120 taun Géografi Nasional

Sababaraha taun ka pengker, sobat anu ngalih ka nagara na masihan kuring koleksi majalah National Geographics, anu ku sadayana sareng ngengat ayeuna nyandak bagian anu hadé tina rak buku kuring, janten nalika versi digital diumumkeun dina hard drive 160 GB Kuring ngagaduhan mania éta pikeun henteu ngantepkeunna angkat. Saatos browsing mangtaun-taun, terang kumaha komputer pangsaéna diémbarkeun dina 1972 sareng mendakan yén sering-sering urang ngabahas topik anu sami tapi ku langkung seueur panilitian, kuring sadar yén éta mangrupikeun akuisisi anu teu ternilai pisan.

eusi

taun 120 tina bahan, anu dikandung dina 1888 kana disc 2008 160 GB, najan eusi solo Éta ngahontal 100GB sareng nyéépkeun 60 rohangan bébas, sama sekali henteu boros. Éta ogé langkung praktis tibatan kumpulan DVD anu henteu raoseun pikeun ngarobih dua tina tilu maluruh.

geographics nasional disk

Anjeun tiasa milarian dumasar taun, kalayan katalog ieu ditampilkeun anu nembongkeun sampul dina bentuk karusel. Teras Anjeun tiasa milih, ngotéktak sareng ngazum gede sapertos majalah online anu ayeuna di lakukeun.

Nat geo DVD Anjeun tiasa ogé milarian dumasar daérah géografis, anu nembongkeun peta Bing (baheula Virtual Earth). Sakali ayana di hiji daérah, nyaring pamilarian téma, nunjukkeun radius mil. Pilihan ieu ngabutuhkeun pikeun nyambung kana Internét, éta laun pikeun nembongkeun peta tapi diperkirakeun aya paningkatan di hareup, anu tiasa janten jandéla anu langkung ageung.

Milarian konci téh heran, contona, lamun hayang ka umbul ti nagara Uni Amérika, ngan kuring nempatkeun Amérika nyatakeun umbul, Jeung voila, éta ieu diterbitkeun dina Oktober 1917. 

Heh, heh, tingali kumaha panasaran taméng Colorado. Abdi sumpah kuring parantos ningali dimana-mana.

geographics nasional disk

Aya ogé milarian koléksi sareng fungsionalitas markup anu disebat daptar bacaan, dimana anjeun tiasa nempatkeun tanda dina bentuk labél numutkeun minat. Salaku conto, nalika kuring napigasi, unggal-unggal kuring mendakan peta anu menarik, kuring tiasa ngamuatkeun kana tag "peta anu dipikaresep pikeun geofumed" atanapi "peta Méksiko", pikeun mendakanana dina hiji klik iraha waé.

usability

Éta diwangun dina Adobe Air, janten ngamutahirkeun online pikaresepeun, aspek-aspek anu teu tiasa diungkulan énsiklopédia baheula. Pertama kali anjeun ngajalankeunana, butuh sababaraha lami pikeun ngaunduh wangunan anyar, tapi éta tiasa dianggo sapertos pesona.

Fungsina rada anéh, kusabab ménu pikeun aksés data, nyiptakeun daptar bacaan sareng napigasi bulak-balik henteu marahmay pisan. Saatos sababaraha jam adiktif karasaeun langkung saé, sanaos tiasa dilakukeun ku panel sisi anu langkung gampang pikeun nganapigasi eusi sareng pamutahiran pikeun ngartos kumaha deui.

hargana

Anjeun tiasa mésér online pikeun US $ 199, anu katingalina tinggi tapi upami urang direcah, asumsina aya 12 majalah per taun, éta bakal:

160 GB hard drive: US $ 80.00

Ngaran dirékam kana tanda cakra: US $ 9.00

120 taun majalah: US $ 110

Kalayan ieu, unggal majalah digital bakal jadi patut:

  • Nat geo2 8 cents
  • atanapi 5 Euro cents,
  • 1 Anyar Méksiko peso,
  • pesos 39 Chilean
  • Honduran Lempiras atanapi 1.53

 

Kasimpulanana, mangrupakeun akuisisi hébat. Putra abdi resep éta, polos na geus keuna jiwa kuring:

Bakal Abdi masihan mun anjeun teu tiasa panjang ocupés?

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.