pangalaman abdi maké Google Earth pikeun Cadastre

Kuring sering ningali patarosan sami dina kecap konci nu ku pamaké sumping di Geofumadas tina search engine Google.

Dupi abdi tiasa ngadaptar nganggo Google Earth?
Sakumaha uteuk gambar di Google Earth?
Naha pamariksaan kuring dipésimkeun ku hormat ka Google Earth?

Sateuacan abdi kéngingkeun naon anu anjeun baca dina artikel ieu, hayu atuh nempatkeun anjeun dina kontéks pangalaman anu kuring ngalaman nalika ngalaksanakeun survey cadastral dina proyék anu ngarecah paradigma na pilarian hasil-hasil anu langkung penting batan katurunan sareng metodologi sareng protokol. tina tradisi.

Nalika kuring ngukur variabel naon anu dicandak nedunan orthophoto kanggo kotamadya 25 nu diperyogikeun pikeun ngalakukeun survey, kuring sadar yén aya hal anu henteu konvergen:

- Waktu keur nyieun penerbangan parantos diliwatan, sabab di daérah tropis sareng aya dina waktos anu optimal saatos mana kaayaan awan, ngaroko sareng cuaca,

-Lahuna nyaéta sababaraha taun dimana gambar satelit anu dibésér ku bagian heunteu pisan sanés pilihan jeung présisi nu kiwari ditawarkeun,

- Lembaga umum anu dibéré idin pikeun ngapung éta satengah jalan ngalénging, abdi miharep sajuta duit (di luhur méja, tangtu), pikeun sumebarna unggal munisipalitas. Salian yén pesawat ngeusi kuring tambahan pikeun naek Chubby anu ceuk lembaga éta ngan hiji sanggup mantau eta penerbangan.

- Duit anu parantos aya sawatara bawa ngahontal sangkan orthofoto anu saé, tapi pemberontakan saeutik.

- Sanaos kuring mawa artos, ngalakonan orthophoto dihimpun waktos anu mencegah kuring tina meunang hasilna sateuacan tanggal-persetujuan ti nilai cadastral pikeun robah lima taun.

Di marios hasil anu dipilarian ku proyék abdi, abdi sadar yén métodologi anu ngaganggu éta penting langkung sakaligus model cadastre gabungan tina akurat. Moreta mangrupikeun langkung penting kanggo nunjukkeun modél multifunional tinimbang kualitas optimal tina pendekatan légal basajan. Ku kituna, kuring leuwih milih ngalebetkeun kana derision sarta rurusuhan kanggo hasil jangka pondok.

Tulisan dumasar kana pangalaman éta, langkung sapertos pendekatan kana aplikasi teknis sareng akal umum tibatan resep sihir; sanajan sawenang-wenang kuring parantos nganggo conto kotamadya, dimana kuring kedah ngaku yén «choros sup»Nyangking deui kenangan anu ngantunkeun kontéks geomatik anu murni.

Gambar Google Earth boga akurat hade (Relatip).

Hayu urang ningali gambar sampel. Di tingkat sinyalna sinambung, urang tiasa ningali yén survey kami nganggo stasiun total sareng georeferenced sareng GPS geodetic, cocog sareng gambar anu sateuacan 2013. Tangtosna, pikeun ieu, ieu perlu pikeun nurunkeun gambar kanggo mendakan ku titik anu urang dikalikeun. Dina hal ieu, kedah aya gerakan (gambar, moal tina survey) ngeunaan méter 11 ka kaler-kulon.

Gambar Google Earth perlu kalebet tina perjelian saé. Sakali ieu rengse, gambar nembongkeun konsistensi.

Gambar Google Earth henteu gaduh konsistensi dina akurasi mutlak.

Nuluykeun kana conto anu sami, urang tingali yén gambar-bahannana anu disayalkeun ku Google Earth di 2013 kapindahan béda ti anu saencana. Tumpang tindihna antara gambar parantos tuntas kalayan rengse anu dilambahkeun ku cara sakedik ngintunkeun résontinuitas na; dina kasus jalan, ningali yén sakumaha dina arah pegatna henteu katingali saolah-olah nya éta transversal, tapi ka katuhu tina survey anjeun tiasa ningali kumaha aliran anu deui henteu cocog sareng survey; Cacak bisa waé robah parantos, saha saha jalma sih anu terang yén aya tembok panahan ti sasak anu henteu parantos robah di taun.

