Ngabandingkeun antara Geomedia na GvSIG

Ieu teh singgetan tina hiji ditampilkeundina Konperénsi II GIS Gratis, ku Juan Ramón Mesa Díaz sareng Jordi Rovira Jofre handapeun presentasi "Perbandingan GIS dumasarkeun kana kode gratis sareng GIS komérsial" Éta ngabandingkeun antara alat GvSIG sareng Geomedia; sanaos henteu nganggo tanpa nunjukkeun alternatif anu nguatkeun GvSIG sapertos SEXTANTE sareng perbaikan anu pangahirna; Kuring anggap mangrupikeun padamelan anu sanés pisan.

Hanjakalna pikeun ieu, kedahna pos janten panjang sareng leungit formatna sakedap, sanaos rada diringkeskeun. Anjeun tiasa ngaunduh presentasi lengkep di dieu.

Sanajan kuring kudu ngaku yen eusi ieu mangrupa nalika Dreamweaver aneh keur tabel kontrol tepat anu teu ngidinan WordPress

fungsionalitas hasil conclusions
fitur dasar. Setélan proyék: Duanana nyaéta comparable di kemungkinan GIS, Geomedia Pro nyadiakeun kamampuhan pikeun muterkeun panempoan peta.  Manajemén Katerangan: gvSIG teu nepi ka GeoMedia Pro, ku teu incorporating konsép sambungan, nu ngamungkinkeun pamisahan lapisan kabuka dina GIS sambungan kana badan béda aya.  lapisan ngedit: Urang ngantebkeun garis paréntah gvSIG gambar, gaya CAD, sarta angka nu gede ngarupakeun aya di buruan GeoMedia Pro.  Nyieun tematik: Geomedia na gvSIG anu loyog di titik ieu, nu dua GIS ngamungkinkeun kreasi tematik rada gampang ku nilai tunggal atawa rentang. Kami geus disadiakeun beurat sarua jeung opat bagian (25% per bagian). Hasil tungtung téh: Geomedia Pro rada luhur gvSIG sakumaha ka fungsi dasar. Bagian mana highlights gvSIG sahenteuna, anu menata legenda, cukang lantaranana nyaéta rigidity na euweuh nyumputkeun unggal beurat sahingga badan atawa ngalebetkeun sambungan aya dina GIS, saupama nu sambungan orientasi disebut tadi.
analisis spasial fitur: Aya opat kamungkinan kategori analisis: klasifikasi ku atribut, overlay, buffers, sareng pamundut topologis. Dina opat gvSIG sareng Geomedia Pro, aranjeunna ngagaduhan fungsionalitas. Nanging, dina gvSIG fungsina teu acan dieksploitasi sacara lengkep.  metoda: Ti sudut pandang nu pamaké, Geomedia Pro téh gampang nalika maké kamampuhan analisis spasial béda. Dina layar tunggal pamaké pilih entitas nu rek digawekeun, hubungan jeung atribut nerapkeun filter. Dina gvSIG, sadaya outputs tina analisis disimpen dina Shapefile file nu ngakibatkeun yen mun link tilu analisis béda perlu nyieun dua file panengah anu tina euweuh pamakéan. Analisis spasial nyaeta salah sahiji fitur pangpentingna GIS di generating informasi kualitatif, sarta di luhur sadayana nyaeta naon distinguishes a CAD GIS. aspék dasar Ieu kami geus dievaluasi dua titik, anu fungsi béda (beurat 60%) dirojong ku unggal SIG, sarta metoda (40 beurat%) atawa ngagunakeun hal ti point of view tina pamaké pikeun ngagunakeun analisis spasial.  kamampuhan Raster: georeferencing, format, nyaring jeung manipulasi.  conclusions: Pondokna, Geomedia Pro excels di kamampuhan analisis jeung fasilitas pikeun pamaké. GvSIG mangrupakeun produk ngora pisan, sarta tetep kudu ningkatkeun sababaraha pungsi maranéhanana.
kapasitas Raster Kami parantos ngaevaluasi tilu konsep anu béda dina hal ieu: georeferencing gambar (beurat 35%), tampilan orthophotos (beurat 35%); sareng, nyaring sareng manipulasi gambar anu langkung dikenal (beurat 30%).  Georeferencing gambar: alat nu mangrupa sagampil intuitif dina duanana GIS, tapi rada teu stabil dina gvSIG, sering kasalahan operasi ends, naha ieu ditaksir handap di gvSIG.  Orthophotos tampilan: Rupa-rupa format raster georeferens anu tiasa dianggo ku Geomedia Pro sareng gvSIG parantos diverifikasi.  Nyaring na penanganan: Dina bagian ieu, gvSIG geus ngoleksi nuhun pisan tinggi mun extension raster pilot na. Sahingga anjeun ti analisis data statistik (histogram saperti) Gambar, jeung nerapkeun smoothing saringan kayaning lolos low. conclusions: Duanana GIS anu merata loyog, bédana nyaéta kuatna disadiakeun ku alat Geomedia Pro georeferencing gambar bari gvSIG nembongkeun kamampuhan unggul dina nyaring na penanganan berkat extension raster na.
interoperates sibility Dina hal ieu interaksi GIS kalawan sumber data sejenna anu ditalungtik, interoperabilitad mangrupa differentiator hade GIS. Urang bakal evaluate penampilan sakabéh jeung sumber data ngabagi kana opat kategori: format GIS, format CAD, basis data sarta OGC.format GIS

