Ngabandingkeun antara Geomedia na GvSIG

Ieu teh singgetan tina hiji ditampilkeundina Konperénsi II GIS Gratis, ku Juan Ramón Mesa Díaz sareng Jordi Rovira Jofre handapeun presentasi "Perbandingan GIS dumasarkeun kana kode gratis sareng GIS komérsial" Éta ngabandingkeun antara alat GvSIG sareng Geomedia; sanaos henteu nganggo tanpa nunjukkeun alternatif anu nguatkeun GvSIG sapertos SEXTANTE sareng perbaikan anu pangahirna; Kuring anggap mangrupikeun padamelan anu sanés pisan.

Hanjakal ieu dipikabutuh pikeun pos janten éksténsif jeung leungit di format pikeun masihan, najan rada diringkeskeun. Anjeun tiasa ngundeur presentasi pinuh di dieu.

Sanajan kuring kudu ngaku yen eusi ieu mangrupa nalika Dreamweaver aneh keur tabel kontrol tepat anu teu ngidinan WordPress

fungsionalitas hasil conclusions
fitur dasar. Setélan proyék: Duanana nyaéta comparable di kemungkinan GIS, Geomedia Pro nyadiakeun kamampuhan pikeun muterkeun panempoan peta. Manajemén Katerangan: gvSIG teu nepi ka GeoMedia Pro, ku teu incorporating konsép sambungan, nu ngamungkinkeun pamisahan lapisan kabuka dina GIS sambungan kana badan béda aya. lapisan ngedit: Urang ngantebkeun garis paréntah gvSIG gambar, gaya CAD, sarta angka nu gede ngarupakeun aya di buruan GeoMedia Pro. Nyieun tematik: Geomedia na gvSIG anu loyog di titik ieu, nu dua GIS ngamungkinkeun kreasi tematik rada gampang ku nilai tunggal atawa rentang. Kami geus disadiakeun beurat sarua jeung opat bagian (25% per bagian). Hasil tungtung téh: Geomedia Pro rada luhur gvSIG sakumaha ka fungsi dasar. Bagian mana highlights gvSIG sahenteuna, anu menata legenda, cukang lantaranana nyaéta rigidity na euweuh nyumputkeun unggal beurat sahingga badan atawa ngalebetkeun sambungan aya dina GIS, saupama nu sambungan orientasi disebut tadi.
analisis spasial fitur: Aya opat kategori analisis mungkin: atribut reclassification, overlays, wewengkon pangaruh na queries topological. Dina opat gvSIG na Geomedia Pro, mibanda fitur digambarkeun. Sanajan kitu, dina fungsi gvSIG aranjeunna teu acan dieksploitasi pinuh. metoda: Ti sudut pandang nu pamaké, Geomedia Pro téh gampang nalika maké kamampuhan analisis spasial béda. Dina layar tunggal pamaké pilih entitas nu rek digawekeun, hubungan jeung atribut nerapkeun filter. Dina gvSIG, sadaya outputs tina analisis disimpen dina Shapefile file nu ngakibatkeun yen mun link tilu analisis béda perlu nyieun dua file panengah anu tina euweuh pamakéan. Analisis spasial nyaeta salah sahiji fitur pangpentingna GIS di generating informasi kualitatif, sarta di luhur sadayana nyaeta naon distinguishes a CAD GIS. aspék dasar Ieu kami geus dievaluasi dua titik, anu fungsi béda (beurat 60%) dirojong ku unggal SIG, sarta metoda (40 beurat%) atawa ngagunakeun hal ti point of view tina pamaké pikeun ngagunakeun analisis spasial. kamampuhan Raster: georeferencing, format, nyaring jeung manipulasi. conclusions: Pondokna, Geomedia Pro excels di kamampuhan analisis jeung fasilitas pikeun pamaké. GvSIG mangrupakeun produk ngora pisan, sarta tetep kudu ningkatkeun sababaraha pungsi maranéhanana.
kapasitas Raster Urang dievaluasi dina hal ieu tilu konsep béda: Gambar georeferencing (35 beurat%), nu orthophotos tampilan (35 beurat%); sarta nyaring na manipulasi gambar georeferenced (beurat 30%). Georeferencing gambar: alat nu mangrupa sagampil intuitif dina duanana GIS, tapi rada teu stabil dina gvSIG, sering kasalahan operasi ends, naha ieu ditaksir handap di gvSIG. Orthophotos tampilan: Anu dipikawanoh pikeun rupa format raster georeferenced nu bisa dianggo Geomedia Pro sarta gvSIG. Nyaring na penanganan: Dina bagian ieu, gvSIG geus ngoleksi nuhun pisan tinggi mun extension raster pilot na. Sahingga anjeun ti analisis data statistik (histogram saperti) Gambar, jeung nerapkeun smoothing saringan kayaning lolos low. conclusions: Duanana GIS anu merata loyog, bédana nyaéta kuatna disadiakeun ku alat Geomedia Pro georeferencing gambar bari gvSIG nembongkeun kamampuhan unggul dina nyaring na penanganan berkat extension raster na.
interoperates sibility Dina hal ieu interaksi GIS kalawan sumber data sejenna anu ditalungtik, interoperabilitad mangrupa differentiator hade GIS. Urang bakal evaluate penampilan sakabéh jeung sumber data ngabagi kana opat kategori: format GIS, format CAD, basis data sarta OGC.format GIS

