GIS GIS pro Aplikasi pangalusna pikeun iPad?

Minggu kamari kuring geus ngobrol sareng sobat Kanada anu ngawartoskeun kuring maranéhna geus miboga pangalaman ngagunakeun GIS prosés survéy cadastral Pro. Kami geus ampir menyimpulkan yén sanajan aya parabot lianna, ti naon di App Store ieu lamun teu anu pangalusna pikeun ios, anu pangalusna diposisikan dina leuwih sering dipake tinimbang tina pamaké mobile; jeung kuring disebutkeun yen sanajan gawéna dina iPhone iPad, watesan ukuran layar manfaat nu bisa anjeun meunang dina mini konvensional iPad atanapi iPad.

gis gis pro kit

Ayeuna, éta SuperSurv ieu ngaleupaskeun versi munggaran miboga naon maranéhna kapaksa Android, abdi hoyong ngobrol saeutik ngeunaan GIS Pro, anu bakal nunjukkeun yen kudu bersaing lamun maranéhna rék balik saluareun pamaké SuperGIS Desktop jigana geus make SuperPad , SuperField atanapi SuperSurv pikeun Android.

Manajemén data

GIS Pro geus dipigawé cukup dina ieu, sarta bisa ngimpor file SHP, GPX, KML na KMZ. watesan na aya dina singkronisasi saprak teu a desktop toolmaker atawa server; bisa ngekspor ka file sarua salian CSV tapi didieu SuperSurv bisa ngamangpaatkeun kanyataan maca data dihasilkeun SuperGIS Server teu ngan tapi ogé WMS WFS-T. Lamun kitu, -kalawan loba harepanana- sagigireun data tabular édit bisa dianggo tabel di handapeun kadali sarta validasi aturan transactional topological disimpen dina pangkalan data; SuperGIS Server tapi henteu ngan ArcSDE atanapi Oracle Ruang.

Dina Kit GIS kieu eta ngan bisa laksana, teras via iTunes / email teu disingkronkeun tapi mindahkeun manual payil sareng kontrol hésé. babaturan urang ti Kanada éta bisa nyieun proses nyimpen éta Geodatabase dipigawé kalawan ArcSDE sakumaha versi Pro brings pilihan babagi kelas fitur di awan, sanajan ieu nyokot hiji pangalaman tambahan nu teu idéal pikeun produk ditawarkeun dina turnkey dugaan.

gis pro

Kami jelas yén pamaké anu nyieun sweeping tipe survéy cadastral, di hiji wewengkon mana samemehna teu kungsi diangkat, nu keur ditransper koropak konvensional anu cukup sabab lajeng aya hiji karya GIS teknis anu bakal nyieun cleansing data sarta integrasi kana informasi aya . Tapi dina kasus pangropéa cadastral, nu ngurus éta pikeun partisi sipat, ngagolongkeun atanapi remeasurement kalayan naon parabot jadi jauh digolongkeun pondok. tantangan nu mangrupa sangkan antara lima jeung sapuluh parabot pikeun triangular, ukur arah, jarak, prick kalawan snap, nyieun hiji topology paralel gumantung sangkan méré konfirmasi metoda ukur aslina, jsb Ieu gé ningali naon nawarkeun SuperSurv dina Januari 2014.

Sedengkeun pikeun peta kasang tukang, GIS Pro ngarojong Gambar tina Google na Bing, leuwih ti cukup. Sajaba Gambarkeun jasa OpenStreet, OpenTopo, Google / Bing jalan na jasa WMS. Dina ieu tantangan nu mangrupa pikeun Gambar disimpen lokal dina iPad, sabab ukuran memori nyaéta inconceivable tapi butuh praktek. Anjeunna bakal kudu manggihan sababaraha cara pikeun ngatur cache hiji leuwih éfisién ti dinya dugi kiwari, dirancang pikeun pamaké nu perlu buka lapangan sarta bisa mawa lapisan a offline tapi moal disimpen dina sindangan iCloud rising handapeun kriteria nu; sagi opat, jalur panyangga, bunderan pangaruh ka titik hiji.

SuperSurv di ieu kudu manjangkeun sahenteuna pikeun layanan kasebut sarta nempo lamun maranéhna ngalakukeun hal kawas éta GaiaGPS dipigawé yén sanajan museurkeun kana tracking, Ngatur cache téh rada béda jeung rada hadé ti GIS Pro. Kanggo ayeuna urang nyaho yen SuperSurv bisa maca SuperGIS Server dijieun kalawan kotak jeung payel format stc dijieun kalawan peta kotak tina alat SuperGIS Desktop, mun ditempo naha a KMZ kalawan study orthophoto bisa junun tanpa leungitna kasabaran.