  • ArcInfo, ArcView, Shapefile, Framme, SmartStore Geomedia, MapInfo

format CAD

  • DGN, DXF, DWG

basis data

  • Microsoft Aksés, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle Ruang / Locator, PostgreSQL / PostGIS

standar OGC

  • GML, WFS, WMC, WMS, WCS
conclusions: Geomedia Pro, nyaéta GIS anu nawiskeun langkung interoperabilitas sareng kamampuan hébat pikeun maca sareng nyerat dina sumber data anu béda (Microsoft Access, Oracle ...), sareng kamampuan ngékspor data ka format CAD sapertos DWG. GvSIG nangtung dina kamampuan pikeun ngerjakeun standar OGC, sareng predisposisi anu saé nalika ngalebetkeun Oracle salaku database babarengan sareng PostgreSQL / PostGIS.
kinerja Pikeun ngaevaluasi kinerja, kami hoyong ngukur overhead (beurat 30%), nanganan gancang (beurat 30%), sareng optimalisasi algoritma analisis spasial (beurat 40%). Dina salaku overload, gvSIG langkung gancang tibatan Geomedia Pro. Hasil Geomedia ningkatkeun waktos anu diukur ku 50%, ngan ku ngarobah format data ti Shapefile janten Geomedia Smartstore. Dina ukur speed manajemén urang ngalihkeun seueur inpormasi tina hiji lapisan kana lapisan anu sanés. GvSIG deui gancang tibatan Geomedia Pro. salaku optimasi algoritma analisis spasial, Geomedia geus pegat: kuatna alat jeung speed. Dina gvSIG kasalahan disababkeun ku perpustakaan JTS atanapi ku henteu mampuh maranéhna pikeun digawekeun ku topologies tangtu aranjeunna lumangsung. conclusions: GvSIG téh gancang ti Geomedia Pro, tina citakan gambar atanapi movien
ngalakukeun data ti hiji lapisan ka database, jumlahna ageung informasi. Sumawona Geomedia Pro excels di stabilitas jeung speed nalika ngajalankeun analisis spasial, kituna, jauh punjul mun gvSIG.
Nyieun husus GIS Comprehensively evaluate tilu isu béda: GIS teh ngamungkinkeun kustomisasi, tipeu basa atawa Aksara nu idin; tur aya dokumentasi.  Carana SIG Hal ieu ngamungkinkeun personalization? Dina dua kasus jawaban téh enya: enya!   jenis basa atawa AksaraGvSIG boga basa scripting (Jython) jeung bisa ogé dijieun maké ekstensi dina Java kelas gvSIG. GeoMedia Pro ieu dimekarkeun dina basa Dasar 6.0 Visual sarta .Net, kalawan perpustakaan obyék pikeun nyieun paréntah terpadu, atawa program éksternal mun GIS.   dokuméntasi, Geomedia Pro ngagaduhan dokuméntasi anu éksténsif dimana masing-masing objék dijelaskeun sareng beunghar ku conto. Dina gvSIG, dokuméntasiana jarang sareng deet. Dadaran ngeunaan unggal komponén sareng arsitektur kelas gvSIG leungit, ogé pedaran lengkep tina kelas anu diperyogikeun. conclusions: Dina dua GIS, solusi kustomisasi leres-leres direngsekeun. Dina dokuméntasi gvSIG penilaian négatip. Gampang pikeun programer GIS ahli pikeun ngarobih Geomedia Pro tibatan gvSIG, kusabab lolong dina dokuméntasi gvSIG.
kapasitas 3D Kami parantos ngaevaluasi kapasitas éditan tina koordinat Z (beurat 40%), anu ngagambarkeun daérah dina 3D (beurat 30%); sareng, anu ngagambarkeun Jilid (beurat 30%). conclusions: GIS ngayakeun nawarkeun kasempetan serius dina ayat dievaluasi, ngan ngeunaan Geomedia excels Pro dina dua Kamampuh: geocode nu Z koordinat na tetep exporting kana format sejen; jeung kamungkinan, kalayan paréntah dijieun ku hiji parusahaan luar Intergraph, extrusions nedunan titrations na polygons tampilan ti Google Earth atawa gawé bareng Geomedia rupa bumi, a produk pelengkap jeung fungsi nu dipikahoyong. Dina gvSIG kemungkinan ieu bakal sadia dina 3D dileupaskeun Vérsi kahareup gvSIG.
