gvSIG salaku alternatif pikeun kotamadya

gvsig Guatemala minggu ieu kuring kudu rapat teknis ieu tempo hiji proyék nu gvSIG salaku alternatif pikeun nerapkeun dina kotamadya dimana aranjeunna ngaéksekusi hiji proyék Manajemén Land ngawengku bagian tina Amérika Tengah.

Latin America acan uninga pangalaman béda dina ngamangpaatkeun gvSIG, dina hal ieu abdi hoyong disebatkeun salah sahiji lumangsung di Guatemala, jigana kahiji di Amérika Tengah.

Systematization tina pangalaman kedah salah sahiji parabot pangalusna anjeun bisa ngungkit gvSIG nyebarkeun jeung ngamajukeun alat ieu sabab moal sabab énsiklopédia bébas bakal sagala munisipalitas. Aya biaya mah ukur aya di palaksanaan tapi kelestarian ku loba kelemahan dina konteks Amérika Latin, nu beda-beda dumasar nagara tapi sacara umum Bulan antara konstrain ekonomi kotamadya jeung instability SDM ku palaksanaan goréng tina kawijakan pikeun ngamajukeun careers umum. Sigana anu kerjasama internasional bisa maénkeun peran penting dina ieu, ceuk kuring dokumen nuNu keur ayeuna sigana sadia.

Bisa oge pangalaman paling berharga di Sacatepequez nyaeta kreasi instrumen nu bisa jadi mangpaat boh pikeun réplikasi atawa pikeun perbaikan. Aya anu dipasang dina loka ngeunaan heubeul tapi valid hartosna gvSIG dina posisi maranéhanana, a presentasi ku Rodrigo Fabian Camargo di 3as. Konférénsi GvSIG di 2007 Nopémber nu ngagambarkeun hasil proyék ieu Guatemala.

Sajaba ti éta, pangalaman ieu, Camargo balik ka masarakat anu presentasi ditangtoskeun ngajar kursus gvSIG, nu tiasa janten pelengkap alus manual dina nalika ngajarkeun tangtu, Kuring geus dipake deui. peta tur data diperlukeun ogé kaasup pikeun latihan praktek.

gvsig Guatemala

proyék ieu dirojong ku Dana Andalusian of kotamadya pikeun solidaritas Internasional jeung Paguyuban kotamadya di Sacatepequez, Guatemala. Pasti ieu mangpaat, upami teu kontemporer Poyatos naon Musa tumaros, dina ngeunaan 100 salawasna kotamadya Guatemala di proyék kotamadya Démokrasi jeung Abdi miharep ka nyarita dina waktos sejen.

Ieu téh mangrupa systematization prosés atawa pangalaman nu tiasa manjangkeun kahirupan usaha, pisan kasimpulan brainy ditémbongkeun dina metodologi dipaké, sanajan kudu geus hésé kusabab naon gvSIG 1.1 jadi jauh teuing geus terpadu. Pikeun masihan conto, ngaropea sistem rujukan, mungkin wae ti 1.3 jeung kasus Guatemala, boga SRS sorangan, tapi jeung 1.9 anu masih megatkeun kalapa dina béréndélan kusabab sababaraha tétéla reprojection data dina nempo teu konsisten.

Palaksanaan software bébas dina administrasi umum dina nagara berkembang alternatif operasional na ekonomis.

Ngurangan "gap téhnologi" nu marengan faktor lianna mangaruhan pangwangunan.

Fabian Camargo - konsultan GIS

Kuring nyimpulkeun conclusions yén kuring manggihan pisan suksés tur éféktif kiwari ... na saha weruh lamun dina sababaraha taun.

  • palaksanaan GIS di nagara berkembang mangrupakeun pisan kedah sarta paménta konstan pikeun agénsi kerjasama ngembangkeun internasional
  • Ayana GIS di kotamadya metot peneliti sarta nawarkeun kaunggulan ka perusahaan swasta executing karya umum.
  • Latihan penting pisan sateuacan na salila palaksanaan proyék GIS
  • software bébas ngaheéat watesan ékonomi di acquiring lisensi
  • komunitas pamaké, béréndélan mailing, Jsb ngalambangkeun néangan organisasi rojongan dina ngalaksanakeun software bébas
  • Sanajan GIS di nagara ieu ngora, saprak lahirna kedah ngahuleng mikiran masalah pendekatan of infrastructures data spasial (SDI)
  • Ayana data dina format sejen nyaeta berharga, tapi kualitas Biologi Kelautan sarta Akuatik goréng nyaéta informasi rujukan pisan euyeub.

konferensi ka dilaksanakeun dina bulan Séptember taun di Argentina Aranjeunna hasil hasil di Amérika Latin, nu complemented ku usaha kawas Venezuela tapi jigana taun ieu salah sahiji bongbolongan kajadian anu nyieun acara di lingkung sejenna dina buana dimana aya siki anu batur ditinggalkeun. Sarta sanajan aya geus poé (formal atawa informal), moal bakal menyakiti sapoé di Guatemala ku Amérika kuat Jawa Tengah, Karibia jeung Mexico pikeun sataun 2010.

Kuring ngabejaan aranjeunna aya usaha ieu guys bakal ngalakukeun nu lantaran kuring nyaho loba kumawula jeung kapasitas nu bisa nyieun peran badag kalayan gvSIG. Di dieu Anjeun tiasa Ngundeur presentasi Camargo.

4 balesan pikeun "gvSIG salaku alternatif pikeun kotamadya"

  1. Teu sangka sedeng nu komentar, tapi lalaki, poé ieu anjeun kudu nyandak humor alus malah di scripting.

  2. Éta kajadian qe qe anu smoked atanapi ieu sigana popo
    putra bitches

  3. Hatur nuhun data Alvaro, ngan ayeuna kuring gaduh paguneman sareng Moisés, sareng aranjeunna nganggo proyék anu dirojong ku Uni Éropa dimana aranjeunna bakal ngalaksanakeun gvSIG sahenteuna sahenteuna munisipalitas 8 di kalér Honduras. Pikeun ayeuna aranjeunna ngerjakeun desain.

  4. Dina Konperénsi ka-4, taun 2008 panungtungan, aya ogé pameran sanés ngeunaan proyék "Perbandaran Démokratik" di Guatemala, dipasihan ku Walter Girón sareng Moisés Poyatos.
    Anjeun tiasa ningali presentasi jeung artikel ngeunaan eta di:
    http://jornadas.gvsig.org/

    gvSIG ieu eta dimimitian pikeun jadi patokan di Amérika Latin, jeung pangalaman pohara positif di nagara sapertos banten, Guatemala, Argentina, Brasil, Kolombia ... Muga kuring gvSIG Konférénsi di Amérika Latin, nu sataun ieu dikelompokeun di Argentina, nu kuring keur titik pasamoan pikeun sakabéh éta jeung peluncuran komunitas Latino kuat.

Ninggalkeun comment hiji

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.