Uji coba hiji netbook di CAD / GIS

acer-aspire-hiji 

Sababaraha dinten ka pengker kuring parantos nganggap uji coba yén Netbook sapertos kitu dianggo di lingkungan géomatik, dina hal ieu kuring parantos nyobian Acer One yén sababaraha teknisi désa maréntahkeun kuring mésér nalika nganjang ka kota. Tés éta ngabantosan kuring pikeun mutuskeun naha dina akuisisi kuring anu salajengna kuring nanem modal dina HP anu gaduh kinerja tinggi sanés atanapi upami solusi anyar ieu tiasa dimungkinkeun.

tim nu

mesin ieu teu dirancang meakeun prosés sumberdaya cukup, kumaha teu hartosna maranéhna teu boga kapasitas anu cukup:

  • RAM 1GB
  • 160 GB teuas drive
  • layar 10 ''
  • Brings tilu palabuhan USB, port Datashow, sambungan nirkabel, sababaraha kartu na audio / mikropon.

Keyboard na sakedik langkung alit, henteu aya masalah pikeun anu nyerat nganggo dua ramo (sapertos hayam tuang jagong) tapi upami urang masih keneh ngiringan kursus ngetik, anjeun hoyong biasa deui bari. Rada ngaganggu kenop gulung sareng penanganan beurit ku ramo anu satengah kaganggu; nyeret katuhu ngagaduhan fungsi zum tapi kancing hésé teuing dipencét; Jigana bakal leuwih hadé digawekeun ku beurit luar.

Alesan utama pikeun mutuskeun yén ieu sanés tim pikeun kerja keras, nyaéta kusabab ukuran layar anu ban panon, éta saé pikeun perjalanan tapi nyéépkeun waktos dalapan jam meupeuskeun kalapa ku vektor sareng latar hideung ... henteu Émutan abdi. Sanaos ngagaduhan palabuhan pikeun ngahubungkeun monitor upami dianggo di kantor.

Sedengkeun pikeun software, éta hadir kalawan Windows XP, nu alus keur konsumsi sumberdaya saeutik, sanajan Imah Edition Pro versi anu teu mawa Iis ... goréng pikeun Manifold. Éta ogé ngagaduhan versi 60 dinten Office 2007, sareng upami lalat éta sumping sareng Microsoft Works, anu sok ti Microsoft tapi harga murah pisan.

Gawe sareng CAD

Kuring parantos ngajalankeun Microstation Geographics V8 ieu, nyambung kana database Access via ODBC. Dulur-dulur, éta tiasa dianggo henteu seueur kasusahan, Peta Bentley karaos langkung beurat tapi henteu nepi ka ekstrim.

Ngunggah genep .ecw orthophotos masing-masing 11 MB, henteu goréng. 22 peta cadastral kalayan 1: 1,000… teu aya masalah.

Ngarobih hiji ecw kana hmr ... ogh! di dieu mimiti anu saé, mesin dina ieu henteu ngagaduhan performa anu luhur tapi akhirna kahontal dina 2:21 menit, éta dikonversi langkung tina 8MB janten 189 MB hmr, konvérsi anu teu masuk akal, kuring terang tapi format ieu gancang pisan dilakukeun dina Microstation. Ku teu sangka éta idéal pikeun digawekeun ku Tiff kusabab beurat, tapi éta tiasa janten pilihan itif anu ngagaduhan kamampuan tambahan.

Pasti, sareng Microstation mesin leutik ieu saengang, sanaos aya batur anu gaduh kartu NVidia anu pasti ngajadikeun éta hasil hadé.

conclusions

Pikeun program anu hampang, sapertos Microstation kuring ningali éta ogé. Ku teu sangka gvSIG kalayan parobihan anu anyar na bakal dianggo kecuali anu lalaki ngaoptimalkeun konsumsi sumberdaya ku damel sareng seueur lapisan atanapi nyambungkeun kana jasa OGC.

acer aspire salah

Kuring keur wareg pikeun pamakéan kuring jadi tanda: Kuring geus dimuat Microstation V8, BitCADNgaran Koréa, Avira, Microsoft Works, Hirup writter, Foxit y Chrome. Saatos saminggu kuring wareg salaku sering ngumbara, blogger sareng kipas CAD / GIS ... parah teuing éta dina pinjaman.

