Tarik titik, garis na teks polygon ti Excel mun AutoCAD

Kuring boga daftar ieu koordinat dina Excel. Dina ieu aya hiji X koordinat, a Y koordinat, sarta ngaran pikeun vertex nu. Hayang naon atuh anu ngagambar dina AutoCAD. Dina hal ieu kami nganggo dijalankeunnana Aksara ti téks disambungkeun di Excel.

Nyokot paréntah pikeun inserting titik di AutoCAD

Tabel ditémbongkeun dina grafik, sakumaha katingal, kaasup a kolom disebut vertex, teras koordinat UTM keur X kolom, Y.

Hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta concatenate koordinat salaku waits paréntah AutoCAD. Contona, ngagambar titik deal: titik coordenadaX, coordenadaY.

Ku kituna, naon anu urang gé sugan aya nyelapkeun kolom anyar kalawan ieu data disambungkeun, dina bentuk:

titik 374037.8,1580682.4
titik 374032.23,1580716.25
titik 374037.73,1580735.14
titik 374044.98,1580772.49
titik 374097.77,1580771.83
titik 374116.27,1580769.13

Sangkan concatenation ieu kuring geus dipigawé di handap:

  • Kuring disebut sél ngaranna D4 titik,
  • Kuring nyiptakeun kalayan fungsi anu disimpulkeun, senar anu nyertakeun sél POINT, teras kuring ninggalkeun rohangan anu nganggo »«, teras kuring kasimpulan sél B5 ku dua bunder dua angka, teras ngagambar koma anu kuring dianggo «,», teras kuring sél selingan c5. Teras kuring disalin pikeun sesa barisan.

Tarik titik di Excel

Kuring disalin eusi kolom D ka file téks.

Pikeun ngajalankeun eta, Anjeun ngetik dina paréntah bar Aksara, mangka Lebetkeun konci. Yén raises browser jeung kasampak keur file nu kuring disebut geofumadas.scr. Sakali dipilih, tombol Buka dipencet.

Sarta presto, aya geus digambar hucu.

Lamun titik henteu katingali, Anjeun kudu nyieun hiji pendekatan kana set lengkep objék. Pikeun ieu kami nulis ngadeukeutkeun, asupkeun, extent, asupkeun paréntah.

Mun nu titik-titik némbongan inconspicuous, paréntah PTYPE geus dieksekusi, teras gambar dituduhkeun ieu dipilih.

Concatenate di paréntah Excel tur tarik polygon di AutoCAD

Ngagambar polygon nyaeta logika sami. nungkulan paréntah varian PLINE, mangka disambungkeun koordinat na tungtungna paréntah nutup.

PLINES
374037.8,1580682.4
374032.23,1580716.25
374037.73,1580735.14
...
374111.31,1580644.84
374094.32,1580645.98
374069.21,1580647.31
374048.83,1580655.01
nutup

Aksara ieu bakal nelepon maneh geofumadas2.scr, Sarta urang ngajalankeun renik tina gambar éta. Kuring milih konéng ka perhatikeun bédana jeung hucu beureum.

Concatenate di paréntah Excel na daptar hucu di AutoCAD

Tungtungna, urang jaga mun catetan teks dina kolom kahiji sakumaha annotations di unggal vertex. Pikeun deal stringing paréntah kieu kieu:

Téks JC 374037.8,1580682.4 3 0 1

Ieu parentah ngagambarkeun:

  • Paréntah téks,
  • Kondisi téks, dina hal ieu diyakinkeun, jadi hurup J,
  • Titik puseur téks, pilih Center, jadi hurup C
  • Disambungkeun koordinat X, Y,
  • Lajeng ukuran teks, urang milih 3,
  • Sudut puteran, dina hal ieu 0,
  • Tungtungna téks mudahan we nu di baris payun bakal jumlahna 1

Geus sumebar ka sél lianna, bakal kieu:

Téks JC 374037.8,1580682.4 3 0 1
Téks JC 374032.23,1580716.25 3 0 2
Téks JC 374037.73,1580735.14 3 0 3
Téks JC 374044.98,1580772.49 3 0 3A
Téks JC 374097.77,1580771.83 3 0 4
Téks JC 374116.27,1580769.13 3 0 5
Téks JC 374127.23,1580779.64 3 0 6
...

Kuring disebut file geofumadas3.cdr

Kuring tos héjo, kana ngabejaan bédana. Sanggeus ngajalankeun naskah, urang gaduh teks dina hiji, ukuran katuhu di puseur koordinat.

download file AutoCAD dipaké dina conto ieu.

artikel nu nempokeun sabaraha citakan ieu diwangun. Lamun nempatan template di Excel, sarta diwangun keur data feed wungkul, nu Anjeun bisa meuli dieu.

Hiji Balas pikeun "Tarik titik, garis sareng téks poligon ti Excel ka AutoCAD"

  1. abdi peryogi bantosan
    Kuring kedah ngagambar ratusan sagi opat anu ngawakilan konsési pertambangan, aranjeunna mangrupakeun sagi opat sareng titik tengah sareng x sareng y sisi, kuring peryogi bantosan, kuring gaduh data langkung hébat

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.