun salajengna.

bisi Geospatial nyaeta enviable, saprak solusi GIS geus ngaleuwihan ekspektasi software branded, tapi widang rékayasa nyaeta vast tur jadi jauh CAD bébas anu tebih ti kompetisi kuat, éta lain hartosna wewengkon tina rékayasa ...

Ngan ulubiung, leuwih atawa kirang ngartos kana tempat nu OpenSource walk, sakumaha urang ogé ngarti yén duanana model (nyaeta tantangan nu) bakal narajang sakaligus dina mangsa nu bakal datang tapi laun kabawa sarua. Ieu bisa disada hésé pikeun sababaraha mikir kitu, tapi ayeuna teh sagampil lamun urang mikir yén mangsa nu bakal datang bakal Open Source Hardware, A gélo!, Jadi pikiran urang 15 sababaraha taun ka pengker.

Di dieu anjeun bisa ngundeur majalah

http://jornadas.gvsig.org/descargas/revista

Di dieu anjeun bisa turutan komunitas geografi.

Argentina
Brasil
Kosta Rika
Italia
Rusia
Uruguay
Paraguay

Komunitas linguistik munggaran (francophone)

Komunitas tematik munggaran (gvSIG Kampus)

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.