Modél tanah umum: di webinar

minggu webinar panungtungan geus maju némbongkeun model di kotamadya gabungan multiguna Cadastre.

Pikeun maranéhanana anu geus leungit di dieu anjeun bisa nempo eta nyangsang, sarta ieu bisa download pdf presentasi.

Ngeunaan webinar nu cadastre

webinar fokus ka pendekatan metodologi dirancang ngan pikeun proyék ieu nyokot kauntungan tina hiji latihan metot disebut asosiasi ti kotamadya.
gabungan kota cadastre cadastreDasarna mangrupa Pasamakmuran mangrupakeun pakaitna sukarela yén sangkan kotamadya nu babagi kapentingan sarupa, salaku lebak produktif, hiji DAS, a embung cai produksi, koridor logistik, jeung sajabana pakaitna Hal ieu jadi marga pikeun purchasing commitments finansial pikeun nyieun hiji Unit teknis intermunicipal mana maranéhna mudahan pikeun ngatur daya tur ngamangpaatkeun economies skala pikeun nganteurkeun jasa anu individual bakal unsustainable.

Dina draf darat

Dina Honduras, aya ti nineties, tapi maranéhna butuh loba kakuatan jeung pernyataan dukungan cooperating jeung hukum anyar kotamadya sarta Hurricane Mitch ngajadikeun eta instansi sampurna nyalurkeun sumberdaya tanpa lalaki bogged handap kalawan sektor kuarternér (pamaréntah puseur). Kituna hukum kotamadya nangtukeun aranjeunna salaku instansi tina karakter sipil; dijudulan status légal. Kotamadya nyumbangkeun jumlah bulanan tina naon Mindahkeun pamaréntah puseur aranjeunna; Ieu beda-beda ti hiji nepi ka nu sejen, tapi umumna nu luhur ngeunaan dollar a 1,000 bulan ku kota bringing dina waragad minimum a koordinator ti Unit teknis, saurang insinyur sipil pikeun rarancang jeung pengawasan proyék jeung teknis pikeun bantuan teknis administrasi / aréa finansial. Gumantung kana manajemen proyek sarta kuantitas kotamadya aranjeunna tumuwuh di Jumlah jasa nu nyadiakeun, wewengkon sosial lingkungan sarta jasa umum.

Pasamakmuran dina sanes tokoh dipikawanoh dina division pulitik, kumaha lamun dipikawanoh di manajemén administrasi; ka extent yen bisa menta keur dibagikeun komitmen ku kotamadya jadi deducted ti mindahkeun tina ieu jeung nu credited kana rekening Anjeun. Malah tantangan nu mangrupa kuat, pikeun ngabakukeun kalungguhan maranéhanana jeung ulah ngarobah atawa super-kotamadya atanapi hiji LSM; rada hiji conto tina strengthening kotamadya sarta panyadia jasa ditingkatkeun dina ékonomi skala.

Dina kasus, Persatuan kotamadya di Higuito Walungan Citarum di kulon, nyaeta kotamadya home 13. Eta geus datang pikeun mintonkeun yen keur unggal dollar nu kotamadya nyadiakeun, mulih 8 dina pangiriman layanan sarta manajemén proyék.

Kiwari, loba program gawé babarengan satuju yén Pasamakmuran mangrupa kelestarian garansi idéal pikeun prosés ngembangkeun di Honduras.

