Diajar AutoCAD Nempo

Dinten aya sababaraha kursus gratis AutoCAD on Internet, kalayan ieu kami henteu maksudna pikeun jadi gaduh panulisan usaha tur papanggih sejen, tapi rada pelengkap kontribusi a presents nu panghalang antara tangtu anu ngécéskeun sagala paréntah jeung realitas pamaké anu sakali nyaho paréntah teu terang dimana ngawitan.

Tangtu autocad bébasEusi Ieu runtuyan video némbongkeun rencana pangwangunan salaku imah, aya stepwise. Jumlah pastina ieu dumasar kana versi AutoCAD saméméh 2009, kumaha logika operasi tetep sarua jeung dina sababaraha kasus geus facilitated sababaraha lengkah jeung datang tina panganteur 2009 AutoCAD sarta geus tetep dugi AutoCAD 2013.

Ieu jelas yén sababaraha lengkah nu dijieun ku cara ieu for ajarkeun tujuan tapi pamustunganana pamaké diajar nedunan aranjeunna cara leuwih praktis. Tapi pikeun jalma anu hayang diajar AutoCAD ti scratch ieu tiasa janten tangtosna AutoCAD bébas, idéal pikeun logika hartina gawé dina pesawat konstruktif.

Saterusna kuring nyarankeun pikeun ngamutahirkeun Tangtu AutoCAD 2012 tina guíasimediatas némbongkeun kumaha paréntah anyar geus robah jeung panganteur pita-gaya.

Pikeun unggah kami geus dicokot teh otorisasina diperlukeun lantaran milik tangtu saméméhna dijual dina CD. Sanajan ukur kaasup video tanpa audio.

handap summarizes naon ngagambarkeun video ieu, misahkeun warna nunjukkeun lamun dipaké pikeun kahiji kalina:

  • Paréntah nyiptakeun warna kopi
  • Paréntah ngedit Beureum
  • Utiliti tambahan héjo.

Precept tetep sarua ti hiji artikel nu dikaitkeun sababaraha waktos: Ieu mungkin pikeun neuleuman AutoCAD ukur terang Operasi paréntah 25; najan dina ngembangkeun latihan ieu ngan Lahirna 8, 10 ngedit, anu snap sahiji rujukan tur 6 Utiliti anu diperlukeun. Nu diringkeskeun dina palang handap:

image372

Jelas ieu AutoCAD pikeun ngamimitian, loba hal séjén anu diajar posteriorly; oge fokus ieu mangrupa rencana pangwangunan, surveying ngalibetkeun Paréntah sejen, 3D nyandak hal sejenna. Tapi urang ngalayanan sumberdaya pikeun maranéhanana anu hoyong uninga naon éta sarta dina urutan naon AutoCAD karya proyék konstruktif.

Aranjeunna teu kaasup dina daptar di paréntah kawas regen, zum, pan, simpen, snap, Mana nu pamakéan lawanna sakuliah karya.


1. Layering, axles na tembok

Paréntah dipaké:

  • Lapisan (1)Pikeun nyieun lapisan: sumbu, tembok, panto, sarta jandéla rupa bumi.
  • Circle (1)Nyieun hiji pendekatan ka wewengkon gawé.
  • Garis (2), Ka tarik sumbu éksternal
  • Offset sumbu ka ngabasmi internal
  • Motong (1)Pikeun motong kaleuwihan as
  • Lengthen (2)Pikeun manjangkeun nu sumbu
  • Mline (3)Ngagambar tembok

Durasi: 20 menit.

2. Nyieun sela tina panto na jandéla dina tembok.
Paréntah dipaké:

  • Ngabitukeun (3): Pikeun ungroup dinding multiline
  • Motong ngaleupaskeun kaleuwihan dina intersections
  • Manjangkeun (4)Pikeun manjangkeun sababaraha garis
  • Fillet (5), Pikeun nyieun garis keur motong di ahir, maké radius = 0
  • Garis, pikeun nambahkeun sababaraha garis dina sela tina jandéla
  • Offset mun nyieun sababaraha garis tina tembok
  • Circle, ngagambar sumbu tina témbok melengkung
  • LTS (2)Pikeun mintonkeun gaya garis, nyaluyukeun ka 0.01

menit 18: durasi

3. Nyieun panto na jandéla.
Paréntah dipaké:

  • Garis, offset, bunderan sarta motong, ngagambar panto hiji.
  • Blok (4)Pikeun nyieun blok.
  • Ngabitukeun ngarubah blok ti hiji hiji aya
  • Mupus (6)mupus
  • Selapkeun (5)nyelapkeun blok lawang dina sela.
  • Eunteung (7)mun nyieun salinan simetris tina lawang.
  • Garis, MLINE ngagambar jandéla
  • Asép Sunandar Sunarya (6), Ka tarik jandela nu dina témbok melengkung.

menit 21: durasi

4. Pacilingan gambar na unevenness di lantai


Paréntah dipaké:

  • Lapisan mun nyieun lapisan: tingkat, jati na lanté.
  • Garis, ngagambar flooring henteu rata tur closests.

