Contours ti polylines (Lengkah 1)

Samemehna urang ningal kumaha nyieun garis kontur dumasar kana jaringan titik dicokot di lapangan. Ayeuna kami baris nempo kumaha, ti ngagambarkeun kurva aya dina peta discan.

Salaku urang teu jeung desain jalan, Hayu urang megatkeun eta turun kana hambalan, supaya pos teu ninggalkeun leuwih panjang batan a oray Hitut.

Nyelapkeun gambar

Keur kitu, lamun boga koordinat marginal di UTM, usaha anu greatly disederhanakeun. Dina hal ieu, anu intersections of koordinat nu dicirikeun deukeut tungtung, upami aranjeunna kapaksa sudut bakal jadi pangalusna.

ngagambarkeun kurva tingkat autocad1

266380,1546430
266480,1546430
266380,1546510
266480,1546510

titik nu diselapkeun jeung paréntah titikJeung nuliskeun koordinat dipisahkeun ku koma, ditémbongkeun saperti dina handap gambar. Pikeun ngarobah titik format ka simbol anu ditingali, eta dijieun tina Format> gaya titik. Tapi kumaha anjeun ngahesekeun versi tina 3D Sipil manggihan menu nu pakakas, Anjeun bisa nulis mun urut: DDPTYPE ti garis paréntah, teras asup sarta kami milih tipe titik.

Dina bagian Microstation ieu aneh, dimana titik hiji mangrupakeun garis enol panjangna, sarta mungkin gaduh ketebalan dinamis jeung panempoan peta.

Contours autocad 2

Teras selapkeun gambar, ngagunakeun Selapkeun> Raster gambar refference. Urang ngantep anjeunna nempatkeun kemungkinan diaktipkeun titik Insertion y skala ti layar.ngagambarkeun kurva tingkat autocad 3

titik ka kénca ti koordinat ieu lajeng disimpen na mouse kasebut dipindahkeun nepika bisa nempo yén gambar téh ukuran perkiraan.

Lamun gambar nutupan titik, Anjeun kudu ngirimkeun eta deui. Hal ieu dilakukeun Parabot> Témbongkeun Orde> Kirim mun balik.

gambar Georeferenced.

Urang bakal butuh titik dina gambar anu sarua jeung pamadegan yén kami geus diasupkeun ngaliwatan koordinat. Pikeun anu, urang nambah garis marginal, dina urutan manggihkeun intersections.
ngagambarkeun kurva tingkat autocad4

Ngagunakeun paréntah Peta> Pakakas> Lambaran karétSalaku urang dipake eta sawatara poe ka tukang nepi ka transformasi vektor, Nunjukkeun nu héjo titik dadasar, mangka rujukan beureum. Lamun urang geus rengse sadayana opat, lajeng urang asup jeung paréntah nyarankeun urang pilih objék pikeun transformasi. Nulis surat nu S, Pikeun pilihan milihSarta toél gambar, tuluy kami asup panungtungan waktu tur aya urang gaduh eta.

Rada sarupa jeung naon nu Lungsi éta raster Manajer di Microstation. Salaku urang dipedar mun keur gambar georeferenced Google Earth.

Tempo sabaraha jauh gambar loyog jeung titik-titik beureum, héjo bisa ngaleungitkeun. Ayeuna gambar kasebut geus georeferenced na skala luyu pikeun ngamimitian scanning. Dina link ieu Anjeun tiasa ningali hambalan nu 2 mun ngalengkepan latihan ieu.

ngagambarkeun kurva tingkat autocad5

5 balesan pikeun "Contours ti polylines (Lengkah 1)"

  1. Beu, Abdi henteu acan terang yén teu aya tautan pikeun lengkah saterusna. Dina ahir tulisan kuring parantos nunjukkeun kumaha ningali tulisan dimana pelengkap latihan disebat.

    Hiji salam.

  2. Pisan metot, Paréntah ieu ngagunakeun éta sapopoé. handap léngkah pikeun ngagambarkeun kurva scanning, kumaha ceunah aranjeunna?
    hatur nuhun

  3. Hello, topik pisan metot. Salaku I tiasa handap inpo ieu jadi mangpaat.
    Gracias

  4. Leres, éta ngan ukur, timbangan, sareng sisik. Teu aya deformasi saluareun éta, sakumaha anu kuring parihatikeun.

  5. Hai, halo ... Topikna menarik, kuring paruk henteu pernah nganggo paréntah "Lembar Karet".
    Nalika ngajalankeun geocoding kalayan paréntah ieu Mun ngaruksak citra? atawa ngan butuh hiji skala gambar.
    Kitu ogé dokuméntasi autocad, éta ukur mungkin jeung titik 4 maksimum (dina kasus aréa) bener? Kumaha lamun gambar anu menyimpang nuju puseur gambar?

    http://docs.autodesk.com/MAP/2010/ENU/AutoCAD%20Map%203D%202010%20User%20Documentation/HTML%20Help/index.html?url=WSCAC5A59E50ECFD479C0BA234BD20FE88.htm,topicNumber=d0e141929

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.