Pikeun $ 400 cocooan ieu hargana, kuring henteu ningali éta salaku inpormasi anu goréng, tapi pikirkeun pangbalikan anu tiasa diarepkeun ku batur. Mangrupikeun pamikiran alternatif anu saé éta tiasa dibabawa dina kantong internal jaket atanapi jaket, kumargi ukuranana mangrupikeun agenda, nalika janten langkung aman pikeun ngangkutna di tengah folder, langkung résiko tibatan mawa tas tas Targus di lingkungan dimana sadaya penjahat nganggap aranjeunna aya di jero.

Ogé diperhatoskeun kontra, sabab sana beurat na tiasa diatur pisan, ku henteu nyangking CDrom perlu dilebetkeun aksésori ieu salaku tambahan; Kalayan USB 8GB, pamasangan program henteu katingalina rumit pisan tapi upami diperyogikeun pikeun pormatna atanapi detoksifikasi tina virus kriminal ... kuring ragu. Upami urang nambihan mouse nirkabel batré AA sareng tablet grafik… sigana bakal janten sakumaha beuratna 14 ”

Upami anjeun mésér PC performa tinggi, éta $ 500 Compaq langkung ti 2GB RAM, sareng Intel Duo sareng kartu grafik masing-masing. Kabeneranna nyaéta pikeun waktos anu pondok yén netbook parantos aya ti ASSUS, pastina dina sataun satengah urang bakal ngagaduhan mesin anu mantap dina format miniatur ieu.

Website: Acer Aspire One

5 Balesan "Nguji Netbook dina CAD / GIS"

  1. Ieu gumantung, upami ukur keur latihan, anjeun moal ngarasakeun slow loba.

    Tapi lamun loba karya mun ngalakukeun, tim nu teu bener, asa slow sarta ukuran layar dina panon.

  2. Hello misalna, wartoskeun pohara alus karung kuring loba patarosan saméméh kuring mésér. Kuring nyieun pertanyaan, Kuring diajar sudio visual 2010 na AutoCAD, anjeun pikir ku mesin nu bisa gawé bareng ogé?

    hatur nuhun

  3. Asuransi kedah tiasa nedunan ogé kusabab versi ieu nya lampu, abdi percanten yen dugi 2002 versi tiasa ngajalankeun ogé dina mesin ieu.

  4. Hampura, AutoCad 2000i nyaho lamun tiasa ngajalankeun normal (euweuh 3d) dina tipe ieu notebook.
    Salam jeung Blog pohara alus

  5. hehehe Kuring boga aspire salah, ngan handap model maneh geus diusahakeun tapi kalawan 512 igualito RAM na hiji SSD of 8GB.

    Abdi teu bakal ngagunakeun sakumaha workstation a, khususna keyboard anu sanajan henteu sagemblengna uncomfortable lamun meunang capé mun anjeun nyandak lila.

    Di sisi séjén hiji tim kawas milik, XP bakal justito tur atoh kuring teu resep. Kuring geus nempatkeun hiji Debian kalawan lampu minimal na tangkas sarta gawéna pikeun naon kuring rék: surfing di internet, email, obrolan, nyerat dokumen sarta optionally nyetél sababaraha haseup.

    Nya éta kado mangrupa I ulah ngangluh, pasti ayeuna neangan hiji kalawan leuwih drum, meureun sabagian deui RAM na optionally sagala layar inci. A bug jeung 6 atanapi 7 jam ieu otonomi nu hiji blast mutlak.

    Atoh di bumi kuring parantos mendakan monitor 19, ”naon anu kuring sebut“ kacamata ”budak lalaki éta 🙂

    'Salam !!

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.