arsip pikeun

qgis

System kuantum GIS Geographic Émbaran (GIS)

Wawancara sareng Carlos Quintanilla - QGIS

Kami nyarios sareng Carlos Quintanilla, présidén Asosiasi QGIS ayeuna, anu masihan kami versi na tentang kanaékan paménta profesi anu aya hubunganana sareng geosains, ogé naon anu diarepkeun ku aranjeunna di hareup. Henteu aya rusiah yén seueur pamimpin téknologi dina sababaraha bidang -konstruksi, rékayasa, sareng anu sanésna-, "the…

TwinGEO Édisi ka 5 - Perspektif Geospatial

Perspektif GEOSPATIAL Bulan ieu kami nampilkeun Majalah Twingeo dina édisi ka-5, teraskeun sareng téma sentral "Perspektif Geospatial" sateuacanna, sareng éta aya seueur kaén anu kedah dipotong ngeunaan masa depan téknologi geospasial sareng hubungan antara ieu dina anu sanés industri pentingna. Kami teraskeun naroskeun patarosan anu nyababkeun ...

AulaGEO, anu pangsaéna nawiskeun kursus anu saé pikeun ahli profésional Geo-rékayasa

AulaGEO mangrupikeun usulan latihan, dumasar kana spéktrum Geo-rékayasa, kalayan blok modular dina sekuen Geospatial, Téknik sareng Operasi. Desain metodologis dumasarkeun kana "Kursus Ahli", fokus kana kompeténsi; Éta hartosna aranjeunna fokus kana latihan, ngalaksanakeun tugas dina kasus-kasus praktis, langkung saé hiji kontéks proyék sareng ...

Anu pangalusna dina warta ti QGIS 3.X

Éta pikaresepeun kumaha prakarsa Sumber Terbuka parantos berhasil ngajaga diri ku cara anu stabil sareng nyayogikeun kasempetan bisnis pikeun anu parantos nambihan nilai pikeun masihan sumbangan; bari ngamungkinkeun dedikasi kana inti bisnis anu terang yén saratna bakal ditutupan ku spesialis séjén dina bisnisna. Diantara modél-modél ieu, WordPress pantes dipuji ku kuring, ...

Kabéh QGIS anyar

Ieu mangrupikeun tulisan ulasan pikeun sadaya berita anu kajantenan di QGIS. Dina waktos ieu dianyarkeun kana vérsi 2.18. QGIS ayeuna mangrupikeun salah sahiji pangalaman alat sumber terbuka panggedéna, kalayan poténsial pikeun bersaing sareng perangkat lunak propérsial dina cara anu sustainable. [judul halaman hareup = "QGIS 2.18 Las Palmas"] Warta ...

QGIS kursus pangalusna di Spanyol

Nyandak kursus QGIS pasti janten tujuan seueur taun ayeuna. Tina program open source, QGIS parantos janten jalan kaluarna anu paling dipénta, boh ku perusahaan swasta sareng organisasi pamaréntah. Janten, sanaos anjeun ngawasa ArcGIS atanapi alat sanés, kalebet dina lembar kerja anjeun ...

3 27 ti 2.18 QGIS parobahan

Nalika urang badé ngeureunkeun kahirupan QGIS dina vérsi 2.x, ngantosan naon anu bakal QGIS 3.0, halaman ieu nunjukkeun naon anu kalebet QGIS 2.18.11 'Las Palmas', anu didamel resmi dina bulan Juli taun ieu. QGIS ayeuna ngagaduhan rebound anu menarik dina hal sponsor anyar, perusahaan resmi anu ...

Python: bahasa nu kedah prioritas geomatics

Taun kamari kuring tiasa nyaksian kumaha sobat kuring "Filiblu" kedah nyingkirkeun program Visual Basic for Applications (VBA) anu anjeunna raoseun raoseun pisan, sareng ngagulung baju baju na diajar Python ti mimiti, pikeun ngembangkeun adaptasi tina plugin "SIT Municipal" dina QGIS. Éta mangrupikeun aplikasi anu parantos tetep ...

