Manajemén Land dipedar

Perencanaan wilayah nyaéta alat pikeun ngamangpaatkeun sumber daya alam. Salila mangtaun-taun wilayah Peruvian parantos dikawasaan dina kaayaan
logika ngajantenkeun mangpaat sumber daya alam, dina sababaraha kasus ngabalukarkeun dampak négatip dina ekosistem sareng basa produktif nagara, ogé ngahasilkeun prosés pangembangan henteu saimbang. Hal ieu utamina kusabab kurangna artikulasi antara kawijakan nasional sareng lokal kalayan dampak wilayah sareng kurangna wawasan anu dibahagiakeun ku kriteria saimbang sareng sustainable.

Ulah aya situasi sapertos perlu ngamajukeun mékanisme pikeun mibanda kaayaan diperlukeun pikeun ngembangkeun saimbang di masa depan wewengkon.

Urang ngarti wewengkon salaku spasi Wanadri taneuh, subsoil, domain maritim tur airspace nu hubungan sosial ngamekarkeun, ekonomi, politik jeung budaya antara jalma jeung lingkungan alam.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.