Nu brings deui nu Global Mapper 13

Eta geus ngumumkeun versi anyar tina Global Mapper, dina versi na 13 32 na 64 duanana bit. Sanajan ieu téh program anu questioned pikeun kamampuhan GIS anak, kesederhanaan na nu geus nyieun anjeunna kawentar, hususna keur nanganan model tilu diménsi jeung kamampuhna impor sarta ékspor antara format béda.

v13boxshot2Loba parobahan, coba nyimpulkeun jalma anu geus digambar perhatian ka kuring jeung nu Jigana nu signifikan, tapi program asuransi pikeun pamaké sering leuwih.

format Rojongan

  • Parobahan paling keuna teh rojongan susunan data dina Geodatabase ESRI. Kalawan program ieu nears hiji Ecological metot mana pamaké ArcMap geus disimpen loba data tapi nu dugi dina ngabogaan mésér ekstensi kawas 3D Analyisis, anu saliwatan nyieun hiji hal saeutik basajan anjeun kudu masihan pemanasan tos ka pangadilan. GlobalMapper maké 13, pamaké bisa ngahasilkeun dina detik model digital sarta balik aranjeunna deui geodatabase tanpa kaleungitan sagala kamampuan analisis data sarta konstruksi saperti ESRI lamun kudu beuki nawarkeun.
  • Ékspor geus ditambahkeun kamampuhan pikeun ngirim hiji ASTER DEM format SRTM HGT, nu najan format baku konvensional, Amerika make eta loba pikeun calon -na pikeun quadrants indexing. Sajaba ayeuna bisa ngekspor ka format .00t tin 3D Vulcan.
  • Nambahkeun ka loba format geus dirojong Global Mapper, ayeuna geus kaasup rojongan pikeun format SEGY, hiji baku dipaké di wewengkon geophysical, ogé pikeun format LEM, nu DEM simile dipaké ku Jepang tur NMGF paling dipake dina aeronautics.
  • Dina hal ékspor gambar dina file KMZ, Anjeun ayeuna bisa nangtukeun kualitas JPG, anu bakal nyieun ukuran nu diréduksi rasa. Ogé ayeuna ngarojong sabot KMZ brings .gif file
  • Anjeun bisa ngékspor Gambar jeung format ERDAS .img, kawentar ku pamaké ESRI.
  • Pikeun file DGN, éta tos ningkat kanyataan yén sababaraha polygons unfilled sumping sanggeus teu bisa napsirkeun sababaraha geometries nu Microstation lila diatur internal salaku sél dibagikeun. Ogé dilereskeun kasalahan kajantenan sareng sababaraha ngagambarkeun kurva anu pinter Aranjeunna teu boga loba.
  • Lapisan handap dilayanan via WCS, ayeuna boga masalah lamun aya di proyéksi sejen ti nu ti Google Earth (iwung / lila / WGS84)
  • Dina kasus file XML Buka Street Maps geus ningkat masalah anu nalika maranéhna sempet ngagantung loba data. Geus ngan diliwatan kalawan titik awan Lidar Las (anu sok loba) dimana dioptimalkeun pamakéan memori.
  • Pikeun ékspor DWG na DXF file, éta geus dibereskeun masalah kuring kungsi mibanda labél kalawan leuwih ti 31 karakter (Haduh, maranéhanana anu henteu panjang labél).
  • Ayeuna eta ngarojong geoPDf tanpa watesan prior dilaporkeun.

Kamajuan dina analisis

  • Ngagabung tabel. Ayeuna anjeun bisa ngalakukeun gabung antara tabel di lapisan béda liwat hiji atribut umum, cukup dasar tapi incredibly eta teu aya.
  • Nyalin jeung ngitung data dina tabel. Ayeuna geus dijieun kamampuhan pikeun ngalakukeun operasi matematik dina data di kolom, bisa disimpen dina sejen saperti ngalakukeunana contona, ngitung hiji wewengkon Unit ukur béda lamun dikali faktor; ngagaduhan fungsi anu sarua ogé salin antara tabel, keur operasi multiplication ku Unit nu bakal ngahasilkeun nilai sarua.
  • Dina penanganan model digital, eta bisa ngahasilkeun surfaces anyar ti hiji aya, titik husus komo ti atribut pakait sareng permukaan méja. Kalawan nu bisa disimpen leuwih ti hiji model dina tabel atribut tunggal, tanpa harti ieu anu sipatna dua na facilitating operasi kayaning cut / eusian operasi di luar lakukeun tabel sarua.
  • Ayeuna milari data, anjeun boga pilihan nyokot leuwih pintonan ayeuna teu di sakabéh lapisan.