QGIS, PostGIS, LADM - dina Kursus Administrasi Lahan anu dikembangkeun ku IGAC

Dina konvergénsi tina prakarsa anu béda, aspirasi sareng tantangan anu dialami Kolombia pikeun ngajaga kapamimpinan di kerucut kidul dina perkawis geospasial, antara 27 Juli sareng 4 Agustus, Pusat Panilitian sareng Pangembangan Informasi Geografis - CIAF tina Geographic Institute Agustín Codazzi bakal ngembangkeun Kursus: Aplikasi standar ISO 19152 ...

Migrasi platform Geospatial 10 taun ka pengker - Microstation Geographics - Oracle Spatial

software bébas proprietary
Ieu mangrupikeun tantangan umum pikeun seueur proyek Cadastral atanapi Cartography, anu dina periode 2000-2010 ngahijikeun Microstation Geographics salaku mesin data spasial, ngémutan alesan sapertos kieu: Manajemén Arch-node éta sareng teras-terasan janten praktis pisan, pikeun proyek cadastral . DGN mangrupikeun alternatif anu pikaresepeun, ngémutan vérsi na dina file anu sami, ...

QGIS 3.0 - Kumaha, iraha sareng naon; éta ngakibatkeun

Seueur urang anu naros: iraha QGIS 3.0 bakal dileupaskeun? Taun kamari (2015) tim proyék ngamimitian nalungtik iraha sareng kumaha QGIS 3.0 bakal dileupaskeun. Aranjeunna jangji, numutkeun tulisan ti Anita Graser, yén aranjeunna jelas bakal nyebarkeun rencana na ka pangguna sareng pengembang sateuacan ...

Qgis - Thematize parsel dumasar kana kolom konci cadastral

Kasusna: Kuring ngagaduhan bungkus kotamadya, kalayan konpormasi konci kadaster dina formulir ieu: Departemen, Kotamadya, Séktor, milik. sapertos nomenclature dikarang sapertos anu dipidangkeun dina gambar: Conto: 0313-0508-00059 Kabutuhan Kaayaan éta kuring resep tiasa tématatiskeun plot dumasar kana ranté anu kadua, nyaéta ...

Qgis - Conto prakték alus dina modél OpenSource

Unggal waktos urang linggih sateuacan perusahaan atanapi lembaga anu badé nerapkeun platform kalayan pendekatan manajemén téritorial, biasa nguping seueur sora négatip ngeunaan modél OpenSource, patarosan ieu timbul sababaraha variasi. Saha anu ngajukeun QGIS? Sigana urang tanggel waler sareng normal pisan, yén anu nyandak kaputusan narékahan pikeun ngadukung ...

Babandingan sareng bédana antara QGIS sareng ArcGIS

Réréncangan GISGeography.com parantos ngadamel tulisan anu teu pati dibandingkeun ngabandingkeun GQIS sareng ArcGIS, henteu kurang ti 27 topik. Jelas yén kahirupan duanana platform teu damang, nunjukkeun yén asal-usul QGIS balik ka 2002, pas nalika versi stabil ArcView 3x anu kaluar ... anu parantos kalebet ...

Impor data ti OpenStreetMap mun QGIS

Jumlah data dina OpenStreetMap leres ageung, sareng sanaos henteu acan diénggalan sapinuhna, dina kaseueuran kasus éta langkung akurat tibatan data anu sacara tradisional dikumpulkeun ngalangkungan kartografis kalayan skala 1: 50,000. Di QGIS éta saé pisan pikeun ngamuat lapisan ieu salaku peta latar tukang sapertos gambar Google ...

GML muka file anu mibanda QGIS na Microstation

File GML mangrupikeun salah sahiji format anu ngaapresiasi pisan ku pamekar sareng pangguna GIS, kumargi teu janten format anu didukung sareng distandarkeun ku OGC, éta fungsi pisan pikeun mindahkeun sareng silih tukeur data dina aplikasi wéb. GML mangrupikeun aplikasi tina basa XML pikeun tujuan geospatial, akronim na singkatan tina ...