Kamajuan sarta palaksanaan BIM - hal Tengah

Sanggeus geus di BIMSummit of Barcelona ngan minggu panungtungan geus seru. Tempo perspéktif béda, ti skeptis kana paling visioner satuju yén kami dina waktos husus tina revolusi di industri mimitian ti médan newak data ka integrasi operasi real-time di warga teh. BIM muterkeun hiji peran anu kacida penting dina konvergénsi énergi inventiveness téhnologis anu dipaké ku sektor bisnis, paménta pikeun layanan hadé tungtung-pamaké tina jasa umum jeung kasaimbangan nu bisa exert standarisasi.

Tapi di kalangan optimists carita kasuksésan nagara Nordik mana ngawangkong ngeunaan OpenSource euweuh offends kapentingan pribadi tina saha, jeung urgency sahiji nagara motong téhnologi ujung mana agenda tumuwuh swasta, aya realitas pragmatis nagara mana peta kaayaan episien ku peran pangaturan taun pilarian sahiji tempat hadé di nagara éta. Dina hal ieu, urang nyarita saeutik tina paguneman tukang kuring jeung Gab!, A kolaborator di satengah kopi jam egeomates ngawartoskeun kuring visi nya ku BIM dina konteks Amérika Tengah.

Réalistis, pangalaman best of kamajuan dina konteks ieu bisa disumputkeun ku pisibilitas kawates sistimatis; sahingga kudu Resort naon geus urang uninga dinya. Input nyaeta sosialisasi gede tina kamajuan di nagara sapertos Kosta Rika sarta Panama, kumaha oge, di nagara sejen wewengkon, sanajan geus dipikawanoh di tingkat swasta, akademis jeung konteks kaayaan téh bisa katempo dina tingkat palaksanaan; lamun urang anu ditempo ti sudut pandang lega BIM, éta saluareun modeling wangunan mangrupa strategi nu integrates manajemén informasi sarta manajemén operasi dina nyoko standar.


BIM konteks Panama

Panama keur nagara tumuwuh kalayan leuwih konstruktif aya hiji deui mahasiswa ITB saeutik tur sababaraha urgency. Anjeun ngan kudu turun bandara na nyandak jalan raya jeung tingali nu real estate mangrupa oasis luar biasa di daerah Jawa Tengah, ku kituna, anu BIM suenta salaku amalgam sampurna integrasi ékosistem anu nyieun nepi ka fisik béda, IT na infrastruktur operasional . Utamana remembering naon Panama salaku nagara kalawan gerakan gabungan komérsial kalawan paménta global, nu teu bisa mampuh jadi ditinggalkeun balik.

  • The 14 Juli 2016 nu Panamanian Kamar Konstruksi CAPAC ditéang jeung Panamanian Society of Insinyur jeung arsiték SPIA jeung Paguron luhur di Panama, téhnologis na USMA, ngumumkeun kreasi papan teknis anu bakal nyadiakeun palaksanaan tina prosés BIM, BIM Forum disebut Panama.
  • Aya sababaraha organisasi promosi pamakéan BIM kayaning Autodesk, Bim Forum of Panama, Bentley Systems, PCCad, Blue AEC Studio, Comarqbim, antara séjén.
  • Hiji proyék andalannya di Panama BIM nyaeta proyek ékspansi Panama Terusan.

Modél BIM Panama Terusan. Anjeunna nampi éta Autodesk BIM Garapan Award pikeun desain kompléks konci katilu na.

Gemblengna, aya mahasiswa ITB considerable di swasta, ngabogaan plazas profésional nanyakeun ka domain of BIM salaku prerequisite pikeun ngembangkeun proyék-proyék maranéhanana.


kontéks BIM Kosta Rika

nagara ieu promosi sagala cara pamakéan BIM proses dina konstruksi anyar. Sakitu legana ku syarat internasional, sababaraha pausahaan swasta nu dimimitian pikeun nerapkeun sababaraha prosés; Tapi suplai kuli pikeun BIM profésional ieu dugi, nalika dibandingkeun jeung nagara Amérika Kidul. Kosta Rika geus boga anak Bim Forum Kosta Rika.

