15as Internasional gvSIG Konperénsi - 2 Day

Geofumadas katutupan ku jalmi tilu dinten 15as International Days of gvSIG di Valencia. Dina dinten kadua sési dibagi kana 4 blok tematik sapertos dinten sateuacana, mimitian ku gvSIG Desktop, sadaya anu aya hubunganana sareng berita sareng integrasi kana sistem anu disayogikeun ka dieu.

Panyatur blok munggaran, sadaya wakil gvSIG Association, ngabéréskeun masalah sapertos kitu

  • Naon anu anyar dina gvSIG Desktop 2.5? dilaksanakeun ku Mario Carrera,
  • Generator édisi énggal: ngalikeun kemungkinan gvSIG Desktop,
  • Ngajalajah bentuk generator gvSIG Desktop anyar,
  • JasperSoft: conto ngagunakeun integrasi laporan desainer dina gvSIG Desktop ku José Olivas.

Salajengna, blok tematik pakait sareng Manajemén Perbandaran, muka siklus ieu Mr. Álvaro Anguix, kalayan kertas Pangabutuh sareng kauntungan ngalaksanakeun IDE di tingkat kotamadya, anu nandaan yén sababaraha kali data lokasi / lokasi henteu kedah protagonis kanggo ngartikeun prosés atanapi fenomena anu lumangsung, tapi, éta mangrupikeun bagian konci tina sajumlah data anu engké bakal nyayogikeun manajemén internal sareng warga.

"Realitas anu urang mendakan dina administrasi lokal, nyaéta inpormasi éta aya, tapi henteu dipikanyaho yén éta aya, nyaéta, éta henteu katalog, atanapi henteu dipikanyaho, langkung kirang dibagikeun dina tingkat kotamadya. Kitu ogé, aya seueur kasus duplikasi informasi, kotamadya penting henteu ngagaduhan rencana jalan anu unik, tapi, pulisi gaduh hiji, perencanaan urban ngagunakeun anu sanés, sareng éta nyaéta informasi cartographic dimana sadaya inpormasi dikosongkeun kedah unik sareng diropéa. sadaya ”Anglvaro Anguix.

Pintonan anu dituluykeun nyaéta ngeunaan Eulogio Escribano, anu nunjukkeun kumaha alat-alat tiasa ngirangan masalah depopulasi, sareng téma na AytoSIG. Infrastruktur Data Spatial di balé kota leutik. Kotamadya alit anu diomongkeun ku Escribano, tingal tempat-tempat anu aya di daérah désa, anu ngagaduhan modal sareng sumber daya pikeun fungsi anu saé. Janten, naon usulan, ngalangkungan gvSIG Online, aranjeunna ngahijikeun siri fungsionalitas supados masarakat anu kedah ngirim informasi ka masarakat, ngan ukur kedah lebetkeun sistem sareng nganggo tombol pikeun nembongkeun sadaya inpormasi anu dipénta.

"Anjeun tiasa mendakan panggunaan jinis alat GIS ieu di kotamadya penting, dimana aya seueur jalma anu konsultasi inpormasi, tapi kotamadya leutik ogé gaduh tantangan sapopoé" Eulogio Escribano -AytoSIG

Blok ieu dipungkasi ku presentasi Antonio García Benlloch manajemén tina infrastruktur Kota Bétera, Sarta tina Vicente Bou ti Déwan Kota Onda sareng Silvia Marzal UTE Pavapark-Nunsys, anu ngalaksanakeun kasus suksés ngalaksanakeun IDE dina Déwan Kota Onda. Kasus anu terakhir ieu hususna, kumargi Déwan Kota Onda sateuacana ngagaduhan usaha anu gagal pikeun ngawangun IDE. Nanging, parantos paham kana pentingna alat sapertos kieu, janten penting pikeun ngahontal palaksanaanna, babarengan sareng palaku lokal anu sanés, anu bakal ngabantosan nyayogikeun inpormasi anu dipikabutuh pikeun kadaharan SDI ieu.

Dina tungtungna, prihatin ditimbulkeun ku hadirin sareng pamilon, anu nyatakeun upami bakal aya kamungkinan normalisasi atanapi ngamajukeun panawaran sacara khusus pikeun sadayana. Tapi éta henteu sacara gampang netepkeun parawatan anu tangtu pikeun presentasi atanapi manajemén data, sabab ieu janten tantangan anu hadé pikeun anu aub dina dunya ieu manajemén data spatial.

