Diajar AutoCAD Nempo

Dinten aya sababaraha kursus gratis AutoCAD on Internet, kalayan ieu kami henteu maksudna pikeun jadi gaduh panulisan usaha tur papanggih sejen, tapi rada pelengkap kontribusi a presents nu panghalang antara tangtu anu ngécéskeun sagala paréntah jeung realitas pamaké anu sakali nyaho paréntah teu terang dimana ngawitan.

Tangtu autocad bébasEusi ieu mangrupikeun sekuen pidéo anu nunjukkeun kumaha rencana pangwangunan bumi didamel, saléngkah-saléngkah. Kursus ieu dumasar kana AutoCAD dina vérsi sateuacan taun 2009, tapi logika operasi tetep sami sareng dina sababaraha kasus sababaraha léngkah parantos difasilitasi ku datangna panganteur AutoCAD 2009 sareng éta dijaga dugi ka AutoCAD 2013.

Jelas yén sababaraha léngkah dijelaskeun ku cara ieu pikeun tujuan pédagogik tapi ku sababna waktos waktos pangguna diajar ngalaksanakeunnana ku cara anu sanés anu langkung praktis. Nanging, pikeun saha waé anu hoyong diajar AutoCAD ti mimiti ieu tiasa janten Kursus AutoCAD Gratis, idéal kusabab logika padamelan dipikaharti dina tingkat konstruktif.

Saterusna kuring nyarankeun pikeun ngamutahirkeun Tangtu AutoCAD 2012 tina guíasimediatas némbongkeun kumaha paréntah anyar geus robah jeung panganteur pita-gaya.

 

Pikeun unggah aranjeunna kami parantos nyandak otorisasina, sabab éta kalebet kursus anu sateuacanna dijual dina CD. Sanaos ngan ukur pidéo na anu kalebet, tanpa audio na.

handap summarizes naon ngagambarkeun video ieu, misahkeun warna nunjukkeun lamun dipaké pikeun kahiji kalina:

  • Paréntah nyiptakeun warna kopi
  • Paréntah ngedit Beureum
  • Utiliti tambahan héjo.

 

Prediksi tetep sami tina tulisan anu kuring carioskeun samentawis katukang: Éta mungkin pikeun diajar AutoCAD ngan ku terang Operasi paréntah 25; sanaos dina ngembangkeun latihan ieu ngan ukur 8 tina Creation, 10 tina édisi, peryogi snap rujukan sareng 6 utiliti. Anu diringkeskeun dina palang ieu:

image372

Jelas ieu AutoCAD pikeun ngamimitian, seueur hal-hal sanés anu diajar engké; ogé fokus tina ieu nyaéta rencana konstruksi, topografi bakal ngalibatkeun paréntah anu sanés, 3D bakal nyandak anu sanés. Tapi kami nyayogikeun sumberdaya pikeun anu hoyong terang naon AutoCAD kanggo saha dina urutan naon proyék pangwangunan tiasa dianggo.

Aranjeunna teu kaasup dina daptar di paréntah kawas regen, zum, pan, simpen, snap, Mana nu pamakéan lawanna sakuliah karya.

 


1. Ngadamel lapisan, kampak sareng témbok

Paréntah dipaké:

  • Lapisan (1)Pikeun nyieun lapisan: sumbu, tembok, panto, sarta jandéla rupa bumi.
  • Circle (1)Nyieun hiji pendekatan ka wewengkon gawé.
  • Garis (2), Ka tarik sumbu éksternal
  • Offset sumbu ka ngabasmi internal
  • Motong (1)Pikeun motong kaleuwihan as
  • Lengthen (2)Pikeun manjangkeun nu sumbu
  • Mline (3)Ngagambar tembok

Durasi: 20 menit.

2. Nyiptakeun liang sareng panto panto dina témbok.
Paréntah dipaké:

  • Ngabitukeun (3): Pikeun ungroup dinding multiline
  • Motong ngaleupaskeun kaleuwihan dina intersections
  • Manjangkeun (4)Pikeun manjangkeun sababaraha garis
  • Fillet (5), Pikeun nyieun garis keur motong di ahir, maké radius = 0
  • Garis, pikeun nambahkeun sababaraha garis dina sela tina jandéla
  • Offset mun nyieun sababaraha garis tina tembok
  • Circle, ngagambar sumbu tina témbok melengkung
  • LTS (2)Pikeun mintonkeun gaya garis, nyaluyukeun ka 0.01

Durasi: 18 menit

3. Nyiptakeun panto sareng jandéla.
Paréntah dipaké:

  • Garis, offset, bunderan sarta motong, ngagambar panto hiji.
  • Blok (4)Pikeun nyieun blok.
  • Ngabitukeun ngarubah blok ti hiji hiji aya
  • Mupus (6)mupus
  • Selapkeun (5)nyelapkeun blok lawang dina sela.
  • Eunteung (7)mun nyieun salinan simetris tina lawang.
  • Garis, MLINE ngagambar jandéla
  • Asép Sunandar Sunarya (6), Ka tarik jandela nu dina témbok melengkung.

menit 21: durasi

4. Teken pacilingan sareng henteu rata di lantai


Paréntah dipaké:

  • Lapisan mun nyieun lapisan: tingkat, jati na lanté.
  • Garis, ngagambar flooring henteu rata tur closests.