  • BIM Forum Kosta Rika téh panitia teknis dibentuk pikeun kaperluan promosi consulted sarta palaksanaan bertahap prosés BIM dina industri konstruksi.

Salaku conto menarik, di-Amérika Inter Development Bank (Manajemén infrasturktur IDB jeung Divisi of Élmu, Téhnologi jeung Juara (CTI), nu dipake dina incorporating BIM dina rarancang jeung pengawasan proyék infrastruktur.

Dina Kosta Rika, contona, ieu kaasup kana spésifikasi tina pengawasan pangwangunan migrasi gambar desain modél BIM na mantau salila konstruksi. Hartina, planes 2D 3D bisa kaliwat, sarta informasi kualitas, runtuyan konstruksi (4D) jeung kontrol ongkos (5D) bakal terpadu; ieu bakal nembongkeun waktu, usaha na waragad Incremental of pindah ti desain salah BIM tradisional. Ngahasilkeun, waragad, deadlines jeung perlu modifikasi salila gawé konstruksi dina San Gerardo - Barranca, bakal dibandingkeun jeung bagian Limonal - San Gerardo, nu boga spésifikasi design sami, sarta bakal diwangun sakaligus.

Sanajan aya cara lila rék di wewengkon, hasil pilot bakal jadi hiji incentive pikeun pamaréntah pikeun nerapkeun BIM sarta ngalaman mangpaat produktivitas jeung efisiensi ngaliwatan parobahan radikal dina cara karya anu dibales.


BIM konteks Guatemala

Keur nagara badag, aya sababaraha kamajuan signifikan dina BIM. Geus eta boga Master of modeling sarta Manajemén Project Management Konstruksi BIM di Universidad del Valle de Guatemala jeung Universidad del Istmo ku Master dina Manajemén Bim.

badan Aya dedicated ka latihan di Bim kayaning Guatemala na GuateBIM Revit (BIM Déwan Guatemala). Aya tingkat ditampa tangtu swasta. Hiji conto bakal jadi parusahaan arsitektur Danta anu museurkeun kaasup BIM. Jeung ulah ninggalkeun balik distributor software BIM nu neruskeun ngamajukeun metodologi ieu.


kontéks BIM Él Salvador

Dina Él Salvador informasi kirang nya aya. Sanajan kitu, proyék nangtung sakumaha dikembangkeun ku parusahaan Estructuristas EC dimekarkeun kalawan BIM konsultan.

Proyék: golongan puseur data III jeung wangunan kantor perusahaan kompléks Bank Pertanian di San Salvador.

  • Aya dua wangunan nu mibanda luas pangwangunan 11,000 m2 kaasup: pusat data kalayan tingkat III fitur sarta tingkat 5 wangunan kantor perusahaan.
  • Desain struktural, desain HVAC tur koordinasi rékayasa multi disiplin, ngagunakeun parabot BIM na mantau modél BIM kamajuan.
  • Disiplin kaasup: struktur Sipil, Arsitéktur, Eléktro, Téknik, Piping.

Bari ieu téh proyék kalawan nyoko BIM, kalawan disiplin maranéhanana béda; tangtu, teu jadi atra bagian tina dokuméntasi jeung tata; najan aplikasi taun modeling. Dina ieu aya sababaraha sela informasi, lamun artikel koran atawa malah fokus akademik mah sakadar dina modeling arsitéktur / struktural, tapi poho consulted ku fase operasional sanggeus desain dugi infrastruktur anu terpadu kana konteks.


BIM konteks Nikaragua

Di dieu urang manggihan bukti puseur pelatihan, sababaraha konferensi malah leuwih ti di tingkat palaksanaan, masih dina tahap formative pikeun ngawanohkeun BIM. Aya sababaraha firms arsitéktur nu ngawanohkeun istilah, sapertos ulikan BRIC.

