#LAND - Kursus Pengenalan Sensing Jauh

Manggihan kakawasaan sensasi jauh. Ngalaman, ngarasa, nganalisa sareng ningali sadaya anu anjeun tiasa laksanakeun tanpa hadir.

Jauh Sensing (RS) ngandung set téknik jang nyokot gambar jauh sareng analisa inpormasi anu ngamungkinkeun urang terang wewengkonna tanpa hadir. Kelimpahan data observasi Bumi ngamungkinkeun urang ngatasi seueur masalah lingkungan, geografis, sareng geologis.

Murid bakal gaduh pamahaman anu kuat ngeunaan prinsip fisik Jauh Jauh, kalebet konsép radiasi éléktromagnétik (EM), sareng ogé bakal ngajalajah sacara rinci interaksi radiasi EM sareng suasana, cai, vegetasi, mineral sareng jinis sanés. darat ti sudut pandang jauh. Urang bakal marios sababaraha widang dimana tiasa Jauh Sensing, kalebet tatanén, geologi, pertambangan, hidrologi, perhutanan, lingkungan sareng seueur deui.

Kursus ieu ngabimbing anjeun diajar sareng ngalaksanakeun analisa data dina Jauh Sensing sareng ningkatkeun kaahlian analisis geospatial Anjeun.

Naon anu anjeun bakal diajar

  • Ngartos konsep dasar Jauh Jauh.
  • Ngartos prinsip fisik di balik interaksi radiasi EM sareng sababaraha jinis panutup taneuh (vegetasi, cai, mineral, batu, dll).
  • Ngartos kumaha komponén atmosfir tiasa mangaruhan sinyal anu dirékam ku platform sensing jauh sareng kumaha carana ngabenerkeunana.
  • Unduh, pre-processing, sareng ngolah gambar satelit.
  • Aplikasi sensor jauh.
  • Conto praktis tina aplikasi sensasi jauh.
  • Diajar Jauh Jauh nganggo parangkat lunak gratis

Syarat Kursus

  • Pangetahuan dasar ngeunaan Sistem Informasi Geografi.
  • Sakur jalma anu resep kana Jauh Jauh atanapi nganggo data spasial.
  • Gaduh QGIS 3 dipasang

Saha waé pikeun?

  • Siswa, peneliti, profesional, sareng pencinta dunya GIS sareng Jauh Sensing.
  • Profesional di perhutanan, lingkungan, sipil, géografi, géologi, arsitéktur, perencanaan kota, pariwisata, tatanén, biologi sareng sadaya anu kalibet dina Ilmu Bumi.
  • Saha waé anu hoyong nganggo data spatial pikeun ngajawab masalah géologis sareng lingkungan.

inpo leuwih

Kursus ogé sayogi di Spanyol

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.