Jieun hiji peta Panwaslu kalawan Fusiontables - di 10 menit

Anggapna urang hoyong nembongkeun peta, hasil pemilihan kotamadya, supaya aranjeunna tiasa disaring ku partai politik sareng dibagikeun ka masarakat. Sanaos aya cara anu langkung jahat dina ngalakukeun éta, kuring hoyong nunjukkeun conto pikeun ngajelaskeun kumaha FusionTables tiasa dilakukeun ku pangguna biasa.

Anu urang gaduh:

Hasil anu diterbitkeun Mahkamah Agung Pilkada, dimana anjeun tiasa ningali daptar dumasar kotamadya.

http://siede.tse.hn/escrutinio/alcadias_municipales.php

Menit 1. Ngawangun méja

Éta dilakukeun kalayan disalin sareng ditampal tina tabél anu disayogikeun ku Mahkamah Pamilihan Agung ka Excel. Nyalin khusus dianggo, ngan ukur teks sareng saprak teu aya tampilan nagara, anjeun kedah nyaring unggal departemén 18. Kauntungan sareng Chrome mangrupikeun pamilihan anu dilakukeun, sanaos urang ngarobih saringan supados anjeun kedah ngalakukeun Ctrl + C.

Kami ngantunkeun lulugu ukur dina baris kahiji.

peta Panwaslu

Kusabab tabél teu ngagaduhan koordinat, peryogi pikeun georeference ku geocode. Jang ngalampahkeun ieu, urang bakal nyimpulkeun kolom ku Google henteu jadi lieur nalika milarian lokasi; Kami ngabutuhkeun anjeun pikeun milarian kotamadya, jabatan, nagara.

Dina kolom F, urang bakal nganggo rumus anu kasimposan sapertos kieu: = KONTAK (Kolom Kotamadya, »,",Kolom departemen, »,«,»nagara«), Kami ogé padeukeut koma antara tanda petik pikeun mastikeun yén senar katingalina sapertos anu kami ngarepkeun. Janten, kolom baris 2 bakal siga kieu:

= KONKAT (B2, »,», A2, »,», »Honduras») sareng salaku hasilna anu baris aya: Distrik Tengah, Francisco Morazán, Honduras

Urang bakal nyauran judul tina kolom E ieu "Dibéréskeun"

Menit 5. Kumaha carana unggah kana FusionTables

FusionTables dipasang dina browser Google Chrome, sareng nalika neleponana nyiptakeun lambaran énggal ti link ieu, panel ieu kedah kaciri.

Anjeun tiasa milih lambaran anu sayogi dina Google Spreadsheets, ngadamel kosong atanapi unggah naon anu aya dina komputer.

tabel fusion peta pemilihan

Sakali dipilih, pilih tombol «Next». Anjeunna bakal naroskeun ka kami upami dina jajaran anu munggaran aya nami kolom, teras urang ngalakukeun «Salajengna» teras anjeunna bakal naroskeun nami naon anu kami pasihkeun ka méja sareng sababaraha déskripsi anu ogé tiasa diédit engké.

Menit 7. Kumaha georeference kana tabél

Tina tab File, pilih pilihan "Geocode ..." sareng taroskeun ti mana kolom anu ngandung geocode. Kami nunjukkeun kolom anu kami parantos terang.

tabel fusion peta elctoral

Upami urang henteu nyiptakeun kolom anu disimpulkeun, urang panginten tiasa netepkeun kotamadya tapi kusabab aya seueur nami deui dina sababaraha nagara, urang bakal tinggalkeun titik-titik anu sumebar di luar Honduras. Ogé di nagara anu sami aya kotamadya sareng nami anu sami, contona «San Marcos», upami urang henteu nyumpingan jabatan urang ogé bakal ngalaman kasusah éta.

Aya pilihan anu disebat "petunjuk lokasi iklan", anu dina hal ieu henteu diperyogikeun kumargi sakedik ranté parantos ngandung inpormasi dugi ka tingkat nagara.

peta Panwaslu

Sistimna mimitian mendakan tiap lokasi dumasar kana kritéria anu kami parantos ditangtukeun. Di handap ieu nunjukkeun oranyeu persentase data ambigu, anu umumna bakal kajantenan kalayan lokasi anu henteu acan dikenalkeun dina databés Google; dina hal abdi 298 kuring ngan ukur ngagaduhan 6 ambigu; Google biasana nempatkeun aranjeunna di nagara sanés kusabab aranjeunna ayana di mana waé.

Menit 10, aya nu gaduhna

peta Panwaslu

peta Panwaslu

Upami aya titik diluar tempat, éta diédit dina pilihan "Baris", dua kali ngaklik kolom sareng dina tautan "édit geocode" ningkatkeun telusuran sareng nunjukkeun tempat anu ngabéréskeun kekaburan. Upami éta henteu aya, maka anjeun tiasa nunjukkeun lokasi caket dieu anu urang tingali dina tag Google.

Dina pilihan saringan, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nambihan panél kanggo ngaktipkeun, pareum sareng diitung ku pertandingan, ku jabatan, ku kotamadya ... jsb.

Di dieu anjeun tiasa ningali conto. Éta henteu ngagaduhan data terakhir sabab kuring milari éta kalayan inpormasi anu masih diprosés, ogé ngaleungitkeun sababaraha tabel anu ngahijikeun gabungan sareng kode wilayah sareng kotamadya tina méja sanés ... tapi sapertos conto aya panumbu. Sanes kuring ngalakukeun koréksi internal pikeun kasalahan dasar, sareng ngarepkeun menit 10 cekap.

Tingali peta

Fungsi séjén:

Anjeun tiasa ngagabung tabel, édit langsung, nyebarkeun sareng sababaraha hal dasar anu sanés. Jang ngalampahkeun langkung, aya API.

Pasti, ieu dilakukeun ngaliwatan titik.

Upami urang hoyong nganggo bentuk kanggo kolom, anjeun tiasa nganggo jasa Shapescape (mugia éta henteu turun) ... sanaos anjeun hoyong langkung ti menit 10.

http://www.shpescape.com/

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.