Salaku conto, CentroCADNu Jigana téh salah sahiji puseur pelatihan pangalusna nu aya di Nikaragua, tangtu Revit Arsitéktur condong difokuskeun na MEP, tapi urang tingali pisan saeutik di lembut na subyek strukturna, waragad atanapi simulasi konstruksi. Bari BIM geus diajar, sanes sami diajar model mibanda software anu ngarti prosedur holistically dimana alat kasebut kakara sarana nyimpen sarta data operasi.

Territoryta téritori subur di Autodesk anu nembe ngayakeun Kongrés BIM di Nikaragua; aspék anu parantos ngalihkeun sareng langkung léngkah Paguron Luhur sarta asosiasi profésional dina Geo-rékayasa. Kalayan Forum BIM of 2019 diayakeun di Managua, sareng narasumber ti sakuliah Amérika Tengah, Républik Dominika sareng Kolombia, écés yén di nagara ieu aya loba pagawéan ti swasta, akademi nu kedah diakuisipasi penting, tapi saluhuna kedah peryogi konsentrasi dina usaha pikeun ngangkat poténsi BIM pikeun kawijakan umum.


BIM konteks Honduras

Kawas Nikaragua téh dina prosés sosialisasi, latihan, konferensi sarta ngawartosan professional konstruksi. badan Aya dedicated ka promosi palaksanaan BIM jeung pausahaan staf karéta, kayaning PC Pakakas Lunak, Cype Insinyur jeung Asosiasi arsiték di Honduras.

Aya minat dina swasta mimiti ngalaksanakeun BIM, salawasna mibanda watesan. Narikna, munculna kalahiran pausahaan anyar kalawan visi inovatif saperti Héjo Bim konsultan dedicated ka konsultan jeung ngembangkeun BIM proyék sustainable. Pausahaan sareng langkung solid saperti Katodos BIM Center téh jadi wawakil rujukan Honduras.

Dina bulan anyar, industri konstruksi swasta junun ngajalankeun 1,136.8 méter pasagi dina sagala rupa proyek di Honduras, nu 57,5% éta pikeun proyék-proyék padumukan; 20,2% komérsial, 18,6% dina layanan na 3,7% industri. Tina jumlah kasebut, bagian leutik tina wangunan dijieun pamakéan téknologi non-tradisional kayaning BIM mendesain proyék.

Kasja Urtecho insinyur, umum manajer di Systems Struktural accensus dikonfirmasi yén kamajuan dina pangwangunan kiwari dimungkinkeun pikeun visualize proyék beuki akurat "kantor arsitéktur kiwari nampilkeun proyék-proyék maranéhanana pikeun ngahontal di tilu dimensi gancang sarta kalawan leuwih gambar"Ceuk Anjeunna. Jelas hiji visi kawas kieu nunjukeun yen aya kénéh euweuh kajelasan lingkup leres tina BIM.

Najan informasi nyebar dikandung dina Honduras, éta hasil signifikan sarta ngajangjikeun tina panganyarna Maret 2019, titimangsa BIM Mimiti Virtual Kongrés of Amérika Tengah sarta Karibia. Anjeunna anjog saeutik telat alatan artikel teh kungsi ditulis, sanajan kitu brings lampu metot pikeun konteks BIM handap artikel di Cenroamérica.

Sanajan kasusah di industri, dina industri Honduran eta highlights sababaraha kamajuan dina pamakéan BIM (sahanteuna di tingkat modeling informasi) utamana dina kategori arsitéktur nu geus diaktipkeun acara kamajuan dina rarancang proyék. Di lampah tingkat dasar 2 (BIM Level2) Dimana aplikasi na dipaké minangka sarimbag virtual tina wangunan unsur pikeun tiap sahiji bagéan dipaké pikeun pangwangunan gedong, sahenteuna di kota dimekarkeun nyaéta ngajangjikeun.