Janten, nganggo anu sanés anu langkung langkung langkung langkung langkung langkung langkung langkung langkung terbul anu peryogi anu sami sareng anu sami; nangtukeun titik diidentipikasikeun sareng tiasa ngaitkeun sareng titik kontrol dina widang anu, teras dédahanana pikeun muterkeun vektor ka vektor, anu urang jelas henteu béda ti gambar lianna. Praktékna ngarah kana solusi menarik, dimana gambar tina Google Earth ngarupakeun rujukan pikeun kasalahan anu dijieun kalayan total stasiun sapertos sapertos kalah deui, deteksi yén tim anu diperlukeun disaluyukeun, sareng validasi kuadran katasttrén anu nurut henteu partisi dumasar kana tingkat anu pasti, menit sareng detik, sareng naon henteu disebutkeun salaku bukti peta tilu diménsi anu nuduhkeun béda nilai cadastral kanggo mayar lahan sareng wangunan. Hal ieu nyéta, tanpa gambar rujukan atanapi saderekna program CAD / GIS anu mustahil.

Dasar gambar Google Earth nyaéta sakumpulan fragmen nembakuan anu béda-béda taun, kalayan sumber anu béda sareng henteu sesak tina posisi mutlak antara potongan ieu.

Akurasi posisional Google Earth nyaéta pas.

Sesampainan masalah gambar, ciri tina wangun buleud nu nganggo Google Earth, pas akur dina sagala survéy anu dikaluarkeun ku eta. Dina gambar di luhur, nalika ningalikeun koordinat UTM di Google Earth, dina file survéy kuring anu ku abdi tos diunggah kml, akhirat koordinat teu mibanda diskusi ngeunaan Datum WGS84, sabab éta nyaéta kanyataan matematik.

Di tengah Proyék, anu gurus lembaga lembaga anu lulus kalayan sababaraha pakakas akurasi luhur. Kami nyaritakeun aranjeunna yén aranjeunna tiasa nganggo sukuna kami salaku pamaréntahan, sabab éta géoreferencing pasipatan pikeun proyék nu judulna ditaros. Ieu hésé pikeun kuring pikeun nyabut lump tina tikoro abdi nalika ngécé salah sahiji budak bangkong, nétélakeun yén pemberontakan na teu hasil.

Utiliti Google Earth pikeun katastre nyaéta manfaat anjeun pangrojong

Mémang nyatana nyandak kaputusan anu saencana, diwenangkeun masihan Google Earth nganggo ieu sareng langkung matak. Kawasana parabot sadayana anu digunakeun dina proyék, Google Earth hiji deui.

Google Earth henteu tiasa dianggo pikeun nganggo gambar anu henteu sayur, sanés waé pikeun sataun ayeuna tapi éta ogé kaping sajarah lianna. Kuring émut rapat dimana walikota milu nyarios hasil: «Google Earth parantos aleyuran diaksés boga gambar sakabéh munisipalitas nu mana-mana sateuacanna nawiskeun kami perusahaan atanapi lembaga nagara«. Sateuacan sual guru ngeunaan Pitumpuh Cadastre, yén katepatan anu goréng, kecap-kecapna dirékam dina pidéo kuring: «Ieu parantos ngarengsekeun, upami anjeun ngagaduhan proposal, nyerat eta sareng urang gé nganggap hal éta".

Kami teu kedah hilap, nya éta jalma di manajemén merlukeun parabot anu gampang pikeun ngabuktikeun hasil dina tingkat pusat. Aya jalma-jalma anu moal angkat ka sawah, sareng sateuacan aranjeunna démo grafis kanggo kanggo anu kedah ngadamel Google Earth dina waktos éta. Buka kml atanapi layanan WMS sareng nunjukkeun aranjeunna yen aya perkotaan daérah kota atanapi padésan kotamadya, kalayan modél terren digital sareng wangunan sareng pagunungan anu gumantung kana sateuacan sareng saatos lawang proyek. Aranjeunna henteu mikawanoh akurasi, aranjeunna teu malire kumaha urang adaptasi metodeu, tapi aranjeunna puas ningali hasil grafisna sareng aranjeunna nyatujuan panyalindungan pasundan administrasi atanapi pangabutuh absurd laporan laporan seueur halaman.