Upami éta tugas rumit, ngartos kakuatan anu alat sapertos gvSig suite tiasa nawiskeun, mung bayangkeun nyoba ngahontal konsensus ku data takers, ku otoritas, sareng sadaya jalma anu milu dina prosés manajemén data ieu. upami sapertos Alvaro Anguix nyarios "Aya modél data ayeuna sareng anjeun tiasa nyobian heula, tapi teu aya anu tiasa maksakeun otoritas - dina hal ieu kotamadya - kanggo nganggo / adaptasi kana modél data ieu."

"Tungtungna, sadaya ieu mangrupikeun padamelan anu teu aya anu ngirimkeun sareng teu aya anu mayar, sareng éta rumit, tapi mangpaatkeun kecap" perangkat lunak gratis sareng komunitas ", éta tiasa janten titik anu ngamimitian nyiptakeun rohangan pikeun partisipasi satuju kana pedoman, tapi sigana kuring rumit pisan ngatur pikeun ngiringan sadayana pendapat dina hiji. Éta pisan sababna naha perusahaan swasta nyiptakeun tatacara khusus sareng pangguna / teknisi séjén ngiluan ieu ”Eulogio Escribano - AytoSIG

Di sisi anu sanés, teu sadar ku pangumpulan data sareng manipulasi cukup hipu, sabab sababaraha kali inpormasi spatiwisasi dikirimkeun sareng dihijikeun kana pangkalan data, teras aranjeunna malikkeun leres-leres lunta, kalayan tabel atribut anu pikasieuneun dianggo. . Dina blok khusus ieu, kalemahan anu nagara sapertos Spanyol masih dina hal ieu katingali tina segi manajemén data spasial sareng panggunaan alat.

Blok tematik anu disebut Biodiversitas sareng Lingkungan, kasus dimana data gratis dianggo - gambar satelit gratis - sareng gvSIG salaku alat manajemén data spatial, khusus kana presentasi Taksiran suhu permukaan di Landsat 5 gambar bersejarah ku cara nyieun koréksi atmosfir tunggal saluran dina termal pikeun baskom walungan Tempisque-Bebedero. Rubén Martínez (Universitas Kosta Rika). Dina ulikan ieu, metodeu ékstraksi data satelit dina dasarna dipidangkeun, pikeun ngawaskeun daérah.

Sesi pamungkas, didamelkeun ka Geomatics, dimimitian ku ucapan Antonio Benlloch, anu nyarioskeun tentang panggunaan GIS ku para ahli profesional dina Geomatics, ngaréka sajarah, nunjukkeun kumaha stratistis pangsaéna dianggo kartografi pikeun éntuk Sukses dina lampah anjeun. Benlloch diteruskeun ku katerangan ngeunaan hal-hal aplikasi anu kagungan para ahli géomatis, pikeun terus nunjukkeun yén aranjeunna henteu ngan ukur dédikasi kana desain kartografi.

Asosiasi gvSIG nunjukkeun yén éta terus taruhan pikeun generasi anyar, ngadukung sareng ngajak para mahasiswa anu ngahasilkeun panalungtikan penting pikeun Dinten ieu. Internasional Dina blok Biodiversitas sareng Lingkungan, mahasiswa Ángela Casas nyandak lanté sareng ngobrolkeun ngeunaan panggunaan gvSIG pikeun manajemén lingkungan, sareng téma na Cadangan mikro tina flora di Sierra del Cid, Petrer (Alicante). Pikeun bagian anjeunna mahasiswa Andrés Martínez González, ti Universitas Otonomi Méksiko, anu dipidangkeun GINI Index Automation salaku alat pikeun kalkulus statistik geografis ngalangkungan parangkat lunak gvSIG.

Parantos dinten terakhir dina Konperénsi, hadirna pamilon anu kantos ngadaptar dina bengkel gratis, sapertos
Perkenalan kana gvSIG Online sareng Thermal Remote Sensing sareng gvSIG, dimana aranjeunna bakal kénging sertifikasi ti Asosiasi gvSIG.

Kami ngantebkeun yén kami pernah ngahadiran konperénsi panerbit sapertos kieu, sareng pantes pikeun ngahijikeun upaya GvSIG Association pikeun nunjukkeun yén nganggo perangkat lunak gratis kami tiasa ngokolakeun sareng ngatur sadaya jinis data geospatial. Seueur anu ayeuna dihijikeun kana perangkat lunak proprietary, kusabab alesan pikeun aranjeunna henteu diidinan ningali sareng ngajalajah sadayana kauntungan anu sanés sareng anu sanés propriétasi sanésna; tapi ogé kusabab kamampuan pikeun ngajual ieu dina pendekatan saimbang nunjukkeun nyingkah posisi ekstrim sareng fokus kana daya saing.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.