  • ArcInfo, ArcView, Shapefile, Framme, SmartStore Geomedia, MapInfo

format CAD

  • DGN, DXF, DWG

basis data

  • Microsoft Aksés, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle Ruang / Locator, PostgreSQL / PostGIS

standar OGC

  • GML, WFS, WMC, WMS, WCS
conclusions: GeoMedia Pro teh GIS paling interoperable nawarkeun kalawan pangabisa hébat na maca jeung nulis dina sumber data béda (Microsoft Aksés, Oracle ...), sarta kamampuhan ekspor data kana format CAD kayaning DWG. GvSIG highlights kahayang maranéhna pikeun digawekeun ku standar OGC, sarta kahayang lamun dilebetkeun salaku database Oracle kalawan PostgreSQL / PostGIS.
kinerja Pikeun evaluate prestasi, urang hayang ngukur beban (30 beurat%), manajemén speed (beurat 30%) sarta algoritma optimasi analisis spasial (beurat 40%). dina salaku overload, GvSIG éta gancang ti Geomedia Pro. Hasilna tina Geomedia ningkatkeun leuwih waktos 50% diukur ngan ku ngarobah Shapefile format data keur Geomedia SmartStore. dina ukur speed manajemén mindahkeun jilid badag inpormasi ti hiji lapisan ka nu sejen. GvSIG deui jadi leuwih gancang ti Geomedia Pro. Dina salaku optimasi algoritma analisis spasial, Geomedia geus pegat: kuatna alat jeung speed. Dina gvSIG kasalahan disababkeun ku perpustakaan JTS atanapi ku henteu mampuh maranéhna pikeun digawekeun ku topologies tangtu aranjeunna lumangsung. conclusions: GvSIG téh gancang ti Geomedia Pro, tina citakan gambar atanapi movien
ngalakukeun data ti hiji lapisan ka database, jumlahna ageung informasi. Sumawona Geomedia Pro excels di stabilitas jeung speed nalika ngajalankeun analisis spasial, kituna, jauh punjul mun gvSIG.
Nyieun husus GIS Comprehensively evaluate tilu isu béda: GIS teh ngamungkinkeun kustomisasi, tipeu basa atawa Aksara nu idin; tur aya dokumentasi. Carana SIG Hal ieu ngamungkinkeun personalization? Dina dua kasus jawaban téh enya: enya! jenis basa atawa AksaraGvSIG boga basa scripting (Jython) jeung bisa ogé dijieun maké ekstensi dina Java kelas gvSIG. GeoMedia Pro ieu dimekarkeun dina basa Dasar 6.0 Visual sarta .Net, kalawan perpustakaan obyék pikeun nyieun paréntah terpadu, atawa program éksternal mun GIS. dokuméntasi, Geomedia Pro boga dokuméntasi éksténsif dimana unggal obyek digambarkeun na téh euyeub di conto. Dina gvSIG, dokuméntasi téh sparse sarta deet. Hal ieu leungit pedaran unggal komponén kelas arsitéktur gvSIG, tambah pedaran komprehensif ngeunaan kelas nu diperlukeun. conclusions: Dina duanana GIS, leyuran personalization ieu ogé ngumbar. GvSIG dokuméntasi tina assessment nyaeta négatip. GIS ahli programmer éta gampang ngaropea gvSIG Geomedia Pro, kusabab sela dina dokuméntasi di gvSIG.
kapasitas 3D Urang dievaluasi kamampuhan pikeun ngedit Z koordinat (40 beurat%), nu ngagambarkeun Téritori dina 3D (beurat 30%); na, anu ngagambarkeun jilid (beurat 30%). conclusions: GIS ngayakeun nawarkeun kasempetan serius dina ayat dievaluasi, ngan ngeunaan Geomedia excels Pro dina dua Kamampuh: geocode nu Z koordinat na tetep exporting kana format sejen; jeung kamungkinan, kalayan paréntah dijieun ku hiji parusahaan luar Intergraph, extrusions nedunan titrations na polygons tampilan ti Google Earth atawa gawé bareng Geomedia rupa bumi, a produk pelengkap jeung fungsi nu dipikahoyong. Dina gvSIG kemungkinan ieu bakal sadia dina 3D dileupaskeun Vérsi kahareup gvSIG.
peta Salaku geus reflected dina laporan proyék, generating peta teh alesan pamungkas pikeun ngagunakeun GIS a. Dina hormat ieu kami geus dievaluasi teh usability (50 beurat%) tina alat na showiness (beurat 50%) tina hasilna. usability: GeoMedia Pro, alat komposisi peta bisa jadi leuwih intuitif, sanajan prosés nyieun peta anu gampang. Dina gvSIG, urang manggihan alat gampang ngagunakeun na acan intuitif ti outset, iwal nalika bar skala belah peta, saprak sipat tampilan anu leungit; di sisi séjén deui ieu offset ku generasi langsung ti peta PDF. showiness: Duanana gvSIG sakumaha Geomedia Pro, dijieun diaksés ka pamaké sagala ukuran perlu nyieun hiji Peta pikaresepeun parabot: kamampuhan ngedit, kemungkinan kustomisasi sahiji simbul sarta skala bar (format: SVG di gvSIG na WMF di GeoMedia), ngédit legenda . conclusionsDua GIS téh sarua jeung nu séjén, dua parabot authoring jeung wangunan peta pisan profésional.
Dokuméntasi jeung Rojongan Dokuméntasi cukup atawa rojongan pamaké inadequate tiasa ngadamel daun pamaké atawa Piceun pamakéan GIS. Pikeun assess ieu, kami geus dibagi jadi dua bagian: dokuméntasi jeung rojongan sareng beurat dihijikeun ka bersih global. dokuméntasi: Dina kasus Geomedia Pro, assessment pohara positif, aya dokuméntasi sakabeh rupa sapanjang jeung conto perlu dipasang kalawan Geomedia Pro Dina gvSIG kanyataan ngabogaan pikeun ngundeur sadaya dokuméntasi tanpa minimum dokuméntasi dipasang marengan. éta alat jeung superficiality dokumentasi hasil ngembangkeun obliges kami teu bersih paling titik ieu. rojongan: Pangalaman di Project Final ieu kalawan gvSIG éta, dina tilu jam sanggeus posing sual pikeun daptar pamaké, hiji respon éféktif geus diala. Demonstrating komitmen dijieun ku pamaké gvSIG béréndélan. Ngahulag iraha wae a pamaké boga rasa kabawa nyalira di hareup kajadian nanaon. Hal ieu nunjukkeun positif, pangalaman loba taun Intergraph, nohonan kabutuhan pamaké na. Pangrojong disadiakeun pikeun Geomedia Pro geus rengse di tilu cara: Database pangaweruh, online jeung rojongan telepon. conclusions: Di rojongan disadiakeun ka pamaké tina alat, nu dua téh sarimbag SIG. Dina watesan dokuméntasi Geomedia pas Pro di hareup gvSIG, lakonan na modeling. Simkuring kacida nilai dina GeoMedia dokuméntasi Pro, deployment masang alat nu tanpa pamaké ngabogaan buka tumbu web pikeun tota dokuméntasi diperlukeun salaku dina gvSIG.
aspék ékonomi Aranjeunna geus reasoned waragad unggal SIG (lisénsi, latihan, nyieun husus, pangropéa ...), exemplifying biaya ekonomi 'ngalaksanakeun hiji lisénsi salila dua taun mimiti; sarta assessing naha harga disaluyukeun kana produk. conclusions: Biaya Geomedia Pro leuwih luhur batan nu ti gvSIG, kumaha oge, Geomedia Pro mangrupakeun pisan stabil ngandung rojongan respon alus ti produk Intergraph. jawaban bakal: di duanana GIS boga harga aranjeunna ngarugikeun.
GeoMedia GvSIG
fee lisénsi 13.000-14.000 € 0 €
waragad perawatan lisénsi 2.250 € 0 €
rojongan ongkos Kaasup dina waragad perawatan: rojongan telepon, daftar pamaké; sarta lamun volume lisensi penting, nyanghareupan ka teknisi customer urang. € 0, sistem rojongan anu dumasar kana béréndélan pamaké sarta resolusi ragu a anu dipigawé di 24-48h.
ongkos latihan dinten jam € 900 27 5 € 300 20 jam tangtu.
nyieun husus ongkos 500 € -700 € lalaki / dinten € 240 - 320 € lalaki / dinten.