Undeur gambar tina Google Earth éta karpenter. Nilai proyek éta dina manajemen gabungan; hal ieu henteu perlu meuli stasiun total atanapi millimeter GPS per munisipalitas. Sareng hiji per Pasamakmuran cukup, sarta aranjeunna tiasa neraskeun-lami saprak taun ngan ukur robah deui sapanjang taun ngiringan survey atanapi ngapdet sumberdaya anu aya komitmen taunan salaku ulang investasi tina survey dikumpulkeun sareng topografis dina proyek atanapi sistem jalan hidrosanitarios.

Nolak pilihan Google Google minangka rujukan, ngan pikeun ngalawan tembok. Jalma anu parantos nawiskeun nawiskeun jasa cadastral kana kotamadya dina kontéks ieu bakal ngawartosan yén ayeuna walikota henteu daék mayar karya utraprecise, tapi rada pikeun ngawangun gedong kapasitas lokal, nganggo sumbernaya haratis sareng nasihat supados kaputusan jadi bener

Terus ...

Saatos sakabeh jalma taun, kuring kedah ngaku yen aya kasalahan anu kuring jieun, sareng anu kuring bakal nulis artikel anu lega ti eta. Abdi resep resep software haratis sareng langkung dewasa, sareng kami seueur tumpukan lian; atawa yén pemetaan riungan jeung cadastre pas pikeun tujuan Kuring kungsi langkung difusi, sabab tangtu biaya kuring kirang ngécéskeun amalan anu urang dilaksanakeun tina waktos éta. Tapi pikeun hasil dinten abdi ningali:

  • Modél cadastre dumasar kana gabungan manajemén kota sanésna aya, diadopsi ku sabab kitu, teu kusabab inovasi na tapi kusabab pelajaran nu diajarkeun.
  • Gantina lakukeun cadastre di kotamadya 25, pangalaman dina damelna di 89. Ngan pikeun ngamangpaatkeun ékonomi skala manajemén gabungan, sareng tangtosna, nganggo gambar Google Earth.
  • Inovasi dina sumber daya sumberdaya jeun sumber lokal manusa anu mana-mana anu séjén henteu bakal milarian, ngarah nunjukkeun yén tiap dollar démonstrasi ku munisipalitas, puluhna kirang dina dua taun, jeung dikalikeun ka genep kali dina pendapatan dina salami 10 taun.
  • Kotamadya nu ngahontal cepéan pinuh daérah, ayeuna ngamutahirkeun ngagunakeun sumberdaya panghasilan anu aranjeunna nampi ti sakabéh daérah, sareng ngarobih metadata ngeunaan akurasi, kualitas sareng géométri.

Ampir akhir proyék, kuring kuring nepungan deui ka gurus lembaga nagara, anu ngvalidasi sababaraha masalah anu kaganggu pemberontakanna, anu geus ngalebatkeun judul jeung asup kana sistem nasional. Mimitina, kalayan nada anu otoriter, aranjeunna masihan terang ka kami yén kami kedah masihankeun peta anu diunggah. Nalika kami masihan aranjeunna alamat pikeun diundeur via WFS kami kenca salaku mahluk luar angkasa, teras salah sahiji budak khasi anu némbongkeun aranjeunna nganggo gvSIG; Anjeunna ngawartoskeun aranjeunna yen ti dinya aranjeunna tiasa didownload iraha wae aranjeunna hoyong. Kaadigungan na robah beungeutna, sareng urang tukeur ironi urang pikeun hal-hal anu karunya, sateuacan komentar na salajengna:

Hapunten, anjeun, Golgi, urang parah hoyong yén anjeun masihan gambar-gambar anu diunduh ti Google Earth.

Pilihan pikeun ngundeur gambar ti Google Earth: Bumi-Bumi y Bumi-Bumi. Abdi nyarankeun abdi duanana.

Salah Walon kana "Pangalaman abdi nganggo Google Earth pikeun Cadastre"

  1. Métodologi metot pikeun cadastre fiskal, atanapi peta tenencial. Ku teu sangka éta lumaku pikeun katasti multi-tujuan atanapi multiguna.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.