Hiji lingkungan terpadu - Leyuran merlukeun Geo-Téknik

Kami kedah tinggalkeun momen anu dibedah dina titik di mana disiplin, prosés, aktor, tren sareng alat anu béda nu konvergen nuju pamaké ahir. Sarat dina widang Geo-rékayasa ayeuna nya éta kudu boga solusi pikeun anu obyék ahir anu tiasa dilakukeun sanés bagian-bagian; sagampil salawasna,urang ngarti- yén kaayaan standarisasi, konektipitas sareng kamajuan téhnologis sakumaha katingal ku ayeuna teu salawasna nguntungkeun.

Dumasar kana ieu, satru anu pangahirna pikeun panyadia pikeun solusi pikeun Geo-rékayasa parantos ngajantenkeun aliran kontinyu tina conceptualization, ngaliwatan akusisi asupan dina widang, modél, desain, desain, pangwangunan sareng disposition hasil ieu. dina lingkungan operasi anu bakal masihan kontinyu kana obyék anu parantos diwangun; janten gedong, jambatan, pabrik industri atanapi aréa cipta leuweung. Samentara internal sagala obyék ieu diwangun ku payil anu nyawa kahirupan fisik, listrik, hukum, pagawean, atanapi pasar, leres pisan yén ieu ukur radiographs sadayana anu pamanan dipikaresep hiji pihak anu dipikaresep.

Salaku conto dina ieu «Lingkungan terpadu», nyaeta metot pendekatan nu aspirasi évolusi solusi CONNECT Edition, dimana produsén parantos ngumumkeunkeun aplikasi na aya antara 2019 sareng 2021, jalan tina sababaraha (seueur) solusi pikeun sababaraha anu prosés utama ieu. siklusna. Keur kitu, parantos bermaterialisasi nilai akuisisi pang anyarna, nransperkeun ka pamaké nganggo solusi anu kanggo ayeuna kami ngan parantos ngan bisa nempo kajadian anu anyar dina Singapura sareng London.

Nalika aya panyadia sanés panyalindungan kanggo tohan geo-rékayasa on tujuan ieu, dina analisa ieu sanés situs ieu kami tingal Bentley Systems, édisi CONNECT mangrupakeun kombinasi kana léngkah tercén aplikasi anu lumaku ku logika wéb, sareng apdet otomatis nganggo nu kesederhanaan JavaScript (I-model.js) sareng katahanan klien desktop anu bakal tetep Microstation. Dina tahap ieu, kalawan pendekatan muka kana OpenSource yén kami ningal sateuacanna, pisan skewed; nyambung ka solusi terpadu pikeun profésional utama makroprocess, anu masih tacan ngaranna, sareng nu geofumadas nuju nyebut Geo-Teknik.

Naon bet Bentley

Salaku garis prioritas, kami parantos bantosan, solusi integral. Néangan tambihkeun nilai pikeun pamaké salaku akibat sana-investasi na akusisi sareng ngembangkeun alat panganyarna -Tapi tangtu, integral tina prosés pikeun pamaké ahir-. Panasaran, urang henteu deui ningali solusi dina séri CONNECT anyar anu sapertos "Topografi (Siteworks / geopack)", kahartos salaku hartosna saderhana; saprak teu aya anu ngadamel DTM pikeun mengétakan éta geulis sareng ngagantung kana témbok; Sadaya modeling bumi rupa-rupa margi diperkirakeun ngembangkeun infrastruktur urban / lingkungan atanapi pamekaran di dinya.

Teras aya integrasi lawanna jeung mitra strategis ti BentleySystems, sapertos Topcon di ahir candak sareng rethinking model dina widang; Microsoft anu bakal potentiate konektipitas Azure, nyoko pikeun tujuan karya -teu aya hiburan- kanyataanana ditagihkeun kalayan solusi anu saruna sapertos Holo-lens2 sarta hiji hal kalayan geolokasi Bing; Siemens anu bakal dina Internét tina -sadayana sésana- hal sareng massification kembar digital prioritized dina rékayasa industri. Bentley boro bakal di modél model siklus kahirupan infrastruktur -euweuh kurang-.