peta Salaku geus reflected dina laporan proyék, generating peta teh alesan pamungkas pikeun ngagunakeun GIS a. Dina hormat ieu kami geus dievaluasi teh usability (50 beurat%) tina alat na showiness (beurat 50%) tina hasilna.  usability: GeoMedia Pro, alat komposisi peta bisa jadi leuwih intuitif, sanajan prosés nyieun peta anu gampang. Dina gvSIG, urang manggihan alat gampang ngagunakeun na acan intuitif ti outset, iwal nalika bar skala belah peta, saprak sipat tampilan anu leungit; di sisi séjén deui ieu offset ku generasi langsung ti peta PDF.  showiness: Duanana gvSIG sakumaha Geomedia Pro, dijieun diaksés ka pamaké sagala ukuran perlu nyieun hiji Peta pikaresepeun parabot: kamampuhan ngedit, kemungkinan kustomisasi sahiji simbul sarta skala bar (format: SVG di gvSIG na WMF di GeoMedia), ngédit legenda . conclusionsDua GIS téh sarua jeung nu séjén, dua parabot authoring jeung wangunan peta pisan profésional.  
Dokuméntasi jeung Rojongan Dokuméntasi cukup atawa rojongan pamaké inadequate tiasa ngadamel daun pamaké atawa Piceun pamakéan GIS. Pikeun assess ieu, kami geus dibagi jadi dua bagian: dokuméntasi jeung rojongan sareng beurat dihijikeun ka bersih global.  dokuméntasi: Dina kasus Geomedia Pro, penilaian positip pisan, aya sadaya dokuméntasi dibarengan conto anu diperyogikeun, dipasang sasarengan sareng Geomedia Pro. Dina gvSIG kanyataan kudu ngaunduh sadaya dokuméntasi tanpa minimal dokuméntasi anu dipasang sasarengan alat sareng superficiality tina dokuméntasi pangwangunan maksa urang ulah ngahargaan titik ieu saloba mungkin.   rojongan: Pangalaman dina Proyék Gelar Akhir ieu sareng gvSIG nyaéta, dina jangka waktu tilu jam, saatos nimbulkeun patarosan sareng daptar pangguna, réspon anu efektif dicandak. Nunjukkeun tarohan anu dilakukeun ku gvSIG dina daptar pangguna. Nyegah éta dina waktos anu teu aya pangguna ngagaduhan perasaan nyalira payuneun kajadian naon waé. Pangalaman Intergraph mangtaun-taun pangalaman ngalayanan kabutuhan pangguna na sacara positip nunjukkeun. Dukungan anu disayogikeun ka Geomedia Pro dilaksanakeun ku tilu cara: Database Pangetahuan, Dukungan Online sareng Telepon. conclusions: Di rojongan disadiakeun ka pamaké tina alat, nu dua téh sarimbag SIG. Dina watesan dokuméntasi Geomedia pas Pro di hareup gvSIG, lakonan na modeling. Simkuring kacida nilai dina GeoMedia dokuméntasi Pro, deployment masang alat nu tanpa pamaké ngabogaan buka tumbu web pikeun tota dokuméntasi diperlukeun salaku dina gvSIG.
aspék ékonomi Biaya unggal GIS (lisénsi, latihan, kustomisasi, perawatan…) parantos ditalar, nunjukkeun biaya ékonomi 'ngalaksanakeun lisénsi salami dua taun munggaran; sareng, nganilai naha harga cocog sareng produk. conclusions: Biaya Geomedia Pro leuwih luhur batan nu ti gvSIG, kumaha oge, Geomedia Pro mangrupakeun pisan stabil ngandung rojongan respon alus ti produk Intergraph. jawaban bakal: di duanana GIS boga harga aranjeunna ngarugikeun.
GeoMedia GvSIG
fee lisénsi   13.000-14.000 €   0 €
waragad perawatan lisénsi  2.250 €   0 €
rojongan ongkos  Kaasup dina waragad perawatan: rojongan telepon, daftar pamaké; sarta lamun volume lisensi penting, nyanghareupan ka teknisi customer urang. € 0, sistem rojongan anu dumasar kana béréndélan pamaké sarta resolusi ragu a anu dipigawé di 24-48h.
ongkos latihan  dinten jam € 900 27 5 € 300 20 jam tangtu.
nyieun husus ongkos  500 € -700 € lalaki / dinten 240 € - 320 € lalaki / poe.

