sprawl urban, tema 2011

Isu demografi bakal di fashion taun ieu -jeung handap- sabab henteu aya deui nujul kana alamat solusi sacara global. Fokus dina taun ieu sacara-National Geographics nyaéta populasi populasi di wengi nyaluyukeun 7 milyar. Editiondisi Januari nyaéta kumpulan Palasik.

natgeo

Lincoln Institute Kawijakan Territorial parantos nyiapkeun sababaraha tés sareng bahan panalungtikan parantos sareng langkung ti ulikan kota 3,000 anu ngaleuwihan padumuk 2000 dina sataun 100,000.

Publikasi anu paling resep mah nyaéta nyaéta dokuménna tata kotaNyieun rohangan pikeun planét di kota. Laporan metot anu nganalisis kaliwat, ayeuna sareng masa depan pertumbuhan urban di sakuliah dunya. Proposta nyarankeun hiji paradigma anu anyar kumaha kedah urang nyiapkeun tumuwuhna taun-taun datang.
Hiji proyek agung Angel, Shlomo, sareng Jason Parent, Daniel L. Civco, sareng Alejandro M. Blei. Anjeun tiasa ngagaleuh éta dina vérsi cetak AS 15 AS tur ngundeur pdf format gratis (anjeun kedah ngan kudu didaptarkeun dina halaman). Pikeun taun 2012, publikasi bahan anu dingaranan Perluasan Dayeuh, Anu pasti bakal janten proposal metot anu kedah ngawengku model Piagam Lokasi, anu ngingetkeun kuring kana prinsip CitiVilles Facebook sareng yén éta téh picilakaeun pikeun nyiptakeun krisis politik anyar lantaran sana mangrupa proposal pisan menarik, seueur ningali éta pikeun bentuk kolonialisme anyar.

Eusi anu sanés ti Lincoln Institute, anu langkung lengkep ihwal kana hal ieu Atlas of ékspansi urban. Ieu sakumpulan inpormasi inpormasi anu lumaku pikeun diundeur citakan anu tiasa mendakan dina pormat gambar, kml sareng xls lembar anu dijadikeun dadasar pikeun pangwangunan -jeung lianna- dokumen didadarkeun di luhur. Aya ogé data dina format GIS pikeun dibaca tina program GIS.

Ieu dikelompokeun kana lima bagian:

1. Bagéan kahiji, Aya gambar jpg dina bentuk pasangan anu dijelaskeun ku panyitak dina poster. Hiji gambar ngandung data statistik sareng grafik, anu sanés peta guna nganggo pakotaan disusun ku téknik jarak jauh jeung gambar satelit di daérah metropolitan di 120 city dina dua période: Salah saatos taun 1990 sareng kadua taun 10 warsih saterusna di 2000.

peta-salapan-dunya-wewengkon-2000
Peta luhur nembongkeun lokasi kota 120, kelir mangrupakeun daérah anu dibagi ku pangajian. Salaku conto kuring nyésakeun pasangan Madrid.

2000-madrid-peta 2000-madrid

2. Bagian kadua atlas ngawengku ulikan pusat sajarah anu nyicingan 25 city, nganalisis peta ti 1800 di akhir abad ka-anyar anu réngsé. Kota-kota 25 ieu disebarkeun, sapertos peta di handap ieu: 7 di Amérika, 4 di ,ropa, 6 di Afrika, 12 di Asia sareng 1 di Oceania.

peta-salapan-dunya-wewengkon-sajarah

Gambarna handap nyaéta conto conto metropolitan di Mexico. Di kénca daérah katutupan ku zona urbanisasi ti 1807 ka 2000, sareng di katuhu aya data populasi, hektar katutupan, grafik dénsitas sareng peta heubeul anu wawakil.

sajarah-Méksiko-kota-peta sajarah-Méksiko-kota

3. Bagian katilu Includesmbaran ngawengku tabél di Excel kalayan sakabeh data anu ngabantosan karya kota 15 sareng 120. Kualitasanana, saprak saringan Excel ngidinan kami pikeun nempo data ieu numutkeun kapentingan urang.

4. Nu kaopat bagian ngawengku data kanggo ditingalikeun dina program GIS. Duanana geometri daérah administrasi kalayan lapisan .shp .dbf sareng .shx ningali kalayan program naon waé, sareng file .prj pikeun georeferencing, .img for raster and .lyr deployment to see layer with theming properties and structure in ArcGIS.

5. Kalima bagian Kaasup informasi ngeunaan kota 3,646 dina lambaran Excel sarta ogé dina file kml kalayan sagala perkotaan diulik, kana visualize ku program GIS atawa Google Earth.

Pondokna, bahan berharga anu tiasa dianggo pisan pikeun saurang mahasiswa, pajabat publik, panalungtik, saurang pangwangunan sareng jalma anu aub dina masalah pangwangunan sosio-ekonomi.

Duanana atlas sareng dokumen nyadiakeun kerangka konseptual sarta, sigana pikeun kahiji kalina, data empiris tina dimensi kaliwat, ayeuna jeung engke tina perkotaan kota di sakuliah dunya. Eta muka perspektif tangtangan anu urang henteu terang kumaha carana alamat di dekade di handap ieu.

Pikeun ayeuna mah kuring henteu ningali cara sanggup dibeuli di CD na DVD, kusabab undeuran kedah dipidamel ku cara waé.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.