CartoDB, anu pangalusna pikeun nyieun peta online

CartoDB mangrupakeun salah sahiji aplikasi anu paling narajang dikembangkeun pikeun nyiptakeun peta online, warni dina waktu anu singget.

kartodbDipasang dina PostGIS sareng PostgreSQL, siap dianggo, nyaéta salah sahiji anu pangalusna anu kuring katingal ... sareng yén éta mangrupa alpukah asal Hispanik, nambihan nilai.

format dirojong

Kusabab éta mangrupakeun ngembangkeun anu difokuskeun kana GIS, éta langkung laér tibatan naon anu kuring ningalikeun maneh sateuacanna. FusionTables anu ngan dumasar kana tabel.

CartoDB ngarojong:

  • CSV .TAB: payil anu dipisahkeun ku koma atanapi tab
  • SHP: file ESRI, anu kedah angkatna dina file komprés ZIP kaasup file dbf, shp, shx and prj
  • KML, .KMZ ti Google Earth
  • XLS, .XLSX lembaran Excel, anu peryogi diperyogikeun judul langkung seueur sareng tangtosna, ngan mimiti kaca éta buku bakal diimpor
  • GEOJSON / GeoJSON anu beuki loba digunakeun pikeun data spasial, hampang cahaya sareng efisien kanggo wéb
  • GPX, réa dipaké pikeun pangkalan data GPS
  • OSM, .BZ2, Open Street Map lapisan
  • ODS, spreadsheet OpenDocument
  • SQL, ieu sarua jeung format pernyataan SQL eksperimen API API CartoDB

kartodb

Unggah unggah basajan, ukur nunjukkeun "tambihan tabel", sareng nunjukkeun tempat ayana. Inovasi lalaki ieu pikaresepeun, kusabab henteu ngan ukur data anu tiasa disebat ti disk lokal, tapi di-host dina Dropbox, Google Drive atanapi situs anu tiasa disebat URL; netelakeun yen anjeunna moal maca éta mabur tapi bakal ngimporana; tapi ngahemat urang kudu ngundeur tur unggah.

Kamampuan pikeun ngahasilkeun peta

Mun ngan ukur méja, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nuduhkeun yén haléferenferensi didasikeun ku kolom liwat geocode sakumaha kuring ningalikeun sateuacan sareng FusionTables, tapi ogé lamun x, y koordinat. Ieu malah tiasa geo-referenced ku ngahijikeun kana tabél anu sejen ku cara make kolom dikaitkeun atawa ku citakan titik dina polygons.

Generasi lapisan anu ngan saukur impressive, kalayan visualizations pre-elaborated sareng gampang kadali ketebalan, warna na transparansi pisan gampang.

Kuring ngangkat lapisan kota Honduran, sareng ningali kumaha ngadeukeutan mangrupakeun peta dénsitas nu jeritan ngingetkeun urang kunaon belts kamiskinan dikaitkeun kana hal-hal dina kasus masif pamaréntah lokal tanpa kriteria otonomi keuangan.

cartodb online peta postgis

Sareng ieu anu peta sarua, themed inténsitas.

peta postgis

Sacara umum, parabot pikeun analisis sareng visualisasi anu praktis pisan kusabab aranjeunna nyiptakeun saringan, labél, legenda, ngaropéa nganggo kode css komo pernyataan SQL.

Nyebarkeun visualisasi

Upami urang hoyong bagikeun peta sareng anu sanésna, urang tiasa ngonpigurasi yén pamilihan lapisan, legenda, palang panéangan, upami ngagugulung na beurit bakal meta kalayan ngazum, jsb. Dipintonkeun. Mangka url disingget atawa kode ka Lebetkeun atanapi malah kode API.

Supportsta ngadukung peta latar tukang, kaasup Google Maps. Ogé jasa WMS na Mapbox.

harga

CartoDB boga sistem perbaikan anu bisa dipanggai, tina versi gratis anu narima nepi ka tabél 5 sareng 5 MB. Pilihan salajengna kedah hijian 29 dollar pér bulan sareng ngarojong nepi ka 50 MB.

Versi ieu tiasa dianggo pikeun sidang kanggo dinten 14, tapi anjeun kedah ati-ati anu tétéla henteu aya angger teuing; di tungtung jaman éta lamun rencana henteu kaala, data anu dihapus. Saur abdi mah kedah aya kamungkinan nyarios versi haratis sareng palarangan kasus anu bener.

peta online

Aranjeunna gaduh poténsi, urang kedah tingali kumaha jasa éta mekar. Yakin dipibanda rencanana dina aspék sapertos efisiensi hosting, klep lapisan non-hosted sareng langkung pungsionalitas API anu disayagikeun pikeun pamaké henteu husus, panipuan anu langkung ti 4 kalayan visualisasi, jsb Kanggo ayeuna-kirang anu parantos hoyong nganggo aplikasi ti tablet.

Dina kacindekan

Kantun layanan ageung. Upami anu diharepkeun nyaéta nyiptakeun peta sacara online, sareng betah sareng kakuatan.

Ulasan anu kami parantos dinten gancang, tapi aya langkung ningali.

Abdi nyarankeun anjeun nyobian layananna, sabab API anjeun sayogi sareng OpenSource, sahingga jalma anu langkung seueur ... tiasa didasangkeun deui.

Buka CartoDB

2 Balesan pikeun "CartoDB, pangalusna pikeun nyieun peta online"

  1. Hatur nuhun kanggo klarifikasi. Pesen nyatakeun yén upami jaman sidang réngsé, sadaya data bakal dipupus. Naha masih aya waktos milih tabel anu tinggal aktip dina vérsi uji coba?

  2. Catetan, upami mungkin pikeun ngeureunkeun lamun anjeun aya dina jaman sidang majellan :). Artikel hébat!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.