software GIS - dijelaskeun dina kecap 1000

The panganyarna Méi, versi 1.2 ieu diterbitkeun dokumen ringkes tapi hebat ieu kalawan ngaran nu sigana taunt kumaha pajeulit teh software pikeun ngatur data spasial.

Hal ieu ditulis ku Stefan Steiniger sarta Robert Weibel di Universitas Calgary di California jeung universitas Zurich mungguh. Dina tungtungna aranjeunna masihan kiridit ka sababaraha sumber sekunder.

Sanggeus bubuka ringkes, numana tren dasar tina aplikasi tina software GIS nu dipedar, dokumen ngandung jejer utama 4:

Konsép Software GIS

Di dieu diferensiasi dijieun antara dua cara utama keur ngagambarkeun data: Raster na Véktor.

Lajeng masterfully nerapkeun prinsip heubeul tina "A gambar sia sarébu kecap" jeung nampilkeun nu OpenJUMP layar pikeun nganyatakeun dina bagian paling umum tina alat GIS:

  • Fungsi menu
  • parabot navigasi
  • Dina lapisan (lapisan)
  • parabot na rohangan ngédit
  • Spasial panempoan peta
  • The tabular panempoan atribut

konsep software gis

Kabiasaan dasar nu marengan dina Software GIS

bagian ieu téh daptar 9 pungsi dasar hiji pamaké merlukeun alat a:

  1. nyiptakeun data
  2. édit, Upami data geus robah
  3. toko, Saatos nyieun parobahan
  4. visualize data ti sumber sejenna
  5. ngumpulkeun data ti sumber séjén kalawan aya
  6. menta nasehat dumasar kana kriteria
  7. nganalisa data tur jieun hasil
  8. nyalingkuhkeun jeung transformasi hasilna analisis data
  9. nyebarkeun Hasil output di peta

gambaranproses ieu saméméhna sempet digedékeun di genep tahapan lamun kuring Manifold manual, dina hal ieu aranjeunna manjangkeun naon misahkeun konstruksi data nu ditangtukeun mibanda parabot lianna jeung analisis, pamisahan basajan pamundut, analisis jeung ngolah hasil ka data anyar.

  1. Konstruksi (Jieun, Témbongkeun)
  2. Analisis (pamundut, nganalisis, ngamanipulasi)
  3. Publikasi (Post)
  4. Edit (Edit)
  5. Administrasi (Store)
  6. Exchange (ngahijikeun)

Software GIS Categories

bagian ieu 7 kategori béda gumantung istimewa teh, kaasup misah:

  1. desktop GIS (Desktop)
    panempo
    jelema nu nyunting
    analis
  2. Spasial Handler data
  3. server peta Web
  4. server GIS
  5. Web GIS klien
    Lampu (Kawas Google Maps)
    Berat (kawas Google Earth)
  6. GIS Mobile (Mobile GIS)
  7. perpustakaan GIS jeung ekstensi

Sajaba ti grafik a chart ngabandingkeun nu fungsi 9 saméméhna sabaraha kategori software husus kaasup motong.

konsep software gis

Pabrik jeung Software GIS Projects

Dina ieu tren utama di manufaktur software, dagang jeung haratis disebutkeun.

Diantara rujukan komérsial pikeun AutoDesk, Bentley, ESRI gé (Dunya Leutik) jeung Pitney Bowes (MapInfo) nyaéta

Diantara nyebut MapServer software bébas, GeoServer, PostGIS, Quantum GIS na gvSIG rengse.

_____________________________________

ngahormat abdi, hiji poe hoyong nulis ogé.

3 balesan pikeun "Software GIS - dijelaskeun dina kecap 1000"

  1. Kuring teu sirbio for teu nanaon
    Inpo Sigana alus tapi anu goréng mah kudu nyaho naon unggal alat

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.