Durasi: 6 menit.

5. Teken jati Saniter.
Paréntah dipaké:

  • Lapisan, mun nyieun Saniter parabotan lapisan.
  • Garis ngagambar jati garis pawon
  • Desain Center (3)Pikeun nyelapkeun blok dishwashers, bak, toilét, washbasin.
  • Offset, garis, teken motong tilelep kabinét.

menit 8: durasi

6. Gambar tina jati séjén.

Paréntah dipaké:

  • Desain Center nyelapkeun kompor block, kulkas, kamar makan.
  • Salinan (8) Pindah (9), Rotasikeun (10)pindahkeun tur muterkeun salinan ruang tamu jati.
  • Garis, offset, bunderan sarta motong, ngagambar panto hiji.
  • Desain Center nyelapkeun ranjang na kandaraan.
  • Garis, MLINE ngagambar jandela leupas ari aya.

menit 11: durasi

7. lingkung Shading jeung tutuwuhan inserting

Paréntah dipaké:

  • Lapisan mun nyieun lapisan tutuwuhan jeung lingkungan.
  • Hatch (7)pikeun floors achurar na padang rumput hejo shaded.
  • Desain Center nyelapkeun tatangkalan, shrubs kebon jeung simbol kalér.
  • Hatch pikeun ngeusian kalawan dinding padet.

Durasi: 23 menit.

8. Inserting teks lingkung.
Paréntah dipaké:

  • Dtext (8) ngagambar teks
  • Téks Style nyieun gaya tulisan, ngagunakeun méja sipat (4)
  • Salinan, ngalih ka ngalebetkeun téks dumasar kana hiji aya
  • Cocok Pasipatan (5) Pikeun nyalin sipat tina hiji teks pikeun nu sejen.

menit 7: durasi

9. dimensioning.
Paréntah dipaké:

  • Gaya Diménsi (6)Nyieun hiji gaya ti méja dirobah ku sipat misalna.
  • Dimensioning maké modalitas béda, linier, kontinyu, radial, pamimpin.

menit 16: durasi

10. nyitak.
Paréntah dipaké:

  • Print (7) Setélan print ti Modeo

Durasi: 7 menit.

11. Nyitak nu bagian kadua.
Paréntah dipaké:

  • Setélan citak ti perenah nu

menit 6: durasi

Sajaba ti, di channel egeomates YouTube, nyaéta video explanatory séjén lawanna paréntah sarta sapasang bab awal ditampilkeun sakumaha bar 25 nyieun paréntah sarta warna latar konfigurasi AutoCAD.

Di dieu anjeun bisa ngundeur file dwg pesawat.

Lamun manggihan eusi bahan ieu mangpaat, Anjeun tiasa ngalanggan Rekening Youtube kami, kami anu sacara resmi inaugurating artikel ieu.

5 balesan pikeun "Diajar AutoCAD Lalajo"

  1. hatur nuhun pikeun pitulung tapi Abdi hoyong terang saeutik leuwih

  2. bener pisan alus ... malah hadé saprak kuring geus katempo video sareng sora shrill yén AutoCAD mangrupakeun pisan perhatian ...... hatur nuhun pikeun nempatkeun sabab kami loba jalma anu urang initiating ulikan ieu sareng urang teu ahli tapi ...... Alla anjog jeung pitulung anjeun ... .queria ngabejaan aranjeunna teu ningali lebar tur panjangna di pesawat atawa anu mangrupa asumsi urang ... ..thank ...... .jaime

  3. alus teuing, hususna jalma anu miboga saeutik pangalaman dina AutoCAD, paling unsur naon anjeun mere kami, hatur nuhun keur kursus ieu nu loba jalma kawas kuring ngabantu.

  4. Pohara alus.

    Kuring hoyong ngalanggan YouTube ku ngiringan tautan "ngalanggan" sareng kuring henteu tiasa ngalakukeun éta, upami aranjeunna ngagaduhan cara anu sanés, kuring bakal hatur nuhun, sabab kuring resep ngauntungan diajar Autocad, boh dina 2D sareng di 3D.

    hatur nuhun:

    sobat na Manuel Libreros

  5. Salam!
    Kuring ogé hoyong ningali tangtu pikeun MicroStation, sakumaha aranjeunna harder pikeun manggihan ti AutoCAD.
    Ku jalan kitu, pohara alus tangtu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.