Durasi: 6 menit.

5. Gambar tina parabotan kabersihan.
Paréntah dipaké:

  • Lapisan, mun nyieun Saniter parabotan lapisan.
  • Garis ngagambar jati garis pawon
  • Desain Center (3), pikeun nyelapkeun blok wastafel, bak mandi, WC, tilelep.
  • Offset, garis, teken motong tilelep kabinét.

Durasi: 8 menit

6. Gambar tina parabotan anu sanés.

Paréntah dipaké:

  • Desain Center nyelapkeun kompor block, kulkas, kamar makan.
  • Salinan (8) Pindah (9), Rotasikeun (10)pindahkeun tur muterkeun salinan ruang tamu jati.
  • Garis, offset, bunderan sarta motong, ngagambar panto hiji.
  • Desain Center nyelapkeun ranjang na kandaraan.
  • Garis, MLINE ngagambar jandela leupas ari aya.

menit 11: durasi

7. Shading lingkungan sareng ngalebetkeun pepelakan

Paréntah dipaké:

  • Lapisan mun nyieun lapisan tutuwuhan jeung lingkungan.
  • Hatch (7)pikeun floors achurar na padang rumput hejo shaded.
  • Desain Center nyelapkeun tatangkalan, shrubs kebon jeung simbol kalér.
  • Hatch pikeun ngeusian kalawan dinding padet.

Durasi: 23 menit.

8. Lebetkeun téks lingkungan.
Paréntah dipaké:

  • Dtext (8) ngagambar teks
  • Téks Style nyieun gaya tulisan, ngagunakeun méja sipat (4)
  • Salinan, ngalih ka ngalebetkeun téks dumasar kana hiji aya
  • Cocok Pasipatan (5) Pikeun nyalin sipat tina hiji teks pikeun nu sejen.

Durasi: 7 menit

9. dimensioning.
Paréntah dipaké:

  • Gaya Diménsi (6)Nyieun hiji gaya ti méja dirobah ku sipat misalna.
  • Dimensioning maké modalitas béda, linier, kontinyu, radial, pamimpin.

menit 16: durasi

10. Nyetak.
Paréntah dipaké:

  • Print (7) Setélan print ti Modeo

Durasi: 7 menit.

11. Nyetak, bagian dua.
Paréntah dipaké:

  • Setélan citak ti perenah nu

Durasi: 6 menit

Sajaba ti, di channel egeomates YouTube, nyaéta video explanatory séjén lawanna paréntah sarta sapasang bab awal ditampilkeun sakumaha bar 25 nyieun paréntah sarta warna latar konfigurasi AutoCAD.

Di dieu anjeun bisa ngundeur file dwg pesawat.

Lamun manggihan eusi bahan ieu mangpaat, Anjeun tiasa ngalanggan Rekening Youtube kami, kami anu sacara resmi inaugurating artikel ieu.

5 Balesan ka "Diajar Nénjo AutoCAD"

  1. hatur nuhun pikeun pitulung tapi Abdi hoyong terang saeutik leuwih

  2. leres pisan saé ... sareng langkung saé kusabab kuring ningali pidéo kalayan sora anu saé sareng dina autocad ieu ati-ati pisan ... ... hatur nuhun pikeun nempatkeunana sabab seueur urang anu ngamimitian dina ieu pangajaran sareng kami henteu ahli pisan ... ... tapi di dinya urang bakal sumping kalayan bantosan anjeun ... Abdi hoyong ngawartosan yén kuring henteu ningali lebar sareng panjang dina pesawat atanapi anu dugi ka urang ... hatur nuhun ... ... Jaime

  3. alus teuing, hususna jalma anu miboga saeutik pangalaman dina AutoCAD, paling unsur naon anjeun mere kami, hatur nuhun keur kursus ieu nu loba jalma kawas kuring ngabantu.

  4. Juan Manuel González Bookshelves anjeunna nyebutkeun:

    Pohara alus.

    Kuring hoyong ngalanggan YouTube ku ngiringan tautan "ngalanggan" sareng kuring henteu tiasa ngalakukeun éta, upami aranjeunna ngagaduhan cara anu sanés, kuring bakal hatur nuhun, sabab kuring resep ngauntungan diajar Autocad, boh dina 2D sareng di 3D.

    hatur nuhun:

    sobat na Manuel Libreros

  5. Salam!
    Kuring ogé hoyong ningali tangtu pikeun MicroStation, sakumaha aranjeunna harder pikeun manggihan ti AutoCAD.
    Ku jalan kitu, pohara alus tangtu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.