Tempo koordinat Google Earth di Excel - sarta ngarobah éta pikeun UTM

Kuring gaduh data di Google Earth, sarta abdi hoyong nembongkeun koordinat dina Excel. Salaku bisa ningali, éta téh taneuh kalawan hucu 7 sarta imah kalawan opat hucu.

Simpen data Google Earth.

Pikeun ngundeur data ieu, klik katuhu dina "Tempat kuring", tur pilih "Simpen tempat sapertos ..."

Keur hiji file kalawan garis, titik-titik jeung pasipatan anu geus robah ikon, file moal disimpen salaku tunggal tapi salaku kml KMZ.

Naon file KMZ.

A kml KMZ nyaéta sakumpulan koropak dikomprés. Jadi, Cara panggampangna pikeun decompress éta kawas kami ngalakukeunana a .zip atanapi file .rar.

Ditémbongkeun saperti dina grafik di handap, Anjeun bisa jadi teu ningali extension file. Jang ngalampahkeun ieu, urang kedah ngalakukeun di handap:

1. Pilihan pikeun nempo perangkat éta file diaktipkeun, ti tab "Témbongkeun" ti panyungsi payil.

2. nu penyuluhan .kmz mun .zip geus robah. Jang ngalampahkeun ieu, janten hiji klik lemes file, sarta data nu mangrupa sanggeus titik kasebut dirobah. Simkuring nampi pesen nu nembongan ka kami, sangkan kami nu urang ngarobih extension file na nu eta bisa balik unusable.

3 Koropak ieu disahkeun. Tombol mouse katuhu, sareng "Extract in ..." dipilih. Dina hal urang, file na disebut «Geofumadas Classroom Ground».

Salaku tiasa urang tingali, polder dijieun, sarta ngan di jero anjeun tiasa ningali file kml disebut "doc.kml" sarta folder disebut "file" anu ngandung data pakait dina gambar umum.

Buka KML ti Excel

Naon file Kml

Kml mangrupakeun format dijieun populér ku Google Earth, nu éta méméh parusahaan Keyhole, ku kituna nami (Keyhole Aksara Basa), ku kituna, mangrupakeun struktur file di XML (eXtensible Aksara Basa). Ku kituna, keur hiji file XML kedah viewable ti Excel:

1. .kml ngarobah extension -na pikeun .xml.

2. Buka berkas ti Excel. Bisi kuring, Kuring maké Excel 2015 kuring pesen lamun hayang ningali salaku hiji méja XML salaku buku baca-hijina atawa lamun abdi hoyong nganggo panel sumber XML. Pilih pilihan kahiji.

3. Urang néangan daptar koordinat geografis.

4. The disalin ka file anyar.

Sarta presto, urang ayeuna boga file koordinat Google Earth dina tabel Excel. Ti baris 29 dina ngaran kolom X hucu dipintonkeun, jeung lintang / bujur koordinat dina kolom AH. Kuring ngahapus sababaraha kolom, ningali nu di barisan 40 41 tur anjeun tiasa ningali dua polygons yén kuring Drew, kalawan ranté miboga koordinat.

Ku kituna, éta nyalin X kolom na kolom AH, mibanda objek jeung koordinat titik anjeun ti Google Earth.

Kuring ngaharepkeun nu di luhur tos seueur ngartos kumaha carana nyimpen data dina file Google Earth KMZ, sarta ngartos kumaha carana lulus file kml KMZ ka tungtungna tingali kumaha koordinat Google Earth maké Excel.


Museurkeun hal sejenna?


Ngarobah data ti Google Earth mun UTM.

Ayeuna, lamun rék ngarobah pamadegan koordinat geografis nu gaduh salaku angka désimal lintang jeung bujur koordinat ka format UTM projected, teras Anjeun bisa make citakan aya keur éta.

Naon koordinat UTM

UTM (Universal Traverso Mercator) mangrupakeun sistem anu meulah dunya di wewengkon 60 6 derajat unggal robah matematis jeung nyarupaan hiji ellipsoid projected on grid a; kayaning Eta dipedar dina artikel ieu. jeung dina video ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya salinan koordinat ditémbongkeun di luhur. Hasilna, anjeun boga X, koordinat Y jeung zone UTM ditandaan dina kolom héjo, nu dina conto ieu nembongan dina aréa 16.

Kirim surélék data ti Google Earth mun AutoCAD.

Pikeun ngirim data ka AutoCAD, anjeun ukur kudu ngaktipkeun paréntah sababaraha titik. Ieu di tab "Draw" ditémbongkeun saperti dina gambar di katuhu.

Sakali anjeun parantos ngaktipkeun poin, salin data tina citakan Excel, kolom panungtungan, garis paréntah AutoCAD langkung ti paréntah.

Kalayan ieu, koordinat anjeun geus digambar. Pikeun nempo éta, anjeun tiasa ngagedekeun / Kabéh.

Anjeun tiasa mésér éta template kalawan Paypal atawa kartu kiridit. Kana pamayaran, anjeun meunang hiji email kalayan link download. Acquire citakan entitles anjeun surélék rojongan, bisi anjeun ngagaduhan masalah hasil citakan.


Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


5 balesan pikeun "Témbongkeun koordinat Google Earth di Excel - sarta ngarobah éta pikeun UTM"

  1. É tumanya patut deui atanapi Google Earth nyandak pitur atual nao com polygon Precisão aceitáveis. É melhor Faze-lo program em outro GIS ngirimkeun e-lo atanapi Google Earth keur.

    Saudações

  2. Egeomates Oi !!

    Salaku Posso um Poligono moal nambahan google bumi?

    Eu tento ditempatkeun Primeiro e depois Pontos Anjeun nambahkeun atawa mode normal polygon keur ngartikeun wewengkon minha. Atawa leuwih anu kajadian é quando faço atanapi da ngadeukeutkeun aréa trabalho, atawa Ponto nyaeta sobrepõe nao ao poligono, deixando tumanya Erro gap badag antara eo ponto atanapi polygon.
    Ngeun seja, moal kudu nambahan um polygon google bumi (Se puder jadi ti Excel do, melhor)

    Kuring miharep Ajudem e muito obrigada !!!

  3. egeomates Hola, tips alus teuing pikeun maké google bumi ngabantuan kuring loba karya abdi.
    rojongan, dimana abdi tiasa ngundeur sidik Daptar TO transformasi koordinat geografis (X, Y, Z) A UTM, abdi peryogi eta.
    Kuring await comment Anjeun
    Wasalam
    fabio

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.