GlobalMapper

kamampuhan deployment.

  • Anjeun tiasa nyinkronkeun hiji tampilan bisa ditempo wewengkon sarua dina Google Earth, tapi teu bisa ngalakukeun sabalikna, sarupa jeung salah sahiji hal anu ngajadikeun 6 Microstation dina hal ieu.
  • Dina nanganan lapisan, nya éta ayeuna mungkin kalawan interaksi gede mindahkeun hiji lapisan raster ninggalkeun tukangeun hiji transparan atawa vektor lapisan, nu dugi versi 12 tetep dina lapisan panel leungit heubeul.
  • Dina kasus data online dilayanan ku Intermap, Anjeun ayeuna bisa meunang resolusi luhur, saprak éta euweuh ngundeur data salaku lokal tapi hiji walungan leutik yén refreshes sakumaha zum geus rengse. Pikeun loading data ti NOAA, Anjeun bisa ngundeur Geoid file grid shift binér.
  • Loba perbaikan sejenna bakal di jalan, utamana kalawan kamampuhan anu dibikeun tombol mouse katuhu jeung keyboard nganggo duanana konstruksi sarta na rohangan ngédit data.
  • Lamun data GPS kalayan protokol NMEA geus ditambahkeun pilihan tina sentencing $ DPGGA.

Kamajuan dina wangunan data

  • Taya pamutahiran signifikan dina bagian ieu, najan masih pohara lemah. Dina hal ieu geus rada ningkat penanganan snapséta pangcaketna ayeuna eta tetep dina lapisan dina masalah salaku prioritas leuwih ayana lapisan séjénna atawa geometries nu dipilih.
  • Ogé bisa ayeuna leuwih gampang ngawangun garis tur edges polygon dumasar deflections ku titik metoda 3.
  • Sajaba mangrupa garis konstruksi submenu, nalika boga Pilihan titik, bisa nyarankeun kreasi garis ti titik pangdeukeutna, anu bakal simplify scanning titik polygonal direbut tina GPS a.
  • Anjeun tiasa nyieun sawatara parobahan kalayan agility gede, sakumaha dina kasus pindah lapisan a. Biasana prakték goréng tapi mangpaat nalika katepatan geodetic nyaeta kalindih ka usefulness tina data, nyandak hiji conto:

Urang mindeng boga lapisan dina NAD27 atanapi PSAD 56 tur pindah ka WGS84 naon kami geus mindahkeun vektor dipikawanoh. Jadi praktek pangalusna, tapi mun lengket data aya atanapi nalika teu mangaruhan dina kontéks lokal ... eta mana.

  • Ayeuna aya Datum anu disebat "NAD83", sajaba ti "D_North_American_1983", saatos ESRI dina versi primitip ArcView bingung sababaraha sebum anu nganggo mentega sareng file .prj anu ngahasilkeun kalayan versi aréa henteu cocog sareng ramalan ieu. Hal anu sami kajadian dina Mikrostasi, upami anjeun hoyong yakin yén NAD27 anu dianggo ku gringos Amerika di réa patempatan di buana éta simbol inisiasi.
  • Hal sarupa geus dijieun Datum samentara disebut 1956 Selatan Amérika Datum (PSAD56) sangkan kasalahan cocog sareng data dihasilkeun di Mapinfo.
  • Ayeuna, mun anjeun ngimpor data ti file ASCII generik, aya rojongan pikeun duanana format derajat, menit jeung detik ka désimal, sakumaha angka désimal jeung menit (euweuh detik). Malah incredibly ngarojong fraksi, sarta gaganti pamakéan kecap 0.25 1 / 4

Ngundeur Global Mapper

Balesan keur 11 "Éta brings deui nu Global Mapper 13"

  1. The MAPPER global pangalusna sarta paling praktis nyebutkeun lamun aya Rapides hadé pikeun sagala jinis karya pitulung nyata.
    hatur nuhun ... san Global Mapper.

  2. Global Mapper boga extension nu bisa ngarobah payil anjeun ka AutoCAD atanapi MicroStation baca aranjeunna?

  3. Kuring kapanggih eta pisan metot naon ngajadikeun program ieu, kuring make eta kadang pikeun nembongkeun orthophotos digital INEGI jeung ngekspor ka ArcGis. Jigana payil ékspor sarta extension DWG teu DGW nu AutoCad, moal lamun comment abdi bener. Salam.

  4. Hatur nuhun! Dataset diperlukeun maca, Teu sangka ieu mah ngan hiji.

    Kuring gé coba eta!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.