Excels hiji artikel di koran Procesohn, http://proceso.hn/tecnologia/2-ciencia-y-tecnologia/constructores-hondurenos-avanzan-en-el-uso-de-tecnologia-bim.html


Saatos sababaraha gelas kopi sarta dessert nikmat, ampir conluíamos kalawan Gab! yén BIM teu acan réngsé badarat di Amérika Tengah. Pasti hiji ulikan sistimatis judicious teh batal hébat dina soal ieu, ku anu kedah ngamajukeun inovasi sarta standarisasi. Pasti aya alesan sejen, tapi kami ngoleksi napkin sahanteuna di handap sakumaha prioritas:

  • The tinggi biaya staf latihan jeung kurangna peringkat pelatih mumpuni. BIM Gerentes nu diitung dina ramo; tempo bringing hiji konsultan internasional anu cukup mahal.
  • Biaya luhur lisensi software (a lisénsi di Amérika Tengah tiasa ngarugikeun nepi ka 3 kali naon eta waragad di Mexico, AS sarta Chili). pausahaan sebaran atribut nu jualan low, ngarah kedah ngangkat harga minuhan target diatur ku indungna. Ieu promotes piracy jeung sieun pikeun nerapkeun BIM ku sangsi nu bisa nampa ngical paralatan software.
  • The tinggi biaya komputer diperlukeun pikeun beroperasi Kabiasaan BIM, kayaning integrasi plugins panganteur mun parabot éksternal atanapi Rendering.
  • Aya hiji kabiasaan ingrained keur tata rigorous jeung persiapan dina dokumén dipikabutuh pikeun proyék. BIM merlukeun ngeusian kaluar bentuk saperti EIR, BEP, BIM Protokol-protokol, tuturkeun aturan, jeung sajabana -Anu boga waktu, nalika dipenta pikeun ngamimitian yesterday- proyék Jargon dipikawanoh diantara professional konstruksi pasti teu konsisten, sabab lamun rencanana ogé, bisa bener sadar proyék dina jangka waktu rékaman.
  • Tingkat tinggi korupsi nu dicirikeun konteks ieu. Kadangkala nyumputkeun informasi tiasa ngangkat biaya proyek, beuki umum draf teh, anu gampang eta inflated. Kami jelas yen nganut BIM bakal megatkeun loba lila goréng korupsi di proyek pamaréntah.
  • professional konstruksi teu hayang ninggalkeun AutoCAD, masih dina kailaharan a teu hayang ngarti poténsi modeling 3D. Sabagean kusabab kedah aya hiji proyek sarimbag nawarkeun pikeun ngimbangan usaha pikeun neuleuman, sarta hususna kasempetan innovate dina nyederhanakeun tur optimasi nalika urang ningali BIM sakumaha leuwih ti modeling 3D.
  • Palaksanaan BIM gaduh ongkos maranéhna, utamana dina software lamun rék dianggo jum'atan; Ieu teu gampang keur loba pausahaan anu berjuang pikeun salamet dina ieu economies depresi dimana sababaraha proyék ageung nu dibawa ku monopoli aya. Tur janten palatih BIM kalayan sakabéh hukum, Anjeun kudu boga lisensi dina urutan. A kumpulan software keur latihan BIM mungkin ngalibetkeun hiji investasi di lisénsi taunan AS $ 3,500.00 ukur di sababaraha nagara Amérika Tengah. Urang kedah ningali sabaraha tina software inisiatif pamutahiran ieu layanan nu mawa ngical paralatan software badag.

Dina kacindekan, Amérika Tengah di umum aya dina hiji proses sosialisasi BIM, gawé bareng modeling 3D tapi tingkat wengkuan pohara kawates kami ningali dina konteks lianna. Pikeun ayeuna mah, urang cuti pending update salajengna tina artikel ieu, sadar yén Kongrés panganyarna kami boga bacaan anyar handap informasi ieu pitifully unsystematized saluareun bursa sahiji acara husus.

Sanajan kitu, dina sisi sejen tina koin di Amérika Tengah, mangrupa hiji kasempetan metot lamun akademik, swasta, aktor profésional ngatur pikeun nembus sector pamaréntah jeung kauntungan sarta kabutuhan aya keur standarisasi.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.