Dina tabel hasilna, urang nembongkeun evaluasi unggal aspék; jeung meunteun sakabéh unggal GIS; 1 5 weighted ka mana eta asalna tapi geus ditarjamahkeun tina 0% kana 100%: 20% mangrupa TKR
iciente, 40% teu cukup, 60% nyaéta cukup, 80% ieu bisa ditandaan; sarta 100% excelente.Se Sigana menarik éta nu umumna nyokot gvSIG pisan metot pikeun jadi alternatif cukup stabil, utamana sabab boga rencana ngembangkeun well-diartikeun trend jangka sedeng.

penampilan dievaluasi GeoMedia Pro gvSIG
pungsi dasar tina GIS a 100% 80%
analisis spasial 100% 80%
kapasitas Raster 80% 80%
Interoperability kalawan sumber data béda 100% 80%
kinerja 80% 80%
Customizability, Aksara atanapi basa asing kana GIS 100% 60%
kamampuhan 3D 40% 20%
peta 100% 100%
dokuméntasi Rojongan 100% 80%
aspék ékonomi bisa dievaluasi 100% 100%
Gemblengna rating SIG 100% 80%

2 Balesan ka "Babandingan antara Geomedia sareng GvSIG"

  1. pantun, blog sae pisan, upami anjeun hoyong, buka ramatloka abdi, nempatkeun hiji comentario.saludos.

    database Argéntina

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.