Tingali koordinat Google Earth di Excel - sareng ngarobah kana UTM

Kuring gaduh data di Google Earth, sareng kuring hoyong ngabayangkeun koordinat dina Excel. Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun lahan anu gaduh 7 simpul sareng bumi anu opat juru.

Simpen data Google Earth.

Pikeun ngundeur data ieu, klik katuhu dina «Tempat abdi», sareng pilih «Simpen tempat salaku ...»

Keur hiji file kalawan garis, titik-titik jeung pasipatan anu geus robah ikon, file moal disimpen salaku tunggal tapi salaku kml KMZ.

Naon file KMZ.

Kmz mangrupikeun sét file kml anu dikomprés. Janten, cara anu paling gampang pikeun dekomprésikeun nyaéta sapertos urang ngalakukeun ku file .zip atanapi .rar.

Sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu di handap, urang panginten henteu tiasa ningali panyambung file. Pikeun ngalakukeun ieu, urang kedah ngalakukeun ieu:

 

1. Pilihan pikeun nempo perangkat éta file diaktipkeun, ti tab "Témbongkeun" ti panyungsi payil.

2. Ngarobih papanjangan tina .kmz kana .zip. Pikeun ngalakukeun ieu, hiji klik lemes dilakukeun dina file, sareng data anu saatos titik na dirobih. Kami nampi pesen anu bakal muncul, anu nyaritakeun yén kami ngarobah ekstensi file sareng éta tiasa ngajantenkeun henteu tiasa dianggo.

3. file na unzipped. Tombol beurit katuhu, sareng pilih "Ékstrak kana ...". Dina kasus kami, file ieu disebat «Geofumadas Classroom Terrain».

Salaku tiasa urang tingali, polder dijieun, sarta ngan di jero anjeun tiasa ningali file kml disebut "doc.kml" sarta folder disebut "file" anu ngandung data pakait dina gambar umum.

Buka KML ti Excel

Naon file Kml

Kml mangrupikeun pormat anu dipopulerkeun ku Google Earth, anu sateuacan perusahaan Keyhole, janten nami (Keyhole Markup Language), janten file anu nganggo struktur XML (eXtensible Markup Language). Janten, janten file XML éta kedah tiasa ditingali tina Excel:

1. .kml ngarobah extension -na pikeun .xml.

2. Urang muka file ti Excel. Bisi kuring, yén kuring nganggo Excel 2015, kuring nampi pesen upami kuring hoyong ningali éta salaku tabel XML, salaku buku baca-ngan atanapi upami kuring hoyong nganggo panel sumber XML. Kuring milih pilihan kahiji.

3. Urang néangan daptar koordinat geografis.

4. The disalin ka file anyar.

Sareng voila, ayeuna urang ngagaduhan file koordinat Google Earth, dina tabel Excel. Mimitian ti jajaran 29, dina kolom X muncul nami simpul, sareng koordinat lintang / bujur dina kolom AH. Kuring parantos nyumputkeun sababaraha kolom, janten anjeun tiasa ningali yén dina jajar 40 sareng 41 anjeun tiasa ningali dua poligon anu kuring gambar, kalayan ranté koordinatna.

Ku kituna, éta nyalin X kolom na kolom AH, mibanda objek jeung koordinat titik anjeun ti Google Earth.

Kuring ngaharepkeun nu di luhur tos seueur ngartos kumaha carana nyimpen data dina file Google Earth KMZ, sarta ngartos kumaha carana lulus file kml KMZ ka tungtungna tingali kumaha koordinat Google Earth maké Excel.


Museurkeun hal sejenna?


Ngarobah data ti Google Earth mun UTM.

Ayeuna, lamun rék ngarobah pamadegan koordinat geografis nu gaduh salaku angka désimal lintang jeung bujur koordinat ka format UTM projected, teras Anjeun bisa make citakan aya keur éta.

Naon koordinat UTM

UTM (Universal Traverso Mercator) mangrupakeun sistem anu meulah dunya di wewengkon 60 6 derajat unggal robah matematis jeung nyarupaan hiji ellipsoid projected on grid a; kayaning Eta dipedar dina artikel ieu. jeung dina video ieu.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, aya anu nyalin koordinat anu dipidangkeun di luhur. Hasilna, anjeun bakal ngagaduhan koordinat X, Y sareng ogé Zona UTM anu ditandaan dina kolom héjo, anu dina conto éta némbongan dina Zona 16.

Kirim surélék data ti Google Earth mun AutoCAD.

Pikeun tiasa ngirim data kana AutoCAD, anjeun ngan ukur kedah ngaktipkeun paréntah sababaraha poin. Ieu aya dina tab «Gambar», sakumaha anu dipidangkeun dina gambar di belah katuhu.

Sakali anjeun parantos ngaktipkeun poin, salin data tina citakan Excel, kolom panungtungan, garis paréntah AutoCAD langkung ti paréntah.

Kalayan ieu, koordinat anjeun parantos ditarik. Pikeun ningali éta, anjeun tiasa Ngazum / Sadayana.

Anjeun tiasa mésér éta template kalawan Paypal atawa kartu kiridit. Nalika mayar, anjeun nampi email kalayan tautan unduhan. Mésér témplat ngamungkinkeun anjeun ngirim email, upami anjeun gaduh masalah sareng témplat éta.


Diajar kumaha ngadamel ieu sareng template sanés dina Kursus cheat-Excel CAD-GIS.


 

5 Balesan kana "Tingali koordinat Google Earth di Excel - sareng ngarobah kana UTM"

  1. É tumanya patut deui atanapi Google Earth nyandak pitur atual nao com polygon Precisão aceitáveis. É melhor Faze-lo program em outro GIS ngirimkeun e-lo atanapi Google Earth keur.

    Saudações

  2. Egeomates Oi !!

    Salaku Posso um Poligono moal nambahan google bumi?

    Eu tento ditempatkeun Primeiro e depois Pontos Anjeun nambahkeun atawa mode normal polygon keur ngartikeun wewengkon minha. Atawa leuwih anu kajadian é quando faço atanapi da ngadeukeutkeun aréa trabalho, atawa Ponto nyaeta sobrepõe nao ao poligono, deixando tumanya Erro gap badag antara eo ponto atanapi polygon.
    Ngeun seja, moal kudu nambahan um polygon google bumi (Se puder jadi ti Excel do, melhor)

    Kuring miharep Ajudem e muito obrigada !!!

  3. Berkas chuyển đổi VA Tien Nay beurit aya ích, cho em xin anh đổi Nay với chuyển file, email nguyenbahiep775@gmail.com. Dina anh beurit Cam.

  4. egeomates Hola, tips alus teuing pikeun maké google bumi ngabantuan kuring loba karya abdi.
    rojongan, dimana abdi tiasa ngundeur sidik Daptar TO transformasi koordinat geografis (X, Y, Z) A UTM, abdi peryogi eta.
    Kuring await comment Anjeun
    Wasalam
    fabio

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.