Dina tabel hasilna, urang nembongkeun evaluasi unggal aspék; jeung meunteun sakabéh unggal GIS; 1 5 weighted ka mana eta asalna tapi geus ditarjamahkeun tina 0% kana 100%: 20% mangrupa TKR
iciente, 40% teu cukup, 60% nyaéta cukup, 80% ieu bisa ditandaan; sarta 100% excelente.Se Sigana menarik éta nu umumna nyokot gvSIG pisan metot pikeun jadi alternatif cukup stabil, utamana sabab boga rencana ngembangkeun well-diartikeun trend jangka sedeng.

penampilan dievaluasi GeoMedia Pro gvSIG
pungsi dasar tina GIS a 100% 80%
analisis spasial 100% 80%
kapasitas Raster 80% 80%
Interoperability kalawan sumber data béda 100% 80%
kinerja 80% 80%
Customizability, Aksara atanapi basa asing kana GIS 100% 60%
kamampuhan 3D 40% 20%
peta 100% 100%
dokuméntasi Rojongan 100% 80%
aspék ékonomi bisa dievaluasi 100% 100%
Gemblengna rating SIG 100% 80%

2 balesan pikeun "Babandingan antara Geomedia na GvSIG"

  1. pantun, blog sae pisan, upami anjeun hoyong, buka ramatloka abdi, nempatkeun hiji comentario.saludos.

    database Argéntina

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.