Ku kituna, opat solusi prioritas pikeun mekar nyaéta:

Mikrostasi Sambungkeun Édisi

Ieu bakal tetep janten alat modeling anu umum, ku antarmuka anu leupas, ngajar dikaitkeun sareng ngagunakeun parabot sareng apdét otomatis tanpa butuh ulang pamasangan. Ogé ku pendekatan model, éta baris dicatet ku kuméntasi dumasar sipat-sipat objék, laporan langkung gampang sareng visualisasi anu kirang datar. Dina watesan parabot, diperkirakeun leuwih seueur parameter padet, georeference intrinsik sareng visualizations photorealistic. Tungtungna, dina jihat potensi, urang milarian manajemén malah leuwih efisien ku koropak gedé, ningkatkeun 64 bit sareng anu berinteraksi kalayan awan.

Sareng ieu, masih bakal tabél gambar. Seekta milarian sangkan DGN beuki diaksés ku API buka sareng terpadu kana Hubs, di garis I-model.js. Ieu diperkirakeun ngubirkeun pamakéan solusi nangtung.

Kusabab jalan berpungsi software Bentley, anu berkas dgn berkembang sareng stabil dina jangka panjang, bakal manhatina kumaha pamakena anu satia-lacu bertangkap kéngingkeun téknologi anu mekar. Tangtosna, éta bakal janten fungsi anu nilai nambahan jeung mekanisme pikeun konversi ulang lisensi nu parusahaan nawiskeun dina software salaku tingkat layanan. Sanaos, urang moal kaget, seueur bakal tetep dilambuhun tina pangrojong nu ditawarkeunana, keur naon anu ku urang katingali ayeuna nepi dina prosés anu urang parantos dilaksanakeun. Konfigurasi ieu berlaku kana kailaharan aplikasi anu ayeuna dimana aya waktos anu ogé ngetik pikeun parabot warisan ti séri SELECT sareng pikeun muka jalan kana seri anyar anu disebut CONNECT.

  • Lisénsi warisan sateuacan Series SELECT sapertos V8, XM sareng 2004 moal deui dukun.
  • Lisénsi vérsi mimitina SELECT, urang anggap 1 na 2, bakal Rojongan dugi Juli tina 2019.
  • Lisénsi vérsi anyar ti SELECT Series bakal boga rojongan dugi Januari di 2021.
  • Lisénsi ti séri CONNECT moal gaduh kendat rojongan.

OpenRoads Sambungkeun Édisi

Ieu bakal janten solusi kanggo infrastruktur jalan, nganggo topografi anu pakuat, modeling, sareng aya dina pendekatan siklus kahirupan obyék. Lantaran alesan éta Bentley nambihan nilai dina akusisi anu anyar, contona conto perusahaan anu ngadominasi panyandian jalan di Amérika Serikat; ngan ngabayangkeun barkod nu ngawengku karakteristik aset anu dikaitkeun sareng file desain, pangwangunan, pangropéa, ékspansi atanapi demolition.

Environmentmbaran anu terpadu henteu direngsekeun ku nyambungkeun data. Hal ieu dilakukeun saé atanapi parah ku alat komputer. Necessaryta perlu integrasi prosés.

Diharepkeun ngahubungkeun kapasitas sareng pihak anu kabetot (jalma), data sareng workflows; automation tina file proyék konstruktif (anggaran tur timing). Dina watesan integrasi sareng kontéks éta, padika-saarah anu dipiharep dina parangkat sapertos pamariksaan sareng ngokolakeun aset, anu ngawengku évaluasi kaayaan nu aya, model model obyék anu dikedalkeun tina data dikumpulkeun di lapang dina wujud beungeut realistis bolong bolong. . Ngeunaan interoperabilitas, alungan pikeun ngayunkeun lamun model data, ka prosés anu tiasa nyarita basa anu sarua sareng Revit (tina Autodesk), Tekla (ti Trimble), antara séjén.

