Tangtu kana pasar darat informal na regularization

  • Kumaha sipatna tangtu sarta diukur (dimensi) padumukan informal?
  • Kumaha padumukan informal lumangsung?
  • Naon watesan kamungkinan (evaluasi efektivitas) program regularization?
  • Naon anu parobahan na tren di alam ieu unsur padumukan informal di Amerika Latin?
  • Naha produksi hal nu teu resmi persists sanajan jumlah pisan sumberdaya spent dina program regularization, pamutahiran perumahan jeung produksi?
  • Iraha jeung kumaha (nu kaayaanana sosio-politik jeung institusional) bisa regularization program sarta pamutahiran jadi ngarumuskeun sarta dilaksanakeun?
  • Anu bayaran na kumaha pikeun program regularization?
  • Naon dampak do regularization sarta Ngaronjatkeun program dina ngahulag padumukan anyar?
  • Naon sababaraha bahan desirable jeung / atawa indispensable kawijakan mitigasi langsung atanapi teu langsung hal nu teu resmi?

tata guna lahan

Mun ieu patarosan nu hoyong waleran atanapi ngadeukeutan naon ahli pikir Planning diwengku jeung planners: The Lincoln Institute of Sarat jeung Kaayaan Land diayakeun édisi kasapuluh tina

Kursus Development profésional dina Pasar Tanah informal na Regularization Pamukiman di Amérika Latin

Nu bakal diayakeun di Montevideo, Uruguay, anu 4 mun 9 Désémber 2011 (Minggu ngaliwatan Jumaah), kolaborasi jeung Pamaduan Program Pamukiman informal (PIAI), Departemen Perumahan, Tata Ruang sarta Lingkungan anu tina Uruguay, sarta Program sahiji Program Pamukiman Asasi manusa Pasarikatan Bangsa-Bangsa (PBB-habitat).

Tangtu ieu méré Anjeun kasempetan pikeun nalungtik hal nu teu resmi sarta prosés regularization kasus lahan ulayat ti Amérika Latin jeung nagara séjén. wewengkon Analisis antarana ngarti kana Tumbu antara pasar darat formal sarta informal, aspék preventif tina hal nu teu resmi ka kerangka kawijakan perumahan jeung aksés ka darat urban, kitu ogé aspék légal jeung ékonomi pakait sareng kaamanan ulayat. Program pastina oge nyertakeun isu sejenna kayaning hak milik sarta perumahan; instrumen kawijakan alternatif; anyar bentuk institusional sarta prosedur manajemén nu ngidinan cara alternatif tina ngalaksanakeun program jeung proyék, kaasup involvement komunitas; jeung évaluasi program di tingkat proyék sarta kota.

Jumlah pastina geus aimed di Amérika Latin professional ngalaman aub dina agénsi publik, LSM, firms konsultan, pajabat pamaréntah, anggota eksekutif teh, dahan législatif sarta yudisial, kitu ogé peneliti sarta akademisi aub dina analisis pasar darat jeung isu nu patali jeung hal nu teu resmi salaku pakotaan jeung padumukan informal.
deadline aplikasi nutup 7 2011 Oktober.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, buka kaca Tangtu via link di handap link ieu Hal ieu ngarah ka kaca mana dokumen disebut Panggero jeung ÉmbaranNu ngécéskeun tujuan jeung isu bisa kajawab, kitu ogé informasi dasar ngeunaan watesan aplikasi tur partisipasi.
Pasti keur loba tangtu bakal dipikaresep tur jadi nyokot kasempetan pikeun nyebarkeun, bari urang miharep anjeun ngalakukeun diantara kolega Anjeun sarta instansi patali.
Pikeun inquiries sarta informasi salajengna, mangga ngahubungan:

  • eusi tangtu: Claudio Acioly (Claudio.Acioly (di) unhabitat.org)
  • prosés aplikasi jeung tugas: Marielos Marin (Marielosmarin (di) yahoo.com)

tata guna lahan

Ogé janten sadar kursus sarupa diwanohkeun ku Lincoln Institute, anjeun tiasa nuturkeun aranjeunna on Facebook jeung Twitter.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.