Modél tanah umum cadastre multigunaAnu skenario nalika proyék kami cadastre Ieu dimimitian dina 2007. Jadi hiji proposal anu peupeus mitos yén tanah hijina bisa dipigawé kalayan sumberdaya éksternal, sarta eta waragad loba duit pikeun nerapkeun eta diwangun.

sababaraha kawijakan pikeun ngembangkeun pilot jeung wangunan modél, kaasup diartikeun:

  • Kelestarian dumasar partnership. Taya kotamadya dihadiran ku individual tempo yén di Honduras leuwih ti 94% tina kotamadya anu pooled, ieu diangkat dipigawé ku cara kieu, supaya Pasamakmuran ieu mangrupa guarantor of kelestarian, appropriating kalungguhan salaku kasadaran, mantau na saterusna continuity. Pikeun ieu integrasi a cadastre teknis gabungan kaluar hasil pangalusna lajeng hiji satengah survei cadastral tangtu. tim kawas GPS postprocessing
    atawa total stasiun teu dibikeun ka kotamadya, tapi Pasamakmuran ka ngaoptimalkeun waragad sarta ningkatkeun pangiriman jasa, kaasup topografi dina wewengkon tangerang tempo yén kotamadya anu belanja loba duit di layanan topographical yén kolam renang nu bisa ngajalankeun waragad leuwih low.
  • Scalability dina konsép multiguna. daptar parabot jeung prosés diwangun pikeun demonstrate aplikasi taneuh di,, guna lahan fiskal légal jeung deukeut sosio-ekonomi. Ku kituna anu pemberontakan nu bisa ngawula ka loba kaperluan tapi aplikasi nu bisa buka bukti dicokot dina prosés bertahap tanpa dulling kawates ka munisipalitas kalawan urusan perlu atanapi ngawatesan kotamadya pikeun ngabejaan kalawan daya hadé teknis, ekonomi atawa kaayaan cyclical.
  • Nyieun generasi ti slack. Technicians anu patepung Spésialisasi sarta kaahlian dina kotamadya cadastre fiskal, sadaya dicét abu sarta dina sababaraha kasus tadi lalawanan ka masalah téhnologis di pemetaan digital, GIS sarta pamakéan pakakas anyar; kitu anjeunna perencanaan sumberdaya anyar nembe lulus ti sakola luhur di wewengkon komputasi jeung sosial. generasi anyar ieu bakal jadi dididik di isu kota jeung pangalaman tina masalah téhnologis pangbadagna tapi preempt kirang lalawanan ka robah.
  • Sarta prosés systematization tina pangalaman jeung prosés dikembangkeun pikeun mastikeun manajemén pangaweruh nu indit saluareun proyek.

Kuring kudu ngaku yen loba hal éta teu jadi urang pikir, tapi ayeuna urang némbongkeun hasil ka konteks Amérika Latin kami pleased yén kami geus dimekarkeun hiji modél inovatif nu berpungsi, sarta bisa nyadiakeun saluareun wates mana ieu dirancang.

Modél seminar statistik tanah umum

webinar geus dimekarkeun ku platform MundoGEO, sarta dina total geus 300 asisten; Di dieu nyaeta kasimpulan tina eta aub:

A mayoritas Hadirin éta Selatan Amerika (82%), Éropa a 7%, saperti Amerika tapi utamana Mexico sarta 4% tina Amérika Tengah sarta Karibia.

darat webinar gabungan

Mun wajar we jenis profésional, bagan di handap mangrupa wawakil:

A katilu tina sektor pamaréntah, 26% tina pausahaan swasta jeung 16% tina sektor kota.

Sedengkeun pikeun imah latihan hiji 93% éta Téknik, 20% tina Biologi Kelautan sarta Akuatik, 17 10% tina Cadastre na Topografi%. Aya 22% ti wewengkon séjén kayaning ékonomi, lingkungan, kehutanan ... diantarana.

webinar cadastre multiguna

Ayeuna aya tantangan babagi modél pikeun donor séjén pikeun ngalakukeun pagawean nu patali, kitu ogé nagara séjén anu bisa jadi kabetot ... na loba patarosan mun ngajawab sanggeus Kuring geus ngahontal webinar nu.

Di dieu anjeun bisa nempo sababaraha bahan produk systematizationSareng video lawanna keur latihan.

Hiji Balesan to "Modél tanah umum: The webinar"

  1. Metot: gening kana masalah. Kuring nganjurkeun nambahkeun halaman sakumaha collaborating sareng anjeun

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.