Ieu jelas yen seueur pungsi solusi nangtung ieu bakal ngandung sélulér orientasi, sahenteuna pikeun naon anu ngadukung ProjectWise / AssetWise balik, tapi sakitu ogé tiasa ngobrol sareng cara anu nganggo sistem desktop (Microstation). OpenRoads ngajukeun ka keukeuh dina shift paradigma segmentation antara juru ukur, konstruktur, desainer sareng operator; tiasa dianggo dina modél real-hirup, kalayan nganggo parobahan desain sacara real waktu ngaminimalkeun léngkah, wujud sareng anu sela anu tinggal urang anu ngembangkeun proyek kilométer jauh ti kantor, kalayan 36 derajat Celsius suhu sarta stress tina janten tinggaleun jaman ku cuaca inclement.

Tangtangan anu saé, ngémutan bet yén Bentley parantos nyebat «Modeling Lingkungan umum«, Di mana éta disangka yén sumbu jalan anu ngahubungkeun dua kota mangrupikeun tujuan hirup, anu pikeun konseptualisasi operator konseptualisasi pribadi janten modél bisnis, tapi kembar digitalna mangrupikeun catetan dimana realitas ngeunaan plot-plot anu aya. jalma anu mangaruhan atanapi ngawatesan panggunaan salaku jalan ngagampangkeun, anu gaduh desain geometri anu aya hubunganana sareng lalulintas sareng kecepatan, ogé konformasi fisik dihubungkeun sareng anggaran biaya unit anu teu disebatkeun dina bahan, tenaga kerja, alat sareng sub-kontrak. Éta mangrupikeun bagian tina nilai tambah tina ngahijikeun sareng AssetWise émbaran anyar sapertos Synchro, AlWorx sareng ContextCapture. Logika pikeun ngatur data master anu kuring hoyong tingali!

OpenBuildings Sambungkeun Édisi

Di dieu urang baris ningali usaha anu gedé pikeun berpidén naon anu parantos AECOsim, salaku solusi lengkep pikeun arsiték anu ngalir yén ngamungkinkeun konsépualisasi jilid, rohangan, fungsi, mobilitas; kitu ogé pikeun insinyur dina aspék desain plumbing, listrik, sistem AC, jsb. Sajaba ti, desain ieu boga tujuan pikeun ngawengku hiji integrasi luyu jeung waragad sarta program pikeun palaksanaan na (Synchro), kaasup modeling sareng monitoring pikeun pangiriman proyék, pikeun manajemén jero rohangan salaku aset sareng panempatan na di lingkungan perumahan real estate nu mimiti na sakabeh ieu investasi

Fungsionalitas anu diawarkeun téh dumasar kana potentiisasi kesederhanaan tina CAD nuju standarisasi BIM, kalayan kamungkinan skala ti desain leutik pikeun infrastruktur anu kompleks. Tawaran patuh kana IFC sareng ISM standar ngajangjikeun, anu bakal janten kasempetan gede pikeun nyingkronkeun jalma, data sareng proyék anu aya di pamisah disiplinna anu nyingkah operasi anu sederhana, sabab éta ogé ukur aya proyék anu rencanana sareng dikelompokeun dina aya sateuacan softwarena sumping. . Saperti dina OpenRoads, OpenBuildings berbebat ngahalangan subjék topografi sareng modeling lingkungan, sabab tiasa ngahasilkeun hasil photorealistic on surfaces anu lebet tina awan titik sareng modél photogrammetric jang nyokot gambar kontinyu.

