gvSIG salaku alternatif pikeun kotamadya

gvsig Guatemala minggu ieu kuring kudu rapat teknis ieu tempo hiji proyék nu gvSIG salaku alternatif pikeun nerapkeun dina kotamadya dimana aranjeunna ngaéksekusi hiji proyék Manajemén Land ngawengku bagian tina Amérika Tengah.

Parantos di Amérika Latin pangalaman anu béda kadéngé dina panggunaan gvSIG, dina hal ieu kuring hoyong nyebatkeun salah sahiji anu kajantenan di Guatemala, panginten anu munggaran di daérah Amérika Tengah.

Sistematisisasi pangalaman kedah janten salah sahiji alat anu pangsaéna anu tiasa dimangpaatkeun ku gvSIG pikeun nyebarkeun sareng ngamajukeun alat ieu, sabab sanés ngan ukur kotamadya anu bakal nyandak éta gratis. Aya biaya sanés ngan ukur dina nerapkeun tapi ogé kalestarian kusabab seueur kalemahan dina kontéks Amérika Latin, anu bénten-bénten dumasar nagara tapi umumna aya diantara watesan ekonomi kota sareng teu stabilitas sumber daya manusa kusabab aplikasi kawijakan terbatas pikeun promosi karir umum. Sigana mah kerjasama internasional tiasa berperan penting dina ieu, saur kuring mah dokumen nuNu keur ayeuna sigana sadia.

Mungkin aspek anu paling berharga tina pangalaman ieu di Sacatepéquez nyaéta nyiptakeun instrumen anu tiasa manpaat, boh pikeun réplika atanapi pikeun paningkatan. Presentasi anu dilakukeun ku Fabián Rodrigo Camargo dina 3as dipasang dina halaman wéb gvSIG, satengah umur tapi ayeuna dina hal jabatanana. Konperénsi GvSIG dina bulan Nopémber 2007 di mana éta ngagambarkeun hasil anu diala dina proyék ieu di Guatemala.

Sajaba ti éta, pangalaman ieu, Camargo balik ka masarakat anu presentasi ditangtoskeun ngajar kursus gvSIG, nu tiasa janten pelengkap alus manual dina nalika ngajarkeun tangtu, Kuring geus dipake deui. Peta sareng data anu diperyogikeun pikeun ngalaksanakeun latihan latihan ogé kalebet.

gvsig Guatemala

Proyék ieu dirojong ku Andalusian Fund of Munisipalitas pikeun Solidaritas Internasional, sareng Asosiasi Kotamadya Sacatepéquez, Guatemala. Pasti éta mangpaat, upami henteu kontemporer, naon anu dilakukeun ku Moisés Poyatos, sakitar 100 kotamadya, sok di Guatemala, dina proyék Kotamadya Démokratik sareng anu kuring ngarepkeun nyarios dina waktos anu sanés.

Éta sistematisisasi prosés atanapi pangalaman anu tiasa manjangkeun umur tina usaha anu dilakukeun, kasimpulan anu ditingalikeun tina metodologi anu dianggo raos pisan, sanaos pastina ogé rumit, kumargi seueur hal parantos diintegrasikeun tina gvSIG 1.1 dugi ka ayeuna. Pikeun masihan conto, ngarobih Sistem Rujukan, dimungkinkeun tina 1.3 sareng dina kasus Guatemala, éta gaduh SRS nyalira, sanaos 1.9 anu masih megatkeun kalapa dina béréndélan kusabab sababaraha tétéla reprojection data dina nempo teu konsisten.

Palaksanaan parangkat lunak gratis dina manajemén publik di nagara berkembang mangrupikeun alternatif operasional sareng ékonomi.

Ngurangan "gap téhnologi" nu marengan faktor lianna mangaruhan pangwangunan.

Fabian Camargo - konsultan GIS

Kuring nyimpulkeun conclusions yén kuring manggihan pisan suksés tur éféktif kiwari ... na saha weruh lamun dina sababaraha taun.

  • Palaksanaan GIS di nagara-nagara berkembang mangrupikeun kabutuhan nyalira sareng paménta anu tetep tina organisasi kerjasama kerjasama internasional
  • Ayana GIS di kotamadya narik panaliti sareng nawiskeun kaunggulan pikeun perusahaan swasta ngaeksekusi padamelan umum.
  • Pelatihan penting sateuacan sareng salami proyek implementasi GIS
  • software bébas ngaheéat watesan ékonomi di acquiring lisensi
  • komunitas pamaké,  béréndélan mailing, jsb. ngagambarkeun dukungan anu dipilarian ku organisasi nalika nerapkeun perangkat lunak gratis
  • Sanaos GIS di nagara-nagara ieu anom, ti mimiti aranjeunna kedah ngémutan pendekatan infrastruktur data ruang (SDI)
  • Ayana data dina format sejen nyaeta berharga, tapi kualitas Biologi Kelautan sarta Akuatik goréng nyaéta informasi rujukan pisan euyeub.

konferensi ka dilaksanakeun dina bulan Séptember taun di Argentina Aranjeunna hasil hasil di Amérika Latin, nu complemented ku usaha kawas Venezuela tapi panginten taun ayeuna salah sahiji saran acara bakal nyiptakeun acara di daérah sanés buana anu parantos aya bibit anu ditinggali ku anu sanés. Sareng sanaos parantos aya konperénsi (resmi atanapi teu resmi), konperénsi di Guatemala kalayan ruang lingkup Amérika Tengah, Karibia sareng Mexico pikeun 2010 moal ngaraheutkeun.

Kuring ngabejaan aranjeunna aya usaha ieu guys bakal ngalakukeun nu lantaran kuring nyaho loba kumawula jeung kapasitas nu bisa nyieun peran badag kalayan gvSIG.  Di dieu Anjeun tiasa Ngundeur presentasi Camargo.

4 Bales ka "gvSIG salaku alternatif pikeun kotamadya"

  1. Teu sangka sedeng nu komentar, tapi lalaki, poé ieu anjeun kudu nyandak humor alus malah di scripting.

  2. Éta kajadian qe qe anu smoked atanapi ieu sigana popo
    putra bitches

  3. Hatur nuhun data Alvaro, ngan ayeuna kuring gaduh paguneman sareng Moisés, sareng aranjeunna nganggo proyék anu dirojong ku Uni Éropa dimana aranjeunna bakal ngalaksanakeun gvSIG sahenteuna sahenteuna munisipalitas 8 di kalér Honduras. Pikeun ayeuna aranjeunna ngerjakeun desain.

  4. Dina Konperénsi ka-4, taun 2008 panungtungan, aya ogé pameran sanés ngeunaan proyék "Perbandaran Démokratik" di Guatemala, dipasihan ku Walter Girón sareng Moisés Poyatos.
    Anjeun tiasa ningali presentasi jeung artikel ngeunaan eta di:
    http://jornadas.gvsig.org/

    gvSIG mimiti janten rujukan anu leres di Amérika Latin, kalayan pangalaman anu positip pisan di nagara sapertos Venezuela, Guatemala, Argentina, Brazil, Colombia ... hayu urang ngarepkeun Konperénsi gvSIG ka XNUMX di Amérika Latin, anu taun ieu diayakeun di Argentina, bakal janten titik pertemuan pikeun aranjeunna sadayana sareng peluncuran komunitas Amérika Latin anu kuat.

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.