Uji coba hiji netbook di CAD / GIS

acer-aspire-hiji

Sababaraha poé katukang éta sempet dianggap ngabuktikeun yén ieu jalan anu netbook dina medium geomatics, dina hal ieu geus nguji Acer Hiji nu sababaraha technicians désa commissioned kuring mésér dina nganjang ka kota. test nu mantuan kuring pikeun mutuskeun akuisisi kuring salajengna investasi di séjén HP-kinerja tinggi atawa lamun ieu leyuran anyar tiasa giat.

tim nu

mesin ieu teu dirancang meakeun prosés sumberdaya cukup, kumaha teu hartosna maranéhna teu boga kapasitas anu cukup:

  • RAM 1GB
  • 160 GB teuas drive
  • layar 10 ''
  • Brings tilu palabuhan USB, port Datashow, sambungan nirkabel, sababaraha kartu na audio / mikropon.

keyboard nu rada leutik, euweuh masalah pikeun maranéhanana anu nulis make dua ramo (kawas hayam dahar jagung) tapi lamun kami kids nyandak Tangtu ketikan, hayang saeutik lalaki dipaké pikeun. Rada kenop ngagugulung bangor jeung mouse nanganan sareng jari geus satengah destrompado; sered ka katuhu boga kamampuhan zum tapi tombol anu teuas pikeun mencet; Jigana bakal leuwih hadé pikeun digawe sareng mouse éksternal.

Alesan pangbadagna mutuskeun yén ieu téh lain tim pikeun gawé teuas, nyaeta pro ukuran tina layar dina panon, alus keur lalampahan leumpang tapi janten dalapan jam megatkeun kalapa kalawan vektor jeung latar hideung ... moal Jigana. Sanajan eta boga port pikeun nyambung monitor a bisi tina pamakéan di kantor.

Sedengkeun pikeun software, éta hadir kalawan Windows XP, nu alus keur konsumsi sumberdaya saeutik, sanajan Imah Edition Pro versi anu teu mawa Iis ... goréng pikeun Manifold. Ogé hadir kalawan versi Kantor 60 2007 poé, sarta lamun nu flies brings Microsoft Works nu salawasna Microsoft tapi ti harga pisan low.

Gawe sareng CAD

Kuring geus ngajalankeun Microstation Geographics V8 ieu, nyambung ka hiji database Aksés via ODBC. Gentlemen, gawéna tanpa loba kasulitan, Bentley Peta ngarasa heavier tapi teu ekstrim.

Ieu loading genep orthophotos .ecw 11 MB unggal, moal goréng. 22 1 peta cadastral DGN: 1,000 ... euweuh masalah.

HMR ecw ngahurungkeun salah ... ogh! Crisco, mesin anu teu gaduh kinerja luhur tapi tungtungna junun 2: 21 menit, dirobah a ECW 8MB mun 189 MB HMR, hiji konversi absurd, abdi terang, tapi format kieu ngalir pisan gancang di Microstation. Ku teu sangka eta cocog pikeun digawe sareng Tiff ku beurat, tapi bisa jadi hiji pilihan ITIF boga kamampuhan tambahan.

Pasti, sareng Microstation mesin leutik ieu saengang, sanaos aya batur anu gaduh kartu NVidia anu pasti ngajadikeun éta hasil hadé.

conclusions

Pikeun program lampu kawas Microstation I tingali eta. GvSIG teu pikir fungsi parobahan panganyarna na iwal ti budak optimizing pamakéan daya ku gawé bareng loba lapisan atawa nyambung ka layanan OGC.

acer aspire salah

Kuring keur wareg pikeun pamakéan kuring jadi tanda: Kuring geus dimuat Microstation V8, BitCADNgaran Koréa, Avira, Microsoft Works, Hirup writter, Foxit y Chrome. Sanggeus saminggu Kami puas dina kapasitas kuring salaku sering traveler jeung amatir blogger CAD / GIS ... karunya eta ieu injeuman.

$ 400 ku kaulinan ieu téh patut, abdi teu ningali hiji investasi goréng tapi mertimbangkeun gain maranéhna bisa ngaharepkeun batur. Ieu mangrupakeun pamikiran alternatif alus anu tiasa numpak dina saku jakét jero atawa kantong, sabab ukuran mangrupa agenda, bari janten aman nyandak Ditengah blotter a, resiko kirang ti loading hiji tas keur ka kantor Targus lingkung dimana kabeh penjahat pasang aksi jero.

Ogé mertimbangkeun kontra, sabab najan beurat na pisan manageable, teu mawa CDrom kudu ngawengku aksésori ieu salaku hiji tambahan; kalawan USB 8GB masang program henteu sakumaha kompléks tapi lamun reformatting diperlukeun atawa detoxify virus kriminal ... Kuring boga mamang kuring. Mun urang nambah accu mouse AA nirkabel sarta tablet grafik ... eta kamungkinan pikeun jadi ampir sakumaha beurat salaku salah sahiji 14 "

Lamun kuring kungsi meuli komputer pikeun kinerja luhur, Compaq ti $ 500 ieu luhureun 2GB RAM, Intel duo sarta Kartu video individu. Kabeneran aya nu keur waktu anu singget maranéhna mibanda netbooks ti Assus, yakin dina sataun satengah gaduh mesin pisan mantap di ieu format miniatur.

Website: Acer Aspire One

5 balesan pikeun "Nguji a netbook di CAD / GIS"

  1. Ieu gumantung, upami ukur keur latihan, anjeun moal ngarasakeun slow loba.

    Tapi lamun loba karya mun ngalakukeun, tim nu teu bener, asa slow sarta ukuran layar dina panon.

  2. Hello misalna, wartoskeun pohara alus karung kuring loba patarosan saméméh kuring mésér. Kuring nyieun pertanyaan, Kuring diajar sudio visual 2010 na AutoCAD, anjeun pikir ku mesin nu bisa gawé bareng ogé?

    hatur nuhun

  3. Asuransi kedah tiasa nedunan ogé kusabab versi ieu nya lampu, abdi percanten yen dugi 2002 versi tiasa ngajalankeun ogé dina mesin ieu.

  4. Hampura, AutoCad 2000i nyaho lamun tiasa ngajalankeun normal (euweuh 3d) dina tipe ieu notebook.
    Salam jeung Blog pohara alus

  5. hehehe Kuring boga aspire salah, ngan handap model maneh geus diusahakeun tapi kalawan 512 igualito RAM na hiji SSD of 8GB.

    Abdi teu bakal ngagunakeun sakumaha workstation a, khususna keyboard anu sanajan henteu sagemblengna uncomfortable lamun meunang capé mun anjeun nyandak lila.

    Di sisi séjén hiji tim kawas milik, XP bakal justito tur atoh kuring teu resep. Kuring geus nempatkeun hiji Debian kalawan lampu minimal na tangkas sarta gawéna pikeun naon kuring rék: surfing di internet, email, obrolan, nyerat dokumen sarta optionally nyetél sababaraha haseup.

    Nya éta kado mangrupa I ulah ngangluh, pasti ayeuna neangan hiji kalawan leuwih drum, meureun sabagian deui RAM na optionally sagala layar inci. A bug jeung 6 atanapi 7 jam ieu otonomi nu hiji blast mutlak.

    Atoh di bumi kuring parantos mendakan monitor 19, ”naon anu kuring sebut“ kacamata ”budak lalaki éta 🙂

    'Salam !!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.