Dina skenario pangalusna, OpenBuildings milarian dina lingkungan umum, janten solusi anu pajeulitna pincianna ku cara terstruktur wadah belingan sareng sagala citakan, sareng analisa ku sagala rupa aspék sapertos analisis HVAC (efisiensi énergi, ventilasi, cahaya, jeung sajabana)

Sambungkeun Edition STAAD.Pro

Leupas ti solusi pikeun cabang rékayasa anu sanésna, STAAD khusus keur nyayagi struktural. Kami écés, yén ieu teh di insinyur sipil anu dipikaresep ngaleutikan nyieun wangunan padumukan.

Berharga, yén versi ieu bakal nampi sareng kode langkung internasional 90 sareng kagunaanna kana karya infrastruktur sejenna anu merlukeun desain struktural; eta oge nawiskeun integrasi dina aliran anu mana anu aya antara desain fisik, rarancang analitis sareng modeling tilu diménsi; salaku OpenBuildings bakal ngawengku interoperabilitas sareng Revit, Tekla sareng workflows anu ngawengku hubunganna topographer - architect - insinyur sipil - insinyur mékanis / listrik.

Salaku hasil tangible, diperkirakeun ngaoptimalkeun waktos-hasil analisa nepi ka 200 kali dina prosés tradisional, anu digedékeun sabab desain struktural hésé ngasahkeun kasaruaan, tapi bisa dioptimalkeun ku dihubungkeun kana interaksi sareng disiplin séjénna jeung kamungkinan ngatur proyék ageung.

WaterGems

Tungtungna, dina prioritas ieu 5 ti séri CONNECT, aya tema Waters. Sigana urang bet lengkep sukses, nganggap yén modeling, desain sareng pangwangunan henteu tiasa leupas tina éta fénomena anu aya di luar anu pakait sareng bencana alam tiasa nungkulan masalah lingkungan sareng sumberdaya dina ajén luhur dina dékade ieu anu datang.

Di dieu urang ngaharepkeun integrasi anu leuwih gedé sareng geospatial, prioritized on BingMaps sareng BingRoads (mitra strategis Microsoft). Isu Jaringan cai Bentley parantos mampuh ogé, dina singkatan fungsi, samentawis kalawan kapasitas visual anu kawates, dimana kami ngarepkeun janten langkung pikaresepeun; Tangtosna, upami anjeun ningkatkeun laporan anu sareng immersion sareng lingkungan topographic / infrastruktur, bakal hébat.

dina kacindekan


Beta saé pikeun ningali anjeunna hirup taun ayeuna di Singapura, dimana anjeunna pasti bakal nampilkeun proyék anu parantos gaduh léngkah sateuacanna di logika ieu anu anjeunna miharep naekkeun Sambungkeun Edition dina cara transversal. Ieu katingal pikeun solusi atohanana atoh sareng, modeling tina prosés konstruksi, Sedengkeun pikeun modeling kota sareng Internét tina hal anu sanaos henteu langsung, teu gaduh pamaké husus -for jaman ayeuna keur- Anu dipastikeun nyaeta aranjeunna tiasa nambihan seueur nilai upami aranjeunna disimpen dina cara visioner dina ranté nilai anu mana anu tina manajemén informasi ka manajemén operasi; ngarujuk kana éta ranté anu kanggo pamaké teknis tiasa GIS - CAD - BIM - DigitalTwin - SmartCity Tapi dina hiji lénsa prosés nyaéta Candak - Modeling - Desain - Konstruksi - Operasi.

Ieu ogé bakal saé pikeun nempo alungan tina pesaing anu sanés anu gaduh visi sakabéh. Bakal aya waktos ngobrol ngeunaan eta.


Gening pikeun komitmen ieu solusi solusi, nu minimum nu nyangka jalma segi tina Geo-Teknik; kapentingan prioritas anu basajan dina ngurangan waktu, ngurangan biaya na traceability. Tangtosna, ieu implisitis ngakibatkeun yén solusi ngidinan ngahubungkeun tim jalma, workflows di manajemén lengkep daur proyék.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.