usability

Kami jelas yén parabot mobile pernah kedah nyangka ngalakukeun naon pamaké jalan dina desktop, tapi aya sababaraha pungsi nu urang teu kalawan GPS saméméh maranéhna sempet enriched nu nuju layar leungit. Kuring inget Garmin ngan museurkeun motret titik rujukan tur boga peta tukang; ayeuna eta geus dipigawé leuwih tapi sigana nu di sabudeureun urang balik pikeun Kabiasaan basajan kawas motret titik hiji tur dibandingkeun ka hiji hiji aya.

fungsi GIS Pro aya sababaraha, sarta kami bisa disebutkeun cukup ngeunaan nyieun lapisan, off, on, salinan, urutan robah na nyieun transparansi. Kuring masihan persetujuan kuring tapi Jigana bisa ningkat dina logika pamaké; salaku gaya robah garis, ketebalan atawa ukuranana titik kalayan hiji cara gampang. Pikeun extent sababaraha aranjeunna wasted maké ramo sejenna dina layar, kayaning noel hiji ramo hiji ikon menu jeung dua lianna pikeun gesticulate parobahan dasar téh ukur deployment jeung jalma anu teu kudu kaluar layar pikeun ngasupkeun kadali template.

Mun SuperSurv hayang bersaing jeung ieu, anjeun kudu ngamangpaatkeun naon Android teu sami tapi ios kalawan hiji, dua, tilu jeung opat ramo.

katalitian

Masalah akurasi nyaeta watesan hardware, sahingga bringing GPS pikeun iPad. Taya babaturan geus dipigawé saperti GIS Pro, tapi versi pro ngamungkinkeun precision hadé ti méter navigasi 3 basajan; anjeun bisa nangtukeun precision filter sarta ultra precision teu moto iwal anjeun meunang. Sanajan hancana, Jigana eta teh tantangan ti ayeuna dina aplikasi mobile; kumaha carana ngahontal precision tanpa merlukeun 4G, nyokot kauntungan tina konektipitas kalayan stasion dibereskeun via server ... lamun henteu, kalawan postprocessing. Pro masalah GIS éta ieu teu ngajamin akurasi gumantung kana loba variabel; naon teu penting pikeun kaanggo proyék kalawan tata guna lahan atanapi guna lahan tapi kalawan pendekatan légal. Jalan, Jigana pangalusna nu ngajadikeun GIS Pro -sahenteuna tawaran-.

Pikeun ayeuna mah teu gampang mariksa, tapi bakal jadi idéal data angkat dina kaayaan anu sarua jeung hiji iPad jeung Android, bari Kit GIS na GIS Pro lajeng ngabandingkeun lamun éta bener leres ngeunaan precision ... konsistén dina nagara mana konektipitas nyaeta ngawur. Pikeun ayeuna mah kuring gé maén kalawan versi yen Kuring geus gotten ti SuperSurv tur dibandingkeun kalayan Kit GIS, sarta ngabejaan aranjeunna dinya.

SuperSurv ragu ngalakukeun teuing keur akurasi, sanajan maranehna ngalakukeun kacida alusna jeung SuperPad gaduh extension GNSS ... tangtosna keur rojongan Windows Mobile GPS.

Jeung naha katampi ogé GIS Pro?

Urang teu bisa disimpulkeun yen ieu aplikasi GIS anu pangalusna pikeun iPad, tapi sigana ironisna, sanggeus konsultasi ngeunaan pamaké anu beda anu bogoh, abdi sumping ka tekad anu fungsionalitas gampang gampang pikeun pencinta Mac «teu ahli dina GIS«, Sahenteuna sanés dina pamilik GIS. Maksudna, pangguna ESRI bakal nganggo ArcPad, Supergis SuperSurv, Bentley Navigator Pano ... tapi kanggo anu hoyong:

  • Jieun kelas fitur ti tablet
  • Nangtukeun koleksi tipe titik, garis, polygon, jalur
  • fitur set kawas fotografi, simbol, téks, daptar nilai
  • Capture filter diatur ku waktos, jarak, akurasi sarta precision ultra
  • Ngatur data iwung / Long, UTM, MGRS na USNG sistem
  • Ngecas ampir sagala raster / jalan undercoat
  • Bagikeun via kelas fitur iCloud
  • sarta sakabeh ieu tanpa ngagunakeun alat desktop ...

Aman GIS Pro mangrupa pilihan Anjeun.

Lamun hayang bersaing jeung platform séjénna GIS Pro ... dimimitian pikeun nalungtik sakumaha maranehna jeung precision ultra.

Gis Pro

SuperSurv pikeun ios

2 balesan pikeun "GIS GIS pro The aplikasi pangalusna iPad?"

  1. Kuring boga dua taun maké Giskit pro, sarta mangrupakeun aplikasi intuititiva pisan canggih tur penanganan gampang pikeun pamaké kalawan saeutik pangaweruh GIS, manajemén geotif aya alusna cairan, anu shapefile gampang waragad ku mail na Dropbox. Aya loba pasipatan ngomong. Dina rekomendasi ti ramatloka ieu meuli aplikasi ieu.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.