AutoCAD tangtu pikeun pamaké MicroStation

minggu ieu geus sapoé pisan sukses, Kuring geus ngajarkeun Tangtu di AutoCAD pikeun pamaké MicroStation, sakumaha continuity ka Surveying tangtu urang kungsi dicokot sawatara poe ka tukang maké CivilCAD keur ngahasilkeun model jeung kontur digital garis.

Alesan utama naha urang geus rengse geus lantaran najan urang geus salawasna dipake software Bentley, urang moal bisa meungpeuk cakrawala kuli maranéhanana pikeun kasempetan kaluar aya nu bisa ditutup for urang teu nyaho kumaha carana make software design beuki populér di lingkungan urang. Paling siswa nya éta pamaké anu geus ngan dipaké Microstation, salah sahiji sadayana kalayan paréntah hade ArcView 3x, sejen jeung pangalaman éksténsif dina ArcGIS jeung Ruang Planning, salah jeung paréntah hade CivilCAD sanajan teu jadi AutoCAD, sababaraha nu geus katempo GIS manifold na Peace Korps volunteer anu kungsi narjamahkeun kana jejer Inggris. 18 kabeh, ngan tilu katresna jeung umur ... ti 23 50 taun ka streaking.

Fokus tangtu éta dina kriteria nu:

tangtu autocad"Salaku kalawan AutoCAD ngalakonan hal anu sarua urang ngalakukeun kalawan Microstation".

Ku sabab kitu, urang geus teu merlukeun dibedah komplikasi sahiji pita tur nganggo katingal Palasik bade difokuskeun hijina paréntah 32, Metoda saacanna digunakeun sanajan kalawan jam beuki kalawan pendekatan konstruktif pikeun ngarobah planes dijieun sahanteuna hiji paréntah 8:

  • 11 bar konstruksi (Draw): Line, garis konstruksi, polyline, buleudan, sagi opat, pikeun meungpeuk, blok panggero, titik, Hatch sarta sababaraha téks
  • 10 tina édit bar (ngaropéa): Tiron, paralel, muterkeun, skala, pamotongan, manjangkeun, megatkeun di hiji titik, dua titik megatkeun, rounding radius nol na ungrouping
  • 5 kami geus dipaké ti keyboard teh: Daptar, dist, lengthen, aréa, dibagi
  • 7 Utiliti tambahan: Print, sizing, nelepon rujukan DGN, raster lapisan rujukan panggero manajer, panel sipat sarta Snaps kontrol.

Sajaba ti éta, kami geus ditémbongkeun parabot pamakéan lawanna séjén ngartos naon "goréng" AutoCAD tétéla keur ngan hiji méja gambar.

Naon maranéhna teu resep AutoCAD

Salaku pamaké datangna ti ngagunakeun Microstation éta atra yén mimiti ngarasa uncomfortable kalayan logika béda, ogé kusabab dasar tangtu teu diwenangkeun pikeun ngagunakeun Kabiasaan cadel jalma anu balik online. Komo lamun geus kursus AutoCAD 2012, sababaraha dissatisfactions maranéhna moal bakal geus diperlukeun:

  • Keur dgn hiji leungeun antara keyboard jeung konci Esc
  • Nanyakeun nonton handap paréntah, jeung naha gaduh janten nyarios sami atanapi asupkeun, nuliskeun kecap, nuliskeun unggal paréntah, tinimbang jandéla turun-handap. Asupan dinamis tuh nanaon tapi bingung.
  • Yén aya kalana dina mouse kabayang ngagugulung mun ngadat bisa interacting antara zum / pan
  • Anjeun teu bisa ngalakukeun sered kana atanapi ngaktipkeun mareuman lapisan ti panel samping, duanana tina file nu sami atanapi rujukan bari
  • Yen aranjeunna teu bisa ningali lapisan ngabogaan sela informasi nada béda
  • Handler Raster nu ngarojong pisan sababaraha format na inserts nu buleud yen kudu dikirim deui ka teu nyumputkeun vektor
  • Aya teu alat pikeun ngahususkeun tangtu sarta jarak di stroke a, tanpa ngagunakeun paréntah serong dimensioning
  • Pager nu teu aya sorana sababaraha operasi ka area nu husus kayaning ngahaja ngékspor atawa potong kacamatan.
  • Paréntah téks teu ngidinan manteng tur shorten kana rasa
  • Yen aranjeunna teu bisa ngimpor titik tina daptar txt
  • Aya no téks Incremental kana daptar plot
  • Paréntah nu katempo interrupted kalawan Kabiasaan panganteur dasar (kayaning zum atawa ngaleutikan), atawa bolaykeun dianggap tindakan kayaning zum
  • Paréntah nu tulbar jadi kasebar atawa tab pita
  • Cara nulis arah dina wangun @dist <N ' "E, sanajan citakan dipaké pikeun concatenate egeomates teu ngumbar nu ngarareunah of pilari pamadegan simbol dina kibor sareng basa béda.
  • Sanggeus nepi ka sacara manual ngasupkeun paréntah kayaning daftar, dist, lengthen, aréa, regen. Masalah pangbadagna éta yén AutoCAD mah dina basa Inggris, Spanyol sarta aranjeunna di dinya anu potong kompas teu salawasna dianggo, underscore nu leuwih ti kantos teu nampi paréntah dina basa Inggris. Ogé rada uncomfortable ngabogaan nelepon Paréntah kalawan ngaran ilahar (kayaning offset mun offset presentasi ka perenah di ...)
  • Teu diitung aréa ti cairan internal sarta kapaksa Resort ka wates nu
  • The titik ukuranana, ketebalan sarta tipe garis henteu dinamis sarta pamakéan perlu paréntah redraw
  • slowness komparatif, tapi anjeunna lumpat lumayan lah di tipe portabel Dell Inspiron MiniDina mémori tina 1 GB snap ngagantung up atawa unggal waktu panel hiji éta perlu baranahan manéhna ceuk. Jelas, ieu henteu keur AutoCAD mini, tapi éta naon kagungan budak na naon anu teu ngalaman masalah migunakeun Microstation

