Naha hatur neogeographers sakumaha Google

Ieu nami wawancara Eric Van Rees dipigawé ku lalaki ngarah tina tilu pausahaan beredar di téknologi geoinformatics:

  • Jack Dangermond, Présidén ESRI
  • Richard Zambuni, Diréktur garis geospatial Bentley
  • Ton de Vries, Eksekutif Bentley dina garis Cadastre tur ngembangkeun darat
  • Halsey Wise, Présidén jeung CEO Intergraph

 infromatics geo

Dokuménna pikaresepeun, sareng éta sumping dina waktos épolusi téknologi desktop (Desk GIS) parantos mekar pisan kana wéb (wéb GIS) sareng integrasi na sareng CAD parantos maju pisan. Salain tina tumuh sareng konsolidasi standar patukeuran sareng integrasi wéb.

infromatics geo Wawancara dumasar kana sababaraha patarosan, dimana masing-masing pamilon naekeun visi perusahaanna ngalawan trend pasar. Ieu patarosan, ditarjamahkeun henteu sacara harfiah:

  1. Naon bakal peran spesialis GIS kapayunna? Moal ieu kudu leuwih Spésialisasi dina IT atanapi ahli GIS neruskeun dianggap? Atawa meureun urang kudu spesialis anu gaduh teknologi domain sababaraha, ékonomi, élmu sosial jeung hukum dilarapkeun ka geoinformation?
  2. Saur anjeun anu parabot GIS basis desktop bakal neruskeun atawa bakal diganti ku jalma dumasar kana server?
  3. Teu perusahaan boga tanggung jawab kana krisis global? Teu ieu ngawengku nerapkeun kasempetan GIS? Na kumaha?
  4. Di Éropa industri GIS dumasarkeun kana INSPIRE, GMEIS, SEIS sareng GALILEO ayeuna. Di Amérika Serikat ieu henteu dipikaresep ku aranjeunna, kuring ngagaduhan kesan yén di dieu industri didasarkeun langkung seueur kana naon anu dilakukeun Google, Microsoft sareng Yahoo sareng kumaha ngahijikeun sareng aranjeunna. Naon pendapat anjeun ngeunaan éta?
  5. Integrasi CAD sareng GIS mangrupikeun kapasitas anu janten beuki penting unggal dinten. Naon solusi ayeuna perusahaan anjeun ayeuna pikeun ngahontal integrasi GIS-CAD ieu? Kumaha anjeun ningali pikahareupeun: naha urang bakal teras ningal dua kekhususan ieu atanapi naha saur anjeun waktosna bakal duanana pikeun integral lengkep?

  Upami anjeun hoyong ningali, Anjeun kudu konsultasi isu June Geoinformatics majalah, nu brings item misah dipikaresep ngawengku:

  • data sora pikeun laut
  • guna lahan Peta di Australia
  • infromatics geoPemetaan dunya nganggo perangkat lunak GIS gratis. Ieu kontinuitas kana garis anu aranjeunna bawa tina tilu versi sateuacanna ngeunaan alat open source GIS. Tulisanna pikaresepeun, dumasar kana buku Gary E. Sherman, kalayan nami éta, tingali grafik sareng posisi anu aranjeunna pasihkeun ka gvSIG di tingkat kakhususan pangguna.
  • AutoDesk, nyimpen cities of overpopulation
  • Sistem Cicade & DIMAC.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.