Kongrés Manajemén Land jeung Surveying

25 27 ka Oktober 2011 bakal tumuwuh di Guatemala, Kongres Kadua tina Surveying na Land Administrasi handapeun nami "Assembling bagian pikeun administrasi tur ngembangkeun diwengku". Kalawan kapuasan hébat kami ngamajukeun prakarsa ieu, nu nambihan ka trend sustained dina taun panganyarna di nagara ieu, dimana akademisi, pamaréntah, kerjasama internasional na perusahaan swasta geus kabukti jadi diantara tingkat pangluhurna inovasi di Amérika Tengah.

konferensi ieu téh tuluyan tina kahiji dipigawé di 2009 dina Peten, constituting hiji arisan enviable professional sarta siswa careers patali administrasi diwengku.

Kongrés Manajemén Land

acara ieu keur dipigawé ku rojongan ti proyék "strengthening Pelatihan Sumber Daya Manusa di Manajemén Tanah di Guatemala", alpukah Walanda Kamampuh Gedong di Atikan Tinggi (Ecological) jeung paguron di Quetzaltenango, Chiquimula na Petén éta Universidad de San Carlos de Guatemala.

Salaku bukti kagiatan sengit dilumangsungkeun dina Guatemala di ngaluarkeun diwengku, ayeuna sipatna ngalaman latihan tata masif, kalawan pintonan pikeun ngawangun hiji System Planning Nasional pikeun linking tingkat sectoral tur diwengku, kawijakan publik, rencana na anggaran. gagasan téh ngahijikeun tata ngembangkeun jeung deukeut manajemén resiko pikeun nerapkeun rencana manajemen darat di tingkat lokal. Di sisi séjén, anu pendaptaran Land geus undertaken a surveying darat masif di leuwih ti sawidak kotamadya, néangan koordinasi kalayan institusi administrasi darat nu numbu ka prosés.

logo Guatemala KongrésTangtangan ti Guatemala nyaeta hébat keur integrasi usaha di wewengkon administrasi diwengku, nu teu hese ti data, téknologi jeung poténsi teknis; Tapi kasusah hébat biasana bagian institusional mana model konseptual tiasa bari perobahan malpractice pamarentahan, patronage politik jeung kalemahan dina palaksanaan karir sipil dina administrasi umum. Asia aya ngarah ka tulak kongres kadua ieu.

Diantara speaker internasional kaasup:

  • Javier Morales of Colombia, ku ITC Walanda
  • Mario Piumetto Argéntina
  • Diego Alfonso Erba, ogé Argéntina, ku Lincoln Institute
  • Rafael Zavala Gomez, Mexico
  • Martin Wubber, Walanda

Ieu bakal méwah ka bagikeun panggung nganggo atanapi Éksponén tina tingkat ieu, nu bakal ngalengkepan teh presentasi program pamakéan kasus latihan akademikUsaha tina Lincoln Institute pisan aktif di wewengkon sarta kamajuan lembaga nu koordinat kalawan SEGEPLAN.

surveying kongresDi antara jejer bisa diajarkeun di format Kuliah aranjeunna:

  • The cadastre salaku alat pikeun ngembangkeun régional
  • Rumusan kawijakan darat nasional: kasus Walanda
  • Approaching konsép Development diwengku
  • Kamajuan proses cadastral di Guatemala
  • Peran munisipalitas dina kawijakan darat
  • Pamakéan imagery satelit pikeun nganalisis panutup leuweung
  • Bagikeun meunang: peran informasi keur administrasi wilayah nu
  • pamakéan Geoservices sarta konsumsi pikeun IDE
  • Bubuka téknologi anyar dina proyék cadastral di wewengkon

Metodologi tur buleud tabel di handapeun jejer di handap bakal dianggap:

  • Tren Anyar dina nanganan téknologi pikeun acquiring sarta menata data spasial
  • Tren Anyar dina nanganan téknologi pikeun acquiring sarta menata data spasial
  • The SINIT: a hambalan munggaran pikeun FDI di Guatemala?
  • Proyék Outlook pikeun Surveying na Administrasi Tanah di Guatemala, prospek dibandingkeun kalawan nagara séjén.

Eta sigana urang conto pantes katara ku nagara séjén di Amérika Tengah, ogé alatan mangrupa sugan nagara anu tohan dina palaksanaan aréa geospatial téknologi Open Source na séktor mana usaha pikeun align umum, pribadi jeung akademik aman mawa hasil sustainable.

Inpo leuwih:

http://www.congresoatguate.com/2011/

Di dieu anjeun bisa ningali presentasi

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.