Naon lain resep AutoCAD

tangtu autocadSalaku kursus ngembang, aranjeunna kapanggih hal anu aya di rasa alus:

  • Disambungkeun kana listings némpelkeun koordinat dina Excel tanpa ngabogaan ngagunakeun file txt
  • Sipat panel mana anjeun bisa nyaring dumasar ciri husus tur pitur leuwih hadé ti panel V8i, kaasup nyieun gaya dimensioning secukupnya
  • Paréntah putus di titik anu teu aya di Microstation na bakal ngajawab loba hucu segmentation topological
  • garis konstruksi (xline) dina Microstation teu aya na solves pisan ka stroke dina tabel sareng pensil tuh 4H
  • layouts citak, anu seemed basajan ti nanganan model di Microstation.
  • wizard ka ngahasilkeun layouts keur percetakan nu tebih ngaleuwihan V8i komposer lambaran, najan estranged pilihan skala dina méter salaku AutoCAD ukur brings milimeter sarta inci sacara standar
  • Aranjeunna kapanggih metot nu Fit na Spline fungsi polyline teken contours
  • Paket block sadia di Desain Center sarta kesederhanaan of nyimpen blok di file na teu merta dina .cel perpustakaan dibagikeun

Aranjeunna robah outlook nu

Ti poe kadua kami ningali parabot CivilCAD, sakumaha salah murid boga paréntah hade alat éta. Tempo ieu sareng PlexEarth dilayanan ka exemplify modél of platform CAD, nu -dicangcaya- hasilna nyaeta dumasar kana ngajarkeun dewan gambar ka minimum a, solusi jadi lianna jeung pausahaan boga kasempetan pikeun ngalakukeun bisnis on API na. Diantara hirup urang ningal dina CivilCAD nu mantuan urang ngartos masalah ieu:

  • Panyiri of parcels incrementally
  • The nyirian tina wates anu enggon. Simkuring geus ampir sajam gaya dimensioning konfigurasi digawé, tur tingal kumaha saderhana jeung CivilCAD éta alus.
  • itungan wewengkon nu hiji pilihan pikeun nuliskeun faktor na nempatkeun téks jero enggon tanpa keur polyline
  • Subdividing plot dina percentages, wewengkon husus sarta Jumlah kavling
  • kotak konstruksi otomatis kalawan témplat béda
  • The reticle generator UTM jeung koordinat geografis
  • ngabalikeun Tangtu dina garis

iguana

Eta geus mangrupa pangalaman menarik, dimana kontribusi koléktif geus leuwih mangpaat ti aranjeunna kapaksa pikeun impart. Sababaraha di antarana leuwih savvy mun boga paréntah hade pemetaan sarta ogé alatan maranéhna terang maranéhna boga tanggung jawab pikeun ngayakeun réplikasi latihan pikeun technicians sejenna ... jeung nu lianna anu ningali kasempetan pikeun mungsi dina konteks ieu disebut "iguanas".

Éta ogé geus waktu nu sae pikeun refleksi kana nilai kaasup non-standar pirating software, sakumaha aturan leuwih kajujuran, sangkan kami geus ditémbongkeun pungsionalitas nu AutoDesk lisensi atikan salaku alternatif pikeun ngagunakeun AutoCAD tanpa bade kana illegality, ogé kauntungan babandingan aya di PlexEarth meuli keur kirang ti eta waragad teh handphone rata dina harga kamar.

Pikeun kuring, éta ngingetkeun kuring waktu keur masihan kursus AutoCAD, Ngidentipikasi évolusi sarta versatility nu bisa Anjeun manggihan parobahan panganteur. Kuring ogé geus diajar leuwih pisan ti aranjeunna ulah atuh tingali naon ngajadikeun CivilCAD yakin kuring jadi topik sering di bulan datang, utamana kusabab keur software Méksiko cocog loba Kabiasaan dina konteks Hispanik merlukeun. Pisan sarupa Softdesk ngajadikeun Kabiasaan 3D Sipil leuwih gancang sarta kalawan kirang kabingungan, tapi sugan kahareup a patut cara komparatif antara Bentley PowerCivil kalawan AutoDesk CivilCAD Sipil atanapi 3D.

Ieu latihan teuas sarta nuturkeun sababaraha tips anu bocor antara garis, loba di antarana luar topik CAD.

ngundeur CivilCAD

ngundeur PlexEarth

download AutoCAD

Ngantunkeun balesan

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

Situs migunakeun Akismet pikeun ngurangan spam. Diajar kumaha data anu diolah pikeun komentar Anjeun.